Karamell sa for siden:
Du trenger:
rå kylling, Nigella bruker en hel rå og deler den opp i 10 biter. Jeg fikk bare tak i rå lår og har 6 stk.
2 sitroner, helst uvoksede og med tynt skall, men i norske butikker må man ta det de har så jeg vasket to helt vanlige sitroner. Funka det også.
1 hel hvitløk
et par spiseskjeer matolje
pepper
timian – helst fersk
ca 1 dl hvitvin
Sett ovnen på 160 grader.
Legg kyllingene med skinnsiden opp i en smurt ildfastform. Del sitronene i 8 biter hver og plasser mellom kyllingbitene. Del en hel hvitløk i fedd og plasser utover. De kan gjerne være inne i skallet sitt – de blir nydelig myke og milde når de blir bakt slik. Kvern over pepper, dryss på litt olje og riv av rikelig med timian på kyllingene. Til slutt ringler du hvitvinen over det hele.
Lag et lokk av aluminiumsfolie og stek kyllingen i nesten 2 timer på svak varme. Etter ca 2 timer (her må jeg innrømme at jeg aldri har hatt tid til 2 timer så jeg har økt temperaturen litt og latt den stå 1 time og litt ekstra …) øker du temperaturen til 200 grader og tar av folien. La kyllingene steke videre til de er gyldenbrune og sitronene karamelliseres i kantene. Estimert mellom 30-40 minutter.
Nigella foreslår ingen tilbehør, men i påsken brukte vi bakte småpoteter. Og forrige gang brukte jeg ris og en grønn salat.
Bon apetitt!