Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Røykt svinekam

#1

Acino sa for siden:

Har flere stykker i fryseren. Klassiske måten jeg tilbereder er å trekke i kraft(men ikke så lenge som det står på pakken, jeg vil da ha de saftige), kutte fra beina og skjære i skiver. Serverer med hjemmelagd søt tomatsaus, grønnsaker og poteter. Men utover denne fremgangsmåten og tilbehøret, forslag? Hva bruker dere til?

Pappa bruker av og til å marinere i honning osv og så steke i ovn men han ender likevel gjerne med den klassiske tomatsausen, poteter og grønnsaker til likevel. Og det ER jo godt, men. Ja, forslag?


#2

Syrinx sa for siden:

Her er det brunsaus, potet, grønsaker og surkål som er klassikeren.

Jeg har brukt svinekamrester i pai og i omelett. Jeg liker også den røkte, salte smaken i følge med pasta og fløte. Da steker jeg grønsaker (løk, paprika, sukkererter, chilli, hva-det-måtte-være sammen med kjøtt i terninger, har over fløte og vender inn pasta til slutt.


#3

Nenne sa for siden:

Jeg lager alltid brun saus av den kraften som svinekammen har trukket i og serverer med saus og kokte grønnsaker og tyttebærsyltetøy.

Evt. rester (eller sommerkotletter for den saks skyld) kan tilberedes som så:

Stek kjøttet for seg hvis det ikke er rester. Stek så sjampinjong og løk og ha i kjøttet (restene)i små biter og hell så over en putt fløte, ca. 250 gram ketchup og bland inn to ts karri. Server med ris, salat og baguetter.


#4

Acino sa for siden:

Brun saus til altså, det var veldig fremmed tanke for meg merker jeg. Elsker egentlig det søte i tomatsausen til det røykte, salte kjøttet. Og ja, jeg skal forsøke å ha til pasta en gang, det var lurt, blir som en erstatning for bacon.

Jeg har landet på at det blir marinert i honning og stekt i ovnen denne gangen. Tenkte å gå for gratinerte poteter til også, resten har jeg ikke bestemt meg for.


#5

Lyppa sa for siden:

Jeg har aldri sett eller spist svinekam med noe annet enn brunsaus.


#6

Chablis sa for siden:

Brun saus, grønnsaker og poteter her.


#7

Filifjonka sa for siden:

Det eneste jeg har lagd til røkt svinekam er fløtegratinerte poteter og salat.


#8

Kiwi sa for siden:

Acino - hvordan lager du tomatsausen? Det høres godt ut. Jeg pleier å lage skysaus, og serverer med poteter i en eller annen form, kokte aspargesbønner eller ertestuing av grønne erter.


#9

Acino sa for siden:

Jeg bruker ikke noe eksakt oppskrift men jeg surrer gjerne løk og gulerøtter(purre og paprika går også fint i), litt tomatpure(som "brennes" av) før jeg har i en boks knuste tomater og kraft fra trekkingen/stekingen av svinekammen. Smakssetter med salt og pepper om nødvendig. Kjører med stavmikser, runder av med en melke eller fløteskvett og godt med sukker. Vitsen med tomatsausen i akkurat dette øyemed er at den skal være en søt kontrast til det salte kjøttet.


#10

Kiwi sa for siden:

Takk, den må jeg prøve neste gang jeg skal ha røkt svinekam.😋


#11

mina sa for siden:

Typisk her heime er brunsaus, poteter og surkål.
På jobb serverer vi oftest med soppsaus, poteter, surkål og grønnsaker.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.