Christa sa for siden:
Noen som har en god oppskrift på Biff Stroganoff, gjerne kremete i sausen?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Christa sa for siden:
Noen som har en god oppskrift på Biff Stroganoff, gjerne kremete i sausen?
løve70 sa for siden:
Denne er god:
Ingredienser:
75 gr smør til steking
to medium store løk i tynne skriver
200 gr aromasopp- eller sjampinjonger i skiver
en halv finhakket rød paprika
to spiseskjeer tomatpurè
halvannen teskje Dijonsennep
to teskjeer vanlig paprikapulver
en teskje tørket timian
en dl god oksekraft
500 gr mørbrad i tynne skiver
havsalt og sort pepper etter smak
halvannen dl god Cognac (jeg liker Braastad)
en spiseskje Worchestershiresauce
to dl creme fraiche
en halv dl kremfløte
en liten håndfull finhakket flatpersille til garnering
Fremgangsmåte:
Smelt halvparten av smøret i en dyp panne og tilsett all løken. La den falle sammen og bli myk men ikke la den få særlig farge så pass på varmen hele tiden og rør ofte..
Tilsett soppen og stek videre i noen få minutter, det vil som regel komme endel væske ut av soppen men det er med på å lage sausen så ikke uroe deg for det. Tilsett finhakket paprika etter en liten stund og la den mykne noe.
Tilsett tomatpure, sennep, timian og paprika og rør alt godt inn. Hell deretter over oksekraften. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i omlag ti minutter inntil sausen har redusert seg og blitt noe fyldigere.
Mens sausen koker finner du frem en jernpanne. Sett på litt over middels varme og smelt resten av smøret. Tilsett den strimlede biffen i små porsjoner og brun den godt. Kjøttet skal ikke gjennomstekes så dette går fort. Tilsett cognac og flamber kjøttet raskt, pass på at du ikke har noe lett antennelig i nærheten av komfyren. Det beste og tryggeste er å holde pannen godt ute i rommet vekk fra kjøkkenviften og dreie på den helt til alkoholen er brent av.
Tilsett creme fraiche og fløte i sausen og rør godt så den blir helt oppløst og sausen blir blank og kremete. Tilsett deretter den flamberte biffen sammen med all kjøttsaften fra pannen og ha også i Worchestershiresausen. La alt koke sammen i noen få minutter. Tilsett gjerne noen få dråper sukkerkulør om du ønsker en litt mørkere saus men vanligvis er ikke dette nødvendig. Cognac og kjøttsaften sørger for flott brunfarge.
Smak til retten med salt og pepper helt til slutt når den er skikkelig gjennomvarm og server med et persilledryss. Server hjemmelagd potetmos, ris eller stekte poteter til.
Hyacinth sa for siden:
Har flamberingen mye å si for smaken? Jeg er litt redd tanken på å tenne på...
løve70 sa for siden:
Nja, usikker. Denne har jeg bare lagd med flambering. Dersom du er skeptisk til flambering inne, kan du ta med panna ut og gjøre det ute, Det har vi gjort noen ganger.
Kanina sa for siden:
Mmmm, jeg har denne oppskriften på gryta nå! Uten flambering. Det er tross alt bare torsdag. :knegg: Smaker fantastisk likevel. Tusen takk for oppskrift!
Tror jeg ville droppet dijonsennep neste gang, bare.
Lyppa sa for siden:
Hvor får man tak i oksekraft? Er det noe som man kjøper på butikken, eller får av kjøttet ved steking?
løve70 sa for siden:
Kjekt at den falt i smak Kanina :)
Jeg pleier å kjøpe kraft/fond på flaske eller kartong. Jakobs har god kraft på kartong.
Christa sa for siden:
Høres god ut løve70! Den må testes en dag. :jupp:
Vil gjerne ha oppskrift på en strofanoff som er enklere og.
Kanina sa for siden:
Den var virkelig veldig enkel, når man ikke gjør flamberingen! Som sagt ville jeg nok droppet sennep, og man kan godt droppe paprika-pulver også. Jeg brukte fond blandet ut i litt vann i stedet for kraft.
Hele tok ca 30 minutter å lage. Skal man gjøre det noe enklere må man nesten ha ferdig kuttet løk og sopp. :knegg:
Christa sa for siden:
Så pass, ja, da er det jo enkelt. :jupp: Sennep dropper vi da 2/3 ikke liker det og løk og sopp klarer vi kutte opp selv heldigvis. :knegg:
Hva serverte du til?
Kanina sa for siden:
Ris!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.