Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Husdyr

#1

Hjertensfryd sa for siden:

I haust gjekk ein liten draum i oppfyllelse og me fekk kjøpt to fulle bikuber. Mannen gjekk på kurs store deler av 2014,så me var klar. Me var skikkelig heldige som fekk kjøpt fulle kuber. Vanligvis får ein ikkje tak i det så lett.

Vinteren har gått og me har vert spente på om begge kubane ville overleve vinteren. Med ujevne mellomrom har me vert borte og lytta. Hmm, var det ikkje eit lite bzzz me høyrte der??

No endelig var tida kommen for å opne døra så biene kunne ta turen ut. Og kva finner me? Joda, full liv i begge kuber. Ein høyrer summinga før ein ser kubane no. Og jammen meg har dei ikkje funne pollen alt som dei hentar heim til kuben sin.

Me gleder oss masse til vår og sommar. Kva får me henta ut??

Ein av våre små produsenter

Eine kuben open

Jobbe rolig og forsiktig

Innsida av lokket. Desse var ikkje heilt nøgd då mannen dunka i lokket for å få dei ned i kuben. Snakker om sky av bier. Og meir skal det bli :glis:


#2

Pelen sa for siden:

Så spennende! Spesielt viktig nå når det ikke er så mange bier lenger. Hvor langt fra huset står de?


#3

Hjertensfryd sa for siden:

Eg ser kubane frå kjøkkenvinduet :knegg: Me har dei ståande på tomta, men har satt dei ein plass der me ikkje forstyrrer dei i det daglige.


#4

Pelen sa for siden:

Og de forstyrrer ikke dere, tenker jeg.

Hva gjør man med alle honningen?


#5

Hjertensfryd sa for siden:

Eg hadde nettopp ei bie som tok seg ein kvil på altandøra. Var godt med pollen på beina alt.

Me reknar med at noko av honningen blir solgt, noko til eige bruk og noko til presanger.


#6

Pelen sa for siden:

Hva bruker du det til selv? Jeg syns det er godt til te og så er det noen oppskrifter som inneholder honning, men jeg er nok litt dårlig på å bruke honning. Jeg skulle kunne tenke meg å ha bier.


#7

Hjertensfryd sa for siden:

Me kjem nok til å leike oss. Ein del marinader, eg brukar til tider honning som søtning i bakverk i staden for sukker. Hudpleie produkter kan ein og bruke honning til (som ein av ingrediensene)

Me har litt tankar, så det blir som sagt ein del leiking med honning, utpå sein sommeren.


#8

Floksa sa for siden:

Så spennende.
Jeg har satt meg på liste for kurs.
Bier er fasinerende og vi bruker mye honning. Mest som pålegg. Kjøper av en kompis som har bier. Men nå vil jeg ha selv!!


#9

Hjertensfryd sa for siden:

Det er rekordmange som vil gå kurs no. Det er både kjekt og bra. Håpar du får plass Floksa. Og ja, ein blir fascinert av dei små krabatane.


#10

Tallulah sa for siden:

Så gøy! Jeg vurderte å gå på kurs i regi av ByBi, men jeg har ikke noe sted å sette en egen kube. Også er jeg litt redd for bier, da. :knegg: Kan jeg legge inn bestilling på honning allerede? :blafre:

(Bier er fascinerende altså. ByBy testet honningen sin, siden den er laget midt i byen, og den innehlder ikke flere gift- og avfallstoffer enn annen honning!)


#11

Hyacinth sa for siden:

Utrolig gøy!

Hvordan må man bo for å ha bier? Regner med det ikke går her hos oss midt i byen, tett på naboer?


#12

Hyacinth sa for siden:

Ja, og så kunne jeg tenke meg å kjøpe honning av deg, hvis det blir til at du skal selge. :)

Er det sånn hard norsk lynghonning, eller er det mer som feks den greske lyse sirupsaktige?


#13

Frøydis sa for siden:

Så spennende!

Blir det bilder, da?

Skriv meg opp for et glass også om du tar bestillinger.


#14

Hjertensfryd sa for siden:

Det er ikkje utenkelig at ein kan ha bier hjå deg Hyacinth. Snakk med naboene. Er ein fordel om du har ein park eller skog i nærleiken då.

Korleis honningen vår blir kjem an på kva buskvekster dei henter pollenet i frå. Mest sannsynlig ein gjennomsiktig, klar honning. Lynghonningen kjem på hausten og er henta frå lyngpollen. Me kjem nok ikkje til å flytte kubane til høsttrekket i år. Me satser på bringebærtrekket og sommertrekket. Kan ikkje gape over for mykje heller i starten.

Me kjem og til å sjå på muligheten til å utvide til kube 3. Me får sjå korleis biene våre oppfører seg, og om me kan klare å avle fram ei dugandes dronning.


#15

Hjertensfryd sa for siden:

Eg prøvde å legge inn eit bilete tidligare, men det ville ikkje laste opp i dag. Skal forsøke seinare.


#16

Tallulah sa for siden:

Jeg liker sånn hvit, fet sommerhonning. :nam:



#18

Hjertensfryd sa for siden:

Tallulah: Mannen seier at den honningen kjem frå kløver. Så du får leite opp ein birøkter i nærleiken av ei kløvereng.


#19

Tallulah sa for siden:

Takk, will do! :blomster:



#21

Taien sa for siden:

Det er veldig fascinerende, men for meg er det det komplette mareritt å ha bier så nært på. :knegg: Jeg har bieskrekk etter å ha blitt stukket av flere løpske bier da jeg var barn.
Men legg ved mange bilder framover, for det er utrolig spennende å se.


#22

Mjau sa for siden:

Så spennende! Håper du oppdaterer med jevne mellomrom.
Med trekk, mener du da at du flytter på kubene?
Har en bringebær-selvplukk et par kilometer herfra. Der måtte det vel ha vært perfekt å ha bier?


#23

banana sa for siden:

På kurset vårt sier de at biene ikke vil ha kultiverte bringebærblomster. Bare ville. Men at de øker avlinga betraktelig ved å pollinere selv om de ikke lager noe særlig honning av det.


#24

Hjertensfryd sa for siden:

Innafor bieverden snakkas det om to trekk. Bringebærtrekket og høsttrekket/lyngtrekket.
Bringebærtrekket er sommertrekket. Det er herfra ein får sommarhonningen. Dei som driver seriøst flytter kubane sine ut mot kysten og lyng om høsten.

Dersom ein ser mot USA der dei har hylt høgast om biedød, så driver dei birøkting på ein heilt anna måte. Der driver dei kun med pollinering og honning er andreprioritet. Dei flytter kubane frå bonde til bonde. For eksempel kjører dei kubane sine til blåbærfelt, får pollinert det området og flytter kubane vidare til neste område. Resultatet er stressa bier, og biedød. Viser seg at dei liker sprøytemidler dårlig.


#25

Che sa for siden:

Her i byen (og kanskje andre steder) har flere bedrifter blitt bikubefaddere - og det er plassert fargefulle bikuber på ulike steder i byen.
bieffekten.no/bier/

Råstilig, synes jeg.


#26

Ru sa for siden:

Jeg kjøper alltid bringebærhonning på Bondens marked, det er jo kjempegodt! Jeg liker det bedre enn lynghonning. :nemlig:

Vi bruker en del honning, både til søtning i bakverk i stedet for sukker og i te og på skive. :sparke:


#27

Hjertensfryd sa for siden:

Rista liv i bloggen min her inne og skriver litt der om dyra våre der.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.