Lille B har snart bursdag og et av barna som kommer tåler ikke melkeprodukter og gluten. Jeg har tenkt til å bake Toros langpannekake, for den tåler han, men trenger litt hjelp til glasuren.
De gangene jeg har byttet ut smøret med olje så smaker det litt flatt siden saltet ikke er tilstede. Har prøvd å salte litt, uten at det har blitt særlig bedre. Siden det er en sjokokake til barnebursdag vil jeg heller ikke tilsette kaffe, de blir gærne nok av alt sukkeret.
Ja det var det jeg satt her og filosoferte over. Men da vi laget mat til ztjerna før han ble 10 måneder vet jeg vi brukte en smørtype som jeg mener ikke inneholdt melk. Hmmmm... Nei, jeg må nok ha vært i flasketåka. Det er nok smør uten salt jeg tenker på.
Plantemargarin burde jo fungere, da. Jeg vet ikke hvordan ungene ville stille seg til fruktsmak på glasur, men personlig synes jeg litt appelsinjuice kunne høres godt ut oppi, eller kanskje bringebærsaft (sikkert påvirket av at jeg nettopp spiste en bit av Freias mørke sjokolade med bringebær :nam: ).
Åh, det hørtes digg ut! :nam: Tror jeg må ut en tur her jeg sitter og leser til eksamen.
Jeg tror jeg må teste litt forskjellig på Lille B i dagene fram mot bursdag. Familien til barnet det gjelder vet jeg pleier å lage en sjokoladekake med solsikkeolje og bare smeltet mørk sjokolade oppå, men den liker ikke Lille B. Siden det er hans bursdag må jeg jo nesten lage noe han liker. Men syns det er greit at alle kan spise det han liker.
Det finnes margarin uten både melk og salt, og uten bare melk, men med salt.
Se etter en blå margarinpakketype, ala "brelettpakke". Den heter Soft spesial, og er uten melk og soya.
La margarinen stå på benken slik at den er ganske myk.
Lag blanding av kakao, melis, kanskje litt vaniljesukker.
Dersom det er til voksne, eller litt større barn, bruk litt romessens.
Rør inn den myke margarinen (ikke for mye), og bland innkokende vann (dersom det er til små barn) eller kaffe (større barn og voksne). Bland til det blir sånn glasuraktig.
(Jeg er elendig til å forklare, spør dersom det er noe som er uforståelig. :) )
Man smelter 200 g sjokolade i vannbad og har i 1 dl fløte. Rør til det blir blankt og fint. Ferdig. Blir veldig pent å se på, og smaker godt. jeg regner med at soyfløte er like godt. Ikke så sinnsvakt søtt heller, og fint å pynte.
Sjokolader (og margarin) uten melk finner du i helsekosten, om du ikke finner det i vanlig butikk. Nutana plantemargarin er bra, den er uten transfettsyrer.
Jeg smakte en gang en mintsjokolade uten melk fra Helios. Noe så vanvittig godt!! :nam:
De har forresten også nyyyydelige iskremer uten melk, både kroneis, iskake, isbokser, ispinner osv, og du finner soyafløte, soyarømme, soyaost (de skivede med mozarella og cheddar er faktisk veldig gode!), soyamelk med og uten smak (vanilje er virkelig snadder, sjokolade også) osv.
Jeg bruker smeltet soft spesial, melis, litt kaffe og litt appelsinjuice.
Nonstop er uten melk, og er populær kakepynt. (Vanlige nonstop i brun pose, ikke smarties eller nonstop med lys sjokolade.)
Toros langpannekake blir ekstra god hvis du bytter ut vannet med appelsinjuice, og tilsetter litt salt og litt vaniljesukker. Det fjerner smaken av kakemiks.
..er ikke sjokade uten melk, syns jeg husker at kjæresten til stedatteren min sa han spiste det, han er veganer og spiser jo ikke noe med melk i. Tror man kan bruke den. Er det ikke oppskrift på den t.o.m??
Kjøp melkefri margarin. Men obs - kjøp den blå pakken - den er det salt i så den smaker skikkelig. Den uten salt og melk er ikke noe god.
Jeg pleier å bruke margarin, noen skjeer sterk kaffe, masse melis og kakao. Mener det er Soft uten melk den heter - det er ihvertfall den blå smørpakken. :)
Jeg pleier å bruke møllerens langpannesjokoladekake. Til og med jeg får den vellykket. :nemlig: Så lærte jeg noe nytt at det finnes sjokoladeglasur på boks som er melke- og eggefri.
Jeg liker ikke smaken på soft spesial i mat hvor man smaker smaken mye. Og så blir den ikke hard så den fungerer ikke til noe hvor an krever at smøret skal gjøre maten hard.
Dronningsjokolade er uten melk. Og så kan man jo bruke delfiafett.