Niobe sa for siden:
Ja, marsipanen i Kolibristenger er jo gul, og litt annerledes i konsistens og smak enn vanlig marsipan. Noen som vet hva som er spesielt med den marsipanen? Den smaker jo bedre.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Niobe sa for siden:
Ja, marsipanen i Kolibristenger er jo gul, og litt annerledes i konsistens og smak enn vanlig marsipan. Noen som vet hva som er spesielt med den marsipanen? Den smaker jo bedre.
Dixie Diner sa for siden:
Nå er det lenge siden jeg har smakt den gule marsipanen siden det er den hersens sjokoladen på ALLE produktene nå, men jeg husker at den var tørrere og likte bedre den hvite. De er i hvert fall veldig forskjellige, så jeg lurer også.
Niobe sa for siden:
Mannen min påstår at jeg innbiller meg at det smaker annerledes, bare fordi marsipanen er gul. Men han har selvsagt ikke snøring, for det er forskjell!
Tallulah sa for siden:
Er det ikke bare konditorfarge, altså? Jeg er ikke så glad i marsipan så jeg har ikke smakt så mye av det at jeg greier å skjelne subtile smaker fra hverandre. Kan ikke opplevelsen av ulik smak komme av sjokoladen og strøet?
Niobe sa for siden:
Nei, for Kolibrieggene har vanlig, hvit marsipan, og de er ikke like gode. Til tross for sjokoladen og strøet. Den gule marsipanen er annerledes. :jupp:
Tallulah sa for siden:
Ah, ok. Du tror ikke det har sammenheng med tykkelsen og formen heller? Kanskje du må gjøre en blindtest! :hyper: Skjære ut en liten bit kolibrieggparsipan og en like stor bit kolibristangmarsipan og smake med bind for øynene. :nemlig:
Har du sett på innholdsfortegnelsen? Jeg fant dem ikke på nett.
Dixie Diner sa for siden:
Enig med Niobe. Marsipanen er annerledes. Vi har hver vår mening om den da, for jeg synes ikke den er god. Tørrere liksom. Jeg liker den hvite mye bedre. Jeg merker stor forskjell på dem.
Divine sa for siden:
Jeg synes også at den gule marsipanen er best. :bidrar saklig:
Niobe sa for siden:
Ja, den er tørrere og litt grovere, på et vis. Jeg liker'n! :knegg:
Dixie Diner sa for siden:
Sjokoladen er vel den samme på både gul og hvit marsipan? Og strø har/hadde de jo på hvit marsipan med sjokolade og. Jeg kjøpte alltid de med hvit marsipan inni, aldri gul.
Niobe sa for siden:
Duh, hva får deg til å tro at jeg ikke har foretatt mange sånn blindtester? Med egg og stenger skåret i ugjenkjennelige biter. :nemlig:
Niobe sa for siden:
Jeg vil si sjokoladelaget er tykkere på stengene, og det kan selvsagt ha betydning. :knegg: Men marsipanen er utvilsomt forskjellig.
Tallulah sa for siden:
Selvfølgelig. Dumme meg. :o :marsipannovise:
Niobe sa for siden:
Men siden du etterspør, så skal jeg selvsagt, kun for din skyld, gjennomføre en ny test i år. Det skulle bare mangle, såpass må man kunne strekke seg. :nemlig:
Tallulah sa for siden:
Ja, det syns jeg du bør. Filmer du, slik at vi kan holde nøye oversikt over variablene i testen?
Observatøren sa for siden:
Jeg har også lurt på dette og har spurt Nidar. :nemlig:
emm sa for siden:
Den gule marsipanen kommer rett fra kyllingen. :nemlig:
Observatøren sa for siden:
Hei og takk for mail.
Det er samme marsipan:)
Med vennlig hilsen
Orkla Confectionery & Snacks Norge
Nidar - KiMs - Sætre
indie sa for siden:
Det var det jeg tenkte. Jeg også liker den gule bedre, men har hele tiden tenkt at det sikkert er hjernen min som tuller med meg. Samme det, så lenge opplevelsen er bedre for meg.
Candy Darling sa for siden:
:humre:
Men det kan jo hende at den er pakket løsere eller noe sånt?
Kirsebær sa for siden:
Jeg er ingen marsipanfantast, men til og med jeg kjenner at det er en forskjell der. :gruble: Det må bare være at den ene har blitt tørrere da?
Kirsebær sa for siden:
Og min marsipanelskende sjef spiste ikke mer enn én bit av de gule. "Dette er ikke ordentlig marsipan!" utbrøt han og trampet ut av kaffepauserommet. :knegg:
Tussa sa for siden:
Det kan umulig stemme at det er den samme, den gule er jo ultranydelig. :hjerter:
Harriet Vane sa for siden:
Merkelig, den gule er jo betydelig bedre!
Tallulah sa for siden:
Jeg kan tenke meg at tykkelsen på de ulike produktene har noe å si. Stengene er jo tynnere og lengre enn eggene, noe som gjør at marsipanen tørker ut på en annen måte. Man vil også få en ulik andel marsipan og sjokolade/strø per bit på stenger og egg.
Niobe sa for siden:
Those lying bastards! :knegg: Vel, da blir neste spørsmålet hva de farger den gule marsipanen med, for da må det jo være gulfargen som utgjør forskjellen. Det er jo strengt tatt ikke samme marsipanen når den ene er gul...
Joika sa for siden:
Jeg smaker ikke forskjell, og er rimelig glad i marsipan.... jeg tror dere er kokko hele gjengen. :ja:
Hyacinth sa for siden:
:Rolf:
Men den smaker forskjellig. :nemlig:
Mamari sa for siden:
Ingen tvil om hva som blir helgegottis i heimen - blir både gul og hvit kolibritesting!
Niobe sa for siden:
Jaja, det finnes også de som hevder at alle NonStop'ene smaker likt...
Kirsebær sa for siden:
:knegg:
Hadde tatt seg ut.
Harriet Vane sa for siden:
Non stop smaker IKKE likt. Det er bare de brune som er gode.
Kirsebær sa for siden:
:ja:
Og det røde fargestoffet smaker mest og verst.
Joika sa for siden:
Ja, men det gjør de jo faktisk ikke. Det sier jo produsenten også.
Hyacinth sa for siden:
Never Stop er uansett best.
Tallulah sa for siden:
Nonstop har jo ulik smak i hver farge. Ferdig snakka.
energibombe sa for siden:
Helt klart stor forskjell på Non stop ja.
Jeg synes julemarsipanen er mye bedre og liker aller best den uten sjokolade. Liker egentlig ikke påskemarsipanen, og hvertfall ikke den med strø.
Dixie Diner sa for siden:
Jeg trodde nonstop smakte likt før. Det var fordi jeg kastet i meg håndfuller om gangen uten å kjenne etter, innså jeg etterhvert. Leste nemlig et innlegg her inne om at de smakte forskjellig og ble overrasket. :knegg: Så jeg smakte én og én og sugde på dem for å kjenne smaken, og jammen - de smaker jo VIDT forskjellig! De sorte og brune smaker ganske likt da, synes jeg, men ellers så er de kjempeforskjellige.
Nima sa for siden:
Du kan få mine brune Kirsebær, så kan jeg få alle de røde hurra!!
Og det må bli både marsipansmaketest og nonstop i dag kjenner jeg. Det er jo helg. :)
Tallulah sa for siden:
Det er fordi de er laget av LUS! :moahaha:
Kirsebær sa for siden:
:skremt:
:what: Jeg... men... hvaaaa?!!!!?
Du tuller, sant? Har jeg spist rødfarge fra lus?! LUS!?
Tallulah sa for siden:
Tuller ikke. :knegg: Seriøst, du har vel fått med deg det?
Les mer om det her: en.wikipedia.org/wiki/Cochineal
Skilpadda sa for siden:
Google E120. :jupp:
Divine sa for siden:
Jeg visste det med lusa, men sjå kor det bryr meg.
Kirsebær sa for siden:
Jeg nekter å google E120. :skremt:
Eller, jeg må jo det nå for å finne ut om jeg må stoppe å spise all rød mat.
Tallulah sa for siden:
Om du ikke vil spise lusefarge er jeg redd du må stoppe å spise det aller meste av rød(-farget) mat. Det er ikke farlig med lusefarget mat, altså.
Kirsebær sa for siden:
Jeg syns lus er ekkelt, og nå begynte jeg til og med å klø. :knegg:
(Men nei, jeg kommer sikkert ikke til å slutte å spise godis med lus likevel)
Kirsebær sa for siden:
Jeg skjønner det, egentlig. Jeg bare grøsser litt ved tanken. :grøsser:
Tallulah sa for siden:
Spis litt deilige røde seigmenn and get over it! :værsågod:
(endel økogodis er farget med rødbeter i stedet, om du vil ha lusefritt gelegodteri)
Kirsebær sa for siden:
Meh. Jeg spiser jo egentlig bare sjokolade, så både lusa og rødbetene er forsåvidt trygge. :knegg:
trøtt sa for siden:
Den gule marsipanene er ikke god, det er stor forskjell i smak på den gule og hvite.
Tallulah sa for siden:
I ren sjokkis er du nok trygg. :nikker: Men ikke med nonstop, smarties, M&Ms, Troika, Nidars bringebærknapper og slikt.
Toffskij sa for siden:
«Vi som elsker gul konditorfarge».
Tallulah sa for siden:
:knegg:
Tror du den gule er laget av en luseblanding? Utvannet lus?
Syrinx sa for siden:
Lusetiss! (Jada, man blir preget av å ha treåring i hus.)
Tallulah sa for siden:
:latter: Nå holdt jeg på å sprute kaffe i tastaturet.
Syrinx sa for siden:
Før fantes det kolibriegg av hvit marsipan med gul marsipaneggeplomme inni. Det var godt det, og den gule plommen smakte fantastisk.
Til hi, jeg synes også at kolibristengene smaker annerledes og bedre, akkurat som at de er grovere og/eller mindre kompakte enn hvite stenger.
frukt sa for siden:
Kull og tjære. :nemlig:
Tallulah sa for siden:
Det høres jo nesten sunt ut.
frukt sa for siden:
Det er bare å hive innpå med gul marsipan altså.
Nextlife sa for siden:
Nå ble jeg skikkelig overrasket, jeg har også ansett at den gule marsipanen smaker mye bedre enn den hvite.
kan det være tutti-frutti-strøsselet utenpå kolibristenger og egg som gjør at det smaker helt annerledes?
Niobe sa for siden:
Men kolibrieggene har vanlig marsipan. Det er bare stengene som har gul.
Nextlife sa for siden:
Åja, jeg har antakeligvis bare spist stengene da. Det er en forskjell til hvit marsipan, helt sikkert. :nemlig:
Observatøren sa for siden:
Jeg tror det har litt med prosess og form å gjøre. Evt at de behandles på et vis før de trekkes i sjokolade. Jeg aner en oppfølgingsepost.
Dixie Diner sa for siden:
Synes Nidar kan begynne å selge disse igjen. Hmmmfr. Gjerne i gul marsipan, for den del. Kanskje den selger mer om den er i gult.
rine sa for siden:
Den gule marsipanen er da myye bedre enn den hvite- det kan ikke bare være konditorfarge, altså. :niks:
M@M sa for siden:
Den gule er absolutt best! :nikker: Det må være smakstilsetning i fargen.
De svarte jo bare på at det var samme marsipanen, og sa ikke noe om hva som var blandet i? griper etter et halmstrå
Filifjonka sa for siden:
Lenge siden jeg har smakt marsipan, men jeg har innbilt meg at den gule marsipanen hadde en slags bitteliten appelsinsmak tror jeg, og har også tenkt at den er bedre. Men har nok bare blitt lurt av fargen.
Hyacinth sa for siden:
Du kan ikke kjøpe noe som heter Påske marsipan! :skuffet:
Dixie Diner sa for siden:
Urgh, jeg vet. De greide å få på plass en bindestrek på julemarsipanproduktene etter 30 år, men de har enda ikke klart det på påskemarsipanen? Får se til neste år. Spent.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.