Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tapas til unger

#1

rine sa for siden:

Vi skal ha venner på tapasfest i påsken, og skal lage maten selv. Lurer i den anledning på om noen har tips til tapasretter som barn liker? Noen barn spiser sikkert dadler med bacon, kyllingspyd og det som er, mens andre sikkert er mer kresne. Barna er fra 5-16 år, tenker egentlig mest på hva som kan passe for 5-10-åringene. :nemlig: (Helst litt enkelt å lage, og det trenger ikke være "tradisjonell" tapas, bare fingermat/småretter.)


#2

Acino sa for siden:

De forsyner seg/forsynes vel bare av litt av hvert som de enten har lyst å smake på eller som foreldrene/de vet de liker/tror de kan like - akkurat som resten av gjestene, så....Hva har du alt, så er det lettere å komme med tips som kan fylle ut. :jupp:


#3

IOA sa for siden:

Mine liker kyllingklubber, lakseruller, småpoteter med aioli, små pølsebiter og minivårruller. Blant annet.


#4

rine sa for siden:

Vi er ikke helt ferdige med å planlegge, men spyd med kylling og grønnsaker, aioli, stekte potetbåter (det liker vel de fleste barn :jupp:) ettellerannet med skinke, wraps med laks, spanske kjøttboller, en salat med fetaost tror jeg iallfall vi kommer til å ha.
IOA: Lager du minivårruller?


#5

elli sa for siden:

Kyllingnuggets, små pølser, kjøttboller, minipizza,
Vet ikke hva det kalles, men tar to tortillalefser, legger ost og tacokjøttdeig mellom og steker dem på stekepanna (på begge sider) Skjærer opp som pizza - elsket av de små


#6

Skilpadda sa for siden:

Kyllingspyd og dadler med bacon var egentlig mine første to ideer, siden sønnen vår har vært begeistret for begge deler siden han var bitteliten. :humre: Aïoli også, forsåvidt, i alle fall med godt brød til. Grønnsaker er han generelt mer skeptisk til, og sterke ting også, men det er jo mange barn som liker f.eks. stekt paprika på spyd. Kjøttboller som ikke er sterke (og uten åpenbare løkbiter) burde være relativt trygt. Mild ost i biter og ikke altfor sterk spekepølse også. Og så kan man jo kjøpe sånne bittesmå pølser, de smaker ikke stort, men er veldig barnevennlige og passer i alle fall visuelt sett godt sammen med tapas. Cherrytomater liker mange barn. Reker og scampi har jeg ellers alltid tenkt på som barnevennlig, men jeg vet jo at det finnes folk som ikke liker det, også blant barn - men det finnes jo lite som alle liker.


#7

Zulu sa for siden:

Liten kjøttbolle (eller medisterbolle) med en cherrytomat på coctailpinne. En ganske plain pastasalat, med pastaskruer, agurk, tomat, salat og mais. Focaccia pleier å slå an hos ungene.


#8

løve70 sa for siden:

Minipizza er det som har vært mest populært her. Mini pølser, kjøttboller, kyllingklubber, kyllingspyd og focaccia er også populært. Skinke og melon kan kanskje også være noe?


#9

Che sa for siden:

hvitost i biter, kjøttboller (uten at det er i saus) etc.
Mine barn liker spekepølser i tillegg (av typen ølpølse f.eks)
Evt grønnsaksdip i tillegg?
Potetbåter


#10

IOA sa for siden:

Minivårruller har jeg kjøpt i frysedisken på en stor Meny vi har i nærheten. Kjøttboller glemte jeg, det er alltid en hit!


#11

Joika sa for siden:

Kjøttboller. :nemlig:


#12

polarjenta sa for siden:

Mine unger ville spist kyllingvinger, brød, agurk, kjøttboller, vårruller. Ja, egentlig ganske mye når jeg tenker meg om. Det er jo det som er genialt med sånne småretter at de fleste finner et eller annet de liker.


#13

mkj sa for siden:

Jeg har sett noen lage lasagne i muffinsformer - det kunne kanskje ha funket? Eller minipaier i samme format?


#14

Karamell sa for siden:

Kyllingklubber/vinger
En av de spiser stekt choritzo
brød
hva med å lage en barnevenlig dipp for de som ikke liker aioli. Jeg ville prøvd å blande rømme og ketchup.
En av mine elsker fetaost, den andre mer vanlig hvitost i terninger
minipølser
melon og spekeskinke


#15

LilleLeo sa for siden:

Vanlig hvitost i staver eller terninger. Mine elsket salami rullet inn i osteskiver. Ungene våre elsker å få plukke maten slik selv.


#16

Annki sa for siden:

Mine er veldig glad i matmuffins (med ost og skinke f.eks.), lefser med laks/snøfrisk, kremet pastasalat er også alltid en slager, det kan jo være ett greit tilbehør til annen tapas for voksne også?


#17

Selma sa for siden:

Jeg har ofte satt fram en bolle med pastaskruer dersom vi tar små tapasgjester. Kjøttboller og pastaskruer pleier å falle i smak hos de aller yngste


#18

Blå sa for siden:

Mine barn ville kost seg med det tapasbordet.

Ost skåret i biter og grønnsaker i staver med en mild dipp har alltid vært populært.

Og så liker de milde former for spekemat, og sognemorr, det har stort sett alltid vært populært hos barn som har vært på besøk hos oss.

Hvitt brød er jo også en slager. De fleste barn i dag får det veldig sjeldent og mange liker det godt.


#19

Kiwi sa for siden:

Innbakte pølser/minipølser, lefseruller med kokt skinke og ost, røkt laks og eggerøre, mild avokadodip, melonbiter, et fat med gulrotstaver, agurkstaver, eplebåter etc.


#20

Nextlife sa for siden:

Hjemmelagde potetkroketter, gjerne med en liten ostebit stukket inni.

Alt på spyd er populært, hva med bittesmå kebaber på spyd?

Grissini
Suprisepoteter (kokte/bakte poteter delt i 2, ta ut potetkjøttet, mos, bland med litt melk/fløte, stekt bacon og løk og legg tilbake i det uthulte potetskallet, gratiner).

Kjøttboller med bacon rundt

Minipai


#21

Novla sa for siden:

I samme gate, men enda enklere (jeg synes ofte det er mer arbeid enn man skulle tro med sånne "småmatopplegg") er miniomeletter/frittata i muffinsformer. Enten med bare egg og evt. litt ost eller grønnsaker, med chorizo eller med potet og løk (om man tenker i retning klassisk spansk tortilla).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.