Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Frikjent - hvem tror dere drepte Karine?

#1

Karamell sa for siden:

Jeg har lenge hatt en feeling på broren Erik, men kanskje det er for åpenbart. Nå leste jeg nettopp at mange tror at det er faren. Hva tror dere?


#2

Apple sa for siden:

Det tyder jo på Per- Olav, men håper ikke det er så obvious.

Aner ikke. Hvor mange episoder er det igjen?


#3

frukt sa for siden:

Havregrøten. :nemlig: Den hadde gått ut på dato og full av giftig mugg.


#4

Karamell sa for siden:

Jeg tror det er 10 totalt? Og dette er ...7?
nei, tror ikke det er Per-Olav. Det virket jo litt som det var Erik som hadde tatt bildene?


#5

Anne C sa for siden:

Jeg følger egentlig ikke med, men følelsen min har hele tiden vært broren. Erik?


#6

Mjau sa for siden:

Jeg har tenkt på flere egentlig. Og syns det er veldig spennende, og en veldig bra serie!!


#7

emm sa for siden:

Spennende serie ja, men det er veeeldig langsom fremdrift i enkelte episoder. Type lage en powerpointpresentasjon, krangle litt i gangen, fordelt over 50 minutter. :knegg:

Jeg tenker litt at det kan ha vært broren hennes, har ingen grunn til det, men fikk en feeling på det.


#8

Chablis sa for siden:

Jeg tror det er faren hennes.


#9

emm sa for siden:

Broren hennes hadde klusset med tallene i en eller annen rapport, det var et frampeik på at han ikke er til å stole på. :nemlig:


#10

Mjau sa for siden:

Faren er veldig lite lysten på å etterforske mer, og han er mye fraværende. Så kan være han.
Broren er veldig spesiell da. Han tror jeg vet i alle fall.


#11

Addison sa for siden:

Med forbehold om å ha sett kun fem episoder så langt, hun der Tonje stoler jeg ikke helt på. :suserutavtrådenførnoenspoilernoe:


#12

Gaia sa for siden:

Jeg syns det er vanskelig å si, fordi det hele tiden dukker opp nye brikker, og jeg tror det er en del mer informasjon som kommer i de siste episodene. Morderen avsløres visstnok ikke før i siste episode. Det kan være Erik, men jeg tror det blir litt for åpenbart. Da holder jeg heller en knapp på broren til Karine, som virker som han ikke er helt på nett på noen som helst måte.

Hva er det som får folk til å tro at det er faren?


#13

Tussa sa for siden:

Eg veit ikkje men eg håper vi får vite det snart for makan til møkkadårlig og treg serie med et utrulig tamt persongalleri. Men no har eg sett så langt at eg må finne ut korleis det går.


#14

Luvi sa for siden:

Åh, synes serien faktisk er bra jeg, men så er jeg ikke så kravstor heller da. Men hvem som drepte henne har jeg ingen formening om. Tror kanskje det er for opplag at det er Erik. Tror kanskje ikke det er noen av de som har vært aktuelle til nå. Kanskje det faktisk er moren selv? Haha, nei det ville blitt litt for dumt.


#15

emm sa for siden:

Enig med Tussa. Klart ting som kunne vært gjort bedre, de har jo et voldsomt vinglete forhold til dialekta si i den bygda. :knegg:
Jeg synes serien preges av enkelte veldig gode skuespillere, og noen ganske dårlige. Og som nevnt tidligere, treg fremdrift, og episoder der det egentlig ikke skjer noe. Men samtidig fanger den meg også, jeg må jo henge med.
Også Anne Marit Jacobsen, hun synes jeg er veldig god!

Samt musikken som er som tatt ut av Broen, den liker jeg.


#16

Gaia sa for siden:

Det med dialekten irriterer meg skikkelig! Det er faktisk et stort minus med serien. Men ellers syns jeg den er bra spennende. Det skal mye til for at jeg gidder å følge med på en serie på TV uke etter uke.


#17

Mjau sa for siden:

Jeg syns serien er kjempebra jeg.
Jeg er ikke så glad i action, og heller ikke i serier og film der det skjer så mye at det blir helt kaotisk og urealistisk. Syns det skjer akkurat passe lite. ;)


#18

Tussa sa for siden:

Eg er også veldig glad i stille filmar og seriar, men då må dei ha en mellommenneskelig nerve og dynamikk. Det syns eg ikkje Frikjent har. Men som sagt, eg må jo finne ut kva som skjer!

I går hørte eg forresten noko om sesong 2? Kva i alle dager skal den handle om da??


#19

Luvi sa for siden:

Det med alle de forskjellige dialektene kan jeg forøvrig si meg enig i, men det plager meg ikke i særlig stor grad. :knegg:


#20

Blå sa for siden:

Det med dialektene plager meg faktisk ganske lite. Det er selvsagt alltid veldig interessant at alle filmprodusenter regner med at skuespillere som ikke kommer fra Østlandet er flinkere enn de som kommer fra Østlandet. I og med at østlendinger bare kan snakke egen dialekt, mens andre skuespillere kan snakke flere dialekter.

Men her snakker alle egen dialekt, det er ikke bare streit oslomål og da synes jeg at det fungerer. Det blir en "suspension of disbelief" som ikke plager meg.

Jeg er vel mest skeptisk til at denne sønnnen som er vokst opp i Malaysia, med foreldre som snakker engelsk med hverandre, snakker så godt norsk. At den sikkert veldig travle faren har klart å lære ham nok norsk til at han forstår, det kan jeg gå med på. Men som mor til tospråklige barn, så kan jeg skrive under på at det krever litt mer enn at de av og til hører "det andre språket" til at de snakker det perfekt.


#21

emm sa for siden:

Det plager meg ikke, det var et knegg, litt artig bare.


#22

emm sa for siden:

Enig i den, litt rart. Men han kan jo ha fått norskundervisning privat da, de har midlene i alle fall.

Synes det er veldig bra at de tar sats og lager norskprodusert krim jeg, det er det beste med det hele. Filmet i Norge.


#23

Blå sa for siden:

Jo, jeg ser den. Men jeg har litt problemer med å tro på at Aksel, som egentlig har kuttet de fleste bånd til Norge har brukt så mye tid og ressurser på sønnens språkopplæring. Jeg tror det er mest det at serien er laget av noen som tror på den gamle teorien om at man "får et språk gratis" dersom foreldrene har hvert sitt språk.

Og jeg er enig i at det er bra at de lager serier i Norge, som også selger internasjonalt.


#24

trøtt sa for siden:

Moro å se at flere reagerer på de samme tingene som jeg har reagert på. Det med dialektene irriterer meg egentlig en del, det blir en smule unaturlig syns jeg. Det er også rart at sønnen til Aksel prater så godt norsk.

Mannen holder en knapp på Lars, jeg er ikke helt sikker. Det er litt for opplagt at det kan være Erik så det burde det egentlig ikke være.


#25

banana sa for siden:

Både Erik og Per Olav er vel for opplagte, synes jeg. Men jeg har ingen andre forslag, he he.


#26

Fløyel sa for siden:

Har ikke lest tråden for jeg har akkurat fått Sumo og skal begynne maraton på serien nå.


#27

Niobe sa for siden:

Jeg har bare fått med meg én episode, og ble sånn ubehagelig flau av det dårlige skuespillet. Jeg synes virkelig det var labre greier. Stakkato dialog og "Hotell Caesar"-mimikk.


#28

Veritas sa for siden:

Jeg tror det er moren (Eva). :)


#29

Java sa for siden:

Jeg synes serien er veldig bra. Jeg irriterer meg ikke over dialektene, men jeg har også lurt litt på hvor logisk det er at sønnen snakker perfekt norsk og skjønner alle ord og uttrykk.

For meg blir det rart å spekulere i hvem som er morderen i denne serien. Jeg opplever den ikke som en krimserie der avsløringen av morderen skal være høydepunktet. Om morderen er Aksel, Erik eller Per-Olav ville det vært for opplagt i en vanlig krim, men i denne tenker jeg at det gjerne kan være en av de tre som har gjort det. Det er sårheten og det uendelige triste i de mange ødelagte livene som er handlingen for meg. Ikke spenningen i hvem som har gjort det.


#30

emm sa for siden:

Sant nok, Java. En hel bygd, nær sagt, ødelagt av et uoppklart mord. 20 år etterpå virker det som alt er like betent. Og slik er det vel i virkeligheten også, mange steder.


#31

Tjorven sa for siden:

Denne serien var jeg innstilt på å se, men klarte det ikke. Det gikk utrolig sakte fremover, og så var det så mange ting som ble "feil". Både mangelen på enhetlig dialekt, det at Nicolai Cleve Brock vandret rundt på fjellet i dress (alle vet da at finanseliten har "turtøy"?), beslutningsprosessene rundt salg vs ikke-salg og mer.

Jeg sovnet hele tiden, og da nytter det jo ikke. Blir det bedre? Burde jeg gi den et nytt forsøk?


#32

emm sa for siden:

Vet ikke helt, enten så fenger det, eller så gjør det ikke. Man må jo på et eller annet plan tro litt på historien, om ikke faller den helt igjennom. Slik er det i alle fall for meg.


#33

Java sa for siden:

Jeg har sett serien med helt andre briller enn deg, Tjorven, så jeg vet ikke om jeg kan si den blir bedre. Jeg synes det mest sentrale i serien er forholdet mellom menneskene. Det var en helt umennesklig beslutning for Eva å ta at bedriften skulle selges. Hun kjente jo på at hun solgte den til den datters drapsmann. Hvis det ikke hadde vært vanskelig hadde serien falt for meg. Jeg synes scenen der hun ikke klarer å ta ham i hånden er så sår. For dem begge. Og scenen der han treffer moren sin igjen og hun ikke vil at han skal komme inn fordi broren ikke er hjemme.


#34

emm sa for siden:

Også må jeg slutte å lese denne tråden, for nå henger jeg meg veldig opp i hvordan sønnen snakker. :knegg: Han dro uttrykket "Seriøst", i begynnelsen av en setning, som mange norske ungdommer. Det er vel ikke det første uttrykket han hadde lært av norsklærer i Singapore, eller pappa som ikke har bodd i Norge på 20 år..


#35

Lenam sa for siden:

Jeg kjenner flere barn som allerede i barnehagen behersker to språk uten problem. Med en mor som konsekvent prater sitt morsmål med barna og en far som konsekvent prater norsk med barna. Når foreldrene snakker med hverandre prater de på sine respektive språk.


#36

Nessie sa for siden:

Dialekten plager ikke meg heller. Hadde vært verre om noen skuespillere skulle ha lagt om dialekten veldig iallefall :skeptisk: Det høres bare rart ut.

Jeg liker også serien. Jeg er ikke helt :hyper: - men jeg synes den er verdt å se. :nikker:
Jeg er fryktelig usikker på om vi får svaret da.


#37

Teflona sa for siden:

Butleren! Så to episoder og syntes den var ganske dårlig, ser heller om igjen episoder av Spooks...


#38

Carrera sa for siden:

Jeg har tenkt at det må være Erik, men nå har jeg også fått en tanke om at det kan være moren deres... Hun er jo passe forstyrret, og kanskje det ikke er pga det sønnen tilsynelatende har gjort, men pga det hun selv har gjort?

Spennende serie, synes jeg.


#39

Apple sa for siden:

:humre:


#40

Siritk sa for siden:

Jeg er også på mor-sporet og fortrenging. :jupp:

#41

banana sa for siden:

Faren til Aksel og Erik? Men det er kanskje for opplagt etter dagens episode.


#42

Lenam sa for siden:

Jeg ser det på Sumo, en episode igjen der.


#43

Gaia sa for siden:

Hm. Moren til Aksel og Erik er et godt tips. Kanskje Aksel så det, og holdt Karine mens hun døde, og det er årsaken til at han var dekket med blod? Og at han også har fortrengt det. :vetikke:


#44

Lyppa sa for siden:

Jeg måtte se den på TV2 Sumo i går siden jeg fikk besøk når serien startet. Der lå også neste ukes episode:D.


#45

Molly sa for siden:

Jeg tror også det er moren til Aksel og Erik som har drept Karine.


#46

Karamell sa for siden:

Nå tror jeg moren til Aksel og Erik og at Aksel så det og holdt Karine etterpå. Jeg tror at både Aksel og moren har fortrengt det.


#47

Luvi sa for siden:

Dere tror så mye jeg ikke kunne ha funnet på en gang. Jeg er ganske dårlig på å løse slike ting. :knegg:

Sovnet forøvrig midt i forrige episode og så dermed bare begynnelsen og helt på slutten. Får se den på søndag.


#48

Michelle sa for siden:

Moren har jo vært igjennom en hel del så at hun er forstyrret er ikke så rart.

Hva med Karines bror? Han virker undertrykt av sin mor, og noe er det med han. Kan han ha vært sjalu på sin søster?


#49

Veslemøya sa for siden:

Eller Karines far, siden han støtter Aksel. Bare for å forvirre litt mer.


#50

Michelle sa for siden:

Har tenkt tanken eller at han iallefall vet mere enn han gir utrykk for. Litt merkelig dette at han er så ok mot Aksel mens kona/Karinas mamma hater han.


#51

Chablis sa for siden:

Det har jeg sagt lenger opp .;)


#52

~TM~ sa for siden:

:jupp: Det tror jeg og. Dessuten har jeg vært inne på tanken at Aksel og Karine har samme far. At faren ikke vet det, men at moren vet det og at det da rant over for henne når Aksel og Karine var kjærester.


#53

Fløyel sa for siden:

Jeg irriterer meg grønn over dialektforvirringen i denne serien, hvem er den ekte Lifjordingen? Tonje, William, Aksel, Erik, Lars? Alle har tilsynelatende vokst opp i Lifjord, men ingen av dem snakker samme dialekt, ja, bortsett fra William og Aksel - de snakker like pent østlandsk, Erik snakker også østlandsdialekt, men da ikke like "pent" som de to ovennvente.

Jeg tenker Erik , en manipulerende drittsekk som ønsker å fremme seg selv og som ikke ønsker at noen skal like Aksel, men det er kanskje for opplagt. Ble Erik sånn etter drapet eller har han vært slik hele livet? Jeg tror nemlig at det er Erik som har revet ut bildene av Aksel i fotoalbumene siden moren har "sine" bilder inntakt i skoesken sin som hun viste Angeline.


#54

Candy Darling sa for siden:

Jeg er helt enig med deg i at det ikke er selve mordgåten som er poenget med historien, og hadde en uvanlig positiv innstilling til meg å være i forkant av serien. Mange gode kvalitetsskuespillere, fiffig plot, dype menneskelige konflikter.

Jeg blir dessverre veldig forstyrret av det jeg oppfatter som plot-holes - dialektene er én av dem. Jeg synes også NCB, en kjempegod skuespiller, er helt uten troverdighet som en pitbull av en forretningsmann. Jeg synes det er helt urealistisk at politisjefen skal være så partisk at han nekter å avhøre noen rundt nye bevis. Jeg synes det er helt absurd at Eva, som ikke en gang kan ta Aksel i hånden når han kommer som redningsmann, skal ansette Tonje, som egenhendig fikk ham ut av fengsel med vitnemålet sitt, too little, too late, som sjefsforsker i bedriften sin. Hun skulle jo hatet henne nesten like mye. Jeg synes faren til Karine fremstår som en dott som aldri kunne grunnlagt et sånt selskap. Jeg synes flere (broren og kona hans, f.eks.) rett og slett spiller dårlig.

Hvis vi nå skal snakke om gåten, tror jeg løsningen kom i forrige episode, av Tonje. Enten Tonje eller Erik lyver. Aksel kan ikke både ha kommet hjem med blodig t-skjorte, og vært sammen med Tonje. Jeg tror Tonje lyver.


#55

Gaia sa for siden:

Men Aksel var ikke sammen med Tonje, hun så ham løpe forbi huset hun var i. Uten at det betyr at Erik ikke lyver, altså.


#56

Candy Darling sa for siden:

Men poenget er jo at hennes vitnemål er det som holder ham ute av fengsel; han kan ikke ha drept Karine hvis hun snakker sant. Jeg tror ikke hun snakker sant, men jeg tror ikke Aksel drepte henne. Så hvorfor lyver hun? For å redde Aksel, eller seg selv (eller noen helt andre)?


#57

Gaia sa for siden:

Jeg tror heller ikke Aksel drepte Karine. Jeg holder foreløpig en knapp på moren til Aksel eller Tonje.


#58

Karamell sa for siden:

Jeg er enig i Candys betraktinger om hull i serien. Men for min del nå så ser jeg videre fordi jeg vil vite hvem som gjorde det. Jeg tror at Aksel ikke drepte Karine, men at han har sett drapet og holdt henne etter hun var død, derav tskjorten med blod.


#59

Candy Darling sa for siden:

Jeg tror altså Tonje drepte henne, og at Aksel var der.


#60

Karamell sa for siden:

Kanskje det ja. :gruble:


#61

Java sa for siden:

Jeg er enig i vurderingene dine CD, det er en del ting som ikke henger på greip. Særlig det at Tonje hele tiden har jobbet for Eva. At politisjefen er partisk tror jeg kommer av at han er veldig glad i Eva og at gamle fordommer og oppfatninger har fått festet seg. Hadde Aksel bodd i bygda hele tiden tror jeg bildet hadde vært anderledes.

Jeg tror derimot ikke det er verken Tonje eller Aksel som har drept Karine. Har dere sett den siste episoden som ligger på Sumo? De legges ut der en uke før de sendes på TV.



#63

Candy Darling sa for siden:

Nei, så jeg spekulerer vilt kun utfra siste episode som er sendt live. Og jeg har faktisk et par i midten jeg ikke har sett også, jeg ble lei.


#64

Candy Darling sa for siden:

Og jada, jeg ser også at politisjefen har varme følelser for Eva, og det kan sikkert skje at de er partiske, men jeg får meg liksom ikke til å tro at de nekter å opptre rasjonelt, og følge opp nye ledetråder.


#65

Java sa for siden:

Grunnen til at jeg spurte er at det skjer litt i den siste episoden jeg har sett som løser noe, men da skal jeg ikke skrive noe om det nå. Politisjefen blir litt mer rasjonell, men helt klart partisk.


#66

Anne C sa for siden:

Jeg følger bare sporadisk med, men jeg har veldig lyst til å vite det. Er det sånn at man ikke får vite det i siste episode?


#67

Nessie sa for siden:

Jeg frykter det, men håper jeg tar feil..


#68

emm sa for siden:

Jeg tror ikke vi får et klart svar, men det hadde vært greit. Så den stakkars bygda kan gå videre. :knegg:


#69

Karamell sa for siden:

Nå tror jeg mor til Aksel og Erik drepte henne fordi Aksel og Karine har samme far. Halvveis i episode 9. :knegg:


#70

Bayone sa for siden:

Jeg vet hvem det er :fnise: Har sett siste episode nå.


#71

Molly sa for siden:

:dulte:


#72

amo sa for siden:

Jeg tror kanskje det er Tonje, at hun var sjalu på Karine? :vetikke: Kan godt dele med meg om du vil Bayone? :please:


#73

Bayone sa for siden:

Se prikk ;)


#74

Carrera sa for siden:

Har de?? Oi...

Hvor mange episoder er det egentlig? Jeg trodde 10, og at vi så nr 9 på tv i kveld, men da mistet jeg denne informasjonen i såfall...

JJeg er tilhenger av å se episodene på tv, men nå er jeg farlig nær ville se siste på sumo altså :knegg:


#75

Lenam sa for siden:

Jeg måtte jo selvsagt se siste på Sumo. Kom ikke som noen bombe akkurat, men grei slutt


#76

Tussa sa for siden:

Det er eg faktisk bombesikker på! Vi fekk jo eit frampeik på det også, med at Aksel var eit uhell!


#77

Pesten sa for siden:

Noen som vil dele med meg og?


#78

Karamell sa for siden:

Legg merke til at at jeg skriver "tror". Jeg vet ikke, men tipper. Jeg dessuten en spoiler på instagram i går etterpå. :mumle: Ikke om dette, men likevel.


#79

Anne C sa for siden:

Jeg vil ha prikk med hvem det er.


#80

Pia sa for siden:

Kan noen prikke meg hvem det er? :blafre:


#81

Carrera sa for siden:

Ah, jeg overså ordet tror i går.


#82

Candy Darling sa for siden:

Men dere må jo ikke be om å få vite det før dere har sett episoden!?! :tullerdunisse:


#83

Apple sa for siden:

Samme sier jeg!


#84

Nessie sa for siden:

Jeg er også litt :sjokk:


#85

Fløyel sa for siden:

Mannen og jeg har sett denne sammen og diskutert underveis. Alle har vært mistenkte og i går fikk vi svaret.
Grei avslutning. Jeg har hatt en del hang-ups i løpet av serien, men det er meg, jeg må øve meg på å ikke irritere meg over at husets fasade ikke samsvarer med huset innvendig. Spesielt huset til Aksel - der var det til og med i en episode brunt på ene siden av huset, mens glassfasaden på andre siden var hvit! Og den veien de kjører til og fra Lifjord - de kjører jo fader i meg samme vei om de skal hjem eller til kontoret. 4 barndomsvenner som er vokst opp i samme bygd snakker 4 vidt forskjellige dialekter. :gal: :knegg: (Jeg er fryktelig irriterende å se film sammen med generelt, men har blitt flinkere til å holde det inni meg).


#86

Tussa sa for siden:

Eg har forresten ein sterk mistanke om at den som var mordar i episode 9 ikkje viser seg å vere det i episode 10... :gaah:


#87

Karamell sa for siden:

Det tror jeg også.

Og så leste jeg at 90 % av serien er tatt opp i Oslo. :knegg: So much for Sogn og Fjordane, liksom. :humre:


#88

Michelle sa for siden:

Plutselig fikk jeg det for meg. Kan det være Tonje?


#89

Siritk sa for siden:

Etter å ha sett traileren i går så er hun inne på lista. :confused: Rimelig klar på å få dette avklart på mandag nå.

#90

Karamell sa for siden:

Jeg så traileren. Holder fremdeles en knapp på faren, men er ikke sikker.


#91

Michelle sa for siden:

Har mistenkt han, og sønnen dvs Karinas bror og nå Tonje:D


#92

Luvi sa for siden:

Tror ikke det er Tonje, for da tror jeg ikke de hadde vist det siste klippet hvor hun sier det hun sier.


#93

Siritk sa for siden:

Hmm, ikke overrasket likevel. Ligger an til flere sesonger da. :( / :D


#94

Michelle sa for siden:

Ja da var det Karinas far da. God avslutning på serien synes jeg.


#95

Carrera sa for siden:

Litt overrasket over denne vendingen, samtidig som det også var logisk.

Men jeg skjønner ikke hvorfor Aksels mor plutselig påtok seg ansvaret for drapet.


#96

Nessie sa for siden:

Fordi hun trodde det var Aksel?

Jeg synes slutten gjorde serien bedre, fryktet at vi ikke fikk svar eller noen teit slutt i den retningen.


#97

Carrera sa for siden:

Ja, må være noe sånt.

Bra slutt ja. Vi fikk et svar, og det er ikke opplagt at det blir en sesong 2 liksom.


#98

Chablis sa for siden:

Jeg hadde rett fra starten, jeg ble derfor ikke overrasket.


#99

Luvi sa for siden:

Fikk sett siste episode nå. Hadde ikke trodd det skulle være faren, men synes slutten var bra. Løse ender liker jeg ikke. Det snakkes jo om en mulig sesong 2, hva i all verden skal den handle om da?


#100

Siritk sa for siden:

Sesong to har et uavklart forhold mellom Aksel og kona. Sønnen rømte. Overlevde faren? Erik dro til Chamonix. Karines bror er på felgen. Hotellet kan gå konkurs. Aksel kan bli beskyldt for å ha forvoldt en annens død ved å la våpenet ligge igjen. Sikkert også flere ting. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.