Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor mye egg til påskefrokost?

#1

Høst sa for siden:

22 unger i varierende alder, 6 voksne og foreldrene - hvor mye egg beregner man? Kokte egg. Og er det greit å bare koke og ta med, altså ikke skrelle de hjemme? Og jeg tenker at jeg må ha med litt mer enn nok til alle...:) tar man med tilbehør også? Feks kaviar?

Første gang i bhg hvor foreldrene skal ta med ting. :)


#2

Filifjonka sa for siden:

Men er det bare du som skal ha med egg til alle?


#3

apan sa for siden:

Er det sånn "alle tar med noe"? Da er det jo ikke meningen at man skal ha med nok til alle av det man har med?
Vi skal ha påskefrokost neste fredag. Tror kanskje jeg tar med egg, men da tar jeg type 6 stykker. Alle spiser jo ikke samtidig en gang hos oss.
Jeg kommer nok til å skrelle dem hjemme, men alt kommer jo an på antall. Kaviar ville jeg ikke tenkt at du trengte.


#4

tinkadott sa for siden:

Dere er jo fort ca 50-60 stykk. Ansatte også? Jeg hadde helt sikkert tatt med ca 40 egg. Delt de opp hjemme.
Men jeg er kjent for å ta litt i altså.. :sparke:


#5

Input sa for siden:

Alle spiser vel ikke egg heller?


#6

Høst sa for siden:

Alle skriver seg opp på en liste for hva de tar med, så da regner jeg med å måtte ta med til alle....selv 40 blir kanskje lite? 60? Alle spiser vel ikke egg kanskje? Obs har 20 pkn på tilbud nå tror jeg, tenkte å handle i dag da. :)


#7

Darth sa for siden:

Jeg hadde sikkert tatt med 6-8 egg. I min verden hadde jeg automatisk tenkt at det var flere som skulle ha med egg, så jeg slapp å fore alle alene.


#8

Input sa for siden:

Jeg hadde tatt med kanskje 10 egg? I vår bhg er det ikke meningen at alle skal ha med nok til alle, det må jo bli ekstreme mengder mat.


#9

Høst sa for siden:

Ham, kanskje jeg må sjekke litt da - forsto listen slik at alle skulle skrive seg opp på en ting hver...men kanskje jeg misforsto opplegget. :)


#10

Stompa sa for siden:

Hvis alle beregner nok til alle, legger det opp til at samtlige som er på frokosten må spise av alt på bordet. Det er vel ikke noen som spiser så mye. Jeg hadde sikkert kokt opp en 12-pakning med egg, bare fordi det er et enkelt antall. Hadde bare tatt med kaviar hvis det sto eksplisitt at det skulle være med.


#11

apan sa for siden:

Alle spiser ikke egg, og alle spiser ikke ett helt egg. Dersom lillesøster hatt spist ett egg til frokost, hadde hun neppe trengt mer mat den frokosten.


#12

Høst sa for siden:

På ukeplanen står det at lunsj den dagen er rester fra påskefrokosten...hm, må nesten bare spørre bhg tror jeg, er jo en fredag, så jeg vil hverken ha med for lite eller for mye, de oppbevarer vel neppe over helgen...:) og egg er liksom så obligatorisk påsketing, at jeg tenker det er noe det vil gå litt av?


#13

apan sa for siden:

Virker lurt å spørre barnehagen ja.


#14

Che sa for siden:

Jeg har nok ikke stillt med egg for å mette en hel bataljon. Jeg har tenkt 1 egg pr voksen, halvt egg pr barn. - det blir vel 17 egg - å da ta med 20 har du jo masser.

Lurt å spørre barnehagen.

Edit: Nå ser jeg jo at det er adskillig flere voksne enn jeg hadde sett for meg....


#15

apan sa for siden:

De stiller vel stort sett ikke med 2 foreldre? Tror ingen hos oss stiller to stk....


#16

veobra sa for siden:

Jeg hadde regnet med at også andre tok med egg til frokost. Jeg hadde nok kokt en 12-pakke og tatt med.


#17

Input sa for siden:

Det pleier å gå lite egg på påskefrokost hos oss.


#18

Høst sa for siden:

Da står 80 egg kaldt på boden og venter på å bli kokt i slutten av uka. :)

Bhg bekreftet, på en måte, at det ikke var forventet at alle skulle ta med til alle, ble det tomt så ble det tomt, men samtidig er det så tydelig at alle foreldrene legger til grunn at det er en foreldre pr ting, og da tenker jeg at det bør være slik at folk tør å forsyne seg. Dessuten er det her vanlig at begge foreldre deltar hvis mulig, og mange jobber slik at de ofte er hjemme i lengre perioder, så jeg tar for gitt at deltakelsen vil være noe større her enn vi er vant til fra tidligere.

Veldig heldig med tilbud på Obs denne uken ja! :knegg:

Forresten, er det noen som har tips til hvordan jeg kan gjøre litt ut av disse eggene? Farge i vannet? Konditorfarge? Hvor mye for skikkelige fargeegg? Litt kjedelig å møte opp med bare hvite egg liksom. Og jeg har ikke tenkt å skrelle de hjemme, så litt farge vil være en fin mellomløsning mellom kjedelig hvite og pent danderte fargede. :nemlig:


#19

Filifjonka sa for siden:

80 egg ja. :eek:

Hvis alle familier tar med en slik mengde, så blir det jo ekstremt mye mat til overs. De fleste familier spiser ikke 80 egg.



#21

Filifjonka sa for siden:

Hvis du koker eggene med løkskall i vannet blir de fine og gule. Tror de blir rosa med rødløk også, om jeg ikke husker feil.


#22

Høst sa for siden:

Nei, nei -hver skriver seg opp på ei liste (feks "Kokte egg - Høst") og så er den tingen "tatt". Andre skriver seg opp på feks "Kokt skinke- Karismamma" eller "Kaviar - Olesmamma"...Så jeg satser virkelig på at ingen andre også tar med....:)

Dessuten blir lunsjen for ungene den dagen rester fra frokosten, og da kan de sikkert ta unna litt da også....Håper jeg...


#23

Høst sa for siden:

Gul og rød løk altså. Det kan jeg få til. Takk :)


#24

Filifjonka sa for siden:

Men uansett vil det totalt sett bli enorme mengder, hvis alle tar med nok til alle av hver ting.Det vanlige er jo at folk tar med en mengde tilsvarende det en familie spiser. :)


#25

polarjenta sa for siden:

Jeg tror det blir altfor mye. Jeg har vært med på å arrangere noen påskefrokoster, og vi har aldri kokt så mye som 80 egg.Ikke en gang når jeg jobbet i en 4 avdelings barnehage. Jeg tror personalet tenker helt rett, blir det tomt så blir det tomt. Jeg ville kanskje vurdert å koke 30-40 egg, men selv det syns jeg høres mye ut.


#26

polarjenta sa for siden:

Om jeg ikke husker feil så pleide vi å koke ca 20 egg til en avdeling med 18 barn, 4 voksne, foreldre og søsken. Det var alltid egg til overs. Og apropos det at de skal spise rester til lunsj, rester blir det uansett, så om det ikke er egg til overs er det nok masse mat igjen.


#27

Stompa sa for siden:

Ikke sant. Kommer det 30 familier og hver familie tar med mat til en familie, kan alle forsyne seg på tvers og det blir nokså passelig med mat. Kommer det 30 familier og hver familie tar med seg mat til 30 familier, blir det jo nok mat til 30 ganger så mange mennesker som det faktisk er!


#28

Høst sa for siden:

Jeg er enig i at det høres mye ut, men når jeg regner antall foreldre, barn, ansatte (og se ikke bort fra en besteforeldre eller ti, vår erfaring er at antall deltakere på slike ting er helt annerledes her enn hva vi var vant med fra byen), så vil 80 egg være omtrent ett egg pr person. Og da tenker jeg at det ikke er så mye, særlig ikke hvis ungene skal spise noe til lunsj også? I verste fall holder de seg vel i kjøleskap over helgen hvis de lages en fredag?

For sammenligningens skyld - sosial klassekveld for 15 elever og foreldre tok utgangspunkt i at 2/3 av foreldrene tok med pizza og kaker og resten drikke. Det var masse mat, og alt forsvant. Jeg var søkkimponert, men hadde heldigvis kjøpt....kremt, skaffet til veie to kaker for å ha med, som tilsammen utgjorde sikkert bare en halvpart av enkelte av de mesterverkene som ble presentert sammen med ordene "vel, jeg rakk bare å hive sammen noe kjapt, men det får nå vel duge...." fra de øvrige foreldrene....Jeg lærte meg kjapt å bidra på andre måter enn kakebaking i slikte settinger..:nemlig:


#29

Stompa sa for siden:

Ja, jeg vet ikke. Jeg vet bare at jeg aldri spiste noe særlig i de fem påskefrokostene jeg var på i barnehagen, og jeg så ikke så mange andre voksne som gjorde det heller. Stort sett gikk tida til å hjelpe ungene, snakke litt med andre og se på underholdningsinnslagene ungene hadde forberedt. Vi fikk alltid beskjed om å ta med nok til en familie av det vi tok med.


#30

Filifjonka sa for siden:

Men da tok ikke alle foreldrene med nok pizza, kaker og drikke til ALLE vel? :)


#31

energibombe sa for siden:

80 egg!?

Jeg lurer også på hvorfor tingen er "tatt". Jeg ville tenkt lista var for å få variasjon. Vanskelig å være nr 18 og skulle finne på nytt pålegg til lista.

Her bruker vi å ha med pålegg som tilsvarer litt mer enn det ville spist selv. 4-5 egg ferdig oppskjært ville jeg tenkt var rikelig. Det som har vært vanlig her er et lite glass syltetøy, litt spekemat eller saltmat, et eller annet på tube, en boks leverpostei, litt eggerøre, et lite fat med røkelaks i skiver.


#32

polarjenta sa for siden:

Alle spiser ikke ett helt egg, ikke når de er skjært opp.


#33

zinatara sa for siden:

Jeg syns det høres veldig mye ut. Og dersom det er forventet så mye egg, så bør jo heller flere ta med den tingen. Blir jo litt urettferdig at en person skal koke 80 egg, mens en annen kan ta med en pakke skinke. Jeg ville iallefall ikke regner mer enn et halvt egg på hver.

Vi har vært på mange spleiselunsjer i åpen barnehage. Da er det forventet at alle tar med litt brødmat og litt pålegg. Så som oftest har jeg da tatt med f.eks. en pakke polarbrød, en pakke leverpostei og kanskje en agurk. Har jeg hatt god tid har jeg noen ganger stekt vafler, da tar jeg i litt ekstra slik at alle skal få. Hadde jeg kokt egg hadde jeg kanskje kokt 6 stykker. Og jeg har aldri opplevd at det ikke har vært mye rester etterpå.


#34

Lhi-My sa for siden:

Jeg jobber et sted der vi av og til lager og serverer frokost til mange. Til 20-30 voksne hadde jeg laget 15 egg. Det er langt fra alle som spiser egg, ikke så mye som annenhver person en gang, og spesielt ikke hvis det er annet godt pålegg å spise av. Hvis min familie hadde vært på en slik tilstelning med besteforeldre og alt, hadde det vært rikelig med 3-4 egg. I lunsj på jobb kokes det 5-6 egg til 12-14 voksne. Egg er ikke det folk spiser mest av.
80 egg er nok til 150 voksne.


#35

Lhi-My sa for siden:

Jeg spurte en venninne nå på sms som lager frokost på et stort hotell. De beregner ett egg pr tredje voksen gjest.


#36

Chablis sa for siden:

Jeg hadde kokt 40 egg om jeg skulle hatt med, men om du vil ta med 80 er jo det helt opp til deg.

Ville farget de gule jeg, siden det er påskefrokost.


#37

Chablis sa for siden:

4-5 egg om det er til så mange som i hi, ville jeg tenkt var altfor lite igjen.
I alle barnehager jeg har jobbet eller vært i på påskefrokost, har det blitt spist mye egg.


#38

millact sa for siden:

Jeg hadde kokt 40 egg, maks. Det vil jo være annet pålegg der også.


#39

Hyacinth sa for siden:

80 egg! :dåne:

Denne tråden kjenner jeg at jeg må følge med på! :popcorn:


#40

Taien sa for siden:

Jeg tror også jeg hadde gått for 40 egg.
Hos oss, i vår barnehage, er egg veldig populært til frokostene og det går unna.
Men 80 er allikevel mye (og vi er en 4 avdelings barnehage) .
En god tanke er det nå uansett, og det ser sikkert supertlekkert ut med en kurv full av gule/fargede egg.


#41

Input sa for siden:

Enig. Jeg kunne fint funnet på å skrive meg opp på egg jeg også, selv om 1 forelder hadde gjort det før meg. Jeg tror jeg hadde tatt med 10 egg.

Jeg må innrømme at dette høres ut som galskap for meg. Jeg er en sånn som virkelig får vondt inni meg av å kaste mat, og her tror jeg bhg ender opp med å kaste MYE egg. Skal de foreldrene som tar med kokt skinke ta med 8 pakker da, så hver persjon får én skinkebit hver?


#42

millact sa for siden:

I vår bhg hadde vi aldri med mat til påskefrokosten. Jeg kan huske det var skiver, egg eller eggerøre, skinke, ost, salami, salat og paprika og sikkert agurk. De fleste kom med to foreldre. Det var likevel ikke 1 egg til alle, men alle fikk mer enn nok mat uansett.


#43

GinaK sa for siden:

Her må jeg også følge med. Jeg regnet med at du ville få litt input etter at du spurte mer og justert ned mengden du skulle ha med..

Iallefall, når vi har hatt sånn frokost i guttas barnehager med å ha med pålegg og å sette seg på liste så har mengden vært at man tar med til sin familie + litt mer. Aldri sånn at det kun er en som skal ha med en påleggstype til alle.


#44

polarjenta sa for siden:

Jeg tenker også at man bør kunne skrive seg opp på egg selv om noen andre har skrevet det. Det er jo helt unødvendig med 22 påleggsorter,


#45

rine sa for siden:

Er det ikke snakk om eggeskiver på et fat, da? Man tar jo ikke med en skinkeskive til alle i barnehagen, eller en skje med syltetøy? Man lager to rause serveringsfat med eggeskiver, og det er det? Slik hadde iallfall jeg tolket det. :vetikke:


#46

Darth sa for siden:

Hvis jeg skrev meg på som nummer 18, så hadde jeg garantert sett over lista, og så hadde jeg tatt det som kun noen få andre hadde tatt. F.eks. egg.

Alle kan ikke ta med mat til alle, det blir jo helt sinnsjuke mengder med mat. Når man spleiser tar man med mat nok til sin egen familie pluss litt til, og så spiser man av det man vil på fellesbordet. Det er i alle fall sånn jeg er vant med det.


#47

C3PO sa for siden:

I barnehagen vår, blir eggene til påskefrokosten servert oppdelt. Ett egg varer til minst 3 personer. Så jeg er enig med dem som synes at 80 blir altfor mange. For ikke å snakke om kostnaden. Jeg synes også det er rart at du skal med til hele barnehagen, med mindre de ikke har avdelinger. Hos oss tar man kun med til egen avdeling.


#48

Acino sa for siden:

I vår barnehage tar ingen med noe, barnehagen stiller med alt. Men skulle jeg tatt med til hele sulamitten så hadde jeg nok tenkt enten ett fat med pålegg/egg til hvert bord eller tenkt f.eks 2 egg pr familie eller ja....kanskje totalt 20-30 egg.


#49

Høst sa for siden:

Det er ikke avdelinger i barnehagen, alle går samlet. :)

Jeg er bekymret for at det skal bli for mye (faktisk), og registrerer at de fleste her har ett annet beregningsforhold enn ett egg pr person...Jeg har liksom regnet ut fra egen familie, hvor barna glatt spiser to kokte egg hver, og HØstmannen gjerne tre...Men rett nok spiser de jo da ikke mye annet... :)

Men, igjen, tilbakemeldingen fra bhg var klar, man skulle ta med nok (til alle) og alle skriver seg opp på en ting hver. Vi har ingen erfaring med dette fra tidligere, så jeg vet ikke hvordan det gjøres rent praktisk...

Men - la oss si at 50 eller 60 egg er mer enn nok (til frokost, samt lunch, samt oppbevare i kjøleskapet over helgen) - hva i all verden gjør jeg med de 20-30 øvrige da? :O Ta med en påskekake kanskje? NOen som har en god og enkel oppskrift? Noe sitronkake eller lign? :)

Den kan jo fryses hvis den ikke blir spist opp...:)


#50

Høst sa for siden:

Og, forresten, bhg holder bare type brød og kakao, ikke noe annet til dette, så foreldrene skal bidra med alt utenom - det kommer altså ikke i tillegg til hva bhg setter på bordet...:)

Og alle de andre har også tatt en ting hver, i alle fall så langt. Men jeg skal følge med litt utover uka også. :)

Det er litt slitsomt å være "ny" på slikt, kjenner jeg...:)


#51

Høst sa for siden:

Og jeg vil ikke være den som ikke skjønner "spillereglene" heller, og møter opp med for lite. Det vil heller ikke være bra. Kunne de ikke bare skrevet det tydelig hva som var forventet? SÅnn til glede for oss ferskinger? :leppe:


#52

Filifjonka sa for siden:

"Alle tar med nok til alle" er jo totalt håpløs måte å beregne mat på. Jeg hadde kokt maks 20 av eggene, og brukt resten hjemme. Egg har lang holdbarhet.


#53

Filifjonka sa for siden:

Du har jo ennå tid til å få avklart dette skikkelig da.


#54

Input sa for siden:

Helt enig. Det sier seg selv at ikke alle kan spise seg mette på brødskiver og egg og kokt skinke og paprika og sjokoladepålegg og hvitost og så videre...


#55

Hyacinth sa for siden:

Det er garantert rester til lunsj uansett hva som skjer. Så jeg hadde aldri beregnet ekstra for at de skal ha nok til lunsj.


#56

polarjenta sa for siden:

Men har du spurt de som jobber der helt konkret om hvor mange egg de tror trengs? De har jo sikkert erfaring fra før og kan si noe om antall.

Jeg har jo jobbet ganske mange år i barnehage, og om en forelder hadde kommet med 80 egg til en påskefrokost så hadde jeg fått litt sjokk og tenkt at til neste år må vi si noe om antall.


#57

zinatara sa for siden:

Jeg tenker at ett egg holder til et par skiver. Dersom det skal være 22 ulike pålegg vil jo det bety at dersom alle tar med slike mengder må jo alle spise minst et brød hver. Jeg tviler på at hverken jeg eller mine barn hadde spist mer enn to skiver hver og vi hadde sikkert ikke hatt egg på alle for å si det sånn. Ellers er det svært sjelden at vi stiller to voksne på slike ting, da måtte det vært fordi begge tilfeldigvis hadde fri den dagen.


#58

Pingis sa for siden:

Men nå har du jo fått svar fra veldig mange ikke-ferskinger, så du er nok på trygg grunn hvis du reduserer antallet en smule. :nemlig:


#59

Lyppa sa for siden:

Jeg tror også det er altfor mye egg, og jeg vile fått sjokk om noen kom på min jobb med så mye egg. Jeg ville kokt maks 25 egg. Alle spiser ikke egg, og i en slik setting tar man litt av hvert og spiser seg ikke mett på en type pålegg.
Egg har lang holdbarhet til tross for datostempling, så eggene du har til overs kan du f.eks bruke til vafler, pannekaker, kaker og omeletter:). Eller som jeg gjorde i forrige uke-lagde eggedosis som jeg elsket da jeg var barn. Fysj det var kvalmt.


#60

apan sa for siden:

Det blir jo det samme som at hvis man tar med skinke må man ta med 8 pakker? Det blir jo helt enorme mengder?

Påskefrokost i barnehagen er jo ikke akkurat som en hotellfrokost der man fråtser. Jeg tipper egentlig jeg spiser før jeg går dit.. Antar de fleste barna tar et halvt rundstykke.


#61

polarjenta sa for siden:

Akkurat det siste der varierer nok veldig. Noen spiser et halvt, mens noen godt kan dytte ned 3 trundstykker.:)


#62

Elise sa for siden:

Hvis jeg spiser påskefrokost spiser jeg ikke både eggene dine, skinka til lars, osten til guri, syltetøyet til hanne og salamien til petter. Alle kan ikke ta med nok til alle.


#63

apan sa for siden:

Jada. Men poenget mitt er at man sitter sjelden mange mennesker i ro over lengre tid slik at man rekker å dytte ned MANGE egg. Det er ikke som å kose seg ved en hotellbuffet (ikke i mitt hode i alle fall).


#64

Gerbera sa for siden:

Kan du ikke lage eggerøre av endel, og koke med deg like mange, og resten kan du jo bruke til noe hjemme?


#65

millact sa for siden:

På de påskefrokostene jeg har vært på (og det er alle når jeg tenker etter) har jeg spist to skiver tenker jeg og tatt litt forskjelllig pålegg. Barnet har spist en skive. Det blir det ikke mengder av akkurat.

Eggene holder seg lenge, du trenger ikke engang å se på dato. Dere spiser vel gjerne litt ekstra egg i påsken til frokost, kok egg ute på tur, bak noe osv.


#66

polarjenta sa for siden:

Nei, det kan sikkert stemme, men i de barnehagene jeg har jobbet i så har foreldrene gjerne sittet ved matbordet mellom en halvtime og en time. Og ungene har gått litt til og fra. Men uansett så spiser ingen av dem 2-3 egg.

Jeg har som regel vært mer nervøs for om vi har nok rundstykker enn pålegg.:)


#67

Input sa for siden:

I barnehagen vår varer også foreldrefrokostene lenge. Sikkert fordi de fleste foreldrene er studenter og oftest ikke må rekke jobb. Men ingen spiser flere egg likevel.


#68

millact sa for siden:

Våre frokoster har vel vart maks en times tid. Folk går litt til og fra, i alle fall barna. Har ikke inntrykk av at noen spiser mengder uansett.


#69

millact sa for siden:

Høst: Er det kun 22 barn i bhg slik jeg leser det? Da trenger du ikke allverdens egg altså. Voksne tåler at det ikke er egg til alle. Det er neppe alle barn som spiser egg heller. Og mange har sikkert med kun en forelder. Jeg nedjusterer til maks 30 egg.


#70

Taien sa for siden:

Våre påske-og julefrokoster i barnehagen varer som regel lenge. Foreldrene (ofte begge) tar seg god tid, og bruker anledningen til å snakke litt ekstra med de andre foreldrene og/eller de ansatte. Det er en utrolig hyggelig tradisjon (vi har i tillegg høstmiddag i ungenes barnehage, da kommer alle på lapskaus/lignende middag. Veldig kjekt og sosialt).
Ungene mine kan lett spise et par skiver hver og jeg og mannen spiser også et par hver.
Her pleier det å være mye godt på frokostbordet (barnehagen lager til alt selv), egg, eggerøre, laks, div. kjøttpålegg, ost, kjeks, forskjellige grønnsaker og frukt.


#71

millact sa for siden:

Nå ble jeg sulten!

Forrige skole hadde påskefrokost, kun for klassen. Da måtte alle ta med seg det de fikk beskjed om (og antall). Koselig tradisjon!


#72

Taien sa for siden:

I know. :knegg: Gleder meg til fredag!
Men nå spørs det om det blir like fett framover med kuttet i barnehagebudsjettet...


#73

millact sa for siden:

Kutter der også, ja.


#74

Taien sa for siden:

Å ja da. :mumle: Men det skal barnehagen vår ha, de er utrolig gode på å strekke budsjettet og ha mye bra for ungene og foreldrene. Vi er veldig glad i barnehagen vår!


#75

Malama sa for siden:

Vår bhg har visst påskelunsj i år. I alle fall vesla sin avdeling. Lunsjen er ikke lunsj da, det er 15-1630 (Jeg stusser alltid på det der, for de har ting til 1630. Det har seg slik at det er åpent til 17. Jeg vet, de må rydde sammen også, men det gjør de egentlig stort sett ferdig før vi går.)

Vi skal ikke ha med noe, og de inviterer "hele familien", men det er ikke snakk om 80 egg på de noen og 20 ungene med familier altså. Seriøst, slett ikke. Jeg er enig i at 30 holder med god margin, om du er sikker på at du er den eneste som skal ha med egg, og 40 er å ta veldig, veldig godt i. 80 er.... absurd.


#76

millact sa for siden:

Ja.:nemlig:


#77

Høst sa for siden:

:leppe:

Neida, ser fra dere mer erfarne at det nok vil være litt i overkant, regner med jeg legger meg på 50-60 - da blir det sikkert noe rester, som kan overleve i kjøleskapet deres over helgen, og så kan de kose seg med det også mandagen etterpå.

Da blir neste spørsmål hva jeg gjør med 30 egg. Mannen foreslo egg og bacon til hver frokost hjemme hele påsken - whishful thinking for å si det slik...:knegge:


#78

Filifjonka sa for siden:

Du trenger ikke stresse med å få brukt dem opp. De har veldig lang holdbarhet. 30 egg går helt fint å bruke opp i den daglige driften, med eggerøre av og til, kokte egg, stekte egg, baking, vafler, pannekaker, matlaging..,


#79

Nenne sa for siden:

Sitronkake som passer til 24-26 cm rund form:

Ingredienser:

3 egg
3 dl sukker
2,5 dl melk
Saften av en halv sitron, pluss finrevet skall av hele sitronen
6,5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker, evt. vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte:

  1. Egg og sukker vispes til eggedosis.
  2. Smelt smøret og ha i melken og sitronsaft- og skall.
  3. Bland det tørre og ha det vekselvis i eggedosisen, sammen med væsken, bland godt.
  4. Smør og mel form, ha i kake-røren og stek ved
    175 °C i ca. 40 min. Bruk kakepinne for å se om kaken er stekt.

Smørkrem:

50 g smør
50 g Flott matfett
300 gram siktet melis
1,5 ts vaniljesukker
2-3 ss melk

Fremgangsmåte:

  1. Pisk temperert margarin (evnt. 50g meierismør istedenfor margarin) og melis til det er jevnt blandet. (Smøret må være temperert for å få rett konsistens.)
  2. Tilsett væsken litt etter litt. Pisk til kremen er lett, luftig og smidig og god å jobbe med.

Farge kan også tilsettes. Tilsetter du flytende farge, som konditorfarge, må du holde igjen like mye væske som du tilsetter farge. Hvis ikke blir kremen for tynn.

Du kan også bruke ostekrem eller bare melisglasur.

Ostekake med sitron og rømme

Dette trenger du:

Bunn:
10 store kjeks (digestive eller havrekjeks)
1/2 dl finhakkede valnøtter, kan sløyfes
3 ss demerarasukker eller brunt sukker
1 ts malt kanel
5 ss smeltet smør

Fyll:
550 g kremost naturell (Philadelphia egner seg bra)
150 g sukker
3 egg
1/2 vaniljestang
saft og revet skall av 1/2 sitron

Glasur:
1 beger rømme eller crème fraiche
4 ss sukker
1/2 vaniljestang
Slik gjør du:

Knus kjeksen til smuler. Bland sammen kjekssmuler, sukker, nøtter, kanel og smør.
Kle en 22-24
cm kakeform med bakepapir. Trykk blandingen jevnt ut i formen og stek bunnen
ved 175 grader i 10 min. Avkjøl bunnen. Bruk en kjøkkenmaskin og rør osten glatt og kremet. Visp gradvis inn sukkeret ved lav hastighet. Skrap ned langs kantene og tilsett frøene fra vaniljestangen, sitronskall og sitronsaft.
Rør inn eggene, et om gangen. Skrap ned langs kantene og rør til massen er glatt.
Hell fyllet over bunnen og stek kaken ved 150 grader i ca 35 minutter.
Kaken skal være litt "dissete".
Visp sammen rømme, sukker og frøene fra vaniljestangen. Hell blandingen forsiktig over den varme kaken. Avkjøl kaken i kjøleskap i minst 4 timer eller natten over.
Pynt kaken med bær og pent oppskåret frukt.
Jordbær, bringebær eller pasjonsfruktsaus smaker nydelig til.


#80

Malama sa for siden:

Selv jeg skulle klart å bruke opp 30 egg, og vi kjøper faktisk egg i 6 pk, og slett ikke hver mnd, siden guttungen ikke tåler egg.

Men, jentungen viste det seg er lik sin mor, hun er veldig glad i hardkokte egg fant jeg ut på denne "påskelunsjen" i dag. Men bare det hvite. Nemlig.

Selv elsker jeg stekt egg med bacon, og hadde glatt hatt det til både kveldsmat og matpakker, og om ikek guttungen var allergisk, til familiefrokost slik vi pleide ha minst annenhver søndag inntil han fikk diagnosen.

Også bake. Ja. Jeg øver meg på å bake uten egg, men den som ikke har den begrensningen.... også er det jo den store vaffeldagen på onsdag.


#81

millact sa for siden:

Du kan lage "eggestand" og ha som pålegg. Visp egg og litt melk eller vann (en spiseskje for hvert egg).

Stek bacon og kutt opp i biter. Hell over eggene (som nå er pisket) og stek som en omelett omtrent. Kuttes i passe stykker og ha på skiven, supergodt.


#82

Høst sa for siden:

Må oppdatere denne - tok med 50 fargede egg (takk Flubby, eggfargetipset var fantastisk, egne eggfarger selges på Åhlens! :) ), og når dagen var iver var det 8 egg igjen. De ble puttet i kjøleskapet og tas (kanskje) frem igjen i morgen. Så helt galt ble det ikke - og det var mye mat tilgjengelig, men jeg hadde ikke fått med meg st i tillegg til foreldre (og en besteforelder hist og her) så var det forventet at søsken deltok. Så det var visst veldig mange innom. :)


#83

polarjenta sa for siden:

Men 80 egg hadde blitt mye.:) Jeg tror forøvrig at 40 hadde vært ok, og tilogmed 30. Det er ingen krise om det blir tomt for et pålegg.:)


#84

Polyanna sa for siden:

Egg holder jo i månedsvis rå, og de holder jo noen dager kokte også. :)


#85

Høst sa for siden:

80 hadde vært alt for mye, ja. Veldig greit å ikke møte opp med det. :) blir litt egg på oss denne påska, men egg liker mann og barn, så det er jo greit...:)

Må likevel innrømme at jeg ble litt overrasket over hvor mye som faktisk gikk, var redd for at de skulle ha mye mer igjen etter rådene her inne. Men det hjelper jo på med en haug eldre søsken da...:)


#86

Guttemammis sa for siden:

Det er veldig greit å avslutte til 16.30, for det er alltid noen som bruker litt tid på å komme seg ut o.l.
I tillegg har i allefall vi flere andre rom og ting vi må rydde før vi låser og går.
Arbeidstiden er til 17.00, da skal vi kunne ta på yttertøy og låse døren og gå hjem.


#87

Malama sa for siden:

Jada, jeg vet, men reelt sett var vel alle som hadde foreldre der ute av dørene mer sånn 1615, for vi var alle ganske modne for å gå 16, da sangen begynte, så det gikk i strie strømmer ut derfra like etter det. De måtte jo rydde litt mer denne gangen, siden det var inne og i flere rom, oftest er det ute, og ryddingen er å bære inn resten av maten. Men at de vil avslutte før 17 forstår jeg godt altså, bare det at jeg mang en gang vet de har hatt skrapa tom avdeling, og de ansatte ut porten før oss før halv fem, så de er reelt sett gode på å rydde og ha alt klart i tide egentlig ganske imponerende. Denne gangen derimot var det tre rom å rydde, så da var nok halvtimen god å ha.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.