Til jul kjøpte jeg tre ferdig kokte juleskinker fra Gilde. De gikk ikke ut på dato før i mai, og de ble stadig utsatt å spise. 28. mars så jeg plutselig at to av skinkene hadde gått ut på dato 13. mars. Jeg slang de i fryseren pga påskeferie.
Men altså, kan man tine de nå og spise, når dee ble fryst to uker over tiden? De ble jo kjøpt i desember og hadde lang holdbarhet og er salt. Eller bør de bare kastes? Jeg er skeptisk, men det er jo to hele skinker, lizm...
Ja. Men det er totalt tre skinker!! Man kan kanskje ikke invitere folk på slikt...? Vi må spise til det tyter ut av øra. Blæ. Jeg er superskeptisk til slikt og synes ofte alt kjøtt lukter mystisk, så aner ikke hvordan jeg skal kunne lukte det.
Jeg er også pinglete på sånt.. Men hadde nok tint en, luktet på den og lagt et eller annet hverdagsmat til familien av den, med mulighet for å konvertere middagsplanen til speilegg eller tilsvarende hvis den ikke smakte alldeles tipp topp..
Du bare kjøper inn en ekstra skinke i tilfelle den første er dårlig. Og om den ikke er dårlig, legger du skinke nr 4 i fryseren, i god tid før datomerkingen går ut. :knegg:
Seriøst; jeg kunne fint ha invitert gjester på den der, altså. Tin den, så den f.eks er klar på en lørdag. Og om den, mot all formodning, skulle lukte (om kjøttet er bedervet, så lukter du det, altså, det er surt, ekkelt og mer surt), så smetter du ut og kjøper noe ferskt.