Joika sa for siden:
Vi snakker om en sånn her i en eller annen størrelse. Vil ikke kjøpe på nett da det skal være en gave.
www.meilleurduchef.com/cgi/mdc/l/en/shop/product/mfr-croquembouche-cone-mould-30cm.html
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Joika sa for siden:
Vi snakker om en sånn her i en eller annen størrelse. Vil ikke kjøpe på nett da det skal være en gave.
www.meilleurduchef.com/cgi/mdc/l/en/shop/product/mfr-croquembouche-cone-mould-30cm.html
GinaK sa for siden:
Skjønte ikke helt hva det var til, jeg men om det er kaketipp så fås det vel på Jernia? Men 20cm høy da... :o
Inagh sa for siden:
Jeg aner ikke hvor du får tak i det, men dæven, du er modig som våger gå løs på croquemboche! :tilber:
He he, jeg foreslo for min mann at vi kunne kjøpe oss en slik, og da lo han og sa: "ja, vi kan lage croquemboule," stacke hveteboller. :knegg:
GinaK sa for siden:
Å, er det sånn vannbakkelsstativ?
Sånn kreasjon som Nextlife laget? Da skjønner jeg størrelsen. :o
Inagh sa for siden:
GinaK - Croquembouche:
(Og eneste grunn til at jeg veit hva det er, er fordi mannen min elsker se på Masterchef, og det er gjerne en av de tøffere utfordringer de får, når det begynner nærme seg finalen. :knegg: )
Rabbit sa for siden:
Jeg har heller ingen anelse om hvor man får kjøpt det, men henger meg på i skaren av beundrere, det er jaggu ikke mange som klarer å få til en croquembouche! :tilber:
Joika sa for siden:
Den er jo ikke til meg!! Nei det skulle tatt seg ut! :rofl:
Har en kollega som drev med dette en periode (hadde visst lovet å lage det til en tilstelning), og det tok noen forsøk. Det var da uten denne formen og den ble ganske lav. De første forsøkene gapskrattet jeg av.... Jeg tenkte det ville vært en flott gave å gi da, en sånn tut.. :knegg: Så vedkomne kan ha en plan B karrieremessig.
Syrinx sa for siden:
Sjekk ut på www.culina.no om de har en forhandler nær deg og hør med dem.
Orkide sa for siden:
Mannen laget en kjempehøy croquembosch på nyttårsaften men laget form av papp. Er også interessert i sånn metallform.
Tallulah sa for siden:
Culina har egen butikk i Oslo, i torggata, i enden mot grunerløkka. Ellers ville jeg sjekket med Cacasbutikken.
Nextlife sa for siden:
Jeg har kun lagd det på frihånd og stablet i en rustikk versjon, og ser absolutt ikke poenget med å bruke kjegle annet enn å skulle imponere med teknikken med å slå den ut.
Om jeg skulle brukt kjegle ville jeg nok funnet tak i en blikkenslager som kunne lagd den etter det sannsynlige antallet mennesker som skulle spise av den.
Nextlife sa for siden:
Jeg har forresten lagd en to-manns-croquembouche i dag, med minieclairs som er like stor som tommelfingerneglen, og helt passelg til en lørdagsdate for 2. :)
Joika sa for siden:
Jupp, men dette skal som sagt være en gave... og det er mer for morro enn noe annet egentlig. Å dra inn en blikkenslager kjenner jeg er ganske uaktuelt egentlig. :p Jeg aner jo ikke når hun evt skulle brukt den, men forventer vel litt å bli invitert om den blir det.
Joika sa for siden:
Nais! :D
Nextlife sa for siden:
Hehe, jeg er litt nerdete på utstyr, og min opplevelse er at blikkenslagere gjør det både bedre og billigere enn det som er serieprodusert.
Joika sa for siden:
Du burde nok blitt venninne med min kollega. :humre:
meisje sa for siden:
På Noordplein i Rotterdam holder butikken Kookpunt til, hvis ikke de har sånn
form vet de helt sikkert hvor du kan få tak i. Det er en skikkelig butikk med lange tradisjoner og stort utvalg.
Joika sa for siden:
Takk, men det var litt langt å reise. :jupp:
Joika sa for siden:
Sjekker ut disse! :)
meisje sa for siden:
Skjønner det, men det var ment som tips til Orkide, og for henne er det ikke så langt unna.
Sweetie sa for siden:
Hm, mener du at proffene fjerner kjeglen før de serverer? Eller betyr "slå den ut" noe annet? :confused:
Nextlife sa for siden:
Ja, profiterolene festes inne i kjeglen og ikke utenpå. De klistres på innsiden med smeltet sukker som blir hardt og klistrer seg til kjeglen, og den må derfor slås løs.
Esme sa for siden:
Kjeglen skal ut før den serveres ja, kaken skal stå av seg selv.
Joika sa for siden:
Denne virket jo kjekk! www.youtube.com/watch?v=G5zM9_NFGAQ
Karamell sa for siden:
Så det er basically profiteroles i kjeglestabel, dette her? Små kuler til en munnfull. :mer opptatt av ordets betydning:
Nextlife sa for siden:
Jepp. Den første jeg lagde var profiterolene en munnfull, mens søtingene fra i går var på størrelse med tommelfingerneglen. :hjerter:
Tjorven sa for siden:
Jeg så på Masterchef, og skulle inderlig ønske at noen ville lage dette til meg. Jeg regner meg selv som en habil baker, men det så altfor avansert ut for meg.
Inagh sa for siden:
Det ser jo bare vanvittig godt ut!
Esme sa for siden:
Det er på nivå med å bygge pepperkakehus, sånn i vanskelighetsgrad.
mkj sa for siden:
For smaken sin skyld er det ingen grunn til å stable det i et slikt tårn. Det er jo litt "jåleri".
Vannbakkels med vaniljekrem er kjempegodt, særlig når de er helt nystekte, og med litt melis på. Er ikke sikker på at masse stivnet sukker er med på å å høyne smaken, selv om det jo unektelig ser utrolig kult ut med et slikt bakverk.
Karamell sa for siden:
Ja, man må jo ikke lage tårn for å spise profiteroler. Ei heller lage tårnkake for å spise kransekakestenger. :knegg:
Nextlife sa for siden:
Så litt mathistorie og franskleksjon:
Navnet på retten kommer fra det franske croque en bouche som betyr noe slik som krønsj? knaser? i munnen, altså er poenget med stivnet sukker der.
Det er også en veldig vellykket kombinasjon av smaker og teksturer i den lille bollen, som løfter en passe kjedelig profiterole til et høyere nivå.
Denne desserten er tradisjonelt en høytidsdessert, kanskje litt som vår kransekake. Det går helt fint å lage kransekakestenger, men det er unektelig litt mer shcwung over en kake stablet av ringer.
I Frankrike har det vært vanlig å fylle en av profiterolene med noe som smaker vondt, oftest sennep. Den som får sennepsbollen får enten premie eller straff, litt som vår mandel i grøten som genererer alt fra å ta oppvasken til marsipangris.
Himmel, som jeg snakker meg ut på viddene, her, men poenget var at tårn og smeltet sukker er der for en grunn. :knegg:
Tjorven sa for siden:
På Masterchef hadde de jo fyllt dem med forskjellige ting også. Det hørtes eventyrlig godt ut.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.