Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Karbonadedeig med utgått dato

#1

Kirsebær sa for siden:

Jeg prøver å bli flinkere til å ikke kaste mat. Til å ikke være så hysterisk på datomerking, og generelt planlegge bedre så vi ikke må kaste mat.

Men nå ser jeg at kjøttdeigen (karbonadedeig, hvis det er av betydning) jeg planla å bruke til middag i dag gikk ut på dato i går. :gaah:

Gamlekirsebær vil kaste. NyKirsebær må høre med FP.

Ville du brukt den? Kjenner jeg det på lukten om den er dårlig? (Jeg syns alt rått kjøtt i slike pakker lukter ekkelt..)
Det er en voksen og en 10-åring som skal spise middag.


#2

Lavender sa for siden:

Jag hadde brukt den hvis den ikke har stygg lukt, eller kjøtt lukter ikke godt. Men stekt den litt ekstra for å være sikker på at kjøttet er gjennomstekt. Det hadde ikke blitt burgere, men kjøttsaus.


#3

Høst sa for siden:

Jeg ville åpnet den, og tatt det derfra - ingen "rar" lukt eller lignende, så ville jeg brukt den. Så fremt jeg visste at den hadde blitt oppbevart kaldt i kjøleskap eller lignende.

Jeg er superskeptisk til å bruke en del ting som har gått ut av dato, feks kylling, men kjøttdeig etc ser jeg alltid an før jeg kaster, dersom det er snakk om en dag eller to.


#4

Kirsebær sa for siden:

Takk. Da prøver jeg det. Åpne pakken, la den lufte seg litt, og kjenner etter om det er noen uvanlig lukt.
Hvis ikke ihjelsteiker jeg den og bruker den i en gryte eller form eller noe. :takk:


#5

Niobe sa for siden:

Jeg hadde brukt den uten.


#6

Eia sa for siden:

Jeg hadde brukt den. Lukte først, så klart, men det bør man alltid gjøre, pga. mulige hull i emballasje og slikt.


#7

Che sa for siden:

En dag har ikke jeg hatt noe problem med å bruke altså.


#8

Charlie sa for siden:

Hadde brukt den en dag over tiden hvis jeg var trygg på at den var oppbevart forskriftsmessig i mellomtiden. Men hadde nok blitt noe ordentlig gjennomstekt noe, f.eks. kjøttsaus.


#9

Floksa sa for siden:

Jeg har bare kjøttprodukter uten datomerking :redd:
En dag fra eller til spiller ingen rolle så lenge den har ligget kaldt


#10

Albertine sa for siden:

Kylling er jeg generelt skeptisk til, mens kjøttdeig og lignende sjelden tar skade av å ligge litt lenger enn dato. Dersom pakken buler noe hinsides bør du kanskje la den være, men ellers synes jeg NyKirsebær burde vinne denne kampen. :nemlig:


#11

Carrera sa for siden:

Jeg er også veldig nøye på dette med dato, spesielt på varer merket med "siste forbruksdag", men kan fint bruke de varene en dag på overtid, så lenge det lukter og ser normalt ut.

Varer merket med "best før", de er jeg mindre nøye på.


#12

Tjorven sa for siden:

Mannen min har også en ekstrem respekt for datostempling. Jeg forsøker å lære ham at hvis kjøtt ikke lukter snodig, så går det med svært stor sannsynlighet fint.

Jeg tenker også at det er greiere nå enn midt på sommeren. Da har det lettere for å bli for varmt.


#13

GinaK sa for siden:

Den karbonaden hadde jeg spist.
Men er skikkelig dårlig på kylling og laks.
Hadde en pakke laksefileter, sånn fra Fiskemannen i sølvfolie, i kjøleskapet som gikk ut dagen før og den luktet ikke godt og så heller ikke bra ut. Blir de så fort dårlige?

Jeg synes det er vanskelig med sånne flasker, Chilisaus, HPsaus osv. Hvor lenge er de holdbare etter at de er åpnet, tro?


#14

veobra sa for siden:

Jeg hadde brukt den.

Sauser med mye eddik eller konserveringsmidler holder lenge. Pesto kan finne på å mugne etter ikke så lang tid.


#15

Anda sa for siden:

Best før eller brukes innen? Jeg ville tenkt på det, og ellers gjort som flere her, tatt av plasten, latt den lufte seg litt, for så å sjekke lukt. Og med mindre lukten fikk meg til å reagere ville jeg stekt den og spist med god apetitt.


#16

Syrinx sa for siden:

Jeg hadde ikke vurdert kasting engang. Ikke før kjøttet gir tydelig beskjed om at toget er gått, og den beskjeden gis ikke med en stemplet dato, for å si det sånn.


#17

Kirsebær sa for siden:

Den luktet slik kjøttdeig pleier å lukte, så jeg stekte den og brukte den i en litt kreativ kjøttsaus (man tager hva man haver osv), tok den i en form med potetmos over, og litt raspet ost, og vips! Super middag.


#18

Miss Norway sa for siden:

Jeg hadde glatt spist den rå også jeg da. En dag er itteno. :btdt:



#20

oslo78 sa for siden:

Helt klart spist.

Veldig bra forsett forresten, tenk om vi klarte å minske matmengden vi kaster her i landet!


#21

Anikka sa for siden:

Jeg ville også spist denne karbonadedeigen. Men hvor mange dager over er greit for dere? Jeg er ikke så nøye med datoer og slikt og stoler stort sett på nesa og visuell sjekk, men kastet karbonadedeig som var fem dager over datoen i helga, selv om den luktet utmerket og så fin ut.


#22

Isbjørn sa for siden:

Altså, den kjøttdeigen vet jo ikke når den skal gå ut på dato :knegg: Før var jeg rånøye på datoer og sånt, nå bruker jeg nesen :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.