Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Thaigryte til 13

#1

Hondacrv sa for siden:

Ja, eg skal lage thaigryte til 13 stykker i morgen :skremt:det skal vere kyllingfilet i. Alle er voksne unntatt niåringen, og ikkje storspiste, men normalspiste. Det eg lurer på, er kor mange kyllingfileter/ gram pr person eg skal berekna? Ein til kvar? Er det lite? Det er jo med ris ved siden av og grønnsaker oppi gryta, ikkje salat eller brød til.


#2

løve70 sa for siden:

Jeg vil tro at du skal ha nok dersom du beregner en kyllingfilet per person. (Kommer jo selvsagt an på str på filetene). Dersom du i gram regner 200 g per person bør det ihvertfall holde.


#3

Hondacrv sa for siden:

Ja, eg såg litt på nettet, matprat og der stod det 150 pr person til gryte. Men eg syns jo alltid dei porsjonene er så små...


#4

liefje sa for siden:

En kyllingfilet veier ofte mye mer enn 200 gram, saa jeg hadde holdt meg til det. Jeg synes forresten at 200 gram per person er i overkant. Du skal jo ha grönnsaker i ogsaa, regner jeg med, og sikkert ris eller noodles til.


#5

GinaK sa for siden:

Ville også beregnet en kyllingfilet pr person men ville nok også hatt baguetter ved siden av som ekstra sikkerhet på at det er nok. :)
Lykke til.


#6

liefje sa for siden:

Baguetter til Thaigryte!!!??? Den var ny. Ris holder vel i lange baner. Bröd blir helt feil i mine öyne, men selvsagt opp til hver enkelt.


#7

Hondacrv sa for siden:

Det gjekk unna! 2,8 kg kyllingfilet, to pakker sukkererter, to løk, 6 paprika, 5 gulrøtter og 7 poser boil in bag fullkornris og masse saus i gryta, ca tre liter, og søt gjekk med. Puh. Veldig bra beregna, og alt vart oppete. Men då var det faktisk seks vaksne mannfolk som åt masse, og like mange damer som åt litt mindre.


#8

Lyppa sa for siden:

Vil du dele oppskrift:)?


#9

Hondacrv sa for siden:

Sausen er sånn:

3 fedd kvitløk
1 ss currypaste
1,5 ss sukker
3 dl kokosmelk
Evt kyllingfond, eg brukte berre krafta som var att etter at eg hadde hatt kyllingfiletene i ovnen i 20 minutt
1 lime
3 ss fishsause
2 ss oystersauce
Litt maizena
Fersk koreander og koreander-krydder

Eg freser curry og kvitløk og tar oppi resten, og sper med kokosmelk til han er passelig sterk. I dag let eg sausen stå og putre i ein time og vel så det, og dei siste tjue minutta hadde eg oppi grønnsakene og maten. Eg hadde vel dobla oppskrifta på sausen, og hadde ca ein og ein halv liter kokosmelk i.


#10

Lyppa sa for siden:

Tusen takk for oppskrift:)!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.