Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ettermontering av isofix - er det kosher da?

#1

Pepper Lemon sa for siden:

Vi kjøpte ny Audi for tre år siden, og da vi bestilte den fikk vi beskjed om at isofix var standard. Så da var vi strålende fornøyd med det, men brukte den ikke, siden vi allerede hadde bilstol som skulle festes med belter. Nå skal vi ha ny bilstol, og oppdaget da at bilen ikke har den føkkings isofixen som de skrøt av. Nå sier Audi at de "kanskje har glemt å føre på isofixen". :himle: Men samtidig sier de at vi kan ettermontere den, men det kan vi ikke gjøre hos dem, de har ikke mekanisk verksted.

Jeg finner ikke noe god info om det er trygt nok. Jeg har innbilt meg at isofixen var støpt inn i karosseriet, og at å sveise den på i etterkant ikke er like robust ..? :o Hva tror dere? Og hvem kan jeg eventuelt snakke med for å få bekreftet om det er like trygt?


#2

Teofelia sa for siden:

Er det er fremovervendt sete som skal festes? For i så fall blir det jo uansett ikke mindre trygt av å brukes med ettermontert isofix. Det skal jo uansett festes med bilens sete og vil som minimum være like godt festet som et sete uten isofix, høyst sansynlig mye bedre.

Er det sete som kun festes i isofix (bakovervendt), må jo festet holde, så klart. Og da vet jeg ikke svaret på det du spør om.


#3

Pepper Lemon sa for siden:

Det er bakovervendt, ja. Babystol. Så da skal ikke bilbeltet brukes, og det må derfor være robust.


#4

Ru sa for siden:

Isofix er skrudd i karosseriet, mener jeg. Skal være helt kurant å ettermontere.


#5

Plingo sa for siden:

Veldig kurrant å ettermontere på Ford Focus i allefall. Vi bestilte delen og sambo monterte den selv (hobbymekaniker, men dette klarer de fleste uansett). Skrus i karrosseriet. Tror delen kostet rundt 400 kr.

Tror ikke originalmontert isofix er sveiset i karosseriet heller.


#6

IzziCreo sa for siden:

Jeg ville bedt Audi komme med en forklaring på hva forskjellen vil være. Gjerne med bilder :nemlig:


#7

mrc sa for siden:

Dette er en merkeforhandler hvor dere har kjøpt bilen ny?

Isofix-en er gjerne bare festet i setekonstruksjonen i mange tilfeller. Mange biler som har dette, har jo omså seter man kan ta ut.

Men hvis det ellers er informasjon som tilsier at dette var standard eller at det skulle monteres, er det jo snakk om reklamasjonssak. At dette blir gjort på riktig måte etter fabrikkens spesifikasjoner blir ikke noe som skal koste dere noe.

Jeg vil uansett ikke tro at det er snakk om sveising. Selv om selve festene er det, kan det være snakk om braketter som skrus på fast på noe vis.


#8

jche sa for siden:

På noen Ford'er er festene allerede der, det er bare ikke tatt hull i trekket. Slik var det ihvertfall på den mondeoen jeg hadde (2004-modell)


#9

Ru sa for siden:

Mannen ettermonterte Isofix i Ford Focus selv. Det var selvsagt klargjort, men da var det ikke noe hokuspokus. :værsågod:


#10

emin sa for siden:

Ja, det var sånn på 2003 Mondeo'en vi også hadde. :nemlig: Noen snitt med tapetkniven og voilà.


#11

Agent Scully sa for siden:

Hvis ikke sveiser og bolter var bra nok hadde vi ikke kunne hatt noe offshore-industri .. :knegg: Det er bare et spørsmål om kvalitetssikring. :ask me about welding procedures:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.