Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sterilisering av glass til syltetøy og syltede greier

#1

Tallulah sa for siden:

I høst tenkte jeg å prøve meg på litt sylting av agurker, litt geléer og saft. Men så er det denne steriliseringen.

Når jeg bruker norgesglass, må jeg jo få på strikken, hvordan gjør jeg det uten å ta på den? Og syltede agurker skal jo på kalde glass, er de sterile fremdeles da?


#2

Sitron sa for siden:

Hvorfor må det være så sterilt? Jeg har aldri opplevd at min syltetøykokende bestemor har gjort annet enn å koke glassene, men behandlet de da som normalt ellers.


#3

pippimamma sa for siden:

Sålenge du er ren på hendene når du tar på strikken, så går det nok bra. ;)

Når glassene er steriliserte (kokte) så er de sterile når de er kalde også. Så flott at du vil sylte og safte selv. :)


#4

Blånn sa for siden:

Men er det veldig nøye kan du vel bruke sterile engangshansker. Mamma (og mormor) har alltid hatt glassene i ovnen og lokk og strikker i kokende vann når de sylter. Skulle jeg lagd noe med kalde glass hadde jeg kokt dem og satt dem opp ned på en ren håndduk. Og brukt dem etter å ha vasketå hendene.


#5

Strå sa for siden:

Bare et lite tips når det gjelder sylting og safting.

Fyll alltid beholderen helt opp til randen før lokk/kork skrus på. Varm væske trekker seg sammen når den kjøles, så etter en stund er ikke beholderen full lenger. Dersom det er mulig kan du også sette beholderen opp-ned under kjøling, det gjør at korken/lokket setter seg helt lufttett på.

Dersom det er vanskelig å åpne lokket når godsakene skal brukes kan du slå kanten av lokket let mot et hardt underlag. Når det sier "popp" åpnes lokket enkelt selv med svake hender.


#6

Harriet Vane sa for siden:

Du er en ekte husmor, Glitter! :tilber:


#7

Tallulah sa for siden:

I'm getting there! Jeg har gått fra å bare være interessert i 50-talls moter og rock'n'roll til å bli interssert i 50-talls sysler også! :knegg:

Denne høsten skal jeg lage romptopf, syltede agurker og kanskje rips- og blåbærgele. Kanskje litt saft også.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.