Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Når kan jeg plante ut pelargoniaen?

#1

kokosbolle sa for siden:

Og når kan jeg kjøpe sommerblomster til pottene?

Hvor varmt bør det være?


#2

Matilda sa for siden:

Her hos oss litt lenger øst er hovedregelen "etter 17. Mai", men poenget er vel at det må være garantert frostfritt om natta. Jeg pleier å plante lobelia og petunia ut rundt 17. Mai og dekke dem til om natta enda ei uke eller to, pelargoniene venter jeg enda litt med. Det vil si, jeg har rundt ti stykker i vinteropplag, så de får stå ute på dagtid for å venne seg litt til været i en overgangsperiode. For tida får de bare et par timer ute på ettermiddagen, men etter hvert hiver jeg vel alt ut før jeg drar på jobb om morgenen. Eller, mannen kan gjøre det. :knegg:


#3

Harriet Vane sa for siden:

Til og med vi i H1 venter til 17. mai (evt 16.) for jeg har flere ganger opplevd plutselig snøfall i mai, plutselig nattefrost osv.


#4

Chanett sa for siden:

Perlagoniane må vente, men jeg har brukt seksti kroner på to brett stemorsblomster bare fordi jeg hadde lyst. Gjorde det samme i fjor og i forfjor og det gikk bra. Også har jeg kjøpt noen hardfør krydderurter. Av den typen som overvintrer.


#5

kokosbolle sa for siden:

Den er grei, da får de stå på vaskerommet enn så lenge. Utfordringen min er at vi ikke har et eneste egnet sted i huset hvor de kan stå, så nå står de egentlig for varmt.


#6

Harriet Vane sa for siden:

Stemor tåler inntil 5 minusgrader, så det er ingen fare.


#7

Matilda sa for siden:

Stemorsblomster har jeg hatt ute siden uka før påske, sammenplanting med påskeliljer. De har klart seg finfint. De jeg har sådd sjøl får bo inne litt til.


#8

Kanina sa for siden:

Jeg har plantet ut lobelia og hengepetunia. Det gikk så fint i fjor, så jeg tar sjansen igjen nå. Følger med på været, så vhis det blir meldt plutselig nattefrost, kan jeg alltisd ta balkongkassene innunder taket og holde dem lunt.


#9

GinaK sa for siden:

Fristet her også men venter foreløpig med sommerblomster. Det er bare 2 grader på morgenen, i går var det riktignok 8 men det skal bli kjøligere igjen.
Holder meg til Stemor etter påskeliljene og mulig jeg kjøper sommerblomster til 17.mai.

Butikken her har begynt å ta inn hageblomster og thuja og nå selger de stor hagehortensia til 149,- Er fristet til å kjøpe en sånn og plante i krukke. :)


#10

Malama sa for siden:

Stemor er greit, men jeg har også noen pellargoniai vineropplag som nå som våren er kommet står for varmt (de har egentlig stått for varmt det meste av vinteren, så jeg er spent på om de klarer seg ute) de får vente litt til, det SNØR jo. (i 6 plussgrader, vel og merke...)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.