Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva ville du hatt til forrett og dessert når hovedrettene er kveite?

#1

Cuyahoga sa for siden:

Ja, om noen skulle lage god kveitemiddag til deg, hva ville du ha håpet på til forrett og dessert?

Og hva slags vin drikker du til kveite? :gruble:


#2

Cuyahoga sa for siden:

Blir pavlova til dessert bra?


#3

Frøydis sa for siden:

Pavlova er flott dessert.

Hva med elg-carpaccio til forrett? Med en god salat til.


#4

Toffskij sa for siden:

Jeg ville drukket hvit burgunder til. Flesket til med meursault eller noe. :nam: Skalldyr til forrett.


#5

Nextlife sa for siden:

Jeg ville hatt noe salt til forrett og noe søtt/syrlig til dessert.

Forslag:
Asparges med fennikelsalami surret rund og grillet (litt mer smak enn spekeskinke) og små dråper majones med litt med litt anis i.

Hvalcarpaccio (evt elg som Frøydis foreslår) okse eller kalv) med flaksalt, grovmalt grønnpepper, lett bakte sølvløker eller smårødløk i "skåler" med en rømmedressing med finhakket rødløk i skålene. Noe grønt (jeg elsker ruccola til tross for harrystemplet dens).

I helga lagde jeg posjonspavlova med brunsukker, det ga en pikant smak og var uendelig kjappere å piske enn med hvitt sukker.
Fylte med krem, bær og ringlet en pasjonsfruktsirup over og den ble veldig bra.

Sjokoladeskåler (bruk ballong for å støpe, kjempeenkelt) med syrlige frukter/bær og en vaniljesaus tilsmakt med lime.

Pannacotta med pasjonsfruktlokk og butterdeigssnurrer/stenger med hakket pistasj.


#6

Cumulus sa for siden:

Siden kveite er så lett, ville jeg ønsket noe litt tyngre til forrett og dessert. Helst sjokolademousse til dessert, og noe kjøtt til forrett. F.eks speket and med hasselbakt potet til. Eller en liten lammefilet med stekt løk og stekt rosemkål. Mmmmm :ja:

Og helt klart en litt tung og krydret rødvin til hovedretten, kanskje noe spansk. F eks Baron del rey.


#7

Candy Darling sa for siden:

Jeg hadde en vidunderlig salat med chevre og bakte rødbeter før reinsdyrfileten, det tror jeg kunne funket fint før kveite også. :nam:

En deilig cremant til.


#8

Candy Darling sa for siden:

Jeg serverte en ganske lett valpolicella, siden jeg hadde en fløtesoppsaus og rotmos, men jeg hadde kanskje prøvd en hvit, jeg også. Jeg ser noen sider anbefaler hvit Bordeaux, men burgund er sikkert bra også.


#9

Joika sa for siden:

Asparges dyppet i eggehvite og rullet i griljermel, stek i ovn. Helt nydelig og crispy. Også ruller du noe spekeskinke eller noe rundt før servering.


#10

Toffskij sa for siden:

Jeg kan ellers melde at jeg har drukket kraftig, lagret champagne til kveite med soppstuing med svært stort hell en gang. Bare for å forbli in character, liksom. :knegg:

Kveite er jo ellers en temmelig feit fisk, så jeg synes ikke nødvendigvis forretten må være så tung. Særlig om man kjører på med smørbasert saus etc. Jeg heier på Nextlifes aspargesforslag, det er jo sesong! Vi burde spise asparges hver dag! :hyper:



#12

Nextlife sa for siden:

Asparges til folket. :hyper:

Jeg synes heller ikke kveite er spesielt lett mat, den er jo kompakt og fet (men jeg vet ikke om jeg kvalifiserer til å synse, jeg har jo ikke forholdt meg til fik annet enn i teorien de siste 18 årene), derav mine forslag som er mer lett.
I menylære vekter man de ulike rettene, og jeg pleier å vekte forrett og dessert til totalt 40 %, og hovedrett til 60% når jeg serverer 3-retters.

(himmel som jeg babler her :knegg: )

Champagne eller en tørr annen sprudlevin er jo forresten helt rett til både kveite og asparges, og spesielt om du har en smørsaus til kveiten.


#13

Cuyahoga sa for siden:

Åh, dere er så flinke og hjelpsomme! :hjerter:

Og så så mye godt!

Jeg heller til minipavlovaer til dessert, og så har jeg lyst på noe med asparges og noe salt til forrett, tror jeg.

Og hvit burgunder til kveita høres godt ut. Mannen er ikke like champagnegira, så det tror jeg kanskje ikke skal prøves denne gangen. Eller kanskje det skal. :knegg:

Men hva slags vin til pavlovaen? Vin til sjokoladedesserter er mye enklere. :gruble:


#14

Toffskij sa for siden:

Moscato d’Asti til pavlovaene. Saracco er min go-to.


#15

Kiwi sa for siden:

Jeg ville servert (hvit) asparges med hollandaisesaus (hjemmelaget!!) til forrett.


#16

Nenne sa for siden:

Jeg skal lage disse minipavlovaene til en middag i slutten av måneden. Der er det også [url="Il Falchetto Brachetto d´ Acqui 2011"]vinforslag[/url] Il Falchetto Brachetto d´ Acqui 2011 og det er en muserende vin.


#17

Toffskij sa for siden:

Brachetto d’Acqui er godt! Smaker rødbrus! (Faktisk! Bare bedre! :knegg:)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.