Jeg har fått tømt fryseren for masse, men sliter med torsken. Jeg liker ikke torskesmak, og jeg liker ikke jernsmaken man får med tomatbaserte fiskeretter.
Jeg liker fisk med mye krydder, jeg liker asiatiske, italienske, afrikanske smaker og mat fra Midtøsten.
Har dere noen gode oppskrifter? Hverdagsmat eller festmat, hva som helst! Men altså ikke noe med ren torskesmak eller i noe tomatgreier.
Hvis du drukner torsken i masse hollandaise smaker den ikke så torskete... Vi panerer den i rugmel med salt og pepper og serverer med asparges og råstekte poteter. Og altså hollandaise.
Poly: jeg er en dårlig vestlending, I know. Jeg har prøvd i mange varianter, så fersk at den nesten spreller, men niks. Likerikke. Bakt i folie med masse, masse krydder går bra. Men nå har vi så mye at det blir litt kjedelig i lengden.
Trines matblogg har en veldig god oppskrift. Choritzopølse og torsk er en veldig god kombo. Problemet for din del er kanskje det faktum at torsken er ganske ubehandlet i utganspunktet.
Thaifiskekaker?
Thaiinspirert suppe/gryte med rød curry?
Kremet fiskesuppe (med laks, reker, blåskjell i tillegg)?
Indisk curry?
Fish pie (med f eks laks, røkelaks og reker i tillegg?
Masse chorizosalsa som tilbehør?
Jeg synes chili, karri og hvitløk i en eller annen grytevariant, gjerne i kombinasjon med spinat og fløte, demper fiskesmaken veldig. Men nå liker jeg jo torsk, så at det oppleves annerledes for en som ikke er begeistret for smaken kan jo godt hende. :vetikke:
Jeg tenker også asiatiske fiskekaker. Drukne torskesmaken i chili, hvitløk, vårløk, frisk koriander, revet limeskall og sesamfrø, og server gjerne også med en hot og krydret dipsaus. :jupp:
Vi hadde fiskepinner i går.
Først i mel, så i blanding av egg og melk med litt salt og deretter i blanding av brødrasp, parmesan, paprika, kajennepepper og karri. Vi hadde røstipoteter til (iblandet litt rotgrønnsaker) og en dressing av majones og sweet chili.
Jeg er forøvrig enig i at tomatbaserte fiskeretter er djevelens verk. Æsj.
Jeg kan anbefale trøstefisk som er stekt torsk med masse bacon, eggesmør, kapers og potetmos eller poteter og kokte gulrøtter.
Hva med engelske fiskekaker? Kok fisken forsiktig, bland med kokte poteter og løk, stek i panne og server med råkost og evt. bacon.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.