Jeg har laget kjøttkaker fra bunnen ganske mange ganger, men jeg synes at de uten unntak blir harde, uansett hvilken oppskrift jeg bruker. :skeptisk: Er det noen som kan gi meg tips om idiotsikre kjøttkaker som blir saftige og myke, ikke tørre og harde? :hjelp:
Jeg steker dem bare fort-fort, bare så de får stekeskorpe, og så får de trekke ferdig i sausen. I tillegg: deigen må ikke arbeides for mye, bare slås fort sammen.
Mine blir luftige og fine, uten at jeg er helt sikker på hva som er trikset. Noen ganger bruker jeg farris i, det skal være et triks for å få luftige kjøttkaker. Har også hørt om de som bruker en ts bakepulver.
Det er også viktig å ikke jobbe for lenge med deiga.
Jeg gjør som Polyanna og CD: Ikke røre deigen for lenge, kun blande sammen, og ikke steke for lenge, men la trekke i væske etterpå (jeg bruker å la dem trekke i en kjele med vann og buljong, og så bruker jeg kraften til å lage saus på etterpå).
Jeg har ikke i mel (brukte potetmel tidligere, men følte de ble tunge og harde), men bruker egg som jeg slår i helt på slutten, samt mye væske (fortrinnsvis ikke melk da jeg føler de blir tyngre av det også). Ellers er det godt å mose løk og ha i :nam:
Nå måtte jeg le her, jeg var skråsikker på at man fikk best kjøttkaker om man jobbet både lenge og vel med deigen, og så har jeg selvsagt stekt til jeg var sikker på at de ble helt gjennomstekte. :flau:
Ja, ja, man lærer så lenge man lever, eller så lenge man er på FP. Takk for svar!
Jeg kjører faktisk deigen ganske lenge. Først med bare salt, så hiver jeg oppi krydder og potetmel, og så sper jeg et par runder med melk. Et egg til slutt. En gang i blant en neve havregryn, jeg vet ikke hvorfor egentlig, men jeg husker at mamma gjorde det, og vi liker det. Men jeg steker fort og lar dem trekke seg ferdig i sausen. De er ikke harde, og familien sier de er verdens beste, bedre enn mormors... Jeg er ganske sikker på at det er stekinga di som ødelegger kjøttkakene.
Jeg har gjort samme feilen som Rine ser jeg... nå må jeg prøve å lage kjøttkaker i morgen.
Jeg er opplært til å ha krydder, potetmel og melk i + ett egg...er det riktig?
Jeg har både egg og melk i farsen, og synes den skal være relativt løs. Ellers har jeg i salt, pepper, finhakket løk og litt griljermel. Jeg liker ikke de typiske kjøttkakekrydrene så de dropper jeg og kjøttkakene blir kjempegode. Ikke arbeid farsen for mye, bare rør til alt er blandet og ikke mer. Jeg bruner kjøttkakene raskt i panne og steker dem så ferdig i ovn. Da får jeg både god stekeskorpe og saftige myke kjøttkaker.
Jeg rører det somregel bare sammen for hånd jeg, havregryn ja, det gjorde mamma, for å spe deigen (drøye den?) og det synes jeg er greit egentlig, og salt og krydder, vi bruekr ikke egg siden guttungen ikke tåler det, men de blir greie likevel.