Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

God sjokoladeglasur uten melkeprodukter og gluten?

#1

Tallulah sa for siden:

Lille B har snart bursdag og et av barna som kommer tåler ikke melkeprodukter og gluten. Jeg har tenkt til å bake Toros langpannekake, for den tåler han, men trenger litt hjelp til glasuren.

De gangene jeg har byttet ut smøret med olje så smaker det litt flatt siden saltet ikke er tilstede. Har prøvd å salte litt, uten at det har blitt særlig bedre. Siden det er en sjokokake til barnebursdag vil jeg heller ikke tilsette kaffe, de blir gærne nok av alt sukkeret.

Anyone?


#2

Mei sa for siden:

Nå er det mulig jeg ikke vet hva jeg snakker om her, men finnes det ikke smør uten melk og salt?


#3

Tallulah sa for siden:

Smør er jo laget av melk og saltet vil jeg jo gjerne ha. Han tåler ingen meieriprodukter, så jeg tror ikke jeg bør eksperimentere.


#4

Mei sa for siden:

Ja det var det jeg satt her og filosoferte over. Men da vi laget mat til ztjerna før han ble 10 måneder vet jeg vi brukte en smørtype som jeg mener ikke inneholdt melk. Hmmmm... Nei, jeg må nok ha vært i flasketåka. Det er nok smør uten salt jeg tenker på.


#5

Mei sa for siden:

Margarin finnes uten melk. Det er nok den jeg tenker på. Forøvrig har de mange oppskrifter uten melk på www.utenmelk.com


#6

Tallulah sa for siden:

Kan hende den ikke inneholdt melkeprotein eller melkesukker. Vet at endel reagerer på det ene, men ikke det andre.

Dere brukte ikke ren plantemargarin da?


#7

Tallulah sa for siden:

Hm, der var det en glasuroppskrift i allefall, takk for link!


#8

Skilpadda sa for siden:

Plantemargarin burde jo fungere, da. Jeg vet ikke hvordan ungene ville stille seg til fruktsmak på glasur, men personlig synes jeg litt appelsinjuice kunne høres godt ut oppi, eller kanskje bringebærsaft (sikkert påvirket av at jeg nettopp spiste en bit av Freias mørke sjokolade med bringebær :nam: ).


#9

Tallulah sa for siden:

Åh, det hørtes digg ut! :nam: Tror jeg må ut en tur her jeg sitter og leser til eksamen.

Jeg tror jeg må teste litt forskjellig på Lille B i dagene fram mot bursdag. Familien til barnet det gjelder vet jeg pleier å lage en sjokoladekake med solsikkeolje og bare smeltet mørk sjokolade oppå, men den liker ikke Lille B. Siden det er hans bursdag må jeg jo nesten lage noe han liker. Men syns det er greit at alle kan spise det han liker.


#10

Høst sa for siden:

Det finnes margarin uten både melk og salt, og uten bare melk, men med salt.

Se etter en blå margarinpakketype, ala "brelettpakke". Den heter Soft spesial, og er uten melk og soya.

La margarinen stå på benken slik at den er ganske myk.

Lag blanding av kakao, melis, kanskje litt vaniljesukker.

Dersom det er til voksne, eller litt større barn, bruk litt romessens.

Rør inn den myke margarinen (ikke for mye), og bland innkokende vann (dersom det er til små barn) eller kaffe (større barn og voksne). Bland til det blir sånn glasuraktig.

(Jeg er elendig til å forklare, spør dersom det er noe som er uforståelig. :) )


#11

gullet sa for siden:

Bruk margarin uten melk.

Til en stor langpanne;
200 gr smeltet margarin
8 ss kaffe

dette blandes

7 dl melis
3 ss kakao
4 ts vaniljesukker

og dette blandes i det flytende

Hell det gjerne påmens kaken enda er litt varm. Da blir glasuren blank. Skal du ha pynt på, legg det på med engang. Glasuren stivner fort.


#12

Harriet Vane sa for siden:

Hva med å smelte kokesjokolade og blande med delfiafett? Eller hva med å lage en ganache av soyafløte og kokesjokolade?


#13

Tallulah sa for siden:

ganache? :undrer:


#14

Harriet Vane sa for siden:

Man smelter 200 g sjokolade i vannbad og har i 1 dl fløte. Rør til det blir blankt og fint. Ferdig. Blir veldig pent å se på, og smaker godt. jeg regner med at soyfløte er like godt. Ikke så sinnsvakt søtt heller, og fint å pynte.


#15

Tallulah sa for siden:

Det var en god idé. Må bare finne ut hvor de kjøper kokesjokoladen sin, den vanlige tror jeg er med melk faktisk.

Nå har jeg mange muligheter i allefall!


#16

Harriet Vane sa for siden:

Det meste av 70% er helt uten melk og andre rare ting.


#17

Dixie Diner sa for siden:

Sjokolader (og margarin) uten melk finner du i helsekosten, om du ikke finner det i vanlig butikk. Nutana plantemargarin er bra, den er uten transfettsyrer.

Jeg smakte en gang en mintsjokolade uten melk fra Helios. Noe så vanvittig godt!! :nam:
De har forresten også nyyyydelige iskremer uten melk, både kroneis, iskake, isbokser, ispinner osv, og du finner soyafløte, soyarømme, soyaost (de skivede med mozarella og cheddar er faktisk veldig gode!), soyamelk med og uten smak (vanilje er virkelig snadder, sjokolade også) osv.


#18

Dragen sa for siden:

Jeg bruker smeltet soft spesial, melis, litt kaffe og litt appelsinjuice.

Nonstop er uten melk, og er populær kakepynt. (Vanlige nonstop i brun pose, ikke smarties eller nonstop med lys sjokolade.)

Toros langpannekake blir ekstra god hvis du bytter ut vannet med appelsinjuice, og tilsetter litt salt og litt vaniljesukker. Det fjerner smaken av kakemiks.


#19

carolin sa for siden:

Jeg pleier å lage denne glasuren når vi lager sjokoladekake:

300 gr melis
2ss Bakekakao
6 ss smeltet margarin (blå pakke uten melk)
3 ts vaniljesukker
Litt kaffe (Jeg bruker koffeinfri)

Bland det tørre sammen, og ha i smeltet margarin og kaffe. Rør godt til det får en fin konsistens. :)


#20

Niobe sa for siden:

Sjokoladesmørkrem med melkefri margarin blir veldig god. :jupp:


#21

gnuri sa for siden:

Dronningsjokoladen er blitt uten melk også.....-hvis du skal lage fyll med kokesjokolade.


#22

cilen sa for siden:

..er ikke sjokade uten melk, syns jeg husker at kjæresten til stedatteren min sa han spiste det, han er veganer og spiser jo ikke noe med melk i. Tror man kan bruke den. Er det ikke oppskrift på den t.o.m??


#23

DM sa for siden:

Jeg laget glasur til sjokoladekake på farsdagen av eggedosis med fruktose og smeltet Lindt 70% sjokolade. Ble deilig. :)


#24

DM sa for siden:

Har noen prøvd dette med soya eller havrefløte?

#25

Slettet bruker sa for siden:

Kjøp melkefri margarin. Men obs - kjøp den blå pakken - den er det salt i så den smaker skikkelig. Den uten salt og melk er ikke noe god.

Jeg pleier å bruke margarin, noen skjeer sterk kaffe, masse melis og kakao. Mener det er Soft uten melk den heter - det er ihvertfall den blå smørpakken. :)


#26

annemede sa for siden:

Jeg pleier å bruke møllerens langpannesjokoladekake. Til og med jeg får den vellykket. :nemlig: Så lærte jeg noe nytt at det finnes sjokoladeglasur på boks som er melke- og eggefri.


#27

Carrie sa for siden:

Det samme lurte jeg på.

Synes det er bismak på soyafløte som ikke egner seg i noe som skal smake søtt og godt. Men soyacream ville kanskje fungert?

Jeg lager glasur av melkefritt smør, melis, kaffe etc.


#28

Isolde sa for siden:

Jeg liker ikke smaken på soft spesial i mat hvor man smaker smaken mye. Og så blir den ikke hard så den fungerer ikke til noe hvor an krever at smøret skal gjøre maten hard.

Dronningsjokolade er uten melk. Og så kan man jo bruke delfiafett.


#29

Dragen sa for siden:

Nei. Som de andre sier, soyafløte har bismak.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.