Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ny bil til ca 500 000. Hva kjøper jeg?

#1

gnuri sa for siden:

Jeg har tenkt å bytte inn bilen min, og vurderer veldig hva slags bil jeg skal erstatte den med. Har jo to tenåringer som vokser, og må ha plass i baksetet, og ønsker i det minste litt bagasjeplass..
Har følere ute for Mercedes B-klasse, og Volvo V60

Jeg skal ha Diesel automat.

Noen som har noe innspill?
Enten på disse to, men også på andre trafikksikre og greie biler?

Vil ikke kjøpe katta i sekken..


#2

GinaK sa for siden:

Ford Mondeo? :) Vi har en ganske ny modell og duverden så god plass det er bak.


#3

gnuri sa for siden:

Kjæresten min er så skeptisk til Ford :humre:
Er det noe i det, eller er Ford driftssikre og greie biler?
Hva koster servicene, og hvor lange serviceintervall har de?


#4

Pesten sa for siden:

Vi kjøpte oss en BMW 525d. Knall bil.


#5

Lykken sa for siden:

Vi har Volvo xc70 automat diesel firehjulsdrift, flott bil med god plass, super på vinterføre. Men den er dyrere helt ny. Vi kjøpte en to år gammel.


#6

gnuri sa for siden:

Lykken- ja XC70 er superfin!


#7

Polyanna sa for siden:

Jeg har en Ford S-max som jeg rent funksjonelt og kjøreegenskapsmessig syns er fantastisk. Den er akkurat passe i balansen "romslig men ikke monsterdiger", har 7 seter med plass til bagasje også med alle 7 seter oppe, er god å kjøre, jeg kan legge flatt alle seter og da har jeg pinadø en varebil. Den er ett hakk bredere enn for eksempel Touran eller Verso og har to hakk mer beinplass både foran og bak. Så det er tre skikkelig gode sitteplasser i baksetet.

Dessverre har jeg hatt litt stort og smått med den og opplevelsen av Ford som serviceorganisasjon er BEGREDELIG. De er ekstremt omstendelige og innfløkte i prosedyrene sine, og dermed tar selv små ting veldig lang tid.

Ford Mondeo kjørte jeg i en måned som lånebil da S-maxen hadde motorhavari og Ford brukte EN MÅNED på å fikse det (det var EN liten metalldings som var knekt), og den bilen hatet jeg intenst. Jeg tror faktisk aldri jeg har mislikt å kjøre en bil mer enn den Mondeoen, og jeg har kjørt noen crappy biler. Jeg syns den er stygg som juling, den er uhamselig å manøvrere, har et panser som er ca. 50 meter langt og så sitter man jo nesten på bakken og kjører. Det er åpenbart snakk om smak og behag, for andre liker jo bilen veldig godt.


#8

gnuri sa for siden:

Polyanna- det du sier der stemmer veldig godt overens med det kjæresten min sier, så da tror jeg dessverre at Ford utgår med høye kneløft!
Fra før nå har jeg en Citroen C4 Grand Picasso, og den er virkelig en drøm å kjøre. Dessverre er servicen til Citroen i samme klasse med det du forteller om Ford, så jeg skal definitivt ikke ha flere Citroener..


#9

Isprinsessen sa for siden:

Jeg er veldig fornøyd med Subaru outback


#10

Vianne Rocher sa for siden:

Kjøp BMW. Ja, de blir muligens oppfattet som harry, men det gir jeg en solid blanke i. Det er fantastiske biler. Virkelig.

Mercedes er jo også flott, men det er jo bil for folk i kategorien 60+ :knegg:


#11

Lykken sa for siden:

Bilia som har Volvo har veldig god service, men er møkkadyre. Når garantien er ferdig skal jeg tilbake til mitt gamle uavhengige verksted som tar halve prisen og har enda bedre service. Det er digg å sitte litt høyere enn vanlig stasjonsvogn og den "duver" når du kjører i høy fart, super på langkjøring. Tung bil da, så er ikke en småtur-bybil.


#12

GinaK sa for siden:

Vet at Ford er hatet herinne. :)
Vi er fornøyd og jeg har hatt Fordbil i alle år fordi jeg har en bror i bransjen som gir meg store fordeler ved innbytte og rabatter på service. Vi får også gratis lånebil, hvis det er noen ledig, ved service så det ordner seg alltid.

Lykke til med bilkjøp.


#13

Lavender sa for siden:

Vi var veldig fornøyd med Volvo v60. Sikker, driftssikker og god service. Bilia i Oslo og Bærum er dyre, men i Vestfold er det tusenlapper spart.

BMW 525 st.v diesel som hadde kjørt 60.000 km var krise. Ikke bil for korte turer, vi brukte 60.000,- på startproblemer på en måned. Tauet inn tre ganger på får uker, og elendig service. Men som nybil med garanti, ja takk!


#14

Hondacrv sa for siden:

Ein ny hondacrv? Det er fantastisk god beinplass foran og bak, og stort bagasjerom.


#15

Polyanna sa for siden:

Honda CRV er gøyal! Man føler seg som en godseier når man kjører den! :knegg:


#16

Ru sa for siden:

:har en ti år gammel Mondeo som går som en klokke:


#17

gnuri sa for siden:

Honda CRV er kul, ja. Skal sjekke ut BMW også...


#18

Krem sa for siden:

Mazda cx-5!! Vi endte opp med den etter å ha prøvekjørt en dullion biler. Morsom å kjøre, romslig og, etter vår mening, fin.


#19

Hondacrv sa for siden:

Eg har eit tomannsbolig-gods på landet, så denne beskrivelsen er heilt riktig. Trygg, god, behagelig, og lite som går sund på han. Me er på vår andre og tredje no. :knegg:


#20

Mex sa for siden:

Bli en Tesla eier! :nikker:


#21

gnuri sa for siden:

Nja- skeptisk på hvor lenge batteriene holder osv.....


#22

Lykken sa for siden:

Får man helt ny Tesla til 500 tusen da?


#23

Erica sa for siden:

Teslaen fås fra 550 000 nå, da med den minste batteripakken.


#24

Mex sa for siden:

Det er jo 8 år garanti. Dvs at man trenger ikke være skeptisk til hvor lenge det holder, om ytelsen svekkes betraktelig, får man nytt.
Vi kjøpe brukt, 1 år gammel Tesla til 565 000, modell S med den beste batteripakken. Bilen går 50 mil på fulladet batteri.


#25

Fløyel sa for siden:

De bilene som er plug-in hybrid er vel det man tror skal overleve på "elbil" markedet i årene som kommer. Mercedes C350 vil ligge rundt den prisen. Eneste jeg syntes er et stort minus med Mercedes er at de er dårlige vinterbiler, du spinner på flatmark, mulig jeg er bortskjemt etter å ha kjørt 4wd de siste 5 årene.

Skoda Superb får du mye bil og plass for pengene, der får du også 4wd og en fullspekket bil til den prisen. De kommer med en stor facelift i år, men stasjonsvognen kommer ikke før til høsten.

(Nei, jeg er ikke spes opptatt av bil, men har en mann i bransjen som snakker hele tiden og jeg prøver å lytte..)


#26

gullet sa for siden:

Jeg har kjørt Mercedes i mer enn 15 år og er fremdeles strålende fornøyd. Automat og bakhjulstrekk har aldri vært noe problem.
Nå kjører jeg en "racerbil" med automat og diesel.
Den nye B ser veldig fin ut.


#27

Tjorven sa for siden:

Jeg ville gått for en Skoda Superb. Jeg tror i hvert fall at du får den for 500'.


#28

Drømmedama sa for siden:

Jeg anbefaler alltid Ford S-max, vi er på vår andre S-max nå, har vært veldig fornøyde med begge bilene, problemfritt bilhold i syv år. Første bilen vår var super, men relativt enkelt utstyrt. Den siste bilen vår er helt perfekt, kraftig motor, morsom å kjøre, romslig og svært komfortabel, alt ekstrautstyr vi ønsket oss. Kostet noe over budsjettet ditt, dette var tre år siden.
Vi var imidlertid mindre fornøyd med det første Ford-verkstedet vi brukte, derfor byttet vi til Ford-verkstedet i nabobyen og vi blir veldig bra behandlet, får alltid lånebiler ved service og har som sagt aldri hatt noen problemer.


#29

millact sa for siden:

En av sjefene hos oss kjøpte seg akkurat Skoda Supert. Han er veldig, veldig fornøyd. Han er egentlig en som elsker BWM.


#30

Erica sa for siden:

Vi har også S-max, og er veldig fornøyd. Vi har hatt den i 5 år nå, ingen feil, går som ei klokke. Vi har litt større motor og endel ekstrautstyr. Veldig god bil å kjøre og utrolig praktisk bil.


#31

skyfri sa for siden:

Mitsubishi outlander plug-in hybrid. Vi er veldig fornøyde med vår.


#32

Nervevrak sa for siden:

Langt over snittet inne i bil og bransjen. Er BMW entusiast, men kan ikke si at ny BMW henger høyest om jeg skal kjøpe ny bil. Men det er mest pga pris i forhold til så mye annet bra på markedet. Mercedes og Audi blir litt i samme kategori.

Kjører en del forskjellig, og de nye Mazdaene imponerer virkelig. Kanskje overraskende sportslige og stive for noe, men desto nærmere Tyskerne for de som liker dette. Kjørte en Mazda 3 med alt utstyr Skien-Oslo over Siljan ganske så aktivt med en del trafikk. Eneste pedalen jeg rørte var bremsen en gang når jeg kjørte fra R32 ned på E18. Den adaptive cruisecontrollen oppførte seg eksemplarisk, og en hadde god oversikt i HUD'n hva den foretok seg.

Med Toyota/Lexus så får en noe av det bedre. Selv om deleprisene er skremmende. Tillits-vekkende at de ikke er redd for å tilbakekalle ved feil for å rette opp med en gang heller. De andre merkene har like mange alvorlige feil. De har bare en tendens til å skjule det ved å vente til neste service før de i det stille foretar slike "urgent service bulletins". Med det resultat at de som ikke har bilen på service lenger ikke blir utbedret.

De fleste amerikanskeide selskapene slår dessverre ganske dårlig ut på kvalitet og holdbarhet. Volvo har vist seg å falle litt på de europeiske statistikkene under Ford eie. Men de har nok seilt godt på kvaliteten fra tidligere, og at de har vært litt adskilt fra USA. For de ligger fortsatt i toppsjiktet. Hvordan det er/blir med kinesiske Geely vil bare tiden vise. Men ved besøk på bilmesser rundt om i verden så håper jeg inderlig at det er enveis ventil mellom Volvo og Geely inntil videre, og at retningen på teknologien kun er fra Volvo til Geely.
Mange er fornøyde med S-max, men har en mistanke om at den har/hadde relativt få konkurrenter i starten. Så den er mer representert en tilsvarende konkurrenter. Dermed er det ganske mange fornøyde brukere. Men S-max har faktisk vært blant topp 3 bilmodeller med flest feil (2012 statistikk)

Franske, Spanske, Italienske, Koreanske, og alle de andre som ikke er nevnt havner stort sett bak de som er nevnt i starten. Men de har en slenger innimellom hvor de har vært heldig å klatret høyt på listene.
Men skal samtidig sies at premium merkene klarer å lage slengere som kommer ganske langt ned på listene også...

Om jeg skulle kjøpt ny bil i dag hadde det vel vært Mazda som hadde vunnet. Mazda6 (muligens ikke med diesel enda?) og CX-5 ligger jo godt under 500, selv med alt utstyr. Så da har en nok igjen for å putte på takboks, sykkelstativ, tilhenger, og alt annet en har lyst på men normalt ikke har penger igjen til :)

Og for de som ikke er ute etter ny, men en 3-4 år gammel bil: Lexus, eller BMW, om jeg fant en billig nok. Så VW, Audi, Mitsubishi, Mazda, Subaru, og må henge på Mercedes for anbefalingen sin del (selv om jeg av personlige grunner ikke ville kjøpt en). Suzuki lå også for noen år siden høyt opp som en bil med lite feil. Men vet ikke helt om jeg ville valgt en.

Du har kanskje gjennomskuet det jeg har skrevet? -At jeg holder en knapp på Tysk og Japansk ;)


#33

Nenne sa for siden:

Vi har hatt vår Mazda CX-5 i vel to år nå og er veldig fornøyde. Den er veldig god å kjøre. Du har god oversikt og god plass. Dessuten har du råd til en fin ferie i tillegg til bilen hvis du har 500k å bruke opp.


#34

Blondie sa for siden:

Vår erfaring med Ford er strålende, jeg hater Opel (vår Vectra rustet så fort at vi nesten kunne se det!). Det er nok stor forskjell på de ulike modellene. Vår Mondeo var kjempefin og vi opplevde aldri noe krøll fra forhandler. :just saying:


#35

Neket sa for siden:

Vi kjøpte mazda 6 i fjor, veldig fornøyd. Vi har diesel, men ikke automat. Nå har den kommet som 4wd også tror jeg. Nok av plass, god å kjøre og så er den fin. :nemlig: Min er rød, den er finest.


#36

Nessie sa for siden:

Mitsubishi :jupp:
Myyye bil for pengene! Kommer en ny hybrid i år også.
Veldig god bil på vinterføre, god plass og veldig god å kjøre.


#37

Ma Dalton sa for siden:

Vi har en 8 år gammel Mondeo, og den går også som ei klokke. Ikke opplevd noe surr fra forhandler, og jeg elsker den bilen..! :)

Trøkk, veldig god plass, komfortabel og driftssikker er min opplevelse.


#38

GeekyGirrrl sa for siden:

Skriver under!! Beste bilen vi har hatt og slipper å bruke bensin i hverdagen!


#39

Geitrams sa for siden:

Vi er strålende fornøyd med Ford Mondeo, kjenner den ikke igjen i beskrivelsen over her i det hele tatt! Velger den glatt en gang til.


#40

Honda sa for siden:

Honda ;) Sier hun som kjører audi for tiden ,men det er ikke min bil da med at jeg solgte min honda i sommer da en tulling bydd meg masse pnga før bilen min, mått jo bare selge den da :knegg: Honda crv ,accord tourer eller sedan eller den nye Civic tourer. eller Mercedes GLK er de bilene jeg snuser på :) Men har hatt civic hb,sedan og accord tourer så nå skal jeg ha suv igjen :)


#41

mrc sa for siden:

Outlander framstår som et godt valg om det er plug-in man vil ha. Personlig liker jeg ikke utseendet på nye Outlander spesielt godt. Og det er vel allerede annonsert at det skal komme en facelift ettersom den designmessig har hatt "markedsproblemer".

Kontra CR-V og CX-5 framstår ellers nye X-Trail som mer attraktiv. Men den får man foreløpig ikke med kombinasjonen firehjulstrekk/diesel/automat.

For oss stod valget nå mellom Outlander, CX-5 og X-trail. CX-5 forsvant raskt ut av vurderingen. Plug-in-versjonen av Outlander kom ikke som fem-seter og ble i praksis en del dyrere enn X-Trail "med alt", inkl. 7-seter (riktignok hadde man nok spart inn den forskjellen lett på drivstoffutgiftene over noen år). Manuelt gir kunne man her også se på som en fordel ettersom man forventer å begynne øvelseskjøring med den eldste innenfor perioden vi forventer å eie bilen.


#42

gnuri sa for siden:

Mrc- men om du ville ha Diesel, automat og 4-hjulstrekk, evnt forhjulstrekk, hva hadde du gått for da?


#43

Nessie sa for siden:

Outlander 2016 modellen ser bedre ut ja.


#44

mrc sa for siden:

SUV-aktig eller vanlig stasjonsvogn?


#45

Nessie sa for siden:

SUV :hjerter:


#46

Nervevrak sa for siden:

Kan jeg spørre om hva det var du ikke likte med CX-5 kontra X-trail? Den pleier å komme foran X-trail i tester, selv om den har litt mer hjulstøy.


#47

gnuri sa for siden:

Nei det vet jeg ikke- jeg er bare ute etter en bil som jeg vil bli kjempefornøyd med, og grensen går på ca 500 000 :)


#48

mrc sa for siden:

CX-5 ble ganske enkelt mindre praktisk. Har vel ellers ikke sett så mye sammenlignende tester mellom nye X-Trail, som kom nå i høst, og CX-5. Forrige generasjon X-Trail blir veldig traus synes jeg - og samtidig nok ikke helt i samme segment som CX-5 på en måte. X-Trail har blitt "mer personbil" enn den var i forrige generasjon og ikke minst mer for pengene.

Nye X-trail:


#49

Polyanna sa for siden:

Hvorfor lager de ikke fullverdige midtseter??


#50

mrc sa for siden:

I praksis må man vel over på flerbruksbil eller ganske mye dyrere SUV-er hvis man skal ha "fullverdig" midtsete bak. For vår del er ikke midtsetet bak like kritisk som tidligere - det er ikke tre unger i bilstol, hvilket var tilfelle når forrige bil ble anskaffet.


#51

Polyanna sa for siden:

S-maxen har fullverdig midtsete bak, faktisk.


#52

Lykken sa for siden:

Det er jo en flerbruksbil.


#53

Polyanna sa for siden:

Men er ikke den X-trailen det er bilde av over her også det da? Hvorfor lager man en så stor bil uten skikkelig midtsete?


#54

mrc sa for siden:

X-trail kan i utgangspunktet "klassifiseres" som en SUV. Men joda, siden den har 7 seter vil den jo gå i konkurranse med flerbruksbilene. Men man kan jo også se på også større SUV-er som er 7-setere, og det vil gjerne ikke være fullferdig sete i midten bak - f.eks. nye XC90, Touareg, Landcruiser, X5 etc.

Se på de fleste stasjonsvognene også - det er ikke "fullverdig" midtsete".



#56

Angelique sa for siden:

Sammenligner man disse bilene som er nevnt ovenfor, vil Nissan X-trail klart komme best ut. Med unntak av X5.
X-trail er en SUV, men kan også kalles en crossover da man kan få denne med forhjulstrekk. For oss i Norge er X-trail den japanske SUV som har mest opplevd kvalitet. Tenker da på myke interiørdetaljer, komfortable brytere og lettbetjent dashbord.
Motorteknisk er den også overlegen. Nissan produserer biler for det europeiske markedet, ikke verdensbiler som de andre. De leverer allerede Euro6 som de fleste japanske konkurrenter mangler på diesel.
Jeg har hatt flere Nissan modeller inklusive 200SX, nå BMW 520, men vi har en X-trail 2015 i familien. Vår en forhjulstrekk med automat.


#57

mkj sa for siden:

Vi har Ford C-Max. Lillebroren til S-Max. Den kostet under 500K med skiboks på taket. Det er noen år siden. God bil, vært lite styr med den.


#58

gnuri sa for siden:

Jeg bestilte bil, men pga forandring i livssituasjonen ble det til at jeg avbestilte den igjen, da jeg plutselig fortsatt trengte 7-seteren. Jeg må altså krysse fingrene for at Citroenen oppfører seg like bra videre som den har gjort de siste par månedene.. :tvitvi:


#59

mrc sa for siden:

Interessant utvikling for Nissan for tiden. De har i Europa passert Toyota - er altså det største japanske merket i Europa.


#60

emin sa for siden:

Enig. Vi gikk fra S-max til Grand C-max, og jeg er hakket mer fornøyd med sistnevnte. Antagelig skyldes det at vi gikk fra 2006-modell til 2013-modell. :knegg: Ergo en del mer duppeditter og funksjoner vi ikke hadde på S-max'en. 7 seter er fortsatt et must her, med en del vennekjøring.


#61

mkj sa for siden:

Ja, litt lite bagasjerom, men bruker takboksen. Perfekt til de som har to barn. Kan nok bli litt liten til de som har tre.


#62

Candy Darling sa for siden:

Nå vet jeg ikke akkurat hva du får den for, men jeg er bare så utrolig fornøyd med Passat Alltrack. Veldig bra plass i baksetet og bagasjerom uten å gå over i SUV-klassen.

Den er jo relativt kjedelig, da, men mye heller en spekket Passat enn en strippet Volvo eller Audi for samme pris.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.