Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Anbefal meg en integrert stekeovn

#1

Toffskij sa for siden:

Jeg vil ha varmluft, grill, integrert steketermometer og en brukandes selvrensfunksjon. Jeg vil overhodet ikke betale over 10 000 kr. Jeg har sett en Whirlpool AKZ 330/IX til behagelige 5500 kr, men tar gjerne imot eventuelle advarsler mot denne.


#2

Cuyahoga sa for siden:

Er ikke brukandes selvrensfunksjon veldig dyrt da?


#3

Toffskij sa for siden:

Whirlpoolen til 5500 har liksom pyrolyse, og det skal vel virke? :gruble:


#4

Filifjonka sa for siden:

"Liksom pyrolyse" hørtes litt useriøst ut? :)


#5

Toffskij sa for siden:

Det står ikke "liksom pyrolyse" i spesifikasjonene, da. :knegg:


#6

Hyacinth sa for siden:

:haha:

Vi har pyrolyse. Maken til oppskrytthet, spør du meg.


#7

Cuyahoga sa for siden:

:knegg:

Jeg er ikke oppdatert, men en kollega hadde "trenger man pyrolyse e.l."-avstemning på jobb for noen uker siden, og påstod at med og uten selvrensfunksjon var et par tusen i prisforskjell.


#8

Veronal sa for siden:

Etter å ha sett vår stekeovn og sammenlignet med naboer som har pyrolysefunksjon så er jeg ikke i tvil om at jeg vil ha pyrolysefunksjon. Jeg vurderer å bytte ut vår 8 år gamle ovn bare for å få det (og rene stekebrett).


#9

Filifjonka sa for siden:

Pyrolyse var skrekkelig dyrt da vi kjøpte stekeovn for 11 år siden, men jeg angrer på at ikke vi tok det, og skal ha det neste gang. Jeg tror det har blitt billigere siden den gangen.


#10

Hyacinth sa for siden:

Min pyrolyseovn var ikke spesielt dyr. Den blir ren inni, men ikke glassdøra. Den er like fæl. Og så blir ikke ovnen (min, iallfall) særlig skitten inni uansett, så jeg kunne like gjerne ha tørket ut av den selv.


#11

Vianne Rocher sa for siden:

Vi hadde en 3 år gammel Samsungovn med pyrolyse, den fungerte ikke særlig godt. Den var ikke billig, men på ingen måte det dyreste av det dyre og jeg var heller ikke imponert over stekejevnheten i den.
I vårt nye hus sto en tilsvarende årsmodell fra Siemens, pyrolysen i den fungerer overraskende mye bedre. Også liker jeg at Siemensovnen har hyller man kan dra ut (slik at du får hele steika ut og lettere kan øse over sky, f.eks.) og ikke bare ordinære ovnhyller der man må holde fast på brettet når det er dratt ut. For den som lager en del mat er dette en funksjon som er gull verdt, tenker jeg. Også har den mulighet for flere timere og den kan slå seg av av seg selv når du bare bruker en timer og stiller inn på dette. Lurt! Fra Samsungovnen savner jeg at ovnen piper når den har nådd rett temperatur, på Siemensen er det bare det vanlige lyset som slukker.


#12

Matilda sa for siden:

Vi skal i alle fall ha pyrolyse neste gang. Har ei venninne som tegner kjøkken, og hun la ut bilder av steikebrettene sine før og etter rens - de var mye finere enn mine stålullskrubbede, for å si det sånn. Hvis du vil kan jeg høre hva hun anbefaler? Jeg regner med firmaet hun jobber for har avtale med noen merker, slik at det kanskje begrenser erfaringsgrunnlaget noe, men.


#13

Matilda sa for siden:

Jeg har forresten lyst på hyller som kan trekkes ut, slik Vianne Rocher beskriver, og dør som skyves inn under komfyren, slik at man kan stå å rote inni ovnen uten å brenne seg. Sikkert svinsk dyrt.


#14

Toffskij sa for siden:

Jeg er ikke særlig flink til å tørke av verken ovn eller brett. :understatement:

Hør gjerne med venninnen, Matilda!


#15

Albertine sa for siden:

Det vil jeg og ha i mitt nye kjøkken. :jupp:

Ellers har vi brukt pyrolyse en gang på vår stekeovn, en Whirlpool, og er ikke overvettes imponert. Fungerer like greit å skrubbe.


#16

Toffskij sa for siden:

Skrubbe?! :skremt:


#17

Matilda sa for siden:

Har sendt sms. Veit ikke om hun får sett på det før hun er på jobb igjen, men jeg skal rapportere tilbake når hun svarer.

Vi har en Bosch sjøl, den steiker litt hardt i ett hjørne, enda den er vatra opp etter alle kunstens regler, og den er et pes å holde rein, men ellers er vi godt fornøyd med den. Fant igjen bilde av brettene hennes, og hun har visst Siemens sjøl, og selger Siemens, Miele og Whirlpool.


#18

Toffskij sa for siden:

Vår nåværende Siemens (med død overvarme, derav behovet for ny ovn) steker fryktelig skeivt på varmluft, så tips om ovner som steker jevnt og pent med varmluft er også ønskelige.


#19

Pepper Lemon sa for siden:

Vi har en fra Miele som er helt sinnsyk, og har alt mulig av steketermometer, damp, grill osv. Den er fin for sånne talentløse kokker som meg, den sier fra når jeg skal putte inn kyllingen, at jeg skal snu den, ta den ut osv. Mannen min lagde ribbe i den. Han slengte den inn i ovnen, trykket han på "ribbe"-programmet, og satte seg foran tven. Ovnen gjorde alt av seg selv. Stekte, dampet, og grillet. Og ut kom en fiks ferdig ribbe med sprø svor. :knegg: Det eneste den ikke klarer er å hente maten ut av kjøleskapet selv. (Men det kan godt være at den var dyr altså. Det aner jeg ikke noe om. Den ble kjøpt av husets forrige eiere. Snakker om perler for svin. Anbefales varmt!)


#20

Ru sa for siden:

Vi har en Siemens, med uttrekkbare hyller, pyrolyse og alt mulig. Den mangler bare mikro og damp. Du får med damp også, for øvrig.
Vi betalte ganske mye mer for den enn budsjettert da vi byttet kjøkken, men jeg var ikke villig til å fire på pyrolyse og uttrekkbare-hyller-kravet. Angrer ikke et sekund.
Min mor, som byttet kjøkken samtidig (og blåste av langt mer) har en Siemens uten pyrolyse (og uten utrekkbare hyller). Hun angrer stadig vekk. I tillegg har min en bedre timer.
Om du søker på Siemens på Elkjøp, så har vi en som ligger på rundt 10 000 kr. Husker ikke modellnummeret. :gruble:


#21

Toffskij sa for siden:

Høres besnærende, men dyrt ut, Pepper! :knegg:


#22

Matilda sa for siden:

Dette sier kjøkkenkonsulenten (off the record):


#23

Trixie sa for siden:

Vi har en AEG ovn med pyrolyse, den fungerer bra, er 8 år gammel og ikke hatt noe tull med den.


#24

meisje sa for siden:

Vi har en relativt ny ( kjøpte februar/mars) stekeovn fra Miele. Den er helt fantastisk mye bedre på å steke på varmluft, fordi den har eget varmeelement ved viften. Andre ovner jeg har hatt, har kun hatt vifte og vanlig over/under varme. Også gjærbaksten blir super ved hjelp av dampprogrammet (klimapluss) som den har. Pyrolyse funksjonen skal jeg prøve denne uken.

Jeg tok meg ikke råd til ovnen av den klassen Pepper Lemon referer til,da de koster ca 30 000 kr. Vi kjøpte på lagerutsalget deres på Billingstad, og betalte ca 11000 for vår stekeovn. Her er modellen vi har www.miele.no/husholdning/stekeovner-1451.htm?mat=09519970&name=H_6160_BP. Det er iallefall en god del billigere å handle der enn på lefdal og elkjøp m. fl for samme modell.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.