Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tilbehør til indisk

#1

Zulu sa for siden:

Vi skal ha gjester på Butter Chicken på lørdag og jeg har lyst til å jazze opp litt på tilbehørsfronten. Vi pleier å ha papadums, naan og raita, men jeg vil ha noe mer. For eksempel sånn mykostgreie blandet med spinat. Hva heter det igjen? Og er det noen som har en god chutneyoppskrift? Andre gode tips? :nam:


#2

Fibi sa for siden:

Mangochutney. :nemlig: Og om du skulle være heldig nok til å komme over denne, så er den et absolutt must!

Jeg finner den ingen steder lenger, og den er dypt savnet. :sukk:

Ja, og basmatiris selvsagt. Gjerne krydret med indisk krydderblanding slik at den blir sånn gul og fin. Men jeg aner hvirkelig ikke hvilke krydder som evt brukes. :knegg: :boil-in-bag-dronning:


#3

Dixie Diner sa for siden:

Jeg koker som regel risen med gurkemeie, koriander, paprika, spisskummen, chili og litt kardemomme. Kanongodt. Ja og så kokes den i buljong, ikke rent vann. Kan nesten spise den uten tilbehør.
Og så lager jeg pannestekte naanbrød med hvitløk og koriander. Tar litt tid og stå og steke en og en, men jeg lager MANGE om gangen og slenger restene i fryseren. De blir magiske altså, og så funker de perfekt som kjapp pizzabunn om man har lyst på pizza en kveld. Bare ta ut et naanbrød fra frysen, legge det frossent på stekeplata, ta på fyll og steke i noen minutter. Mmmm.


#4

Zulu sa for siden:

Takk for tips! Ja, jeg kunne jo laget naanbrødene selv, så klart. :nikker: Til hverdags så har det ofte blitt ferdignaan.


#5

Dixie Diner sa for siden:

Ingenting galt med ferdignaan. Jeg har ikke kunnet bruke det tidligere da alle har kumelkyoghurt i seg (jeg baker selv med soyayoghurt). Men nå fant jeg ut at Eldorado sine vakuumpakkede er melkefrie, så da blir det nok endel ferdignaan på meg også, gitt. Selv om de hjemmelagde er tusen ganger bedre, selvsagt. Men litt mer stress.

Jeg liker godt å ha fersk mangosalsa til indisk. Skjærer moden mango i biter og blander med litt olivenolje, finhakket rød chili, fersk koriander, litt raspet hvitløk, salt, pepper og litt spisskummen. Kanongodt. Ja og så liker jeg å ha agurkbiter til.


#6

Tallulah sa for siden:

Saag Paneer! Eller Palak paneer. Jeg vet ikke helt forskjellen. :gruble:


#7

Zulu sa for siden:

Saag Paneer, ja! Jeg husker aldri hva det heter, men det er jo dødsgodt! Må google oppskrifter. :)


#8

liefje sa for siden:

Hvis du vil ha maaltidet mer indisk, serverer du papadums og ulike chutneys som lett "forrett" i stedet for som tllbehör. Ogsaa lager du 2-4 forskjellige hovedretter. Butterchicken som sagt, evt. en annen kjöttrett og to grönnsaksretter (spinatostegreien som du nevnte ogsaa en rett med linser). Ris og naan til.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.