Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ost og vin

#1

Cumulus sa for siden:

Skal ha selskap på lørdag med ost og vin. Hvor mye ost beregner du pr person? Og hva av tilbehør er dig? Lenge siden jeg har servert det....


#2

millact sa for siden:

Lenge siden jeg har spist det må jeg innrømme, så jeg henger her for svar.


#3

Syrinx sa for siden:

Forslag til tilbehør er å koke like deler portvin, balsamico og brunt sukker til sirup. Veldig godt og står seg i evighet.

Fikenmarmelade er godt til.


#4

Magica sa for siden:

Jeg elsker portvingele! Hva med 1 ost per pers!? Hvor mange gjester er det?


#5

Addison sa for siden:

Kirsebærmarmelade eller -syltetøy er godt! Jeg liker best brød til ost, kjeks er en litt rar ting, synes jeg. Godt landbrød, eller rett og slett en fransk baguette eller to, som man bare bryter av. Evt et mørkt brød med nøtter og tørket frukt, type müslibrød. Akasiehonning, syltede valnøtter, fikenmarmelade. Appelsinmarmelade er også digg! Nå fikk jeg også lyst på ost og vin! :nam: :vilha:


#6

Tjorven sa for siden:

Det kommer veldig an på hvor i landet du befinner deg.

I hjembyen min arrangerer barndomsvenninnene også "ost og vin". Der har alle med en Tine smøreost, noe kjeks og Pepsi max. Når jeg er på arrangement med tilsvarende navn i Oslo, så har folk kjøpt inn flere relativt krevende oster, gjerne med noe fancy marmelade og de drikker faktisk vin til. Og mellom der finnes det jo mange nyanser.


#7

løve70 sa for siden:

Jeg synes det er godt med valnøttbrød til. Det finnes en god oppskrift på Trines Matblogg. I tillegg til det som allerede er nevnt er det godt med chilimarmelade og ristede valnøtter i honning som tilbehør. Rugkjeks er godt til.

Her finner du litt om beregning av mengde. Jeg pleier å regne ca 200g per person.


#8

M&amp;M sa for siden:

Jeg kan anbefale en fantastisk hvitvin, som passer spesielt til litt sterke oster, typ blåmugg. Fikk den anbefalt av en venn som jobber på polet;
Vouvray 2013!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.