Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

iPhone og innstillinger for messenger

#1

Dixie Diner sa for siden:

Nå har plutselig iPhonen begynt å åpne nye messenger-meldinger så fort jeg låser meg inn på skjermen. Altså om det ligger en ny messenger-melding på fremsiden, og jeg trykker koden, så kommer jeg automatisk rett inn på meldingen. Siden det står "lest" når man har lest en slik melding, er det ikke alltid jeg ønsker å lese den med en gang, av diverse årsaker. Da føler jeg at jeg må svare med en gang, og jeg har ikke alltid tid til det. Uansett, går det an å endre på dette slik at jeg går inn på messenger når JEG ØNSKER å gå inn dit? :mad:



#3

Neket sa for siden:

Jeg har ikke opplevd akkurat det, men hvis du går inn på settings - messages, og skrur av send Read reciepts så kan ikke avsender se om /når du har lest meldingen. Hjelper det?


#4

Dixie Diner sa for siden:

Oj, det visste jeg ikke var mulig. Ja, det hjelper, tusen takk. :)


#5

Sokk sa for siden:

Gjelder ikke det bare tekstmeldinger?


#6

dutte sa for siden:

Liten avsporing men kan iphonebrukere se om sms er lest og når ?


#7

Hondacrv sa for siden:

Det kjem vel an på om "send lesebekreftelser" er på eller av? Eg har min på AV.


#8

Dixie Diner sa for siden:

Jeg kan i hvert fall se når dattera mi har lest meldinger jeg sender henne. Jeg har sikkert min også på. Jeg ser det ikke hos folk som ikke har iPhone, da står det ingenting.

Jeg fikk forresten ikke til det Neket nevnte. Hmmfr.


#9

Hondacrv sa for siden:

Men for å unngå det med messenger, må du ikkje slå av "Tillat varslinger" i innstillinger da?


#10

jolie sa for siden:

Men når du sveiper på skjermen for å åpne, sveiper du der det står at du har ny melding, da? For da kommer du rett inn på meldinga. Eller snap-en eller facebook-tråden osv. Hvis du sveiper på "lås opp-linja" helt nederst, så kommer du inn på telefonen som vanlig.


#11

-ea- sa for siden:

Det jolie sier. Du må passe på hvor på skjermen du treffer.


#12

Dixie Diner sa for siden:

Men får jeg i det hele tatt beskjed om at det er kommet ny melding da? Jeg MÅ jo ikke det altså, jeg kan jo bare sjekke selv, men synes jo det er greit at meldingene kommer opp på skjermen, jeg vil bare velge selv når jeg skal gå inn på dem eller ei.

Jeg sveiper aldri skjermen, jeg trykker koden eller bruker fingeravtrykket, så kommer jeg rett inn på skjermen. Kan man sveipe skjermen om man har kode??
Ligger det en messenger-melding der da, går telefonen RETT inn på den nyeste uleste meldingen, i stedet for til hovedmenyen. Veldig irriterende.


#13

-ea- sa for siden:

Hvordan trykker du koden da? Du må jo først trykke på noe (her antar jeg du trykker på meldingen) for å få "tast-kode-skjermen" fram?

Du sveiper helt nederst på skjermen, det står jo der at du kan det: "Skyv for å låse opp".


#14

Hondacrv sa for siden:

[quote=Dixie Diner;4188795]Men får jeg i det hele tatt beskjed om at det er kommet ny melding da? Jeg MÅ jo ikke det altså, jeg kan jo bare sjekke selv, men synes jo det er greit at meldingene kommer opp på skjermen, jeg vil bare velge selv når jeg skal gå inn på dem eller ei.

Du kan vel ha på "merk appsymbol" men ha av "på låst skjerm"? Det har eg. Viss det er det samme me snakker om, da.


#15

Dixie Diner sa for siden:

Nei jeg trykker på hjem-knappen når skjermen er svart, og så tar jeg fingeravtrykket (eller slår koden, som kommer opp når jeg trykker på knappen). Ingen skyvegreier.


#16

Divine sa for siden:

Men du må vel velge "Skyv for å låse opp" før du slår koden / tar fingeravtrykk? Eller er det forskjell på iPhone-modellene der?


#17

Dixie Diner sa for siden:

Jeg må ikke det. Trykker på hjemknappen og så er det bare å ta fingeravtrykket eller koden. 5s.

Edit: om fingeravtrykket ikke funker og jeg må trykke koden, må jeg skyve en gang for å få frem koden, ser jeg. Bruker alltid fingeravtrykket så det er sjelden jeg skyver, kan knapt huske sist. Så mesengermeldingene kommer opp uten at jeg er nær noen messenger-app.


#18

Divine sa for siden:

Jeg har også 5s, og må skyve før jeg kan taste inn koden.


#19

Dixie Diner sa for siden:

Endret innlegget nå. Man må altså IKKE skyve for å bruke fingeravtrykket, men for å trykke koden må man skyve en gang hvor som helst på skjermen.


#20

Candy Darling sa for siden:

Så rart, det må ikke jeg? Jeg må bare trykke en gang på hjemtasten først, slik at skjermen lyser opp?


#21

Dixie Diner sa for siden:

Du må ikke skyve på skjermen EN gang for å få frem kodegreia? Det må jeg. Men bruker jeg fingeravtrykket holder det å trykke på hjem-knappen så skjermen lyser opp. Kommer kodegreia di frem med en gang du trykker på hjemknappen? Når jeg trykker på knappen, kommer bare tid og dato frem.


#22

Divine sa for siden:

Jeg trykker på hjemtasten, så skjermen lyser opp, og så står det at jeg må skyve. Og SÅ kan jeg taste inn koden.


#23

Candy Darling sa for siden:

Ja, for å taste kode må jeg jo skyve, men ikke for fingeravtrykk - det er jo den jeg bruker?


#24

Divine sa for siden:

Ah, ja, da blir det jo slik Dixie beskriver. Jeg bruker kun kode, ikke fingeravtrykk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.