Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Melkefri/glutenfri fudge

#1

Nip sa for siden:

BILDE OG OPPSKRIFT I BLOGGEN MIN

60 gram sukrin gold (for melkefri velg sukrin eller kokosblomstsukker)
3 dl kokosmelk
20 gram kokosolje

50 gram kokosmasse
en klype salt
25 gram kakaosmør
1 ss mesquite
1 ss carob

kok opp sukrin gold, kokosmelk og kokosolje i en kjele. la det koke mens du rører til det blir en tykkere masse med karamellfarge, ca 30 min. Ha så i kakaosmør og rør dette godt inn. La det avkjøles litt før du har i carob og mesquite. Rør til sist inn kokosmasse og salt og ha det i silikonformer som du setter i fryseren noen timer. Ta opp og oppbevar i kjøleskapet


#2

Nessie sa for siden:

Kule figurer/former! :D

Kan man lage de selv, rulle små kuler? Eller?


#3

Dixie Diner sa for siden:

Sukrin Gold inneholder Tagatose, som utvinnes fra melk. :( Men kanskje man kan bruke vanlig sukrin?


#4

Nip sa for siden:

Det visste jeg ikke, Kokosblomstsukker ville jeg brukt da :)


#5

Nip sa for siden:

Den er flytende før den gå i fryseren så kan has i annen type form å skjæres opp i biter :)


#6

Dixie Diner sa for siden:

Ah takk, kokossukker har jeg. :D Men mesquite er jeg tom for, hadde det før. Men har det noen viktig funksjon eller kan det sløyfes?


#7

Nip sa for siden:

Det smaker jo litt karamell aktig - lucuma f.eks? eller droppe carob også å bruke kakaopulver istedet for sjokkisvariant :)

Om du ikke får rørt det ut godt med pulver så fint å bruke en stavmikser, kan være lurt å brukte sikt eventuelt


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.