Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Syltetøysukker

#1

konemor sa for siden:

Dårlig overskrift, men vet ikke hva det heter. Saken er den at jeg fikk et tips om et sukker med stivelse i som kunne brukes til å lage syltetøy.
Var visst bare å koke opp bær og sukker og vips: syltetøy.
Noen som har prøvd?
Eller noen som har noen bedre og enklere tips til hvordan lage syltetøy.
Skal bli skikkelig husmor med hjemmelaget syltetøy i kjøleskapet :kry: .


#2

Skilpadda sa for siden:

Jeg trodde bær og sukker var alt som trengtes til å koke syltetøy, jeg? (Eller trenger man ekstra stivelse hvis man ikke skal ha den gammeldagse like-mye-sukker-som-bær-oppskriften?)


#3

Honda sa for siden:

om du spørr på eks rema så skjønner de hva du mener.

Mamma koker aldri syltetøyet, men har i sånn syltestivelse og rører bære i "brød elteren" har i beger å fryser ned.


#4

DM sa for siden:

Frysetøy kalles det, og det gjør jeg også. Det er det beste! :jupp:

(Men jeg bruker ikke alt frysepulveret, under halvparten.)


#5

Skilpadda sa for siden:

Moren min rører også bare bærene, koker dem ikke, men hun bruker bare sukker og ikke stivelse.


#6

Honda sa for siden:

ok mamma bruker sånne poser som det er bilde av bær og beger på :fnis:
Jeg har kjøpt det mange ganger og funnet det frem til folk men hukser ikke hva det heter.
Hun fant ut at det var bedre en vanlig sukker.
Og litt sunnere:fnis:

Jaaaaaaa Hehe


#7

kisha sa for siden:

Vi har mange kilo her i huset. Pakkene ser ut som vanlig sukker, og mannen kjøpte 10 kilo. Ungene nektet å ha det i maten. Vi oppdaget det når vi stekte pannekaker, så nå står det bare her.

Det er ikke frysetøy, men en spesiell type sukker.


#8

Adrienne sa for siden:

:haha: Har vært rimelig nærme å gjøre samme tabbe selv, for pakkene er utrolig like.

Vi har brukt slikt sukker i et par år nå, og det er utrolig praktisk. Vi bruker riktignok ikke så mye sukker som anbefalt på pakken, for da blir det veldig søtt.

Fant forresten info om sukkeret her. Det heter syltesukker.


#9

banana sa for siden:

Syltesukker med pektin, tror jeg.

Vet ikke hvilken funksjon pektin har, vil anta at det er noe med å få "stivere" syltetøy med mindre sukker enn hvis man bruker bare sukker.


#10

Søster sa for siden:

Ulempen med syltesukkeret er jo at du blir nødt til å bruke det ferdigblandede forholdet mellom sukker og stivelse, men hvis du bruker den hver for seg, går det fint an å kutte en del ned på sukkeret, men da trengs desto mer stivelse for å få ok konsistens.


#11

Fibi sa for siden:

De fleste dagligvarebutikker har poser med Jam syltepulver og frysepulver.


#12

Hyacinth sa for siden:

Jeg koker aldri bær til syltetøy, bare rører med sukker og fryser. Unntaket er hvis jeg skal lage chutney. Det er forresten utrolig godt og enkelt å lage.


#13

Strå sa for siden:

Jeg lager kokesyltetøyet med ca 250-300 gram sukker pr kilogram bær. Jeg bruker aldri syltepulver, stivelse eller lignende. Vanligvis blir både plommer, rips, solbær, stikkelsbær, rabarbra o.l. helt utmerket. Jordbær- og bringebærsyltetøyet kan bli litt rennende, men det synes jeg er en fin konsistens for da har jeg lov til å spise det med skje :)


#14

Obelix sa for siden:

Bør vel kanskje bruke frysepulver til jordbær og bringebær. Hvis ikke blir det mer suppe enn syltetøy. Bruker ikke en hel pose. Husk også å sikt det i ellers blir det fort klumper.
Syltepulveret inneholder konserveringsmidler så syltetøyet skal holde seg lenger når det ikke lenger er hermetisert.
Bruker man bare sukker regnes det som ferskvare og holder kun få dager.

Syltesukkeret det er snakk om her har jeg aldri prøvd.


#15

Kula sa for siden:

Den ene gangen jeg laget syltetøy brukte jeg certo. Da kokte jeg bær og sukker, og hadde i certo til slutt for holdbarhetens skyld regner jeg med.

Men 'DET hjalp jo ikke, alle glassene eksploderte i kjelleren etter en ukes tid. Rasende festlig.


#16

Strå sa for siden:

Tja, jeg har syltet uten konserveringsmiddel og andre kunstige tilsettingsstoffer i årevis. med sylting mener jeg at bæra får et oppkok og koker minst et minutt. Dersom man har ganske så sterile glass og oppbevaringsplass under 17 grader, holder syltetøyet seg fint fra august til desember. Resten av bæra ligger ferdig renset i fryseren, de sylter jeg i januar. Jeg bruker bare sukker også på den bæra jeg rører og putter i fryseren (som jordbær). Og når vi prater mat og sylting kjenner jeg at jeg er sulten. Skal ha en brødskive med hjemmelaget rabarbrasyltetøy på...;)


#17

Strå sa for siden:

Jeg har aldri opplevd at syltetøyglassene eksploderer, men den gangen vi skulle lage vin... Det var en herlig suppe å vaske ut av kjelleren:(


#18

Obelix sa for siden:

Når de er hermetisert eller fryst ja, men hvis de ikke er hermetisert eller åpnet holder de ikke lenge.

Nå er jeg full av jordbær daquari, det er mye bedre enn skive med rabarbrasyltetøy :knegg:


#19

Strå sa for siden:

På en måte, men daquari passer liksom ikke til frokost og lunsj:)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.