Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva skal jeg spise i påsken?

#1

Serafin sa for siden:

Jeg er gått tom for ideer, og hvor er det bedre å spørre enn her, der det er mange som er superflinke til å lage mat? :)

Fra torsdag formiddag og ut påsken er jeg barnefri.
Jeg har lyst til å kose meg, men vil holde det sunne kostholdet noenlunde ved like.

så, hva kjøper jeg, og hva lager jeg? :)


#2

Syrinx sa for siden:

Jeg er totalt hekta på thaisalater i ulike varianter, så jeg foreslår selvsagt det.

Spicy linsesuppe med kylling er deilig

En god ovnsomelett med masse grønsaker, ost og skinke

Kveite med tilbehør

Har oppskriftsforslag til salat(dressing) og suppe hvis du vil ha.


#3

Serafin sa for siden:

Jeg tar gjerne imot oppskrifter. :)


#4

Syrinx sa for siden:

Denne thai-salaten er kjempegod synes jeg. Jeg pleier å ha i risnudler i tillegg til det som oppskriften foreslår.

Og denne:

Eksotisk rekesalat

2 mango i terninger
2 avokado i terninger
1 dl vårløk, finsnittet
1 dl korianderblader
1ss fersk, rød chili, finhakket
500 g reker


dressing

1 fedd hvitløk, finhakket
1/2 rød chili, finhakket
1/2 rødløk, finhakket
2 ss korianderblader, finhakket
2 ss fiskesaus
3 ss limesaft
2 ss sukker
salt


Blande, blande, server. (Jeg rensker rekene, tar over en ss eller to av dressingen og lar dette stå en stund før jeg har i resten av ingrediensene og serverer.)

Felles for begge salatene er at det er dressingen som er nøkkelen, ingredienser ellers varierer litt etter hva jeg har og hva jeg har lyst på. Reddiker for eksempel, nam!

Linsesuppe:

2 ss olje
2 hvitløksfedd, finhakket
1 finhakket løk
2 gulrøtter i små terninger
2 stilker stangselleri i små terninger
1 ts gurkemeie
1 ts karripulver
2 ts garam masala
1 ts spisskummin
litt cayennepepper eller chilli

1 boks hakkede tomater
3 dl (1 boks) kokosmelk
1 boks grønne linser
1 boks røde linser
2 terninger grønnsaksbuljong
ca 6 dl vann
salt

Bland grønnsaker og krydder, fres det i oljen. Tilsett tomater, kokosmelk, vann, linser og buljongterninger. Kok opp og la småputre i 30 minutter.

Frisk koriander over før servering.

Det er også godt å steke kyllingbiter og ha i denne suppen, men den er rikelig god og mettende uten kjøtt i.


#5

Niobe sa for siden:

Når jeg er alene spiser jeg kjøttfrie supper. Ikke sjelden både morgen, middag og kveld. :knegg:

De to siste var indisk linsesuppe og løksuppe. Begge deler er nydelig.


#6

Nenne sa for siden:

Denne salaten med yoghurtdressing er veldig populær hos oss for tiden:

Avokadosalat med strimlet svinekjøtt

6 porsjoner
• 900 g Renskåret svinekjøtt
• 6 ss Olje til steking
• 1,5 ts Salt
• 0,75 ts Pepper
• 1.5 Issalat
• 1.5 Pakk(er) Ruccola
• 3 Rødløk
• 3 Avokado
• 3 ts Sitronsaft
• 1.5 dl Pinjekjerner
Skjær kjøttet i strimler. Fres det et par minutter på sterk varme i litt olje. Stek det i to omganger. Dryss over salt og pepper.
Skyll salatene, rist av vannet og skjær issalaten i strimler. Ruccola kan brukes som den er eller i biter.
Skjær løken i ringer, og legg i en bolle sammen med salaten.

Avokado skrelles, skjæres i båter og dynkes med litt sitronsaft slik at den holder fargen.
Pinjekjernene blir ekstra gode hvis de ristes i tørr stekepanne til de får en gyllen farge. Dryss pinjekjernene over salaten.

Yoghurtsaus

Denne sausen passer som salat-dressing og til stekt eller grillet kylling og laks.
6 porsjoner
1.5 dl Yoghurt naturell
0,75 Sitron
2.25 ss Flytende honning
Friske krydderurter

Bland yoghurt, sitronsaft og honning.
Smak til med salt, pepper og hakkede krydderurter.


#7

Serafin sa for siden:

Fast takst her er kyllingsalat, med eller uten pasta. Men jeg kjenner at jeg begynner å bli en bitteliten smule lei. ler

Linsesuppe har jeg tenkt på flere ganger, det tror jeg at jeg må prøve.


#8

IOA sa for siden:

Forslag til snacks: eple i tynne båter med vaniljekesam som dipp, sukkererter, reddiker. Eller min favoritt for tiden: Skrelle og dele opp appelsin til passe munnfuller, ha det i en fin skål og spise med kakegaffel. Skikkelig hverdagsluksus!


#9

GinaK sa for siden:

Wook med kylling eller laks?


#10

Tjorven sa for siden:

Laks med wokede grønnsaker er både raskt, godt og sunt. Jeg steker laksen i stekeovn. Og bruker de grønnsakene jeg liker best (sopp, brokkoli, sukkererter, gulrot, løk og hvitløk). Smaksettes med soyasaus.


#11

Nooria sa for siden:

Gulasj og bacalao er mine tips. Du kan gjerne bruke vanlig torsk i bacalao. For oppskrift foreslår jeg at du googler. Jeg ender ofte opp med oppskriften fra Trines matblogg.


#12

apan sa for siden:

Salmalaks med avokado og mango til.


#13

veobra sa for siden:

Fersk pasta med røkelaks. Med rause mengder hvitløk og persille og en dæsj god olivenolje.


#14

millact sa for siden:

Salmalaks med ingefær og soyasaus og evt sesamfrø.



#16

Serafin sa for siden:

Etter kaotisk handling på obs med en i rullestol, handlevogn og sur 5 åring, så aner jeg fortsatt ikke hva jeg skal spise, men jeg tror jeg har nok mat i hus til å få til noe. :knegg: Har kylling og spekeskinke, og da kommer jeg langt.


#17

veobra sa for siden:

Du får lage en tråd med det du har og be om råd. :knegg:


#18

Taien sa for siden:

Her blir påskemenyen sånn ca:
Torsdag: Middag hos mamsen, lapskaus
Fredag: Grillmat (koteletter, poteter, wok)
Lørdag: Taco
Søndag: Lammelår
Mandag: Restemat!



#20

Serafin sa for siden:

I dag blir planen "børek" som jeg fant på bloggen til Dixie. For jeg husker faktisk både sopp, fetaost og spinat - OG butterdeig. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.