Det er loppehelg og jeg skal levere kake lørdag morgen. Siden jeg skal jobbe med loppisopprigg hele fredagen, må jeg bake i morgen. har du en oppskrift på en god langpannekake (stor!) som gjerne kan lages 1 1/2 døgn i forveien. det gjør ingenting om det IKKE er sjokoladekake.
Jeg jobber rett ved en cacas-butikk, så det skal ikke stå på pynten eller spesialingrediensene.
Den holder seg fint i kjøleskape evt. fryseren noen dager. Kjapp å lage er den også. Jeg pleier å slenge mye sjokoladesmørkrem på toppen, og det slår også an blant kakemonser fra 4-80. :nemlig:
Jeg har blandet ingrediensene på alle mulige måter; eggedosis + det tørre. Smuldre smør, mel og sukker og ha oppi piskede egg. Eller bare hive alt i en bolle og blande for hånd eller med mikser. Spiller ingen rolle, blir bra uansett.
Denne porsjonen passer til en ganske liten form, til en liten langpanne og stor rundform bruker jeg dobbel porsjon og til vanlig langpanne tripler jeg oppskriften.
Jeg synes en halv pakke frosne blåbær er det aller beste. Men prøv gjerne med skogsbær, bringebær eller hva som helst. Sitronskall er også digg.
Kaken stekes i 25 - 35 minutter på 175 C. Pass på og stikk en pinne i midten for å sjekke etter 25 minutter.
Du kan selvsagt pynte med melis eller philadelphia/melis/smør-krem og uendelige mengder Cacas-pynt.
Det er etter mitt syn ingenting i veien med Toro langpanne.
Nå foretrekker vi å kjøpe sjokoladekake på loppis. Seigmenn på er bonus.
Selv om jeg har vært dypt inne i Cacas-universet synes jeg kanskje mye pynting er litt bortkastet på en kake som ikke skal ses på lenge før den rutes opp og selges i stykker. Medmindre pynten i seg selv er god. :vilha:
Jeg pleier alltid å kjøpe noe annet enn sjokoladekake selv på slike arrangementer.
Og så har jeg hatt en deal med stedatteren min - hun fikk min Kenwood Major når jeg fikk rååsa KA - mot at hun skulle bake til hvert loppis. Men nå bor hun så langt unna at jeg må bake sjæl. :sukk:
Vaniljekaken som du finner på oppskriftssiden her inne, og med vaniljefrosting. Det lagde eldste her i helgen, og den ble bare magisk. Endelig funnet en glasur som er knallgod. Var litt skeptisk om det ble litt too much på vaniljekaken, men den ble rett og slett perfekt. Kremen var veldig bra å pynte med med slik kakesprøyte.
Stekes ved 175 grader, midt i ovnen i 30 minutter. Smør langpanna.
Glasur:
400 gram melis
150 gram smeltet smør
2 ss karamellsaus
4 ss kald kaffe
4 ts vaniljesukker
Kanelkake (som passer for både store og små)
1 liter kefir
1 kg sukker
1 kg mel
2 ts natron
8 ts kanel
200 smeltet smør/melange
Oppskriften passer til en stor langpanne og kaka stekes i ca. tre kvarter ved 200 grader.
Pynt med melisglasur og kokosmasse, evnt. Nonstop/Smarties hvis det skal være til unger. For å gjøre kaka litt mer "voksen" i smaken kan du ha oppi ei teskje med malt nellik også, men det er ikke nødvendig.
Kaka passer godt å fryse i porsjonsstykker.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.