Denne thai-salaten er kjempegod synes jeg. Jeg pleier å ha i risnudler i tillegg til det som oppskriften foreslår.
Og denne:
Eksotisk rekesalat
2 mango i terninger
2 avokado i terninger
1 dl vårløk, finsnittet
1 dl korianderblader
1ss fersk, rød chili, finhakket
500 g reker
dressing
1 fedd hvitløk, finhakket
1/2 rød chili, finhakket
1/2 rødløk, finhakket
2 ss korianderblader, finhakket
2 ss fiskesaus
3 ss limesaft
2 ss sukker
salt
Blande, blande, server. (Jeg rensker rekene, tar over en ss eller to av dressingen og lar dette stå en stund før jeg har i resten av ingrediensene og serverer.)
Felles for begge salatene er at det er dressingen som er nøkkelen, ingredienser ellers varierer litt etter hva jeg har og hva jeg har lyst på. Reddiker for eksempel, nam!
Linsesuppe:
2 ss olje
2 hvitløksfedd, finhakket
1 finhakket løk
2 gulrøtter i små terninger
2 stilker stangselleri i små terninger
1 ts gurkemeie
1 ts karripulver
2 ts garam masala
1 ts spisskummin
litt cayennepepper eller chilli
1 boks hakkede tomater
3 dl (1 boks) kokosmelk
1 boks grønne linser
1 boks røde linser
2 terninger grønnsaksbuljong
ca 6 dl vann
salt
Bland grønnsaker og krydder, fres det i oljen. Tilsett tomater, kokosmelk, vann, linser og buljongterninger. Kok opp og la småputre i 30 minutter.
Frisk koriander over før servering.
Det er også godt å steke kyllingbiter og ha i denne suppen, men den er rikelig god og mettende uten kjøtt i.
Denne salaten med yoghurtdressing er veldig populær hos oss for tiden:
Avokadosalat med strimlet svinekjøtt
6 porsjoner
• 900 g Renskåret svinekjøtt
• 6 ss Olje til steking
• 1,5 ts Salt
• 0,75 ts Pepper
• 1.5 Issalat
• 1.5 Pakk(er) Ruccola
• 3 Rødløk
• 3 Avokado
• 3 ts Sitronsaft
• 1.5 dl Pinjekjerner
Skjær kjøttet i strimler. Fres det et par minutter på sterk varme i litt olje. Stek det i to omganger. Dryss over salt og pepper.
Skyll salatene, rist av vannet og skjær issalaten i strimler. Ruccola kan brukes som den er eller i biter.
Skjær løken i ringer, og legg i en bolle sammen med salaten.
Avokado skrelles, skjæres i båter og dynkes med litt sitronsaft slik at den holder fargen.
Pinjekjernene blir ekstra gode hvis de ristes i tørr stekepanne til de får en gyllen farge. Dryss pinjekjernene over salaten.
Yoghurtsaus
Denne sausen passer som salat-dressing og til stekt eller grillet kylling og laks.
6 porsjoner
1.5 dl Yoghurt naturell
0,75 Sitron
2.25 ss Flytende honning
Friske krydderurter
Bland yoghurt, sitronsaft og honning.
Smak til med salt, pepper og hakkede krydderurter.
Forslag til snacks: eple i tynne båter med vaniljekesam som dipp, sukkererter, reddiker. Eller min favoritt for tiden: Skrelle og dele opp appelsin til passe munnfuller, ha det i en fin skål og spise med kakegaffel. Skikkelig hverdagsluksus!
Laks med wokede grønnsaker er både raskt, godt og sunt. Jeg steker laksen i stekeovn. Og bruker de grønnsakene jeg liker best (sopp, brokkoli, sukkererter, gulrot, løk og hvitløk). Smaksettes med soyasaus.
Gulasj og bacalao er mine tips. Du kan gjerne bruke vanlig torsk i bacalao. For oppskrift foreslår jeg at du googler. Jeg ender ofte opp med oppskriften fra Trines matblogg.
Etter kaotisk handling på obs med en i rullestol, handlevogn og sur 5 åring, så aner jeg fortsatt ikke hva jeg skal spise, men jeg tror jeg har nok mat i hus til å få til noe. :knegg: Har kylling og spekeskinke, og da kommer jeg langt.