Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken sykkel til 12-åringen?

#1

LilleT sa for siden:

12-åringen trenger ny sykkel. Vi var og kikket på XXL og Gmax for et par uker siden, men da hadde de foreløbig ikke det helt store utvalget ennå.

Hun er forholdsvis liten av vekst (rundt 150 cm, vil jeg tro), så en i voksenstørrelse blir vel for stort for henne?

Sykkelen skal brukes i de fleste dagligdagse sammenhenger: til skole og trening, på asfalt, grus og skogsvei. Hun har de siste årene hatt en ganske robust offroad-sak fra DBS. Er det noe lignende vi ser etter nå, tro? ikke peiling




#4

millact sa for siden:

Min eldste på 10 er litt lenger enn din. Hun fikk ny for to år siden. Jeg var forberedt på å gå for 24 tommer, men selgeren i sykkelbutikken mente den ville bli for liten på kort tid og anbefalte en liten voksenstørrelse. Den kan hun visst ha i mange år. Men, den ble langt dyrere enn en 24 tommer da.


#5

Bluen sa for siden:

Jeg ville nok ha prøvd en liten damesykkel med 26''-hjul, tror jeg. Min 8-åring som er 1,33 eller noe sånt har hatt 24'' siden i fjor - kan ikke skjønne annet enn at den raskt må bli for liten til ei som er 1,50 og stadig i vekst.


#6

Lavender sa for siden:

Min 142 cm jente bruker 20", og den gir hun ikke slipp på i år. Riktignok offroad ramme.


#7

Joika sa for siden:

Se om du finner en sykkel med 26" hjul og rammestørrelse 14 eller 16. :jupp:


#8

Ellisiv sa for siden:

Jentene mine på 11 og 13 år er begge rundt 142 cm høye. Begge har fått minste type damesykkel. De er i grenseland, men 24 tommers hadde blitt for lite på no time.


#9

LilleT sa for siden:

Tusen takk for innspill! Har dere eksempler på type sykkel også? Er det offroad man går for? :blånn:


#10

Robyn sa for siden:

Jeg syns offroad er litt tungt å sykle med på asfalt, og har nå en hybrid. Veldig fornøyd med den, men jeg sykler svært lite så hør på de med mer erfaring.


#11

Lavender sa for siden:

Skal det være en sykkel til god pris er det greiest å kjøpe bestselgerene til Intersport, G-Sport eller XXL. Skal barnet sykle langt, mye eller i skog kan det lønne seg å legge litt mer penger i kjøpet. Og jeg synes det er dumt å kjøpe sykkel med rimelig ekstrautstyr, det er ofte av dårlig kvalitet, gjør sykkelen tung og krever vedlikehold. Jeg vet det er ulike oppfatninger av hvor viktig vekt er, men la brukeren teste litt ulike sykler. Be gjerne om en liten test ute, godt mulig geometri er like viktig.

Jeg elsket den gamle offroaden min, og missliker den nye hybriden. Men så er prisforskjellen også på 10.000,-.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.