Jeg er kanskje kravstor, men jeg ønsker meg altså tips til noe som er enkelt og godt. Må være gluten og melkefritt. Glutenfritt brød ol. fungerer ikke så bra for meg, sensitiv mage ...
Det går mye i egg og bacon, men man kan jo bli lei av det og.
Har ellers hørt at flere liker å ha egg/eggeplomme i havregrøten, det vil jo øke proteininnholdet og gjøre den mer mettende, som cottage cheese. Jeg liker ikke den kombinasjonen selv, men det er altså mange som gjør det.
Chiapudding med kokos- eller mandelmelk?
Jeg bruker omtrent 3 ss chia til 2,5 dl melk + litt lønnesirup for søtning. Rører godt med et minutts mellomrom et par ganger for å unngå klumping, før jeg setter det i kjøleskapet over natten. Spises med frukt eller bær etter ønske. Lenge siden jeg har laget det nå, men jeg mener en sånn porsjon holder til et par frokoster.
Om du googler finnes det jo ørten varianter, men jeg synes dette er en grei grunnoppskrift. :)
Jeg spiser mye laktosefri yoghurt med hjemmelaget granola med nøtter og kjerner og bokhveteflak og ymse, det holder meg mett lenge. Vet ikke om du må ha helt mekefritt, men det finnes sikkert gode yoghurtalternativer i England? Generelt er nøtter og kjerner et tips, i hvert fall. Jeg brukte også mye smoothie av kokos- eller havremelk, kjerner og ulike bær tidligere, det er veldig godt.
Omelett med ost og skinke, evt. paprika og vårløk. Lag en stor porsjon (i stor panne/langpanne i ovn), deles opp og du har noen dager. Glutenfri musli med havremelk eller annen vegetabilsk melk. Lag opp glutenfrie matmuffins med fyll du liker. Glutenfrie matvafler eller -lapper/pannekaker, evt. med bacon, eller bare med pålegg. Kan lages grove, og ha i renset havregryn for mer fiber.
Jeg lager havregrøt til hele familien. Den lages på en del store havregryn og en del vann som får stå og trekke en halvtimes tid (mens jeg er på badet). Så tilsettes en del ekstra lettmelk og bittelitt salt. Dette kokes i noen få minutter.
Jeg tømmer et par skikkelig store teskjeer med cottage cheese i min tallerken, og blander dette med grøten. Ungene vil ikke ha cottage cheese på. Oppå har jeg kanel. Snuppa har sukker, kanel og smør og knerten har sukker og kanel.
Dette har jeg spist til frokost i mange år, og er det mest mettende jeg har funnet.
To knekkebrød med til sammen en halv boks makrell i tomat er den vanligste frokosten her i huset, for mann, storebror og meg. Lillesøster nøyer seg med ett knekkebrød med samme pålegg. Det anbefales, om du kam finne eller bake noen ok knekkebrød.
Jeg skulle helt seriøst inn og foreslå overnatten-kjøleskapsgrøt med chiafrø, hgryn og nøtter, eller hgrøt. :knegg:
Men jeg tenkte også på grove vafler. Jeg har en oppskrift med mye h***gryn (:rofl: men det er sant) som står fint i kjøleskapet flere dager, og er kjempegod. Jeg pleier å lage 2 liter, ta oppi melkekartonger og fryse den ene kartongen.
Sorry at jeg har fjasa så mye i tråden din, men jeg har ledd ganske godt. Bra at du også har fått litt latter (om det ikke ble like mange frokosttips).
Nå vet ikke jeg om du "bare" har sensitiv mage, eller om du har IBS. I såfall (dukker for boksehansken), så har forskning vist at havregryn for mange har en svært positiv effekt.
Jeg merker selv stor forskjell etter at jeg innførte havregryn til frokost. Så kanskje du skal lytte på havregrynsmafiaen likevel :eek:
Ikke min heller, men havregryn fungerer av en eller annen grunn helt annerledes. Det har vært gjort forskning på det ved Haukeland sykehus, skal se om jeg kan finne en link.
Eggerøre med skinke/røkelaks el.l. og grønnsaker. (Jeg lager eggerøre som vanlig, har oppi frossen grønnsaksblanding helt mot slutten og tar det av platen. Det kan bli litt fuktig pga frossen blandingen, så jeg har ikke ekstra fukt i eggerøren. Til slutt har jeg over skinkebiter. Smårettskinke eller oppskåret skinkepålegg.)
Hvis frokosten skal mette kan kanskje smoothie være noe? Jeg synes det er godt med mye frosne bær, banan og yoghurt (en variant du tåler). Det er jo bare å lage den stor nok, så har du masse mat i magen! (Du kan såklart også slenge noen havregryn oppi, for å tilfredsstille folket. :p )
Jeg dåner litt av denne tråden. :hehehe: Jeg trodde at mitt kosthold, som blant annet består av mye havregrøt (frokost :D ), chiafrø, smoothie, egenpresset juice og gojibær var sært, men nå forstår jeg at det er den daglige kost for den jevne FP-er.
Jeg tror du bare har et prinsipp mot havregrynsgrøt :skuffet:
Nå må du bare gi det en ny sjanse med banan, blåbær og nøtter, så blir du frelst! :tilber:
Det er endel eksperter som er kritiske til juicing fordi kostfibrene forsvinner. Jeg tenker at smoothies er bedre sånn sett, fordi man drikker alt og det ikke blir rester eller avfall. Min siste smoothie-dille er grønt granny Smith-eple, en liten neve spinatblader, saft fra en halv lime, 10 cm slangeagurk og gresk jogurt og litt isbiter i smoothiemikseren. Kjempegodt ig helt nydelig, knall grønn farge. :hjerter:
Jeg liker faktisk havregrøt, jeg! Men havregrøten liker ikke meg ... :(
Nei altså, det er nok mest det at jeg fungerer dårlig på karborike matvarer har jeg kommet fram til. Jeg blir høy som et fjell, og så går jeg plutselig rett i kjelleren og er helt utsultet(Ok, litt overdrevet, men det er ikke så langt ifra).
Nå var det ikke meningen å gnåle mer om havregrøt, men den trenger sier ikke være karborik. (Som Autocorrect oversatte til narkotika..) Masse cottage cheese og litt nøtter i grøten, så er den rimelig lavkarbo altså.
Jeg synes egg er mettende og lett å få i meg om jeg sliter litt med matlysten (skjer sjelden :humre: ) Omelett med skinke og litt grønnsaker. Sitter godt i magen. Ellers så kan du jo fint spise litt middagsrester til frokost. For en god start på dagen så ville jeg prioritert det som går ned rett og slett. Selv om det er suppe. Salat med skinke og egg er jo også godt. Et glass jus og en kaffe gjør frokosten bedre synes jeg.
Jeg putter havregryn i smoothien min også, jeg. Og vaflene. Og pannekakene. Og muffinsene. Havregryn kan brukes til alt!
Når jeg er på ferie i Hellas så spiser jeg dette, men med ganske mye frukt i også. Det er sant at det metter, men jeg har ikke tenkt på det som særlig sunt. Det er feriefrokosten siden jeg ikke har funnet havregryn i Hellas. :knegg:
Jeg har kuttet ut alt av korn og sover bedre, har mer energi, houden min er bedre, jernnivået har steget noe voldsomt og jeg føler meg generelt veldig bra :)
Frokosten min består stort sett av juice laget på noen never spinat, en agurk, et eple, en halv sitron og 3-5 cm ingefær.
Det er helt sikkert ulike meninger om hvor bra eller ikke bra det er å fjerne alt av fiber, men det funker for meg.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.