Skilpadda sa for siden:
Vi har fått en liten kjøttbutikk rett ved oss, og de har blant annet kjekjøtt i utvalget. Det har jeg lyst til å prøve, men jeg har aldri laget det før, knapt smakt det. Har noen gode tips eller en god oppskrift? :vilha:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Skilpadda sa for siden:
Vi har fått en liten kjøttbutikk rett ved oss, og de har blant annet kjekjøtt i utvalget. Det har jeg lyst til å prøve, men jeg har aldri laget det før, knapt smakt det. Har noen gode tips eller en god oppskrift? :vilha:
Teofelia sa for siden:
Teomannen sier at det jo avhenger av hvilken del av kjeet du vil lage. Han har laget kje i leirgryte flere ganger, som er supergodt. Vær obs på at kje fort blir tørt, hvis man ikke er forsiktig. Langtidssteking på lav temperatur er å anbefale i mange tilfeller.
Turban Smukk sa for siden:
Spør Fakse her inne! Hun bruker mye kje.
Teofelia sa for siden:
ipad.dagbladet.no/2013/04/26/tema/mat/oppskrifter/brimi-mat/mat_og_drikke/26851470/
Ikke la deg forvirre av laksen. Kje-oppskriften kommer lenger ned på siden. Teomannen sier: vær forsiktig med å bruke for mye søtt i denne oppskriften; bruk heller hvitvin i stedet for eplesaft. Legg gjerne til litt kayennepepper i oppskriften.
Skilpadda sa for siden:
Takk for tips, Teo og Teomannen. :) Bog til gryte var det jeg hadde tenkt å kjøpe, så dette ser bra ut.
Nextlife sa for siden:
Kjeribbe er fantastisk godt på grillen.
Ellers håper jeg også at Fakse kommer med tips, jeg vet ingen som kan kje så godt som henne.
Toffskij sa for siden:
Jeg har stekt kjeribbe i ovn med stort hell. Nam! :nam:
Tallulah sa for siden:
Helle Valebrokk har noen gode kjeoppskrifter:
Gresk kjelår: helleskitchen.org/2011/03/29/kjelar-fra-bondens-marked/
Med paprika og mynte: helleskitchen.org/2013/05/31/kje-med-paprika-og-mynte/
Langtidsstekt kjelår: helleskitchen.org/category/kjott/kje/
Med feta, valnøtter og ouzo: helleskitchen.org/2012/04/02/kjelar-fylt-med-fetaost-valnotter-oregano-og-ouzo/
shute sa for siden:
De aller beste kjøttkakene er laget av kjekjøtt. :nikker:
Fakse sa for siden:
Ser jeg er etterlyst ;)
Kje-lår er nydelig å helgrille eller helsteke bare med salt, pepper, olje og timian som krydder. Det er noe magisk med kje og timian sammen, så det er noe av det første jeg vil anbefale å prøve. Vær obs på steketiden, lett å bomme når man er vant med lammelår som er mye større. Jeg griller kje-ribber også, men da gjerne med bbq-saus.
Ellers har vi faktisk brukt en del kje-kjøttdeig i taco osv, men det er ganske råflott da, og fordi vi har stor tilgang. Ellers har jeg laget mye indiske gryter med bla kje-bog (men også lår), ofte når det står lam i indiske oppskrifter er det egentlig "vestligfisert", fordi det brukes så lite kje/geit i Europa, mens dette er mye mye vanligere i India. Men generelt sett så kan kje brukes i omtrent alt av oppskrifter der det står lam.
Floksa sa for siden:
Så utrolig bra at det begynner å spre seg med kje-kjøtt!
Det er virkelig er bra ting å spise, i tillegg til at det er kjempe godt.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.