Hondacrv sa for siden:
Det treng eg. Og det må vere med kokosmelk, sidan gjesten som kjem ikkje tåler ku-melkeprodukter. Er det nokon som kan hjelpe meg?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Hondacrv sa for siden:
Det treng eg. Og det må vere med kokosmelk, sidan gjesten som kjem ikkje tåler ku-melkeprodukter. Er det nokon som kan hjelpe meg?
Trollet sa for siden:
JEg ser at du skriver gryte, men her er en god oppskrift på Thai-suppe: trinesmatblogg.no/2014/04/25/thaisuppe-med-kylling-og-red-curry/
kamp sa for siden:
Den raske curry gryta:
1 boks kokosmelk
2 kyllingfilet
1 pose wok grønnsaker
½ - 2 ss curry paste (kommer an på hvor sterk man vil ha)
Kutt opp kyllingfilet i strimler/små terninger.
Hell kokosmelk i en gryte, rør ut curry paste i den og kok opp.
Legg oppi kyllingen og la den koke i 3 minutt.
Tilsett wok grønnsakene og la det koke til grønnsakene er gjennomvarme.
Jeg pleier noen ganger å tine grønnsakene i mikroen, det går litt fortere da.
--
Den litt mer avanserte:
1 boks kokosmelk
2 kylling filet
1 pose wok grønnsaker
½ lime, presset eller 1 ss lime saft
1 ss olje
½ - 2 ss curry paste
1 ss fiskesaus
2 fedd hvit løk, presset
Varm opp oljen og fres curry paste + hvit løk i ca ½ minutt.
Kutt opp kyllingfilet i strimler/små terninger.
Hell kokosmelk i en gryte, rør ut curry paste, fiskesaus og lime saft i den og kok opp.
Legg oppi kyllingen og la den koke i ca 3 minutt.
Tilsett wok grønnsakene og la det koke til grønnsakene er gjennomvarme.
--
Den beste:
1 boks kokosmelk
2 kylling filet
½ lime, presset eller 1 ss lime saft
1 ss olje
½ - 2 ss curry paste
1 ss fiskesaus
2 fedd hvit løk, presset
½ løk
1 ingefær bit på størrelse med toppen av tommelen din
Ferske grønnsaker! Eks: Paprika, mais, minimais, purre, brokkoli, gulrot, sopp, ertepes, vann kastansjer, bønnespirer, bambus skudd +++
Kutt opp ingefær og løk i små biter.
Kutt opp grønnsakene.
Varm opp oljen og fres curry paste, ingefær løk og hvit løk i ca ½ minutt.
Kutt opp kyllingfilet i strimler/små terninger.
Hell kokosmelk i en gryte, rør ut curry paste, fiskesaus og lime saft i den og kok opp.
Legg oppi kyllingen og eventuelt grønnsaker som trenger lengre koketid (eks purre og gulrot).
Totalt koketid er ca 10 minutt så man legger oppi grønnsakene avhengig av koketiden.
--
Tips:
Variere wok posene. Det finnes mange forskjellige typer poser som har forskjellig innhold.
Eller man kan bruke disse hermetikk boksene med asiatiske grønnsaker (De inneholder ofte minimais, vann kastanjer, bønnespirer, chili, bambus skudd). Da går det veldig raskt å lage!
Serveres med EKTE jasmin/basmati/fullkorn ris, ikke hurtig ris :P
Hondacrv sa for siden:
Åh, kamp!! Tusen takk! Og ja, eg har sett den Thai-suppa og vurderte den og. Men tror det blir gryte-alternativ to eller tre :-)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.