Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Søker elastisk olabukse med høyt liv til 8-åring

#1

Bluen sa for siden:

Her i huset sliter både mor og datter litt med bukser. Alle olabukser jeg har klart å finne blir for trange for 8-åringen (str. 134-140). Det er jo mye "slim fit" ute og går også til barn, og det blir for trangt hele veien i beina, og ikke minst i livet. Videre/mer posete modeller er også for trange og lave i livet. (Og ja, jeg vil gjerne slippe å legge opp!) Det eneste brukbare jeg har funnet er en tightsutgave fra Ellos, men jeg skulle gjerne hatt en solid variant med baklommer også, som hun ikke trenger å bruke kjole over.

Finnes det noen med god elastikk som er litt høye i livet, men samtidig forholdsvis smale eller rette i beina?


#2

Isbjørn sa for siden:

Har en bukse fra Lindex som er høy og vid i livet, med både strikk og snor. Den er luftig nedover beina og har strikk rundt anklene. Modellen heter Detroit.

Vår datter passer den ikke, så den kan du få, hvis du vil. Er str 140.


#3

SpetakkelRandi sa for siden:

Cubus? Min jente har begynt å bruke den minste voksen str nå. Og de har flotte enkle jeans med høyt liv og elastikk på Cubus.


#4

Bluen sa for siden:

Å, tusen takk! Kjøper den gjerne av deg, Isbjørn. :jupp: (Og så må jeg si at klærne i "ungdomsavdelingen" på Lindex, bortsett fra det helt basale av ensfargede gensere og olabukser, når nye lavmål for hver sesong. :skremt: Denne gangen er det nesten BARE dyretrykk! Jeg får helt hetta av å stikke hodet inn der.)

Vi har hatt gode erfaringer med buksene i småbarnsavdelingen på Cubus, samme modell til både den tynne og den kraftige ungen, men i "ungdomsavdelingen" får ikke jenta på seg noe som helst. Det blir altfor smalt.



#6

sindrome sa for siden:

Jeg har kjøpt en del av disse på mexx og benetton.


#7

SpetakkelRandi sa for siden:

Vi har vært igjennom en slik periode vi og. Så vokste hun seg litt lenger og str xs/s eller 32 i voksen str passer. Ungdommer skal tydeligvis ikke få lov å få former. Voksne får lov. :-(


#8

sindrome sa for siden:

Prøv også wow, før syntes jeg modellene der var helt gale til mine, som ikke er sånne lange tynne barn, men nå passer de bra egentlig.


#9

Bluen sa for siden:

Flott, tusen takk! Ser fin ut! Hun har begynt å slite noe voldsomt på buksene (klatrer i trær og herjer), og denne ser slitesterk ut.

Det er pussig, for jeg har en annen bygning enn henne, men opplever likevel akkurat de samme bukseproblemene. De fleste bukser går knapt nok over leggene, og de er altfor lave i livet.


#10

Cuyahoga sa for siden:

Sjuåringen min, som er mer solid bygd enn søstra (jeg har flere frustrasjonstråder om hvor jeg finner bukser til henne som ikke sklir av), har helt enkle, myke denimbukser i stretch fra Lindex. De er forsåvidt tettsittende, men ikke ålettange og de er myke. Hun har i 128, mener jeg.


#11

Dronningen sa for siden:

Her legger vi opp til yngste. Må bare bli sånn. Passer de der de skal, fikser jeg resten. Jeg vil bare slippe styret med å lete rundt. Eldste kan bruke xs nå, og da er det bedre.


#12

Candy Darling sa for siden:

Min har akkurat samme problem, og hater intenst trange og lave bukser. Frem til 122 brukte hun guttebukser med strikk i livet og anklene, men nå finnes jo ikke det der heller.

Jeg har funnet noen mer collegeaktige som foreløpig er akseptert, men de blir jo uhensiktsmessig fort skitne (eller, mer riktig, skitten synes jo).


#13

Pamina sa for siden:

Name it, har en del modeller som kan fungere.



#15

Pamina sa for siden:

Denne kanskje? Name it, den og.


#16

Bluen sa for siden:

Vi har den - og nei, den passer ikke. Uforholdsmessig smal i livet. Jeg vil helst ha noe som er smalere i beina også.


#17

Adrienne sa for siden:

Som jeg kjenner igjen problemstillingen. Lillesøster har nå begynt å strekke seg i lengden i forhold til bredden og vi kan dermed slumpe til å finne bukser som passer, men det er mye som er for trang og for kort i livet. Hun går mye i tights fra cubus (ikke spesielt slitesterke) kombinert med skjørt eller shorts og har på grunn av det utviklet en ganske så individuell stil.


#18

Candy Darling sa for siden:

Jeg blir altså så sur over at 5-6-7-8-9-årige jenter skal slite med å finne bukser som ikke viser rumpesprekken. :sur:


#19

Stompa sa for siden:

Da jenta mi var på det stadiet kjøpte jeg stort sett buksene i gutteavdelinga. :nemlig: Jeg har ikke oversikt over hvilke modeller som finnes nå, dessverre, og heller ikke om guttemodellene har endret seg siden vi holdt på.


#20

Toffskij sa for siden:

Vi slet med akkurat det samme i årevis (men nå har ungen plutselig blitt høy og tynn som en flaggstang! :what:). Det er grusomt frustrerende. De siste årene (både før og etter flaggstanghendelsen, fra hun var 8–9) har vi sverget til H&Ms bootcutmodell for jenter. Den er høyere i livet enn mye annet og har plass til rumpe. Dessuten er den myk og elastisk, og har selvsagt ikke det latterlige får-den-ikke-over-leggene-problemet.


#21

meisje sa for siden:

Jeg tror du bør lete etter guttemodeller, de har en helt annen passform enn jentemodellene, og tror du bør kunne finne noe der.


#22

Tjorven sa for siden:

Snuppa er ikke like radmager lenger, men finner fine bukser på Wow. Snuppa vil nemlig også ha høyt liv på buksene sine. Men hun må høyere opp i størrelse der enn i andre butikker.



#24

Bluen sa for siden:

He-he, her er det motsatt - jeg kjøper smale, elastiske jenteolabukser til den tynne gutten. Guttebuksene eier jo ikke stretch. Baggy varianter er ingen av oss i utgangspunktet så begeistra for.


#25

millact sa for siden:

Samme problem her med eldste. Vi har funnet greie på Gap da vi var i London. Ellers har vi av og til funnet på WOW og nå nylig på KappAhl. Men dette har vært bukser uten stretch.


#26

Stompa sa for siden:

Netthandel fra USA som siste utvei? Har inntrykk av at der er det mye større utvalg i fasonger, og ofte har de samme modell i ulike varianter tilpasset ulike kroppstyper.


#27

Addison sa for siden:

HM var vårt siste gode kjøp til minstemor her på buksefronten. Kan sjekke modellnavn etc. senere om du vil. Lignende utfordringer her. Mange bomkjøp!


#28

Neket sa for siden:

Min 8-åring har et par av disse fra Kappahl, eller hvertfall noen som ligner:

Tror de bare går til 128, men de har kanskje noe tilsvarende i større størrelser? De er ikke veldig høye i livet, men ikke for lave heller. Og de er baggy uten å bli for slaskete.



#30

Candy Darling sa for siden:

Det er disse vi har et utall varianter av, men jeg har ikke funnet noe over 128.


#31

Adrienne sa for siden:

Lindex har i år fra 134 og oppover, en jentemodell og en helt nøytral guttemodell (Hvorfor de ikke har unisex er en gåte for meg! :gaah:)



#33

Isolde sa for siden:

De ligner vel på de vi bruker fra pop. De er baggy men er dersom sitter best og oppleves ikke baggy på min tynne gutt. Pop har opp til 152.


#34

millact sa for siden:

Vi har hatt den også. Tror ikke KappAhl har større, men Name it og Lindex har tilsvarende modeller (mulig det er til gutt, men de er vide og gode).


#35

Frøy sa for siden:

KappAhl skal ha større mener jeg, kjøpte i 146 til guttungen nettopp og mener at det var opp til 152 både for gutt og jente.


#36

millact sa for siden:

Så bra om de finnes i større størrelser. Det redder ikke oss all den tid hun nå må ha enda større fordi hun er så lang.


#37

Bluen sa for siden:

Tusen takk for Lindex-bukse, Isbjørn! Jenta dro til skolen i den i dag, passet perfekt! :D


#38

Isbjørn sa for siden:

Så bra at den passet :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.