Har flere stykker i fryseren. Klassiske måten jeg tilbereder er å trekke i kraft(men ikke så lenge som det står på pakken, jeg vil da ha de saftige), kutte fra beina og skjære i skiver. Serverer med hjemmelagd søt tomatsaus, grønnsaker og poteter. Men utover denne fremgangsmåten og tilbehøret, forslag? Hva bruker dere til?
Pappa bruker av og til å marinere i honning osv og så steke i ovn men han ender likevel gjerne med den klassiske tomatsausen, poteter og grønnsaker til likevel. Og det ER jo godt, men. Ja, forslag?
Her er det brunsaus, potet, grønsaker og surkål som er klassikeren.
Jeg har brukt svinekamrester i pai og i omelett. Jeg liker også den røkte, salte smaken i følge med pasta og fløte. Da steker jeg grønsaker (løk, paprika, sukkererter, chilli, hva-det-måtte-være sammen med kjøtt i terninger, har over fløte og vender inn pasta til slutt.
Jeg lager alltid brun saus av den kraften som svinekammen har trukket i og serverer med saus og kokte grønnsaker og tyttebærsyltetøy.
Evt. rester (eller sommerkotletter for den saks skyld) kan tilberedes som så:
Stek kjøttet for seg hvis det ikke er rester. Stek så sjampinjong og løk og ha i kjøttet (restene)i små biter og hell så over en putt fløte, ca. 250 gram ketchup og bland inn to ts karri. Server med ris, salat og baguetter.
Brun saus til altså, det var veldig fremmed tanke for meg merker jeg. Elsker egentlig det søte i tomatsausen til det røykte, salte kjøttet. Og ja, jeg skal forsøke å ha til pasta en gang, det var lurt, blir som en erstatning for bacon.
Jeg har landet på at det blir marinert i honning og stekt i ovnen denne gangen. Tenkte å gå for gratinerte poteter til også, resten har jeg ikke bestemt meg for.
Acino - hvordan lager du tomatsausen? Det høres godt ut. Jeg pleier å lage skysaus, og serverer med poteter i en eller annen form, kokte aspargesbønner eller ertestuing av grønne erter.
Jeg bruker ikke noe eksakt oppskrift men jeg surrer gjerne løk og gulerøtter(purre og paprika går også fint i), litt tomatpure(som "brennes" av) før jeg har i en boks knuste tomater og kraft fra trekkingen/stekingen av svinekammen. Smakssetter med salt og pepper om nødvendig. Kjører med stavmikser, runder av med en melke eller fløteskvett og godt med sukker. Vitsen med tomatsausen i akkurat dette øyemed er at den skal være en søt kontrast til det salte kjøttet.