Om jeg kunne velge fritt er det første jeg kommer på at jeg ville hatt et bord som var fint som ganske lite, men som kan bli skikkelig langt. Ikke for ruvende stoler for de tar mye plass.
Jeg ville hatt en skikkelig god induksjonstopp og to stekeovner. Jeg ville hatt en stoor skuff med gode løsninger for kildesortering. Jeg ville prioritert å ha kaffemaskin og kjøkkenmaskinen på benken. Gode løsninger for dette med kjeler og lokk (blir fort kaos hjemme synes jeg). Aller helst ville jeg ikke hatt spisestuen sånn at man ser rett innpå kjøkkenet, men noe skjermet.
Vi skal også i gang med kjøkken/spisestue nå, med fokus på praktisk i forhold til oppbevaring og matlaging, og mest mulig gjenbruk/brukt. Jeg planlegger å bruke mye tid på dette kjøkkenet etter hvert. :fremtidig hobby/matauk:
En ting jeg garantert skal forbedre er tilgang til kjeler og panner. Jeg er altså såå lei av å bøye meg ned, grave i skap og løfte ut masse for å få tak i det jeg trenger. Jeg ser for meg kroker og redskap hengende fra tak/vegg, men har ikke fått det ned på plan enda.
Vi skal jo gjøre det samme og jeg tenker
Komfyr med to stekeovner og 5-6 plater
En sone dedikert til frokostlaging med kaffeplass, brødlagring, toastee
En sone dedikert til matlaging og baking.
Vi skal ut med det store spisebordet på kjøkkenet og skal sette inn en spisekrok istedet
Skap til mopp og vaskegreier
Nok lagring til gryter og kjeler.
Skap opp til taket
Nok støpsel overalt, også i frokostkroken, jeg blir nok sittende en del der med laptopen
Peis? Usikker, har pipeløp i kroken, men ikke nyttig nok i forhold til plassen det tar.
Mullg ekstra kjøleskuff til grønnsaker/drikke i tillegg til kjøleskap.
Jeg kan si noe om hva jeg savner, vi har gammelt kjøkken. :humre:
-Mye benkplass. Mer enn du tror.
-Nok stikk til dingser og kjøkkenmaskiner
-Stort kjøleskap
-Sånn dusj som kommer ut av vasken. Genialt til å skylle store ting - jeg hadde det før og savner det nå.
-Skap til taket
-Sentralstøvsuger og sånn smulelist
-Supersmart resirkuleringsløsning. Spør meg ikke hvordan.
Jeg henger her og prøver å få gode råd. Vi er i en langsom fase med planlegging av nytt kjøkken. Vi har skrekkelig liten plass, så vi må tenke lurt.
Det jeg har tenkt på, som også blir foreslått her, er to stekeovner. Det er ganske ofte at jeg ser at det hadde vært praktisk. Vi skal ha skuffer (vi har gammeldagse skapløsninger nå, og jeg er veldig lei av å ligge på kne og grave langt inni der). Og jeg vil gjerne ha tips om gode resirkuleringsløsninger.
Mitt kjøkken er stort, men ikke så funksjonelt innredet. Så der kan jeg kun bidra med "don'ts". Av typen "Ikke klin komfyr og oppvaskmaskin inn i samme hjørnet på et digert kjøkken, sånn at det ikke er mulig å være en person ved komfyren og en som setter inn i oppvaskmaskinen samtidig"... :himle: Men jeg har mye benkeplass. Og det kan aldri bli for mye av det.
Men, spisestuen vår er jeg veldig fornøyd med. Vi har bare en spiseplass, så den skal fungere til både hverdag og fest. Kjøkkenløsningen er håpen. Vi har bord som kan trekkes ut til maksimalt 24 personer. Til hverdags står det til 10, og det dras lett ut i alle lengder mellom der. Spisebordet må være det møbelet jeg er mest fornøyd med.
Gode fleksible løsninger for spisebord er gull. Slik at det ikke tar all plass til vanlig, men kan utvides.
Vi var heldig og fant et godt bord på salg for en del tid siden. Det har plass til åtte til vanlig, og så har vi to plater, så det kan raskt utvides til fjorten. I tillegg har vi det gamle spisebordet stående i garasjen og kan ta det inn og føye til ved behov. Det meste vi har dekket til på de to bordene er 20. Om vi blir flere enn det må vi dele opp i voksen og barnebord, og det liker jeg egentlig ikke.
Jeg vurderer seriøst en industrioppvaskmaskin. Vi planlegger en hverdagsspisestue med plass til 6-12 personer og mulighet til å dekke til 40 personer i vår nye stue.
Jeg skal ha komfyr med seks plater og to stekeovner.
Jeg MÅ ha vask som er stor nok til å legge stekeplater nedi. Helst to ved siden av hverandre. Og så dype at det blir plass til mye oppi der uten at det synes.
Skap opp til taket.
Sokkelskuffer.
Det kommer veldig an på rommet ditt. Vi har hatt veldig suksess med et smalt og langt spisebord.
I vårt nye kjøkken har vi planlagt to oppvaskmaskiner, dobbel vask (vurderer en på kjøkkenøya), kjøleskuffer til pålegg og drikke. Vi skal ikke ha overskap, velger skuffer (60cm, ikke bredere) og åpne hyller til kopper/glass og oppheng av kjeler. Mangler en god løsning for oppbevaring av lokk.
Vi har slått sammen to (tre) rom og laget et L-formet kjøkken. Det blir arbeidskjøkken i den ene enden av L-en, og spisestua med utgang til terrasse/hage er i motsatt ende.
Vi har vurdert AGA, men slått det fra oss. Jeg har hørt både positive og negative ting, men måten man lager mat på AGA tiltaler meg veldig. Falcon seiler opp som et godt alternativ, men vi forsøker å se det i sammenheng med oppvarming av huset også. I england bruker man også AGA koblet sammen med radiatorer, vi vurderer å teste mot gulvvarme.
Jeg lurer på SMEG sin 6-platers. Har også sett på varianter av Ilve. Falcon seiler opp som et alternativ, AGA er nedstemt fra mannen, vi har ikke noe system å koble den mot.
Den spisekroken var dødskul! Noe sånt kunne jeg også tenkt meg. :jupp: Men det må vel kanskje plassbygges. Vi har dessuten ikke spesielt stor plass, så jeg må også tenke smart (og salgbart).
Det jeg har tenkt på er:
Gode arbeidsflater
Så mye skuffer som overhodet mulig.
To stekeovener, eller en stekeovn og en dampovn.
Stor induksjonstopp.
Godt arbeidslys, dessuten er kjøkkenet mitt nordvendt, så jeg må tenke godt igjennom lys og lyssetting.
En stor, fin skuff til kildesortering
God plass til oppbevaring av vin (mannen er vinsamler, så vi har noen flasker).
Jeg er usikker på om vi bør bygge inn kaffemaskin eller ikke. Men jeg vurderer å ha en "teknisk vegg" som inneholder kjøleskap, fryseskap, stekeovner og evt. en kaffemaskin. Det er mulig jeg setter høyskap til glass og servise på samme veggen.
Skuffer fremfor skap i underskapet er virkelig et must.
Ellers har vi bare en oppvaskmaskin, og jeg kunne ikke tenkt meg å bruke plass på å ha mer enn det. Men vi vasker faktisk ganske mye for hånd hver dag.
Men to stekeovner kunne jeg godt tenkt meg. Jeg er altså mer opptatt av matlaging enn av vasking. :knegg:
Vi har i tillegg investert i en spisestuesofa, og den var virkelig verdt hver krone. Den er pen, og i tillegg er den bedre å sitte i enn de fleste stoler. Siden vår spisestue også brukes til å gjøre lekser, er det godt å ha noe å krype opp i når man skal lese sammen osv.
Den kroken vi ska bygge kommer til å ta mindre plass enn spisebordet nå. Det blir ikke brede benkene, bare 1 m lange, men der er nok plass til to på hver side for frokost og enkle middager. Har også tenkt å lage en ekstra bordplate som oppbevares under den ene benken (skuffer som kan brukes til lagring under benkene) som kan smettes på for 20 ekstra cm slik at ungene kan ha med en venn som kan sitte på enden. Jeg har tenkt at hele greia sitt gulvareal blir ca 1 x 1.4 m
Angående liten plass og to stekeovner så skal jeg ha denne (tror jeg), den tar 90 cm, så den spiser ikke opp så mye skuffeplass.
Jeg er veldig glad i kjøleskuffene våre. Så om det er plass, anbefales det. Selv når de er stappfulle er det langt lettere å finne frem enn i overfylte kjøleskap. Vi har et kjøleskap i kjelleren, til tings om brukes sjelden og som kan stå lenge, og så har vi alt av pålegg og dagligdagse greier i kjøleskuffene på kjøkkenet.
90 - 100 cm komfyr med induksjonstopp er det jeg trenger også. Jeg er litt forelsket i Ilve:
Vakler mellom high tec og Nostalgi-linjen.
Vi bor i et gammelt hus og ønsker å ha en totalt tidløs og tradisjonell stil, slik at du egentlig ikke aner hva slags år kjøkkenet er fra, bare at det passer til huset.
Jeg hadde veldig sansen for den løsningen, og kan tenke meg å ha nettopp en slik spiseplass under vinduet. Det betyr at vi må flytte vasken. Dessuten har vi snakket om å kutte ut spiseplassen på kjøkkenet helt, og bare bruke spisestuen som er rett ved siden av (vi har åpen stue/kjøkkenløsning, med kjøkkenet i en speilvendt L, som ikke syns fra der vi har stue i dag.) Uansett er planen at vi skal ta tak, vegger og gulv, og rive det lille som er av vegg mellom kjøkken og stue, så det er rom for å gjøre en del.
Jeg må bare få solgt det inn hos mannen, og da trenger jeg en godt, gjennomtenkt plantegning, blant annet. Han har ganske bestemte meninger når det kommer til interiør, og er ikke villig til å si ja uten at han er helt sikker på at det er en god løsning. Vi brukte et halvt år på å bli enige om hvordan vi skulle bygge ut på hytta (og endte med en løsning vi er superfornøyde med), så jeg ser fordelen av å ha tygd skikkelig igjennom før vi velger løsning.
Hvor jeg får synliggjort at det er en skikkelig god idé å beholde spiseplassen på kjøkkenet, men at vi likevel får en mye bedre utnyttet plass ved å bygge om, og bygge spiseplassen inn, så tror jeg det kan bli dødskult.
Ilvekomfyrene jeg er keen på ligger på 30 - 40 000,-.
Jeg ser de ligger på finn til litt mindre enn det. Er ikke fremmed for å handle på finn.
Jeg vurderer også en SMEG til omlag 20 000,-
Plassbygget sittebenk med skuffer i rundt spisestuebordet er my two cents. Dyp nok, og med god, paddet rygg slik at det også kan bli et sted å sitte utenom spisetidene. Jeg ønsker meg et spisekjøkken med plass til spisebordet, ikke separat. Jeg liker at folk kan sitte på kjøkkenet.
Ellers er de ramme på gode kjøkken i sørstatene. Sjekk oppussingssakene til Southern Living. Amerikanere kan virkelig det med spisskammers også.
Jeg lager mye mat, vi er 6 i husstanden, har ofte noen ekstra til middag og har ganske ofte veldig mange gjester. Vi spiser på kjøkkenet til vanlig, kan dekke til 8 der, bruker spisestuen minst et par ganger i uken og dekker til 18 der relativt ofte. Kan ha flere også, opp til 24, men da må jeg ordne litt ekstra. Foretrekker å slippe å sitte oppi kjøkkenbenken(mye hadde vært løst med en ekstra oppvaskmaskin) når jeg spiser, og foretrekker å ha gjester i spisestuen fremfor på kjøkkenet. Er jålete og liker å dekke pene bord, har mye skapplass(i tillegg til vitrineskap og sjenk) med serviser og dekketallerkner og duker og lysestaker og vaser og fat og greier.
Er avhengig av god "flyt" fra kjøkken til spisestue, med plass til mange gjester frem og tilbake. Jeg setter ofte maten frem på kjøkkenbordet og så kan gjestene ta tallerkenen sin fra plassen i spisestuen ved siden av, forsyne seg på kjøkkenet og sette seg og spise. Dette fremfor mange fat på bordet(for rotete) eller at jeg må være veldig aktiv vertinne og servere ved bordet.
Jeg skulle inderlig ønske vi hadde to oppvaskmaskiner. Det er i grunnen det eneste jeg savner på kjøkkenet, men det hadde virkelig vært supert å ha. To ovner er nærmest en forutsetning for at jeg skal ha de selskapene jeg har, det gjør i hvertfall jobben mye enklere og mulighetene flere, Vi har nemlig et ekstra kjøkken nede i barnestuen i sokkeletasjen, det er gull verdt med den ekstra stekeovnen.
Ellers er jeg fornøyd med kjøkkenet vårt, men har i grunnen få tips å komme med. Induksjonstopp er vel blitt standard nå, jeg ville i hvertfall ikke hatt noe annet.
Jeg er ellers skrekkelig lite opptatt av utstyr og greier, har ingen glede av dingser eller fancy funksjoner, heller ikke på kjøkkenet. Vi har veldig basic og ujålete utstyr, men det funker som bare det.
Forresten en ting til; jeg ble overtalt av en ivrig snekker til å kutte ut kjølerommet til fordel for ekstra bodplass og et ekstra kjøleskap. Det angrer jeg på. Kjølerommet var virkelig gull, jeg som arrangerer mange selskap burde jo absolutt ha det. Vurderer faktisk å få det igjen.
Oppsummert; 2 ovner, induksjonstopp, 2 oppvaskmaskiner og kjølerom. Det er det jeg ville hatt.
Jeg er sånn selv at jeg sitter og gnager og vurderer og vurderer med millimeterpapir og sånt. :knegg: Jeg luftet muligheten for å droppe spiseplass på kjøkkenet helt, vi har spisestue og skal bygge vinterhage i løpet av noen år med spiseplass der også, men mannn min er helt bestemt på at han vil sitte på kjøkkenet og se ut av vinduet mens han drikker kaffe. Så da blir det sånn. Barløsning er ikke aktuelt for oss.
Jeg vil også ha en frokostplass, og mannen er superskeptisk til barløsning og er opptatt av at vi skal ha maksimal utnyttelse av de 105 kvm vi har tilgjengelig å boltre oss på (hvorav 55i førsteetasje, resten i andre).
Vi bruker jo spiseplassen på kjøkkenet hele tiden, så det er jo egentlig bare teit å fjerne den. Samtidig som den tar alt for mye plass sånn den står nå.
Egentlig hadde vi tenkt å pusse opp med tanke på å skulle selge for å få noe større. Men nå som jeg har mannen med på laget (han er typen som går "all inn" når han først gjør noe), så jeg ser en haug med nye løsninger, som faktisk kan gjøre boligen såpass kul at vi kan ende opp med å bli boende. Noe som jo egentlig hadde vært den aller beste løsningen.
Blant annet har jeg kommet på en genial løsning i andre etasje, som sonedeler det gigaschwære rommet til Snupp og i realiteten gir barna en ekstra TV-stue. Hvis vi i tillegg flytter en vegg i gangen 40 cm, så kan vi plutselig snu sengen på soverrommet vårt 90 grader. Da kan vi plassbygge den, få masse oppbevaringsplass under sengen, og vi får et helt annet rom, og helt andre muligheter til å bruke en hel vegg til garderobeskap. Noe som igjen løser det problemet at vi i realiteten bare har halvannet skap til mannen og meg på deling.
Nå må jeg bare komme med forslag til hva vi skal gjøre med rommet til Mini og med vaskerommet, så tipper jeg vi kan starte bygging etter sommeren og være ferdig til jul.
Gaia: Jeg skal ha en arkitekt. Jeg tenker at med en tilbyggspris på mange penger pr. kvadrat er det en del å spare på å bruke en arkitekt slik at vi kan være mer arealeffektive. Tilbygget skal være med pulttak, evt med en liten knekk.
Vi bor på kjøkkenet og ender alltid i spisestuen på fest og kommer oss sjelden over i salongen. Avdelt løsning er ikke for oss. Barløsning liker jeg ikke.
Vi skal ha inn en interiørarkitekt vi også, som kan tegne en tekisk bestilling til entreprenøren, som skal få gjøre jobben. Men erfaringen vår er at vi må ha tenkt godt igjennom hva det er vi ønsker oss, for at det vi får skal dekke behovene og ønskene våre. Så da vil jeg ha en skisse klar til diskusjon.
Jeg er enig med mannen din. :nemlig: Vi har ikke spiseplass på kjøkkenet nå, og jeg savner det inderlig. Bare til sånne småting som å ha Hiawata der mens vi lager middag og han gjør lekser, for eksempel.
Kjølehjørne ser ut til å mangle på lista di. Det er helt supert å ha, om du ikke bygger kjølerom da. Øya til å jobbe på er også flott med vårt kjøkken den er tilgjengelig med god plass fra tre kanter.
Mitt aller, aller beste tips er bredt nok bord med nok illeggsplater. Vi har dette billige, men superpraktiske Ikea-bordet, og har stort sett alle platene i. Vi har fått plass til en god del voksne rundt det bordet, ettersom det er plass til to på hver ende, i tillegg til minst fire på sidene. Vi kunne sikkert ha hatt mer midlertidige løsninger på sitteplass også, men erfaringen er at det stadig dukker opp ekstragjester eller at noen har et prosjekt som må få stå på den ene enden.
Vi har dobbelt kjøleskap OG kjølehjørne. Jeg syntes det var sjikkelig overkill, men det er helt utrolig deilig å bare kunne sette gryter og fat rett inn i kjølehjørnet uten å måtte mikke med Tupperware. :hjerter:
Vi skal også ha nytt kjøkken om ikke altfor lenge. I dag har vi kjølehjørne, og det skal ut. Det kjøler ikke like bra som kjøleskap, i alle fall ikke vårt, og maten blir fortere dårlig. I tillegg har det en tendens til å overfylles, og man glemmer maten som står bakerst. Onkelen og tanta mi hadde også kjølehjørne da de bygget hus for noen år siden, og det røk ut etter to år. Prisen for å reparere det er det samme som prisen for et nytt kjøleskap, dersom noe skulle bli ødelagt.
Vi skal ha bred koketopp, to stekeovner, vanlig fullhøyde kjøleskap og fryseskap. Og stor oppvaskkum med plass til hele stekebrett. I tillegg har vi fått tegnet inn små uttrekksskap, ett ved oppvaskkummen for å oppbevare håndklær, rengjøringsmidler o.l i, og ett ved induksjonstoppen for å oppbevare krydder og annet.
Vi er seks i familien, og lager mye mat og liker gjester, men jeg har aldri savnet to oppvaskmaskiner eller to stekeovner (to vaskemaskiner, derimot :gal:). Jeg er stor fan av kjøkkenbord, og ikke bare spisestue, og ville har prioritert nok plass til mange rundt kjøkkenbordet. Bill.merk: bruker spisestuebordet til noe annet enn oppvaring av lego, ukeplaner og bøker på juleaften og nyttårsaften.
Vi skal ha møte med arkitekten ganske snart, det er jo greit å vite hvor mye plass vi har å boltre oss på.
Stort spisebord, ja, det skal vi definitivt ha. En benk/sofa med skuffer under til å sitte på og stoler i tillegg.
Jeg skal ha kjøkkeninnredningen litt ut fra veggen, så jeg kan ha ekstra dyp benkeplate, jeg skal ha sokkelskuffer, skap helt opp til taket og over benkeplaten skal jeg ha en hylle til kaffetrakter, kaffekvern, kjøkkenvekt, brødrister osv.
Det MÅ være stor nok vask til at hele stekeplaten kan være nedi. Jeg vil ha stein på begge sider av ovnen, så jeg bare kan sette plater og gryter rett ut på benken. Jeg skal ha koketopp på 90 cm og helst dobbel ovn, men dobbel oppvaskmaskin blir bare dobbelt så mye mas. Det skal jeg ikke ha. Da vil jeg heller legge litt penger i en som går fortere.
Jeg vil ha dette gulvet, med forbehold om at det ser vettug ut IRL. Vi ser for oss skyvedører mellom spisestuen og terrassen, og da blir det nok mye tråkk med mer eller mindre halvskitne ben. Å ha et gulv som bare enkelt kan moppes over er det beste.
Lurt tips med dypere benk! Det tar jeg. Og så har vel dere også høyt under taket slik at overskapene kan henge litt høyt, nok til at man har hylle på frokostdelen til toaster og sånt ja. Jeg vil ha tom benkeplass.
Jeg driver også og tenker på det gulvet. Men det var Anne C (?) som sa det så rart ut i RL så må få sjekket ut. Fliser er pent men orker ikke at alt knuser. Kjøkkenet er en arbeidsplass for sånne som deg og meg, og det må være lettvint.
Kjøkkeninnredning: Jeg skal ha uten speil/innfelling på dørene for det samler seg dritt der. Så hva med line inframe fra sigdal? (Vi kommer til å få så likt kjøkken at det er morsomt. :knegg:)
Jeg likte ikke disse håndtakene, men det er jo mange andre å velge mellom.
Æsj, så dritt at det ser plastikk ut, da! Grrrmf. Linoleum hadde vært så utrolig praktisk for hagetråkkere som meg. Studio-10 blir for moderne/minimalistisk i uttrykket. Jeg bor i et gammeldags hus med blyglassvinduer, hollandsk takstein og det blir for flatt.
IKEA er finere enn Sigdalkjøkkenet, synes jeg. Jeg kan godt leve med den grå fargen, men aller helst vil jeg ha salviegrønt:
Kanskje jeg kunne ha fått spraylakket det? Det må ikke bli for dyrt, for jeg velger evt IKEA-kjøkken for å kunne ha råd til en fantastisk komfyr.
Linoleum er jo linoleum, men det er en ærlig sak og det kan godt være fint for det! Og ikke stein, du som har med deg ivrige småtasser hele tiden, som skal kunne miste og kløne uten at det blir trist!
Jeg har vindu rett ut i skogen, over kjøkkenvasken, og det er utrolig hyggelig å se ut på ekorn og hvitveis mens man holder på der! Men mitt vindu er lavere enn benken, med en glassplate som skjerming, og det er definitivt mindre praktisk enn den løsningen du viser der!
Jeg likte det grå ikea-kjøkkenet veldig godt! Det kler både dere og huset! Grønt får dere inn fra vinduene og du kan ha tekstiler og detaljer.
Så du og kjente på dem? Linoleum er jo litt plæstic det når man kjenner på prøver. Jeg må kjenne selv, men det kan godt være vi går for det. Det var parkett på kjøkkenet da vi flyttet inn, sånn billig klikkeparkett og den er slitt etter bare noen år og jeg har sverget for meg selv at gulvet, der kjører jeg 80% funksjon og 20% stil. Jeg springer ut og inn hele tiden med møkkete støvler, ungene mister ting og ja, det er glidende overgang mellom kjøkken og hage så jeg vil ha noe som er lettvasket og hvor ting ikke vises så godt.
Jeg kjenner det må være ekstremt plæstic for at vi ikke tar det. :knegg: Jeg får kompensere med exclusive deluxe innredning og Mother of All Komfyrs.
Høres ut som en lur plan å bytte ut til fliser senere.
Hva slags komfyr er det du tenker på?
Jeg synes også at Ikea-kjøkkenet er fint, og passer veldig godt til gamle hus. Jeg har vippet litt mellom det og helt glatte flater og har bestemt meg for at jeg heller vil ha glatte mer moderne dører framfor profilerte, for jeg skal bygge nytt hus og kan tilpasse stilen der selv.
Jeg lurer for øvrig på å ha vask foran vinduet, alternativet er å ha vask på en kjøkkenøy, og lurer på hva fordeler og ulemper med disse to alternativene er. Noen som har noen erfaringer? (Hvis du synes jeg kupper tråden nå Harriet, så si ifra, så skal jeg heller lage en egen tråd, som jeg har tenkt å gjøre, men tenkte vente litt til før jeg gjør det.)
Nei, ingen kupper! Jeg vil ha diskusjon og erfaringsutveksling for alle pengene!
Jeg tenkte å spare litt penger ved å ikke trekke vannrør for langt avgårde, vi har jo vaskerommet med rør og avløp i naborommet. Det blir nok vinduer over kjøkkenvasken, skap over blir enten noe man skaller i, griser på eller føler seg inneklemt av.
Samtidig: jeg hadde grunne kjøkkenskap over vasken på mitt forrige kjøkken og det gikk greit. Det ga et helhetlig inntrykk. Men det var et mindre kjøkken og alt var veldig lyst og høyglans, dette vil virke mer massivt om det er skap overalt.
Vil berre spytte inn at to ovnar er veldig kjekt å ha - men det har du jo huka av for allereie. Me har ein oppvaskmaskin, og syns det er heilt ok. To vaskar, der ein er på benk mot vegg, og den andre er i kjøkkenøya. Den ved veggen er stor og tar steikebrett. Den i øya er litt mindre, og blir brukt til grønsaker og matlaging - på øya har vi også platetoppen. Ofte brukar eg denne når eg lagar mat, og makker vaskar opp samtidig borte ved veggen..
Av alle fancy ting som finst - vi har sånn elektrisk skuffeåpnar frå IKEA. Den var dyr - sikkert 6-700 kr?, men er super! Eit lett spark i skuffen, og ho opnar seg. Veldig greitt når ein skal tømme matavfall og har hendene fulle. Om du skal ha sånn MÅ DU HUGSE STIKKONTAKT inne i benkeskapet.
Dersom du ikkje sorterer søppel andre plasser i huset, så er det veldig greitt å sette av nok benkeskap. Vi har to heile benkeskap for kildesortering- papir, metall/glas, plast og restavfall. (men vi har også 18 benkeskap på kjøkkenet, og kunne avsjå to stk).
Dekketøy har vi på baksida av øya - ut mot spisebordet. Praktisk å dekke på, men unektelig nokre ekstra skritt å gå når ein tømmer oppvaskmaskina. Vi har løyst det med å ha lette plastboksar frå IKEA til å sette /bære dekketøye i.
Jeg har nettopp bygd kjøkken, la penger i stekeovn, induksjonstopp og metervis med benkeplater. Og elektrisk skuffeåpner til søppelskuffa. Det er intet mindre enn genialt, tar meg i å sparke i de andre skuffene mens jeg banner over at de ikke går opp! :knegg: Den ene benkeplata er drøye 6 meter, der er det plass til at ungene kan tegne/gjøre lekser samtidig som jeg lager mat. Har også en sone for frokost, en for annen matlaging og den største delen av benken til baking. Hadde jeg kunnet velge ville jeg hatt det milelange spisebordet fra skovby, satser på at det kommer en dag for det også!