Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Grønnsaker

#1

frukt sa for siden:

Ja, hva kan man lage? Jeg trenger inspirasjon! :vilha:

Grønnsaksboksen min ble nettopp levert. £10 for alt dette! Minus £6.20 som jeg får i avslag. :)
Men hva er den grønne saken bak til venstre? Og de små brune greiene foran der må da være jordskokker?


#2

mkj sa for siden:

Den bak må vel være en slektning av blomkålen på noe vis. Hvis du går inn på frukt.no (Pling!!) så finner du oversikt over mange frukt og grønnsaker samt oppskrifter.


#3

frukt sa for siden:

Takk for tips. :) Pling?


#4

mkj sa for siden:

Ellers - super, gryter, wok, råkost, rotmos, skjært opp rått i staver med dipp. Det så deilig ut.


#5

mkj sa for siden:

Det er sånn man sier når man har et morsomt ordspill - frukt.no - og nicket ditt. Jeg synes i alle fall det var litt morsomt.


#6

Hot Lips sa for siden:

Den grønne er Romanesco, en slags krysning mellom blomkål og brokkoli. Brukes på samme måte. Morsom grønnsak. :)


#7

frukt sa for siden:

Nå lo jeg!
Treig i dag ja ... :flau:


#8

Tallulah sa for siden:

:nikker: Vi kaller det romvesenbrokkoli. Det er supergodt.


#9

Blå sa for siden:

Ja. De brune fremst ser ut som jordskokker. De er litt søte og veldig gode å bake i ovn. Evnt koke veldig lett og lage pure av.

Aubergine kan du skjære i skiver, salte litt og la den ligge på kjøkkenpapir for å "renne av seg" og så steke.

Tomat og vårløk blir en veldig god salat sammen.

Paprika spiser jeg stort sett rå i biter. Men mannen er veldig glad i å smørdampe paprika og brokkoli sammen og det er sikkert godt med romanscoen også.


#10

Novla sa for siden:

Jordskokker er kjempegodt til risotto; jeg liker å koke halvparten mør og mose dem og ha i sammen med kraften, så skjærer jeg resten i terninger og steker i litt smør og drysser på toppen ved servering. Selv de to relativt sære ungene mine elsker det (eldste uten toppingen, da ;)).


#11

Novla sa for siden:

Og siden du bor i England og har tilgang på gode pølser: Paprika og løk kan kuttes opp og stekes i litt smør sammen med syrlige epleterninger - enkelt og knallgodt tilbehør til pølser og potetstappe. :nam:


#12

Hot Lips sa for siden:

Og jordskokksuppe er jo bare kjempegodt. :nam:


#13

Lavender sa for siden:

Jupp, nam. Det er oppskrift i en av de første Jamie Oliver bøkene. Det er veldig enkelt.

Det var en lekker kasse ferske grønnsaker til en god pris.


#14

frukt sa for siden:

Oooh! Masse gode tips her. :nam: Takk alle sammen!
Jeg lager jordskokksuppe nuh. :D

Romanesco med honningvinaigrette ser godt ut så det skal jeg prøve en dag.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.