Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor bruker jeg fersk hønsegjødsel?

#1

Rug sa for siden:

Fersk hønsegjødsel er vel strengt tatt bare en eufemisme for sjit, forresten. :humre: Jeg har altså fått en sekk, og har plenty med eggeprodusenter i nærheten der jeg garantert kan hente omtrent det jeg vil. Men hvor bruker jeg det?

Jeg vet at det er sterkt og bare skal blandes forsiktig i det øverste jordlaget på for eksempel roser, at ikke peoner behøver særlig mye gjødsling og at hønsemøkka kan ta knekken på røttene hvis man er for gavmild, men kan jeg for eksempel gjødsle plenen forsiktig? Og hvor mye er "mye"? En god neve til en mindre buskrose, for eksempel?


#2

gullet sa for siden:

En god neve må vannes godt ut!
Jeg husker jeg brukte høneprupp i "hin hårde dager", fått av mormor og bestefar, med streng beskjed om å ikke bruke mye.
Tror mesteparten ble liggende under terrassen fordi vi var redde for å ødelegge mer enn vi tilføre noe positivt.

Eller kanskje exen har brukt det etterpå? Han har en blomstrende hage og bruker det han har for hånden.


#3

Harriet Vane sa for siden:

Er det ikke mye bedre å finne behandlet hønsegjødsel i en pose fra et hagesenter? Det er veldig veldig sterkt med fersk gjødsel og jeg er redd du vil ødelegge blomstene dine.

De selger i greie "tørre" pellets på feks Hageland.

Hvis du hadde hatt høner selv, så er det vanlig å la møkka bli kompostert før man bruker den. Komposteringen øker nytteverdien av møkka og varmen dreper evt. sykdom.


#4

Rug sa for siden:

Det er mulig den er kompostert, når jeg tenker meg om. Mine foreldre har en fantastisk hage og bruker gjødsel fra samme gården hvert år. Det er bare at min far kan være litt vel omtrentlig når han forklarer...


#5

Harriet Vane sa for siden:

Ja, for den må ha ligget litt og vært snudd på, ikke komme rett fra høna.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.