apan sa for siden:
Skal lage tre store pizzaen fredag og ville gjerne lagd deigen torsdag kveld. Går det an? Må jeg endre gjærmengde?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
apan sa for siden:
Skal lage tre store pizzaen fredag og ville gjerne lagd deigen torsdag kveld. Går det an? Må jeg endre gjærmengde?
Guttemammis sa for siden:
Det går sikkert, men er ikke pizzadeig raskt og enkelt å slenge sammen samme dag?
Eventuelt kjøpe ferdige bunner.
Jeg synes fine deiger hever seg veldig raskt, så du bør begrense gjærmengden.
Holder meg i tråden å ser om du får noen mer fornuftige svar.
zinatara sa for siden:
Du kan jo lage no knead pizzadeig. Den skal heve i 18 timer.
Nextlife sa for siden:
Det går superfint, jeg gjør det alltid. Det blir aller best ved å kaldheve, da bruker jeg kald væske og ca 1 ts gjær til vel 1 l mel.
apan sa for siden:
Tja, alt er jo raskt i seg selv, men når man kommer hjem kl 16 og selskapet starter kl 17 og man skal bake en swissroll med krem og bær i mellomtiden samt fylle pizzaene, kan det være greit å unngå å lage bunnene også.
Nemlig. Da tror jeg at jeg prøver noe sånt. Det er jo pizzabunn det er snakk om, så det begrenser seg vel hvor fiasko det kan bli. Lar du den stå i kjøleskap?
Anne C sa for siden:
Det går helt fint. Pizzadeiger blir bedre jo lenger de står. Jeg tror jeg har lest max 24t et sted.
Nextlife sa for siden:
Jeg har en bod som holder ca 6 grader jeg setter den i (har aldri plass i kjøleskapet) men kjøleskap funker veldig bra.
apan sa for siden:
Flott. Jeg rydder plass i reservekjøleskapet.
artemis sa for siden:
Jeg også. Jeg bruker mye vann slik at deigen blir veldig løs (rører med sleiv, den skal være altfor våt til at du kan kna med hendene). Deigen smøres med slikkepott i et ganske tynt lag på bakepapir på stekebrettet. Vi forsteiker alltid på 225 grader til bunnen har fått litt gylden farge. Etter forstekingen kan du velge om du fryser bunnen(e) ned og tar opp senere, eller om du hiver på fyll og steiker i 10-15 min (eller til osten har smeltet og den ser "ferdig" ut) med en gang.
Guttemammis sa for siden:
Ja, det er sant!
Skal ta til meg noen av tipsene du har fått og prøve og kaldere selv. :jupp:
Nextlife sa for siden:
Dette er også supert å gjøre med foccacciadeig eller annen deig man skal bruke til middag.
Når jeg lager foccaccia lar jeg den forheve i bolle over natta, heller den i ei form på morgenkviset og etterhever i kjøleskap til jeg er hjemme fra jobb og tar da siste finsh med oljegroper, flaksalt, osv.
apan sa for siden:
Det var en god tanke. Også med redusert gjærmengde da?
Nextlife sa for siden:
Jepp, jeg kjører samme grunndeig som til pizzaen.
løve70 sa for siden:
Denne er god:
www.godt.no/#!/oppskrift/2449/jan-vardoeens-pizzadeig
apan sa for siden:
Den så aktuell ut. Hvor mye av denne trengs for en langpannepizza mon tro?
løve70 sa for siden:
Halvparten vil jeg tro.
apan sa for siden:
Ja, virker rimelig. Trenger 3 store pizzaer, så evt lage av halvannen gang denne da.
millact sa for siden:
Jeg blir sulten av denne tråden! På tide å legge seg tror jeg.
Ruslebiffen sa for siden:
Jeg setter alltid pizzadeigen 12-20 timer før jeg skal bake ut. Eltefritt, kaldhever ikke, lar den bare stå i vanlig romtemperatur. Bruker 1/4 ts tørrgjær på 500 gr mel. Fungerer brillefint, og bunnen blir mye bedre enn med vanlig pizzadeig synes jeg.
Bamsemums sa for siden:
Jeg bruker en veldig god, grov pizzadeig som kan stå opptil 4 dager i kjøleskap:) Den er også veldig lett å bake ut. Bruker verken mel eller olje på bordet. Gi ett pip om du fortsatt trenger oppskrift, så kan jeg lete fram og sende :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.