Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sykkel til meg, hva ser jeg etter?

#1

Luvi sa for siden:

Jeg ønsker meg sykkel, har ikke eid en på sånn ganske omtrent 20 år. Tenker at jeg skal komme meg ut på sykkelturer med vesla og kanskje litt som trening. Jeg vil nok ha en terrengsykkel og den skal ikke være så veldig dyr men den skal heller ikke ruste opp i løpet av en sesong. (Vesla sin som ble kjøpt i fjor er rustet over alt). Ser G-Max har flere rimelige varianter, men antar det er stor forskjell på de. Bremser og slikt kan jeg ingenting om.

Er det spesielle ting jeg ser etter for en best mulig opplevelse på tross av en rimelig variant?


#2

Snippa sa for siden:

Du må se på hva slags gear sykkelen har. Hvorfor skal du ha terrengssykkel? Skal du sykle stier og offroad, eller er det "vanlig" skogsveier og vanlige veier du skal sykle på?
Jeg ville ikke kjøpt en offroad til vanlig bruk.
Det du egentlig vil ha, er en cyclocross. Men de er ikke nødvendigvis så billige.
www.sykkelsenteret.no/sykler/cyclocross/


#3

Luvi sa for siden:

Fordi jeg ikke vet bedre? :fnis:

Landeveissykkel vil jeg ikke ha, tror jeg. Har ikke de tynne hjul? EL-Sykkel skal jeg ikke ha. Fatbike er langt i fra riktig. :knegg: Da er det jo ikke så mange alternativer? Cyclocross er langt utenfor min økonomi. 1500 hadde vært perfekt, men innser man ikke får rare greiene da. Tror jeg må ha et tak på 3000, men skjønner det begrenser utvalget også. Den vil ikke bli brukt ofte.

Hva er hybridsykkel da?

Se på hva slags gear ja. Ehm? :blånn:


#4

Input sa for siden:

Hybridsykkel er det du vil ha. Det er en mellomting mellom bysykkel og terreng-sykkel.

Har du sett på finn.no?


#5

Elise sa for siden:

Jeg ville kjøpt en hybrid. :jupp: (Og gjorde det nylig!) Du kan få helt ålreite hybrider til grei pris. Pass på at du får en som er i riktig størrelse i forhold til kroppen din. :jupp:


#6

Che sa for siden:

Jeg har hybridsykkel (Diamant Photon 10 tror jeg det er) Den er helt fantastisk god å sykle på. Jeg sykler kun på asfalt - hjulene er store, så det er derfor lett å komme seg frm. Den har ingenting av "ekstrastasj", så den veier under 10 kg, den er god, rett og slett. Likevel: Jeg kunne tenkt meg en som jeg kunne ha syklet i marka med også, så vi får se om jeg invisterer i en til - jeg er kanskje ikke syklende nok til akkurat det heller...


#7

frukt sa for siden:

Hybrid ja. :nemlig:


#8

Elise sa for siden:

Min er også Diamant Photon. Veldig fornøyd. :riktig:


#9

Snippa sa for siden:

Hvis cyclocross er langt utafor, ville jeg kjøpt hybrid, ja :jupp:
Va'kke meningen å si at du ikke visste bedre, altså :knegg: Det er bare det at offroadsykler ikke anbefales med mindre du skal drive med akkurat det.
Type gir? Jeg har dårlig erfaring med sånne der du vrir på håndtaket, hvis du skjønner, og ville ikke hatt noe annet enn sånne der du klikker ned girene.


#10

Elise sa for siden:

Hun ene datteren min har gir hvor en vrir på håndtaket. Hun har sluttet å gire, pga gnagesår mellom tommel og pekefinger.


#11

Snippa sa for siden:

De blir ødelagt og harde veldig fort også.


#12

Luvi sa for siden:

Snippa: Neida, skjønte det. Men jeg vet virkelig så lite om sykler. :knegg:

Men da har jeg skjønt at hybrid er tingen. Så det var mange forskjellige priser så jeg må vel høre med selger hva de mener passer mitt behov.

Jeg noterer også det med girene. :jupp:


#13

Bokormen sa for siden:

Vi kjøpte en nesten ubrukt Merida damesykkel til 1500, nypris 5000, på finn. :jupp:


#14

Luvi sa for siden:

Jeg titter litt på Finn også, men må først finne behovet mitt og hva slags str jeg må ha. Er så redd for bomkjøp privat når jeg vet så lite om sykler som jeg gjør.


#15

Timar sa for siden:

Basert på min lille erfaring med å ha hatt hhv terrengsykkel - hybridsykkel - og så terrengsykkel igjen, så er terrengsykkel best. Men det kan være fordi jeg hadde en tung hybrid og har kjøpt en lettere terrengsykkel. Men jeg liker at den har demping, mer fleksibel å sykle med (mindre ramme?) og tja, bare ser ut til å passe bedre med min kropp. Jeg syklet nesten ikke de årene jeg kun hadde hybriden.

Men som sagt, kanskje jeg kjøpte en dårlig hybrid? :vetikke:


#16

Pasta sa for siden:

Hadde offroad og gikk over til hybrid. Sykler mest på asfalt og har opplevd en ny verden med hybrid. Mye lettere å sykle.
Litt trått på grus og skogsvei, men det går greit (bedre treningseffekt, tenker jeg :knegg: )
Tenk lett vekt og rett rammestørrelse.
Du kan få en bra sykkel til helt ok pris.


#17

venla sa for siden:

Jeg har både terrengsykkel og hybrid. Sistnevnte brukes til trening og jobbsykling. Den er mye lettere og funker fint på grusveier.

Ville sjekket på finn.no om jeg var deg. Kan finne lite brukte sykler til en god pris der. Men finn ut hvilken rammestørrelse du bør ha. Jeg fant ikke damesykler i min størrelse(!) selv om jeg er 166 cm passet 17". Du kan få en pekepinn her, www.birksport.no/index.php?main_page=page&id=6


#18

Che sa for siden:

Jeg anbefaler virkelig at du hører med noen som har peiling før du kjøper sykkel i alle fall. En god sykkelselger vil selge deg noe som passer ditt behov.


#19

Lavender sa for siden:

Du vil nok ha en solid, lett og enkel sykkel. Jeg ville unngått støtdempere og skivebrems i den prisklassen og sett etter kjente merker som DBS, Scott, Merida, Nakamura, Diamant og sikkert flere. Vekt varierer fra 9,8 kg Nakamura til 15 kg Scott hybrid.

Sånn type.
www.oslosportslager.no/produkt/everest-adventure-2013-hybridsykkel-m-stiv-aluminiumsgaffel-28546.aspx

Jeg har en Nakamura Nitro 4w som er lik Diamant Photon 10 som flere her har.
www.intersport-bogstadveien.no/hybrid-classic-sykkel_19998.html

Alle disse koster ca 7000,- nye til fullpris. Men prøv de i butikk og let på finn.

Jeg liker heller ikke hybriden min, den er stiv og kjedelig. Jeg savner kraftige dekk, dagens slickdekk har jeg brukt opp på to sesonger. Jeg hadde Scott offroad som kostet 10 000,- enn hybriden ny, ønsker meg ny slik, må bare spare noe skikkelig først.


#20

Luvi sa for siden:

Tusen takk for tips alle sammen. :jupp:

Når det gjelder rammestrørrelse. Jeg finner jo selvsagt hva jeg trenger ved å høre med en selger, men tabbelene måler opptil 160 cm på en og fra 160 cm på den andre. Jeg er 160, er da den minste eller største best av de tro?


#21

Lavender sa for siden:

Det vil avhenge av rammetype og hvordan du liker å sitte. Jeg er 172 og har 18" ramme. Jeg kunne tenkt meg større hybrid fordi jeg har setepinnen og styret øverst. Kunne tenkt meg styret enda høyere for å få bedre oversikt når jeg sykler i byen. Syklistene sier aggressiv sittestilling, kompakt for stor fart, men ikke for tur og by.


#22

Bluen sa for siden:

Det må nesten prøves, men jeg tenker i utgangspunktet den minste. (Jeg er like høy som deg, og synes det er veldig behagelig med en sykkel som er liten nok - ikke minst for skulder og nakke). Anbefaler også å søke på Finn.


#23

Luvi sa for siden:

Da skal jeg stikke å se på sykler en dag så får vi se hva det blir til. :jupp: Meneh, jeg må vel da i samme slengen ha slikt sykkelstativ til å feste bak på bilen så jeg evnt får syklene med meg hjem og til senere bruk så klart. Er det store variasjoner i pris på disse og finnes det typer for salg som ikke er anbefalt for bruk?

Uhm, ser nå at de er noe dyrere enn hva jeg så for meg. Slikt stativ får vente så får jeg heller finne annen måte å frakte de hjem på. Veslas går i bagasjerommet, men får evnt ta med henger eller noe kanskje...


#24

Input sa for siden:

Vi har et sykkelstativ som vi ikke får festet barnesyklene på, uten bruk av masse stropper og styr. I grunnen er det bare mannen sin sykkel som passer på det. Det er ett av de billigste som finnes og ble hasteinnkjøpt i fjor sommer. :knegg:


#25

Elise sa for siden:

Du kan kanskje kjøres til byen (eller buss?) og sykle hjem igjen når du har funnet en du vil ha?


#26

Luvi sa for siden:

Hihi, nehei. Tror ikke jeg tar det stykket som første sykkeløkt, hehe. Ei mil blir i lengste laget for første sykkeltur på 20 år. :dulte:


#27

Luvi sa for siden:

Hva er det forresten man må kjøpe til av utstyr? Skjermer? Lykt? Er støtte med? Andre ting som må være med?


#28

Elise sa for siden:

Til min sykkel har jeg kjøpt skjermer, lås, støtte, og bagasjebrett. Også har jeg en sykkelveske til å henge på bagasjebrettet. Reflekser og lys hvis du skal sykle når det er antydning til skumring eller mørkt. Flaskeholder. Mange av disse tingene får du ekstremt mye billigere på f.eks clas ohlson og biltema enn sportsbutikkene. Flaskeholdere får du gjerne til 399 på g-sport og 39 på clas ohlson. :nemlig:

(Jeg kjøpte også kurv, men det får jeg ikke til å passe på noen sykler nå til dags, så den henger i utslagsvasken på vaskerommet i stedet, hvor vi har vaskemiddelflaskene oppi.)


#29

Luvi sa for siden:

Ja, lås må jeg jo så klart ja. Bagasjebrett trenger jeg nok ikke. Flaskeholder er lurt. Takk. :)


#30

Luvi sa for siden:

Da ble det sannelig sykkel på meg. Syklet den hjem. Au! Blir i alle fall kjent med rumpa mi. :knegg: Jaggu er sykling faktisk langt tyngre enn jeg forestilte meg. Endte med en neongul hjelm så vises jeg i alle fall om jeg beveger meg ut i trafikken. Feiende flott. :humre: Fikk 20% rabatt på flaskeholder, støtte, skjermer, kodelås og hjelmen også så prisen ble ikke så alt for gal på tross av at jeg økte litt i pris ift hva jeg først tenkte. Fikk med ei billigflaske gratis til holderen også, men den ble hakket for stor så ble trang å få ut mens man sykler i alle fall.


#31

Input sa for siden:

Så fin, gratulerer! :)

Formen kommer seg veldig fort. Må innrømme at jeg også ble overrasket over hvor tungt det var da jeg tok opp igjen sykling etter 15 år uten. Det var ikke sånn da jeg var 14 og syklet til skolen hver dag. :knegg:


#32

Bomull sa for siden:

Gratulerer med ny sykkel!

Jeg har selv Diamant Photon 10 hybrid med stiv gaffel. Veldig fornøyd med den! Utmerket til lett landevei og bysykling. Men nå må jeg ha en sykkel enda bedre egnet i terreng iom. jeg skal sykle mitt første ritt. Dog har jeg ikke tenkt til å legge fryktelig mye i det før jeg vet om konkurranselysten fortsetter. Ikke har jeg råd pt. heller.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.