Jeg prøver å bli flinkere til å ikke kaste mat. Til å ikke være så hysterisk på datomerking, og generelt planlegge bedre så vi ikke må kaste mat.
Men nå ser jeg at kjøttdeigen (karbonadedeig, hvis det er av betydning) jeg planla å bruke til middag i dag gikk ut på dato i går. :gaah:
Gamlekirsebær vil kaste. NyKirsebær må høre med FP.
Ville du brukt den? Kjenner jeg det på lukten om den er dårlig? (Jeg syns alt rått kjøtt i slike pakker lukter ekkelt..)
Det er en voksen og en 10-åring som skal spise middag.
Jag hadde brukt den hvis den ikke har stygg lukt, eller kjøtt lukter ikke godt. Men stekt den litt ekstra for å være sikker på at kjøttet er gjennomstekt. Det hadde ikke blitt burgere, men kjøttsaus.
Jeg ville åpnet den, og tatt det derfra - ingen "rar" lukt eller lignende, så ville jeg brukt den. Så fremt jeg visste at den hadde blitt oppbevart kaldt i kjøleskap eller lignende.
Jeg er superskeptisk til å bruke en del ting som har gått ut av dato, feks kylling, men kjøttdeig etc ser jeg alltid an før jeg kaster, dersom det er snakk om en dag eller to.
Takk. Da prøver jeg det. Åpne pakken, la den lufte seg litt, og kjenner etter om det er noen uvanlig lukt.
Hvis ikke ihjelsteiker jeg den og bruker den i en gryte eller form eller noe. :takk:
Hadde brukt den en dag over tiden hvis jeg var trygg på at den var oppbevart forskriftsmessig i mellomtiden. Men hadde nok blitt noe ordentlig gjennomstekt noe, f.eks. kjøttsaus.
Kylling er jeg generelt skeptisk til, mens kjøttdeig og lignende sjelden tar skade av å ligge litt lenger enn dato. Dersom pakken buler noe hinsides bør du kanskje la den være, men ellers synes jeg NyKirsebær burde vinne denne kampen. :nemlig:
Jeg er også veldig nøye på dette med dato, spesielt på varer merket med "siste forbruksdag", men kan fint bruke de varene en dag på overtid, så lenge det lukter og ser normalt ut.
Varer merket med "best før", de er jeg mindre nøye på.
Mannen min har også en ekstrem respekt for datostempling. Jeg forsøker å lære ham at hvis kjøtt ikke lukter snodig, så går det med svært stor sannsynlighet fint.
Jeg tenker også at det er greiere nå enn midt på sommeren. Da har det lettere for å bli for varmt.
Den karbonaden hadde jeg spist.
Men er skikkelig dårlig på kylling og laks.
Hadde en pakke laksefileter, sånn fra Fiskemannen i sølvfolie, i kjøleskapet som gikk ut dagen før og den luktet ikke godt og så heller ikke bra ut. Blir de så fort dårlige?
Jeg synes det er vanskelig med sånne flasker, Chilisaus, HPsaus osv. Hvor lenge er de holdbare etter at de er åpnet, tro?
Best før eller brukes innen? Jeg ville tenkt på det, og ellers gjort som flere her, tatt av plasten, latt den lufte seg litt, for så å sjekke lukt. Og med mindre lukten fikk meg til å reagere ville jeg stekt den og spist med god apetitt.
Jeg hadde ikke vurdert kasting engang. Ikke før kjøttet gir tydelig beskjed om at toget er gått, og den beskjeden gis ikke med en stemplet dato, for å si det sånn.
Den luktet slik kjøttdeig pleier å lukte, så jeg stekte den og brukte den i en litt kreativ kjøttsaus (man tager hva man haver osv), tok den i en form med potetmos over, og litt raspet ost, og vips! Super middag.
Jeg ville også spist denne karbonadedeigen. Men hvor mange dager over er greit for dere? Jeg er ikke så nøye med datoer og slikt og stoler stort sett på nesa og visuell sjekk, men kastet karbonadedeig som var fem dager over datoen i helga, selv om den luktet utmerket og så fin ut.