Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har du fått prikker på førerkortet?

Har du fått prikker på førerkortet?

  • Nei
    189 stemmer
  • Ja, 2.
    10 stemmer
  • Ja, 3.
    4 stemmer
  • Ja, 4.
    2 stemmer
  • Ja, 5.
    0 stemmer
  • Ja, 6.
    1 stemmer
  • Ja, 7.
    0 stemmer
  • Ja, 8.
    0 stemmer
  • Ja, 9.
    1 stemmer
  • Ja, 10 eller mer
    0 stemmer
#1

noen sa for siden:

Og nå snakker jeg ikke om førerkortmeslinger, kulepennprikker eller pastasaussøl, men prikkbelastning pga. overtredelser i trafikken. Og her er det altså totalt antall prikker de årene du har hatt førerkort du skal oppgi. Poll kommer!


#2

Candy Darling sa for siden:

En gang, to prikker, mange år siden. Ny fotoboks i tunnel. :mumle:


#3

Daisy sa for siden:

Nei, jeg har snart hatt lappen i atten år, aldri fått bot eller prikk. Det er faktisk slik at ingen noen gang har sett førerkortet mitt og jeg har aldri blitt stoppet i kontroll!


#4

noen sa for siden:

25 år med lappen her, og jeg har heller aldri fått bot eller prikk. Ingen har bedt stoppet meg i kontroll eller bedt om å se førerkortet heller. :skuffet:


#5

007 sa for siden:

Nei. Fikk bot før prikkene kom.


#6

Anda sa for siden:

Forelegg ja, prikker nei. 25 år som sjåfør.

Og det i en fotoboks jeg kjører forbi tett på daglig. :mumle:


#7

Neket sa for siden:

Ingen prikker og ingen bot. Har blitt stoppet i kontroll, en gang fordi jeg var dum nok til å kjøre forbi en vgs midt i russetiden. Var lang kø til promillekontrollen. :humre: Jeg husker ikke om jeg måtte vise førerkort, men det måtte jeg sikkert. Den andre gangen ble jeg stoppet tre ganger på en dag, men de sjekket ikke førerkort, de lette etter noen, og stoppet alle biler i hele området i ganske mange timer.


#8

Billa sa for siden:

Nei, men har fått bøter på grunn av fart som ikke har kvalifisert til en prikk.


#9

Chablis sa for siden:

Ja, for mange år siden, 3 prikker og en saftig bot. Det passet dårlig midt i et samlivsbrudd.


#10

Albertine sa for siden:

Ingen prikker. 26 år som sjåfør. (Åh. Det sved skikkelig å skulle skrive det.)


#11

noen sa for siden:

Jeg syntes også jeg hadde hatt førerkort urimelig lenge til å være så ung!


#12

Rabbit sa for siden:

Ingen prikker, har hatt førerkort i 27 år. Aldri fått annet enn en parkeringsbot, men det er sikkert ikke egentlig min feil. :humre:


#13

Fløyel sa for siden:

Har hatt førerkort i 23 år, kjører ca 30.000 km pr år.

Har 2 parkeringsbøter (den ene tillegges min mann for han sa jeg kunne parkere der!) og 1 bot for å sitte i mobil (en skikkelig sur bot siden blåtanna sviktet denne dagen) - ingen prikker, ingen fartsbøter. Har blitt stoppet 1 gang av politi for å ha kjørt i enveiskjørt gate, men klarte å snakke meg ut av bota. Det var i grunnen straff nok å måtte rygge hele veien tilbake i en menneskefylt gate, rett utenfor Hotel Bristol i Oslo, med folk tytede ut av teateret rett over gaten og en politibil med blålys som geleidet meg ut. :rødme:


#14

-ea- sa for siden:

Prikkesystemet kom jo nå nettopp? Kjørt bil i trettitre år. Fire fartsbøter, de to siste etter at prikkene kom men jeg var vel under grensa da. :vetikke:

Kjører ikke så sakte at jeg får parkeringsbot. :humre:


#15

M&amp;M sa for siden:

Ingen prikk, men klarte nesten snakke på meg en!
Jeg spurte politimannen som ga meg fartsbot hva vitsen var med prikkesystemet da jeg ikke fikk prikk, kun bot? Fikk beskjed om at jeg godt kunne få en prikk... :sparke:


#16

Lavender sa for siden:

Tilsvarende. Tok lappen for 26 år siden og har periodevis kjørt mye. En P bot som 18 åring sen kveld ved Trondheim Kino, og en ti år senere da jeg desperat gateparkerte litt for nære et kryss på Majorstua.


#17

Inagh sa for siden:

Jeg har hatt lappen i snart 18 år, men har aldri fått hverken fartsbot eller prikker.

Kremt... Noe som strengt tatt er bare flaks. :sparke:


#18

Tussa sa for siden:

3 prikkar, 66 km/t i 50-sona på vei for å rekke ei ferge. Eg kommenterte tørt til politimannen "Det var den ferga..." :livetpåsunnmøre:


#19

Tjorven sa for siden:

Jeg har verken fått prikker eller bøter.

Jeg har hatt lappen i 20 år, og bor midt i Oslo. Folk sier at det er svært snodig at jeg ikke har klart å pådra meg en parkeringsbot engang. Jeg er ikke like overrasket, for jeg parkerer aldri ulovlig med hensikt.


#20

Chablis sa for siden:

Prikkesystemet har vært i noen år, jeg fikk prikker i 2008.


#21

Chablis sa for siden:

Jeg har fått tre parkeringsbøter også, den ene ble slettet pga feil. Nummer to fikk jeg pga tannlegen var en time forsinket og jeg ikke ble ferdig i tide.
Nummer 3 fikk jeg fordi jeg glemte tiden,kom to minutter forsent.


#22

Bamsemums sa for siden:

Mistet lappen etter 1.5år. Fikk direkte 8 prikker etter en litt rask kjøretur. 9mnd uten lappen å 30 timers samfunnstjeneste.
Hatt lappen nå i 6 år tror jeg. Fikk to prikker i sommer da jeg kjørte i 86km/t i 70 sone. Fotoboks. Trodde det var 80 på stedet. Litt surt, men kan kun skylde på seg selv.


#23

Strå sa for siden:

Har aldri fått prikker eller bot på grunn av min framferd i trafikken. Er blitt stoppet i forbindelse med kontroller et tre-fire ganger på de 32 årene jeg har hatt lappen. Jeg kjører ikke for fort, tett oppi andre, driver med forbikjøringer i hytt og pine osv, og hey, jeg kommer fram, hver gang!

Nå må jeg innrømme at jeg ikke lenger kjører ukentlig en gang, det går buss og annet kollektivt nesten over alt jeg skal.


#24

Acsa sa for siden:

Ingen prikker. Tre bøter, i tre forskjellige land (Norge, USA og Botswana). I Norge er boten en fartsbot for å kjøre i 84 km/t i 80-grense i en tunnel, men det var for lavt for å få prikkbelastning. (Vi trenger ikke å snakke om Botswana. :sparke: I USA var det en klassisk julebonusbot - trafikkpolitiet får bonus for å innkreve bøter, og jeg festet sikkerhetsbeltet mens jeg subbekjørte ut fra en parkeringsplass.)


#25

Java sa for siden:

Nei, jeg har ingen prikker, men jeg har fått tre fartsbøter i min tid som sjåfør. Jeg har hatt førerkort i 23 år, men jeg var så tidlig moden at jeg fikk førerkort i en alder av 10.


#26

Myria sa for siden:

Nei, ingen prikker her, ikke mannen heller.


#27

Bamsemums sa for siden:

Svarte feil. 10 stk, ikke 9.


#28

Bluen sa for siden:

Nei, aldri, og ingen forelegg. Jeg kunne dog fortjent et par da jeg (for første gang siden jeg tok lappen i 1992!) ble stoppet av politiet i en rutinekontroll før jul - uten påslåtte lys og uten medbrakt førerkort. :flau:


#29

Bluen sa for siden:

Jo, én parkeringsbot har jeg forresten fått. Da hadde jeg selvsagt betalt P-avgift også, og hadde parkeringslappen i lomma, men var så stressa for å rekke en legetime for en av ungene at jeg ikke greide å anbringe lappen i vinduet. :gal:


#30

Ru sa for siden:

Nei, det skulle tatt seg ut!
Jeg har en parkeringsbot (i borettslag) på samvittigheten og har vist førerkort til politiet en eneste gang. Da ble jeg forøvrig vinket inn, uten at jeg helt skjønt hvorfor, og så spurte pinadø politifyren som sto der hvorfor jeg var vinket inn. :tullerdu:

Jeg var i promillekontroll i min aller første kjøretur i trafikken med kjøreskolebil. Jeg hadde mer enn nok med å kjøre bil om jeg ikke skulle blinke inn til siden, stoppe OG sveive ned vinduet, husker jeg.
Viktig del av opplæringen. :nemlig:




#33

Adrienne sa for siden:

Ikke fartsbot, og derfor heller ikke prikker. Har blitt vinket inn til kontroll en gang, da var det promillekontroll for samtlige biler på veien og jeg kjente jeg ble stressa selv om jeg ikke hadde drukket alkohol på mange uker. :knegg:


#34

Joika sa for siden:

Nei, og har aldri fått noen annen bot enn parkeringsbot.


#35

celebelen sa for siden:

Ingen prikker og ingen bøter. Det skyldes mer griseflaks enn uklanderlig oppførsel (mer konkret en godt timet campingvogn som bremset hele feltet rett før en radarkontroll).

Jeg har blitt stanset i storkontroll én gang, og syntes egentlig det var litt moro å få teste ballongblåsingen.


#36

Kirsebær sa for siden:

Ingen fartsbot eller prikker. Men en drøss parkeringsbøter det første året jeg hadde førerkort. :knegg: Jeg kom aldri på at jeg måtte betale.

Har hatt førerkort i snart 19 år, og kjører stort sett litt for fort. Ikke i bebygde strøk da)


#37

Acsa sa for siden:

Derimot har du utgitt deg for å være meg ved en politikontroll en gang...


#38

Pepper Lemon sa for siden:

Ingen prikker! Og har hatt lappen i 15 år. (Men jeg fikk tre parkeringsbøter i løpet av den første uken som førerkortinnehaver. Min "ærre så nøye´a"-holdning funket ikke på Majorstuen. :skuffet: )


#39

Madicken sa for siden:

Nei. Ikke annet enn et par parkeringsbøter, og nå har jeg snart hatt førerkort i en mannslader. Med min hang til å tråkke på gassen (selv om jeg blir snillere med årene, og aldri har vært en fartsversting av de helt store), kan jeg ikke annet enn å si at jeg har hatt flaks.


#40

Floksa sa for siden:

Har hatt førerkort i 19 år.
En (svært dyr) fartsbot før prikkesystemet ble innført. En parkeringsbot.
Har totalhavarert to biler i ulykker og er (blitt) en SVÆRT defensiv sjårfør.


#41

Inagh sa for siden:

Jeg har vært i promillekontroll en gang i mitt liv, midt på blanke formiddagen, rutinekontroll hvor alle ble stoppa. Det var en eldre, veldig hyggelig, politimann som kom for å snakke med meg, og han gliste godt da han så meg sittende - noe så voldsomt høygravid - bak rattet. "Ja, deg håper jeg i hvertfall er edru," sa han. Og joda, jeg kunne bekrefte at det var sånn ca ni måneder siden sist jeg inntok alkohol. :humre:



#43

noen sa for siden:

:knegg:


#44

-ea- sa for siden:

"og du ser nå hvordan det endte" :klappesegpåmagen:

Neida. :humre:


#45

Tallulah sa for siden:

Aldri fått noe som helst. Jeg har bare hatt lappen i 5 år, men jeg kjører jo ikke for fort eller parkerer der det ikke er lov så jeg ser ingen grunn til at jeg skal få det heller.

:latter:



#47

Lorien sa for siden:

Aldri fått prikker eller bøter. Mannen har fått to fartsbøter og to parkeringsbøter.


#48

Polyanna sa for siden:

Aiai, NÅ ser jeg ulempen ved at jeg aldri overførte prikkene til mannen den gangen for mange år siden! Nå vet jeg ikke hva jeg skal svare! :dåne:

Men jeg svarer som om de prikkene var mannen sine, altså han som kjørte bilen for fort den gangen.

Selv har jeg kjørt 100% prikkfritt i 22 år, før jeg skikkelig tok i og pådro meg intet mindre enn TRE prikker i en smell fjor. :dåne:

Det svei og det virker, jeg er tilbake på den smal sti nå. :nemlig:


#49

noen sa for siden:

Den konsekvensen hadde du ikke tenkt over hæh?! :skuffet:


#50

Filifjonka sa for siden:

Hvor mange prikker kan man egentlig ha uten at lappen ryker? Og forsvinner prikkene etter en viss tid, hvis en ikke gjør noe mer?


#51

Tussa sa for siden:

Å, skulle vi svare på parkeringsbøter også :sparke: Minst 10, alle frå mine fire år som Osloborgar.


#52

Bamsemums sa for siden:

Mister lappen på prikk nr 8. Prikkene forsvinner etter 3 år.

Edit: Kan legge til att personer i prøvetiden (2 første årene etter man tar lappen), prikkbelastes dobbelt. Det man normalt vil få 2 prikker for, vil en i prøvetiden altså få 4 for.

Her kan man lese om prikkbelastning. www.vegvesen.no/Forerkort/Om+forerkort/Diverse+krav+til+forerkort/Prikkbelastning


#53

Odelia sa for siden:

Nei, ingen prikker og ingen bøter annet enn 2 parkeringsbøter: Ren forglemmelse den ene gangen (brukte å være gratisparkering) og soneparkering i Bergen den andre gangen (totalt ukjent begrep for meg, dessuten fikk jeg beskjed fra bekjente om at det var greit å stå der, men jeg burde jo ha sjekket selv).

Har blitt forfulgt av sivilt politi én gang, og de skremte livet av meg da det var midt på natta og jeg kjørte på øde veier. Trodde det var skumle folk og ble letta da de slo på blålysene og vinket meg inn (etter å ha kjørt etter meg i flere km uten at jeg overtrådte veitrafikkloven på noe som helst vis bortsett fra i slutten da jeg ikke lenger turde å blinke når jeg skulle svinge og la meg midt i veien for å forhindre dem i å kjøre forbi fordi jeg trodde de skulle rane meg). De fikk passet sitt påskrevet da de kom opp til bilen min uten uniform og uten å vise politibevis så jeg ba faktisk dem om legitimasjon :humre: De sjekket førerkort, vognkor og lyste inn i bilen min og sa at det hadde vært en del tyveri av slike biler i området og at det var grunnen for at de stoppet meg. Jeg vet ikke om jeg kjøpte den akkurat, men det var nå greit nok.

Så har jeg blitt stoppet to ganger i promillekontroll, og knoter alltid veldig med den der blåsedingsen, men det blir heldigvis alltid grønt.


#54

Polyanna sa for siden:

Jeg har fått en god håndfull parkeringsbøter. 10, kanskje? I en 20-årsperiode i Oslo. Stort sett pga utgått parkeringstid, gjerne med 2 minutter der det er Q-park som regjerer.

Jeg har også blitt tauet bort et par ganger pga gatefeiing eller veiarbeid.

Jeg parkerer ikke der det ikke er lov med vilje, selvsagt.


#55

Tallulah sa for siden:

HVordan i all verden greier du det? Da må du jo ha parkert feil med vilje?


#56

Inagh sa for siden:

Søren, den kom 10.5 år for seint, den premiereplikken der! :grineler:


#57

Fløyel sa for siden:

Jeg har blitt stoppet flere ganger i promillekontroll og blir like stressa hver gang - selv om jeg ikke har drukket på flere uker/måneder. 1. gangen jeg ble stoppet hadde jeg hatt førerkortet i 2 timer, storkontroll hvor alle ble stoppet. Jeg ble så stresset at tårene stod i øynene på meg. Politimannen tok det med stor ro og sa han aldri hadde holdt i et så ferskt førerkort bortsett fra sitt eget. Han ga meg grundig opplæring på blåseapparatet, uten hensyn til køen som ble laget bak meg.



#59

Tallulah sa for siden:

Nå har Polyana 10 bøter på 20 år, mens Tussa snakker om samme mengde, minst, på fire år. Jeg har da hatt lappen, i Oslo, i ett år lenger enn TUssa bodde her og har ikke fått en eneste en.


#60

Tussa sa for siden:

Eg kan godt forklare bøtene mine :knegg: Dei aller fleste var at eg hadde parkert 20-30 cm for nært eit kryss. I tillegg hadde eg to borttauingar, begge då eg hadde flydd heim til Sunnmøre og ikkje fått med meg at gatene blei stengt for nattefeiing.


#61

Strå sa for siden:

Parkeringsbøter har jeg fått tre av på 32 år. En gang i Stavanger fordi jeg var blind og ikke burde kjørt i det hele tatt, jeg parkerte rett under handicapskiltet. :duh: Bilen ble borttauet i samme slengen. En gang fordi jeg ikke så av skiltet at gratisparkeringen ikke var gratis lenger, idiot. Og en gang fordi jeg la parkeringslappen oppned i vinduet, som i teksten mot dashbordet og blank side opp, flaut det også. Den siste fikk jeg ettergitt.


#62

Tallulah sa for siden:

Borttauinger har vi hatt også. Vi bruker bilen så lite at det er ikke alltid vi får med oss feievarsler. Og kunne nok fått noen av de nær et kryss, hadde vi ikke vært så ekstremt forsiktige på det som vi er.


#63

Neket sa for siden:

Jeg har aldri fått parkeringsbot. :stolt: En gang var det rimelig nære på, jeg hadde ikke betalt, og når jeg kom tilbake til bilen satt to parkeringsvakter fra Qpark i en bil like bortenfor. Han ene begynte å gå mot bilen min, jeg heiv meg i bilen og kjørte vekk så fort jeg kunne, rett foran øynene på parkeringsvakten. Not my proudest moment. Fikk ikke bot da.


#64

Tussa sa for siden:

Eg var 19-23 år og bondetuppe og syns det der var så vanskelig. :lol:


#65

Candy Darling sa for siden:

Det ER vanskelig, Tussa, og ekstremt irriterende. :knegg:

Jeg har fått 4 parkeringsbøter, og bare endt med å betale 1 av dem (og den tror jeg fortsatt jeg hadde fått medhold i hvis jeg hadde gått videre til parkeringsklagenemnda, men fristen gikk ut i sommerferien). 1 der lappen blåste rundt (men jeg påpekte at kontrolløren måtte sett meg trekke lapp, siden det var 2 minutter mellom billetten og forelegget), 2 med dårlig skilting - og en jeg rett og slett fikk snakket meg ut av på stedet. :blånn:


#66

polarjenta sa for siden:

Kjørt i 27 år, ingen bøter og ingen prikker. Jeg har blitt stoppet noen ganger i promillekontroll, og noen tekniske kontroller. Den ene gangen ble jeg stoppet to ganger på 5 minutter, og sannelig kontrollerte de bilen en gang til selv om de kjente meg igjen. Jaja.


#67

løve70 sa for siden:

Nei, ingen prikker. Har fått noen parkeringsbøter og noen bøter, men ingen som gir prikker.


#68

safran sa for siden:

Ingen prikker. Kjørt i 13 år.


#69

celebelen sa for siden:

Neida, jeg ble utgitt for å være deg, det var ikke min skyld. :blond:


#70

Bayone sa for siden:

Ingen prikker, men noen parkeringsbøter har det blitt.


#71

Myria sa for siden:

Det er ikke alle som vet det, men man er faktisk pliktig til å se til bilen minst en gang i døgnet nettopp fordi det kan komme opp skilt om parkering forbudt pga feiing og slikt.


#72

carmenzita sa for siden:

Ingen prikker,ingen fartsbøter ,men en parkeringsbot pga ammetåke...


#73

Senna sa for siden:

Har hatt lappen i snart 28 år. Ingen prikker, ingen fartsbot - men to parkeringsbøter. En på russebilen lagt uti "ødemarka" og en utenfor jobb for sikkert 25 år siden. Har blitt stoppet i promillekontroll en gang.


#74

Tallulah sa for siden:

Vi er veldig klar over det (Even more etter å ha blitt taua! :knegg: ), det bare glapp den ene gangen. Nå pleier vi å kjøre bilen til svigers før ferier.


#75

Lenam sa for siden:

Ingen prikker. En beltebot, en bot for feil lysbruk og en parkeringsbot som jeg strengtatt ikke skulle ha. Sto på blodgiverplass og fikk bot for å ikke ha blodgivermerke synlig. Vel merket satt godt synlig på bakruten.


#76

Lavender sa for siden:

På Majorstuen tok jeg sjanser og parkerte for nærme kryss. Kunne godt bruke 30 min på å lete etter ledig plass når jeg var sent hjemme fra jobb. Og da er jeg ikke kresen på plassens størrelse eller usikker på lukeparkering. Ser beboerparkering er blitt mer vanlig.


#77

Pelen sa for siden:

Ja, en gang jeg var på treff med mange fra NM/FP for mange år siden. Kjørte hjem kl 02.30 og var alene hele veien og så fotoboksen i Nittedal. Bråbremset ned til det jeg trodde var 60, men det viste seg jammen meg å være 50 og jeg kjørte i 61. Mener at det ga to prikker.


#78

Polyanna sa for siden:

Noen trenger litt mer "the hard way"-læring av den der "5 meter fra krysset"-regelen, som i noen gater virker virkelig totalt sinnsvak. Passiar på Majorstuen, ca. 2003:

Polyannamann: "Jammen, herregud, det er jo i god avstand til krysset, og en bitteliten gate, SÅ nøye KAN de da ikke være??"
Polyanna: "VIL DU FOR I SVARTE HELVETE BARE TRO MEG PÅ DET??? DE ER SÅ NØYE!!!"

Gjenta hver gang vi skulle parkere. :gal:

Til han fikk bot, for å stå en halvmeter for nær krysset. Da lærte han, da. :knegg:

Og så syns jeg det, før jeg fikk Easypark-appen, er veldig lett å glemme tiden, altså!


#79

Polyanna sa for siden:

Det var grunnen til at jeg solgte ungkarskvinnebilen min i sin tid. JEg ukependlet ofte, og det var jo helt uholdbart.


#80

Røverdatter sa for siden:

Jeg har også fått parkeringsbot en gang. Da misforsto jeg skiltet og skjønte ikke at det sto taxier only mellom 06-22. :flau:


#81

Filifjonka sa for siden:

Jeg har fått to parkeringsbøter, begge fikk jeg like etter at jeg hadde fått lappen. Da bodde jeg i en knøttliten by med en hyperaktiv parkeringsvakt, på en hybel uten egen parkeringsplass. Jeg sverger at den parkeringsvakten kunne fly. :gal: En gang så jeg ham nede i byen, og LØP en bakgate opp til der bilen min sto - og da jeg kom dit sto han og skrev ut bot?! Enten kunne han fly, eller så var det et enegget tvillingpar som hadde samme jobben.

Etter det har jeg ikke fått bøter av noe slag.


#82

GinaK sa for siden:

Knirk. Har hatt lappen i 27 år. Ingen prikker, ingen fartsbøter men en P-bot. Egentlig ikke min skyld for handicap-tegningen var malt på bakken og skilt på veggen og det var snø og snøfonn som dekket dette men betalte boten. 17 år siden nå.
Har blitt stoppet få ganger og burde egentlig bytte førerkort for jeg har byttet etternavn. Får man bot for det, forresten? :confused::o


#83

Odelia sa for siden:

Øehh... Du er visst ikke alene om det :sparke: Burde ha fornyet førerkortet med riktig etternavn for 9 år siden:o Æsj, må man ta nytt bilde da?


#84

Honda sa for siden:

Har kjørt prikkfritt i 14 år, men har fått en bot men den var under grensa for prikk. kjørte i 4 i 50 sona for 12 år siden.


#85

polarjenta sa for siden:

Du fikk den for å kjøre for sakte ja? :knegg:


#86

Neket sa for siden:

Jeg byttet i fjor, og jeg trengte ikke ta nytt bilde. Damen sa man måtte bytte når man skiftet etternavn, men jeg spurte ikke om man fikk bot.


#87

Odelia sa for siden:

Flott, takk, da får jeg kjøre bortom!


#88

IzziCreo sa for siden:

Nei. Ikke bot, prikker, forelegg eller noe å utsette på kontroll e.l. Jeg er en sjåfør som er langt over gjennomsnittet opptatt av å kjøre etter trafikkreglene.
Hatt lappen i 20 år.


#89

Divine sa for siden:

I 2005 fikk jeg tre prikker i førerkortet. Helt utrolig ironisk, egentlig, for alle som kjenner meg, vet at det finnes knapt en mer lovlydig sjåfør enn meg. Men det som felte meg, var et stoppskilt. I følge politimannen som stoppet meg, hadde de filmet meg med et følsomt kamera og selv om jeg hadde stoppet lenge nok, hadde de målt en ørliten bevegelse framover, ergo hadde jeg ikke stått 100 % stille. Han ville egentlig ikke gi meg boten, men sa at han måtte, siden all filmingen ble registrert. Jeg tror det ble 6000 i bot, og i alle fall tre prikker i førerkortet. Jeg var helt knust i lange tider framover. Jeg prøver ikke å bortforklare meg, men det er litt bittert at jeg fikk samme straff som om jeg skulle ha sust forbi stoppskiltet i full speed.

Utenom det har jeg to fartsbøter (minste sats) og tre eller fire parkeringsbøter pga. feilparkering (men ikke med vilje, gambler ikke med sånt).


#90

Filifjonka sa for siden:

Uff, så utrolig kjedelig Divine! :gal:


#91

Polyanna sa for siden:

Å, så surt og urettferdig, Divine!


#92

Lenam sa for siden:

Jeg har blitt stoppet to ganger der jeg ikke har hatt med meg førerkortet engang. Men så lenge jeg hadde visakortet med så var det helt greit.


#93

GinaK sa for siden:

Jøss, holder det med med Visakort altså? Vognkortet stemmer jo med mitt riktige navn da.


#94

Lenam sa for siden:

Så lenge du kan legitimere deg så sjekker det jo det på sekundet mot registrene.


#95

Nextlife sa for siden:

Åh, her må jeg bare inn med mannens glansnummer. Han kjørte på rødt lys med en uniformert politibil bak seg. :knegg:
Det ble en saftig bot, men det var før prikkenes tid.


#96

Sissel sa for siden:

Nei, ingen prikker eller bøter (utenom parkeringsbøter). Har hatt lappen siden 1988.


#97

Blå sa for siden:

Ingen prikker, men det er egentlig bare flaks. Jeg har klart å kjøre på rødt og det hadde jeg vel mistet lappen på om jeg hadde blitt oppdaget.

To parkeringsbøter, den ene var ren dumskap, jeg fulgte med flokken i en feilparkering. Den andre hadde jeg parkert i en nabogate, og så satte de opp skilt med parkering forbudt mellom 7 og 17 og siden jeg ikke så til bilen før det var gått noen dager så hadde jeg klart å få bot.


#98

Neket sa for siden:

Du kan fint få bot likevel, jeg kjenner flere som har fått det selvom de har hatt med annen legitimasjon.


#99

Susse sa for siden:

Ingen prikker eller slikt,derimot en del parkeringsbøter opp i gjennom. Feilparkering, glemt å betale ect. Alltid stressa. :sukk:


#100

Pøblis sa for siden:

Jeg har hatt førerkort siden 1985. Sommeren 2013 var jeg på tur i hjemfylket til noen og røk på en smell da jeg kjørte i 71 km/t i det jeg trodde var 80-sonen, men det viste seg at det har 60 akkurat der, gitt. Reidar som politimannen med laserpistolen het, ga meg bot og to prikker.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.