Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Noen som har humle (klatreplante)?


#2

Tallulah sa for siden:

Ja, jeg har (muligens hatt) en. Den er ganske sterk, og setter seg godt fast. Jeg hadde den ikke inntil noe, men den klatret videre opp i et tre, og røsket godt tak i et par grener. Den dør ned hvert år, og vokser opp igjen.


#3

Mrs. S sa for siden:

Takk for svar. Tror du den kan klatre helt til taket (2 etasjer) på en sommer? Jeg må sikkert fjerne visne grener, og kansje de tetter takrenna?


#4

Tallulah sa for siden:

Ja, jeg tror den kan klatre to etasjer på en god sommer. :nikker: Hva slags vegg har du? Jeg hadde vært redd for at den skulle bore seg fast under treplanker og sånn. Vilvin setter seg ikke like godt fast, og er bare å røske ned, men ta den før den når taket, for den borer seg under takstein.


#5

Mrs. S sa for siden:

Det er stående panel, sånn med overligger og underligger. Jeg fikk litt lyst på Stjernemelde istedenfor. Den blir bare 3 m høy. Siden den må bindes opp, klarer den sikkert ikke å bore seg inn bak panelet... eller? Den er virker hardfør, siden den dyrkes i Vesterålen og klarer sikkert dårligere jord enn klematis og roser. www.plantearven.no/tilgjengelige-planter/stauder/andre/stjernemelde/


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.