Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til teltturen

#1

Mandarin sa for siden:

Vi skal ha med oss telt til Danmark, og skal bruke det dersom været mot formodning skulle friste til det (mao. sol).
Jeg har ALDRI sovet i telt. :knegg:
Noen som har noen tips å komme med?


#2

Anda sa for siden:

Ha med kredittkort i tilfelle du hater det?

Vel, uansett det helt åpenbare: sovepose og et godt liggeunderlag, og huske å dra igjen myggnettingen hele tiden. :erfaren:

God tur!


#3

My sa for siden:

Godt underlag er det aller viktigste.

Ha igjen myggnettingen ja, men la selve teltåpningen være åpen. I allefall hvis det er finvær og du har tenkt til å puste fremdeles når du våkner.

Lommleykt eller hodelykt er veldig kjekt å ha, i Danmark blir det vel mørkt på natta/senkvelden nå.

Nå sier du at det må være sol for at dere skal ligge i telt, men hvis det er vått kan det være lurt å ha en presenning på bakken under teltet (kommer selvfølgelig an på teltet også da). Hvis du har muligheter for klestørk senere, og teltet er bra, anbefaler jeg faktisk overnatting i telt selv om det regner litt. Lyden av regn på teltduken er noe av det koseligste og mest søvndyssende som finnes ... :sove: (men ikke styrtregn vel å merke, og definitivt ikke vind, selv de noen av de dyreste teltene må gi tapt i kombinasjonen styrtregn og vind). Og lukta som møter deg når du åpner glidelåset om morgenen etter ei natt med lett sommerregn er bare helt himmelsk!

Tenk over hvor sola kommer om morgenen og plasser teltet slik at det blir stående i skyggen for morrasola. Jeg har våknet i telt etter at sola allerede har stekt på det et par timer, det er IKKE behagelig. Sørg for å plassere teltet på en forhøyning i terrenget heller enn en fordypning, hvis det skulle begynne å regne i løpet av natta likevel (man vet aldri) vil du helst ikke våkne opp i en dam. Jeg vet ikke hva slags type telt du har (hustelt, fjelltelt etc), men av samme grunn bør du sørge for at duken er helt stram, og at innerduken og ytterduken ikke berører hverandre. Hvis de gjør det kan det bli vått igjennom.

God tur!


#4

cilen sa for siden:

Ta med deg puta di!


#5

Jinx sa for siden:

Husk myggspray....


#6

gullet sa for siden:

Kos deg!
God tur.


#7

Mandarin sa for siden:

[quote=Anda;469345]Ha med kredittkort i tilfelle du hater det?
quote]

Ja jøss! :knegg: Kredittkortet er med (og oversikten over kroer og vandrerhjem i det distriktet vi skal) . Jeg tror ikke det blir mange nettene. Dette blir mors gave til mann og barn! :cool:


#8

Kaprifol sa for siden:

Vi lå to netter i telt på turen vår til Danmark i ferien nå. Det gikk riktig bra med to barn og to voksne i vårt tremanns fjelltelt.

Det ble varmt, så soveposene hadde vi mest under oss selv om det var kjølig utenfor. Kroppene våre varmet opp luften i teltet. Tynne soveposer og gode liggeunderlag er viktig.

Lykt er kjekt, det blir mørkt i Danmark.

Myggspray trengte vi ikke, det blåste en del og vi holdt nettingen igjen hele natta. Lillebror fikk ett myggstikk og moren hans fikk resten (3-4).

Vi bodde på campingplasser og trivdes slik. Trygt og godt, stille og rolig. Underlaget på teltplassene var bra gressplen, mykt og godt å ligge på.

Jeg har ligget masse i telt i alle slags terreng og værtyper, men telttur med barn var likevel noe helt nytt og spesielt. Det var både frustrerende og koselig å legge seg samtidig hele gjengen, storesøster sovnet vel sist første kvelden. :knegg: Barna hadde det flott og tenkte ikke på manglende komfort og skrantne muligheter for frokostbuffet. Selv om vi hadde en veldig fin kveldsmat på liggeunderlaget utenfor teltet med brød og morsomt danskepålegg, øl til mor og far som leste campingblad etter at barna hadde sovnet.


#9

My sa for siden:

Det viktigste er vel kanskje å ikke bestemme seg på forhånd for at man ikke skal like det, slik at man er negativ i utgangspunktet. Da kan det ikke bli koselig, hverken for små eller store.

Positiv og sporty innstilling er helt essensielt!


#10

Kate sa for siden:

Varme klær.

Stormkjøkken er uunnværlig på telttur (for oss).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.