Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Innbakt scampi fra frysedisken i sushi?

#1

Kirsebær sa for siden:

I frysedisken ligger det ferdig innbakte/friterte scampi. Kan man tine dem og bruke dem i sushi, eller må de varmebehandles først?

Vi pleier å lage med laks og med scampi, men tenkte bare å få til litt flere variasjoner i dag. Hva pleier dere å ha i makirullene deres?


#2

allium sa for siden:

De må stekes i ovn. Prøvde det sist lørdag, den maki-avhengige fjortisen var ihvertfall fornøyd.



#4

Kirsebær sa for siden:

Takk for tips.

Men da er det kanskje like greit å lage sånn melblanding og dyppe scampien i varm olje selv? :gruble:

For det kan man gjøre i en kjele også? Man MÅ ikke ha frityrkoker?


#5

allium sa for siden:

Jeg er glad for å slippe å håndtere varm olje etter en uheldig hendelse i barndommen, men hvis du synes det er greit, er det sikkert minst like bra å gjøre det selv.


#6

Bille sa for siden:

Jepp! Funker som bare det.

#7

Tallulah sa for siden:

Og da har du også mulighet for sørge for å kjøpe miljøvennlig scampi. :) Smaker kjempemye bedre gjør den også! Sammen med lit krydder i frytyrrøra blir det veldig godt. :nam:


#8

Kirsebær sa for siden:

:jupp: Det er den vi bruker.


#9

Tallulah sa for siden:

Så bra! :lykkelig:


#10

Einhyrningur sa for siden:

Hvor kjøper man disse?



#12

Einhyrningur sa for siden:

Heter butikkene bare ICA? Da har vi ikke noen slik her. Dumt.


#13

Pia sa for siden:

Fantastisk! Jeg visste ikke at de eksisterte og har savnet scampi veldig de siste årene. Men hva når ICA nå forsvinner? Finnes det andre bærekraftige scampi på markedet?


#14

Tallulah sa for siden:

Tror ikke det, dessverre. Norgesgruppen påstår at deres oppdrettscampi (Fiskemannen) er bærekraftig, men de er ikke sertifisert på noe vis. Og det er oppdrett, ikke villscampi.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.