Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg blir ikke kvitt torsken!

#1

Tallulah sa for siden:

Jeg har fått tømt fryseren for masse, men sliter med torsken. Jeg liker ikke torskesmak, og jeg liker ikke jernsmaken man får med tomatbaserte fiskeretter.

Jeg liker fisk med mye krydder, jeg liker asiatiske, italienske, afrikanske smaker og mat fra Midtøsten.

Har dere noen gode oppskrifter? Hverdagsmat eller festmat, hva som helst! Men altså ikke noe med ren torskesmak eller i noe tomatgreier.


#2

Guava sa for siden:

Fiskekaker? Harriet lager noen veldig gode noen husker jeg og de kan man sannsynligvis putte torsk i.


#3

007 sa for siden:

Fiskegrateng? Plukkfisk med løk og en dæsj muskat?


#4

Matilda sa for siden:

Hvis du drukner torsken i masse hollandaise smaker den ikke så torskete... Vi panerer den i rugmel med salt og pepper og serverer med asparges og råstekte poteter. Og altså hollandaise.


#5

Syrinx sa for siden:

Jeg trekker torsken i en saus med sitron og karri. Nydelig.



#7

Albertine sa for siden:

Halv mengde torsk, dobbel mengde bacon. :nemlig:


#8

Polyanna sa for siden:

Ikke like torskesmak! :tullerdu:


#9

Tallulah sa for siden:

Poly: jeg er en dårlig vestlending, I know. Jeg har prøvd i mange varianter, så fersk at den nesten spreller, men niks. Likerikke. Bakt i folie med masse, masse krydder går bra. Men nå har vi så mye at det blir litt kjedelig i lengden.


#10

Polyanna sa for siden:

Ja, jeg er ikke så begeistret for varmebehandlet laks, så jeg er sikkert rarere enn deg. :knegg:

Men hvor har du fått tak i alle denne torsken, da?


#11

Observatøren sa for siden:

Spis den rå, smaker ikkeno. :miljøskadd etter japanopphold:


#12

millact sa for siden:

Torsk og rødvin er jo mitt forslag, men jeg er sørlending.

Torsk i ildfastform med sitron og kapers, ris til.



#14

Bluen sa for siden:

Stek torskefilet i ovnen med masse pesto oppå, med gode doser hvitløk. Særs effektiv fiskekamuflasje, og fort gjort.


#15

Tallulah sa for siden:

Poly: diverse mstkasser. :knegg:

Den chorizogreia tror jeg at jeg har laget en gang før, når jeg spurte dere om omtrent det samme. Den var god. :nemlig:

Sitron og kapers tror jeg ikke er nok for å døyve torskesmaken, er jeg redd.

Pådro og hvitløk i store mengder høres bra ut!


#16

SpetakkelRandi sa for siden:

Har du prøvd å holde i den? Har hørt det hjelper mot mye...



#18

Nessie sa for siden:

Jeg lager alltid fiskepinner av torsk :D


#19

Lavender sa for siden:

Dobbelpanering av brødrasp, egg, Jarlsberg og parmesan. Serveres med ruccola og lime.


#20

rine sa for siden:

Jeg også, forsvinner som dugg for solen. (En av få fiskeretter som yngste liker.)


#21

Nessie sa for siden:

Her og. Absolutt favoritt. :jupp:


#22

Mjau sa for siden:

Pannestekt torsk med ertepure og bacon er veldigveldig godt. Om man liker erter og bacon da.
Ellers er jo fiskegrateng en god torskesmakkamuflasje?


#23

Turban Smukk sa for siden:

Thaifiskekaker?
Thaiinspirert suppe/gryte med rød curry?
Kremet fiskesuppe (med laks, reker, blåskjell i tillegg)?
Indisk curry?
Fish pie (med f eks laks, røkelaks og reker i tillegg?
Masse chorizosalsa som tilbehør?


#24

Bokormen sa for siden:

Jeg synes chili, karri og hvitløk i en eller annen grytevariant, gjerne i kombinasjon med spinat og fløte, demper fiskesmaken veldig. Men nå liker jeg jo torsk, så at det oppleves annerledes for en som ikke er begeistret for smaken kan jo godt hende. :vetikke:


#25

Myria sa for siden:

Jeg tenker også asiatiske fiskekaker. Drukne torskesmaken i chili, hvitløk, vårløk, frisk koriander, revet limeskall og sesamfrø, og server gjerne også med en hot og krydret dipsaus. :jupp:



#27

Tallulah sa for siden:

Ah, fiskepinner selvsagt! De hjemmelagede liker jo til og med jeg. Ellers er nok curry og asiatiske fiskekaker gode ideer. :jupp:


#28

Toffskij sa for siden:

Vi spiser ofte thaikarri med torsk. Grønn karripasta, ingefær, kokosmelk, aubergine, rød paprika, basilikum og fiskesaus, og hey presto!


#29

Odelia sa for siden:

Et voilà:værsågod:



#31

Tallulah sa for siden:

Toffen, det tror jeg jammen meg vi skal ha denne uken. Lurer på om jeg kan finne en åpen asiatisk butikk i morgen som har sånne små auberginer.


#32

Molly sa for siden:

Høres godt ut! Har du oppskrift?


#33

Toffskij sa for siden:

Oppskrift her. Det er lurt å skrelle auberginene.


#34

Harriet Vane sa for siden:

Vi hadde fiskepinner i går.
Først i mel, så i blanding av egg og melk med litt salt og deretter i blanding av brødrasp, parmesan, paprika, kajennepepper og karri. Vi hadde røstipoteter til (iblandet litt rotgrønnsaker) og en dressing av majones og sweet chili.

Jeg er forøvrig enig i at tomatbaserte fiskeretter er djevelens verk. Æsj.

Jeg kan anbefale trøstefisk som er stekt torsk med masse bacon, eggesmør, kapers og potetmos eller poteter og kokte gulrøtter.

Hva med engelske fiskekaker? Kok fisken forsiktig, bland med kokte poteter og løk, stek i panne og server med råkost og evt. bacon.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.