Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken Kindle til meg eller Hiawata?

#1

Tallulah sa for siden:

Jeg har en eldre Kindle uten lys, uten farge og uten touchscreen som jeg i grunn er veldig fornøyd med. Det er ikke den aller første versjonen, men kanskje den andre? Etter å ha lett etter en del engelske barnebøker og funnet svært mange av dem kun i kindleutgave vurderer jeg om Hiawata skal få en Kindle. Det er også snakk om plass, vi bor i en liten byleilighet og har altfor mange bøker allerede. Vi er flinke til å bruke biblioteket, men det er ikke alt vi får tak i der.

Om det er bøker med tegninger (sånn som Diary of a Wimpy Kid), må de kunne vises på kindelen også, de kan kanskje det på de gamle også?

Så jeg vurderer enten at Hiawata arver min gamle, og jeg kjøper en ny, eller omvent. Hva tenker dere? For hans del er det greit at den ikke kan brukes til noe særlig annet enn å lese bøker. For min del også, egentlig. :lettåavlede: Den må kunne leses med solbriller på stranda også.


#2

Esme sa for siden:

Sønnen min fikk den gamle kindlen min da jeg kjøpte Paperwhite. Han ville gjerne bruke Paperwhite i begynnelsen, fordi den har internt lys, men har sluttet å bruke den fordi han peller på skjermen/kommer borti og så blar den en side, så han vil absolutt ha knapper på sidene for å bla med.

Derfor skal han få Voyage når hans kindle konker. Når det gjelder bøker med mye fine bilder, farger og slikt som ikke gjøre seg i svart-hvitt, så er det best å lese på ipaden. Men enkeltbilder går helt fint på Voyage altså, det er en god nettleser.


#3

Tallulah sa for siden:

Hva er egentlig forskjellen på voyage og paperwhite? Knapper vs touchscreen?


#4

Esme sa for siden:

Begge har touchscreen, Voyage er bittelitt tynnere og lettere (forskjellen er 20 gram), og litt klarere skjerm og så har Voyage de knappene da. Om dette er verdt den tusenlappen det er i forskjell, ja, tja.
For sønnen min hadde det vært verdt det tror jeg, han blir knallsur av å bruke paperwhite, men han er jo like sær som meg så det kan godt være at det er han som er koko.


#5

Tallulah sa for siden:

:knegg: Min er ganske adaptive til teknologi, men han syns ofte det er gøy å leke med duppedingser, så jo mindre den kan gjøre dess bedre, egentlig. Hva med den billigste Kindelen? Hva er fordelen ved en Paperwhite fremfor den?


#6

Sol sa for siden:

Jenta mi elsker det innebygde lyset og leser med det på alltid. Hun liker ikke å lese på iPad.


#7

Tallulah sa for siden:

Hvordan er størrelsen? Kan jeg bruke coveret mitt fra den vanlige kindelen?


#8

Tjorven sa for siden:

Snuppa leser nå nesten bare bøker på kindle. Hun låner min paperwhite, og har ikke klaget over sidebytter osv.

Men jeg er ikke sikker på hvordan det funker når det er tegninger osv.

Snuppa har fått påvist dysleksi, og jeg fikk tips her inne om at hun da burde lese på kindle med større skrift og større linjeavstand. Det gjorde virkelig underverker for hennes leseglede.


#9

Esme sa for siden:

Paperwhite har innebygd lys, og er mye bedre. Jeg ville valgt mellom Paperwhite og Voyage. Ikke den vanlige touchen uten lys.


#10

Candy Darling sa for siden:

Sneipen elsker sin Kindle Paperwhite, og har lært seg å finne tilbake ved uhellblaing ganske raskt. I motsetning til sin far, som blir dramatisk og teatralsk. :knegg:

Sneipen har også ganske så raskt helt mistet lysten på å lese annet enn tegneserier og aviser på papir.


#11

frukt sa for siden:

Den fungerer greit nok med bilder og tegninger, man kan zoome, men det er jo ikke farger da.


#12

Tallulah sa for siden:

OK, da bestiller jeg en paperwhite til meg selv, også arver Hiawata min gamle uten lys. Jeg kjøper ikke ny til oss begge når den tross alt virker. :) 3G/uten reklame? Er det verdt pengene?


#13

frukt sa for siden:

Jeg har ikke 3g og savner det ikke. Men nå er jeg ikke så mye ute og farter, og når jeg er finner jeg alltids gratis wifi en plass.


#14

Candy Darling sa for siden:

3G er ikke verdt det for meg, vi har alle kun wifi. Reklame orker jeg ikke.


#15

Tallulah sa for siden:

Men er den reklamen i veien? Det står at den IKKE er der når jeg leser.

Jeg har ikke savnet Wifi på den gamle, om jeg er lenge uten så har jeg et ganske stort lager med bøker der inne jeg kan ta tak i.


#16

Stellebord sa for siden:

Jeg har ikke reklame og ikke 3G. Har til nå ikke savnet 3G en eneste gang.


#17

Esme sa for siden:

Reklamen er, etter hva jeg forstår, på "skjermspareren" istedet for pene tegninger. Kommer ikke opp når du leser eller er inne i menyer.


#18

Input sa for siden:

Da jeg skulle kjøpe fikk man ikke kjøpt den med reklame til Norge uansett. Får man det nå? Tenkte mannen skulle få Kindle til bursdagen sin.


#19

Tallulah sa for siden:

OK, det plager meg ikke.

Ah, se der ja. Det kom ikke opp før jeg prøvde å bestille.


#20

Benmurphy sa for siden:

Sist jeg sjekket, som er noen uker siden, kostet Kindle mindre fra den norske nettbutikken Multicom enn fra Amazon. Min erfaring med Multicom er veldig god, det var feil på min Voyage, og support og service fra Multicom var minst like god som Amazon sin, og jeg syns det var mindre heft å returnere en Kindle med posten i Norge enn med bud til Amazon i USA (jeg har gjort begge deler, og i begge tilfeller returnerte jeg den ikke før jeg hadde fått en ny som var i orden).

Jeg tror Multicom bare selger modellene med reklame. Reklamen vises på spareskjermen, altså når den er av, og i et lite banner nederst i hovedmenyen. Ikke mens du leser. Jeg så bare reklame for bøker, men likte det ikke noe særlig, så jeg fikk Amazon chat support til å slå av min uten at jeg måtte betale noe for det. (Det koster egentlig $20-$30, men jeg måtte pussig nok ha amerikansk kredittkort for å gjøre det selv, så da gjorde support det gratis i stedet).

Og når det gjelder spørsmålet om Kindle Voyage er verdt prisen, så kommer det an på; den koster tusen kroner mer, altså nesten det dobbelte av en Paperwhite. Jeg har hatt min i tre måneder, og er eksepsjonelt godt fornøyd. Den har veldig mye bedre skjerm, og mye bedre utforming enn Paperwhite. Utformingen blir sikkert litt smak og behag, men jeg er veldig fornøyd med at skjermen ikke er senket ned, så jeg kan bla om ved å skyve inn fra kanten. De trykkfølsome feltene som gjør at den kan brukes både med venstre og hølyre hånd er også en stor forbedring. Jeg tror ikke jeg vil være i stand til å være fornøyd med å bruke en Paperwhite igjen. Først og fremst på grunn av at skjermen er veldig mye skarpere og bedre på Voyage. Voyage er helt klart den beste ebokleseren som kan kjøpes for svært mange penger.

Ben "sharper image" Murphy


#21

Tallulah sa for siden:

Takk, Ben Murphy! Det du sier om begge hender, betyr det at Paper White funker best i høyre hånd? Jeg er venstrehendt så det er et poeng for meg at den funker like godt i begge hender.

(Paperwhite er billigere fra amazon nå, 1086 (uten reklame) mot 1229 (med reklame) på Multicom)


#22

Input sa for siden:

Nei, jeg har uten reklame, kjøpt på Multicom. Og det var billigere der enn fra Amazon da jeg kjøpte også.


#23

Tallulah sa for siden:

Ser ikke ut som Amazon sender Voyage til Norge i det hele tatt?


#24

Benmurphy sa for siden:

Det er litt forskjellige meninger om det. Jeg syns ikke Paperwhite fungerer særlig godt i venstre hånd, men jeg er ikke venstrehendt, så det kan godt hende jeg ikke er god nok til å kompensere for høyrehendte innretninger.

Paperwhite har bare touch-skjerm, og ingen knapper, så du må trykke eller skyve, på skjermen for å bla om. Du kan bla om med å skyve mot venstre med venstre tommel når du holder den i venstre hånd, men det blir jo en lengre bevegelse enn å bare trykke (eller skyve) med høyre tommel.

Voyage har trykkfølsome knapper for å bla begge veier på begge sider av skjermen. Knappene beveger seg ikke, men har en liten vibrasjonsfeedback når de registrerer ett trykk. Noen liker dem ikke. Jeg syns de er fine. Touch-skjermen oppfører seg likt på Voyage som på Paperwhite, men er bedre å bruke på Voyage, fordi skjermen ikke er senket ned fra karmen.

Ben "buzz" Murphy


#25

Candy Darling sa for siden:

Jeg har selvsagt abnormt lyst på Voyager, men som motvekt kan jeg likevel si at jeg er veldig fornøyd med PW (og synes det var en stor forbedring fra Touch, som var min forrige.)

:all the way:


#26

Benmurphy sa for siden:

Da tror jeg ikke du har regnet med frakt og mva fra Amazon. Amazon tilbyr meg en Paperwhite levert til like under 1600 kroner. Fra Multicom blir det under 1300 kroner.

Ben "price of doing business" Murphy


#27

Tallulah sa for siden:

Haha, du har selvsagt rett! Jeg så meg blind på "Free shipping!"


#28

Adrienne sa for siden:

Jeg er venstrehendt og har PW og synes ikke det er så veldig tungvindt, men det hadde vært bedre om jeg var høyrehendt. Jeg ender opp med å holde Kindlen i begge hender eller i høyre, for hvis jeg skal bla med venstre hånd må tommelen dekke "arket" i to sekunder mens jeg blar. Det hadde sikkert vært bedre med en Voyager, men ikke nok til at det forsvarer prisforskjellen mellom den og PW.


#29

IzziCreo sa for siden:

Bilder på Paperwhite går helt fint. Poden leser endel slike bøker, og han klager ihvertfall ikke.

Jeg ligger mye og leser og blar fint med en hånd faktisk. Måtte venne meg til det med venstre hånd, men nå går det fint. Jeg har dog liggende format på Kindle'n, ikke stående som er det vanlige. Liker liggende mye bedre, mens mann og barn foretrekker stående. Mulig det er litt ulikt å bla da? :vetikke:

Kjenner jeg meg selv rett så kommer jeg nok til å skaffe meg en Voyager når min Paperwhite ikke vil mer, men den er jo fortsatt ganske så ny, så det blir nok lenge til :knegg:

Tror ikke de selger de med reklame til Norge, nei.


#30

Éowyn sa for siden:

Jeg er venstrehendt og har PW. Funker fint for meg, i hvert fall. Enten blar jeg med venstre tommel eller så holder jeg den i venstre og kun blar med høyre.

Men jeg bruker høyrehånden mye ellers og. F.eks skriver jeg nå innlegg på mobilen med den, kaster ball bedre enn med venstrehånden etc.


#31

Tallulah sa for siden:

Jeg er litt sånn jeg og, Eowyn.


#32

nokon sa for siden:

Marianne i ebokhylla-bloggen har skrive ei samanlikning av Paperwhite og Voyage. ebokhyllami.blogspot.no/2015/04/kindle-voyage-review-omtale.html?m=1

Eg har PW og er fornøgd, men ikkje forelska. Eg synest han er vanskeleg å bruke med bare ein arm (noko eg vende meg til då eg hadde Sony Reader), sidan ein må sveipe eller trykke på skjermen for å bla. Eg sakner knappane som eg kunne trykke på med same hånd som eg holdt brettet. Det passer ikkje med min vanlige liggestilling å måtte bruke begge hender.

Voyage selgjest ikkje til Europa endå.


#33

Tallulah sa for siden:

Takk for link, nokon! Voyage høres jo fantastisk ut. Nå har jeg fått kjøpe en brukt paperwhite etter å ha testet min gamle Kindle på Hiawata. Min er 3. gen og jeg har jo vært fornøyd med den frem til nå, og er det egentlig fremdeles, så i denne omgangen holder nok det til vårt bruk. Så får jeg vurdere en voyagevoyage om en av dem konker etter en stund.


#34

Benmurphy sa for siden:

Ikke fra Amazon.com til Norge nei, men Multicom selger dem i Norge, og det er godt mulig deres pris er lavere enn den Amazon kommer til å ta når de åpner for internasjonale bestillinger.

I tillegg kan de vel kjøpes i butikk hos Waterstone i UK; de samarbeider med Amazon. Hvis du har britisk eller tysk adresse kan den kjøpes fra amazon.co.uk eller amazon.de.

Ben "slightly European" Murphy


#35

Tallulah sa for siden:

Henter opp igjen denne. Hiawata arvet jo min 3. gen og jeg kjøpte en brukt paperwhite. Endel nyere bøker, f.eks. den andre Diary of pig og de siste treehouse-bøkene er ikke tilgjengelig for min gamle 3. gen og Høvdingen har mer eller mindre annektert den siden den funker strålende til kun tekst.

Vi lurer derfor på om Hiawata skal få ny til jul: enten arve min paperwhite eller få en helt ny. Hvor langt unna å bli utdatert er paperwhite? Han leser mye manga også, funker noen av kindlene som tegneserieleser?



#37

Esme sa for siden:

Tror det tar lang tid før paperwhite er utdatert. Jeg synes ikke kindlene er så bra som leser for illustrerte ting, men det kan du vel teste selv dersom du har en? Voyage har bedre oppløsning og "hvitere" bakskjerm, men er skeptisk til at det funker for tegneserier likevel.

Jeg driver og tenker frem og tilbake også om sønnen min skal få Voyage, han har min gamle og liker ikke å lese på paperwhite som jeg tenkte å kjøpe til han fordi han vil bla om med knapper. Han er en vims og peller på alt og så vips er det bladd om og det blir han sur av, så han må få Voyage når den gamle gir seg.

Men i ditt tilfelle hadde jeg kanskje gitt gutten paperwhiten og kjøpt en voyage selv.


#38

Tallulah sa for siden:

Kanskje han skal få lese en bok på paperwhiten, så kan jeg se hva han syns. Jeg fant ingen av mangaene han lese for tiden for kindle anyway, så da er det vel mest for barnebøkene som også inneholder litt illustrasjon.


#39

Timar sa for siden:

Voyager er ikke noe must, altså? Jeg skal kjøpe Kindle til en som i utgangspunktet ikke leser så mye, annet en faglitteratur. Er det en enkel måte å få faglitteratur inn på Kindlen? Hvis ikke kommer han sikkert bare til å bruke ipaden..


#40

Tallulah sa for siden:

Mye frem og tilbake her, altså. :knegg: Vi har nå bestemt at Hiawata skal få min Paperwhite til jul, jeg blir virkelig ikke venn med den, også tar jeg min gamle 3. Gen tilbake. Som venstrehendt er ikke Paperwhite noe særlig, og jeg likte bedre å les uten lys. Jeg leser dessuten bare tekst, mens han leser endel bøker med bilder som ikke er nedlastbare til den gamle kindlen. Jeg tipper han vil bli superfornøyd! Jeg skal bare sy et nytt trekk til den. Voyage koster over 2000,- nå, så om jeg evt skal oppgradere så får det skje på et senere tidspunkt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.