Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trondheim, hva er verdt å se som amerikansk turist!

#1

petra sa for siden:

Håper noen kan hjelpe meg! Jeg kjenner en amerikansk dame som skal til Tronheim i August. Nå spør hun meg hva jeg kan anbefale som dagsturer med utgangspunkt fra Trondheim!

Tenkte å foreslå Røros, er det langt fra Trondheim? Men andre ting å gjøre i og utenfor Trondheim???

Håper på mange fine ideer jeg kan gi videre........:D


#2

Nessie sa for siden:

I Trondheim må hun iallefall få med seg Nidarosdomen og Munkholmen :jupp:

Trondheim - Røros tar ca 2 timer, men det kan jo være et fint dagsbesøk sånn sett.

Står sikkert noen tips på www.trondheim.no


#3

Maz sa for siden:

Jeg er enig mht Nidarosdomen, men Munkholmen mener jeg er komplett uinteressant som det er, hadde de fått frem ruinene fra den gamle kirken så var det noe annet..... (de ble tildekket).

Røros er vel en 2,5 timer fra Trondheim, men definitivt verd turen.

Jeg ville ha anbefalt følgende ting for en Amerikaner.

Middelalderutstillingen på Schumhuset www.ntnu.no/vmuseet/formidling/utstilling/middut.html , Sverresborg www.sverresborg.no/ og om hun er musikkinteressert (og nesten ellers også) Ringve museum www.ringve.no/
Kunstindustrimuseet og Stiftsgården er andre ting som er bra. Det er også formelle trondheimsguider.

Austråtborgen er ikke så langt unna, men kanskje begrenset interesse for Amerikanere.

Hegra festning har mine britiske gjester funnet spennende det er tross alt det siste stedet i Norge til å gi opp kampen i 1940.

Av en eller annen grunn er mange utlendinger fasinert av Dora, og har hørt om denne bunkeren. Men jeg tror det gjelder mere asiater enn amerikanere.

En fjordrafting tur kan jo være noe om damen liker fart og spenning. De drar ofte helt til Hitra. En tur med kystekspressen kunne jo også være en opplevelse www.kystekspressen.no/.

Dessverre har ikke frostingene klart å få noe ut av Frostating, så det er vel ikke så spennende. Stiklestad er jo ellers flott og historisk, og litt vikingsus faller i smak hos amerikanere. www.stiklestad.no/


#4

Albertine sa for siden:

Tyholttårnet er jo obligatorisk. :)


#5

Nessie sa for siden:

Om det er strålende sol er jo Munkholmen veldig fin synes jeg da :jupp:

Ellers er jo Stjørdal bra på shopping :filer:


#6

Libra sa for siden:

Hegra Festning, rett uten for Stjørdal, er verdt et besøk. Det ligger 30-40 minutter med bil fra Trondheim. Når man først er i området er det flere interessante ting å se, f.eks helleristninger og Steinvikholmen Slottsruiner.

Sykkelheisen Trampe er jo en morsom ting som de fleste besøkende synes er gøy å få med seg. Da får man med seg Baklandet og stemningen og Gamle Bybro/Lykkens Portal der samtidig. Er man på Baklandet er det forrsten verdt å få med seg T-skjorte butikken Håkki som har vært omtalt i amerkansk presse (godt kjent avis eller magasin, som jeg ikke husker navnet på i farten).

Da kan man jo også fortsette ferden til Kristiansteen Festning. Hyggelig plass for lunsj eller middag.

Det var det jeg kom på sånn i farten, men Trondheim er en flott by som har en del å by på. Det kommer bare litt an på hva man faktisk er interessert i.


#7

Agent Scully sa for siden:

Guniss har peil. En liten vandring på Bakklandet er heller ikke å forakte.


#8

petra sa for siden:

Hu hadde vist lest masse om selve Trondheim, så nå er det steder utenfor trondheim som kan være litt interessant! 1 time eller 2 fra Trondheim!! Jeg har foreslått Røros og Munkholmen! Og alt "innenfor" selve sentrum av byen!


#9

Libra sa for siden:

For en engelsktalende er det vel litt morsomt å ha vært innom Hell Stasjon :D


#10

My sa for siden:

De gamle klosterruinene på Tautra er kanskje ikke superinteressante å se på i seg selv (eller så er det bare jeg som ikke klarer å være helt interessert i historie og kulturminner :sparke: ), men turen dit er veldig fin likevel.

Min sveitsiske venninne syntes det var stas bare å ta en tur med hurtigbåten ut til Brekstad og tilbake, bare for å få sett litt mer av fjorden (hun er som meg mer interessert i natur enn kultur ... ). Det er faktisk en kjempefin tur også hvis man tar båten videre helt til Kristiansund, det tar 3 timer.

Videre utover i skjærgården på Fosenhalvøya er det også mange utrolig idylliske steder, som f.eks Råkvåg i Rissa kommune. Fra Ørlandet kan man også ta båt ut til Storfosna og Kråkvåg. I det hele tatt er det bra med severdigheter på Fosen.

Ellers er det bra laksefiske i Gaula og en del andre elver, hvis de er interessert i slikt.

Når det gjelder Munkholmen så er det fint bare å ta turen dit uansett, ruiner eller ikke, det er et fint sted å ha piknik, dyppe tærne i tanga, kjøpe seg en vaffel og en kaffe, og bare nyte dagen.

Orkla Industrimuseum på Løkken Verk (i Meldal) kan også være noe å se, med Thamshavnbanen (norges første elektriske jernbane). Bare historien om Christian Thams, som bygde banen, er mer enn fascinerende. Nesten så man ikke kan tro det er sant alt. :sjokk: Nå kan man kjøre med museumstoget, som er verdens eldste jernbane drevet på vekselstrøm. Man kan også få omvisning i "Gammelgruva", kobber/-svovelgruve som var i drift allerede fra 1600-tallet.


#11

Fadese sa for siden:

Røros er jo flott!
Ellers:

  • Nidarosdomen
  • Sverresborg folkemuseum
  • Munkholmen
  • Kafebesøk på Bakklandet, for eksempel Skysstasjonen
  • Kristiansten festning
  • Middelalderutstillingen husker jeg lite av, egentlig. Imponerte meg ikke nevneverdig den gangen jeg var der.
  • Stiftsgården
  • Ringve

#12

Nenne sa for siden:

Jepp. Godsekspedisjonen på Hell stasjon er et yndet fotomotiv. :knegg:

Hva med Stiklestad da? Kan det være noe?


#13

tink sa for siden:

De få amerikanerne jeg har møtt er veldig fascinert over at vi har så mye som er virkelig gammelt: austrått, klosterruinene på Tautra og Domkirka. Ellers har de flotte omvisninger på Sverresborg.

En rusletur langs elvepromenaden som inkluderer Marinen og Bakklandet er flott. Det finnes mange nusselige små kafeer både på Bakklandet og andre steder i byen.

Trikken til bymarka, og en passelig lang spasertur til ei av hyttene der. Middag/lunsj på Lian Restaurant, med fin utsikt til ett av byens beste badevann (litt nostalgisk nå).

Fikk litt lyst til å komme opp en ekstra tur selv.


#14

Skilpadda sa for siden:

Er det interessant for andre andre enn historisk interesserte nordmenn, tror du? (Jeg har aldri vært der selv, så jeg vet ikke hva det egentlig er å se der.)


#15

tink sa for siden:

Ilsvikøra er en annen bydel som plutselig har blitt veldig flott. Store tøffe siloer og bittesmå nusselige fiskerhus tett i tett.

Vi skal vel ikke påstå noe om hva amerikanske turister er interessert i eller ikke, men det går an å komme med forslag. Dersom du lurer på fasilitetene ved de ulike museer og attraksjoner (Stiklestad har et flott museum så vidt jeg husker) kan det være lurt å sjekke hjemmesidene deres, evt. ringe ut og høre om utstillinger er tekstet på engelsk, eller om de har engelspråklig omvisning - det har de fleste museer på denne tida av året.


#16

Michelle sa for siden:

Anbefaler dette.
www.steinvikopera.no/

Ellers er det jo flott å ta rutebåten ut til øyene. På øya Sula er det en som har startet opp et skjenke/spisested. Herlig å dra dit ut på en goværsdag.

Helt til ut den første uken i august så har vi jo Olavsfestdagene. Utrolig mye som skjer i byen da.
www.olavsfestdagene.no/


#17

Maz sa for siden:

Amrikanere liker vikinger.

Jeg har hatt med meg Briter. Mine venner har også likt Frostating, selv om det er lite å se, kanskje fordi jeg har fortalt litt og de er interessert i historie.

Stiklestad har blitt veldig veldig flott, men heller ikke der er vi flinke nok til å formidle betydningen.

St.Olav er faktisk en ganske kjent helgen. (ikke bare Golden Girls).

Jeg har lagt ved linken tidligere.


#18

MsM sa for siden:

Min engelske bestefar insisterte på en tur dit.
Tok toget, sånn at han fikk sin "one way ticket to Hell" Den hang i glass og ramme i gangen hjemme hos dem til han døde, men han hadde gitt instrukser om at de skulle være med i kisten når han ble begravet, så det ble den:fnis:


#19

Nessie sa for siden:

Det forsvinner noen Hell-skilt iløpet av sommeren som regel ja :dåne:


#20

Spoon sa for siden:

Nå har det jo blitt bygd et helt nytt kloster på Frosta (Tautra), og det skal visst være litt spesielt. Tror de har omvisning av og til. Synes Frosta er et fint sted!

Ser noen linker til Operaen på Steinvikholmen, det tror jeg kan være noe!!

Jeg tok nettopp Kystekspressen til Hitra, og det var virkelig en fin tur :ja:



#22

Maz sa for siden:

Skyldig........ (1986)


#23

Teofelia sa for siden:

Tsk, tsk … :humre:

#24

Nessie sa for siden:

Trøndersk matfestival i Trondheim 2.-5. august ellerno ;)


#25

Nessie sa for siden:

:eek: :eek:


#26

tink sa for siden:

Min amerikanske gjest var helt over seg av begreistring bare på turen fra Værnes til Trondheim. Så en kjøretur rundt for å se på naturen og bygdekulturen kan være vel vært investeringen. Litt avhengig av hvor de kommer fra så er det herlig eksotisk med smale veier og spredt bebyggelse.


#27

Perhonen sa for siden:

Få med deg din amerikanske gjest og gå Ladestien fra Rotvoll til Korsvika, eller fra Rotvoll og til Ringvebukta og ta en kopp kaffe og noe å spise på Sponhuset... Det er en nydelig tur. :)


#28

Libra sa for siden:

Denne tenkte jeg også på i dag da jeg kjørte forbi Ringvebukta.


#29

My sa for siden:

Hvis ikke jeg tar helt feil er det nye klosteret et vanlig husbankhus i et boligfelt, med noen riktignok ganske eksotiske nonner som pusler rundt i hagen. Så har de et uthus hvor de selger noen klostersuvenirer fra (urtesåper, cd-er med gregoriansk sang, bibler m.m.). Det var i allefall slik det var for to år siden da jeg var der. Men de kan jo ha bygget noe nytt siden dengang da.

Men jeg synes hele kyststrekningen i Trøndelag er vakker. Å kjøre ut til Fosen og øyene rundt (særlig i finvær), med ilagt båttur og fiske, er en opplevelse for hvem som helst, selv uten vikinger og middelalderruiner.


#30

Albertine sa for siden:

Man kan jo håpe på styggvær i august, for Titran i storm er fantastisk. Har selv hatt med amerikanere dit og de snakker fortsatt om det.


#31

Spoon sa for siden:

Det nye klosteret ble ferdig i fjor tror jeg, og er slettes ikke noe husbankhus!

www.tautra.no/Norsk/

Men det er jo ikke sikkert at det er så interessant uansett, fant ingenting om guiding der.


#32

Michelle sa for siden:

Det er jo kjempeflott der. Bare det å være på selve Tautra er jo en opplevelse i seg selv for en turist.


#33

petra sa for siden:

Tusen takk for hjelpen alle sammen. Masse fine linker og mange flotte plasser å velge i! Får nesten lyst til å ta en tur dit sjøl jeg nå, kjører som regel bare rett forbi! :o Men vi stopper der torsdag og da skal vi på seightseeing!

Amerikaneren ble faktisk veldig imponert av masse flotte bilder og nydelige steder...... Tusen takk....:)


#34

Karamell sa for siden:

Jeg var på Kvilhaugen gård og spiste lunsj i dag. Nydelig utsikt over byen fra uteserveringen der!

www.kvilhaugen.no/


#35

My sa for siden:

Oi! Ja det var litt annerledes enn da jeg var der for to år siden!

#36

Che sa for siden:

Har dere bil, anbefaler jeg biltur til Frosta og Tautra. Så kan dere kjøpe ferske gulrøtter og se på klosterruinene, kjøpe såpe hos nonnene og se det nye klosteret. (Søskenbarnet mitt solgte småbruket sitt til Nonnene, så jeg har vært veldig mye på stedet før nonnene overtok)

Første uka i August er det olavsfestdagene. Det tror jeg er interessant

Nidarosdomen og tur opp til tårnet (ja, om vedkommende er i relativt god form da - det er bratt og trangt, men spennende)

Sykkelheisen trampe var det eneste travel Channel brydde seg om da de var i Trondheim, så den er verd å se.

Bakklandet, - med skyssstasjonen
Piknik på marinen
Sverresborg
Munkholmen

Om dere orker, kan dere jo leie bysykler. Det er blitt litt pes å låne dem nå da - i og med at man må låne og levere kort på turistkontoret (pga byens toskete ramp som trodde de eide sykkelen med ett de hadde pakket 20 kroner på den)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.