Jeg har korpsbarn, det i seg selv er hektisk. Nå er hun ikke aspirant lenger, så dermed er det full rulle fra grytidlig morgen (revelje 0700) til borgertoget er ferdig (17-tiden håper jeg). I tillegg er hun 4. klassing. Her er det 4. trinn som arrangerer på vår skole, så i år blir det ekstra travelt.
Hva i all verden kan vi spise, tro? Vil tro vi ikke rekker å spise noe annet enn pølser før etter 17. Etter det bør det være noe lettvint, men godt, med preg av fest. Heldigvis er det jo fri 16. mai, så ting kan lages på forhånd, men jeg må nok bake kaker til både korps og skole.
Aller mest frister det å bestille buffet på et hotell i byen, men je er usikker på om vi orker når alt er ferdig eller om det er like greit å dra hjem og spise hjemme. Det er tross alt skole og jobb dagen etter.
Jeg har også korpsbarn, og selv om det er kjekt og stas, så har jeg ingen ambisjoner utover dette på 17. mai. Det vil si at vi ikke spiser annet enn lunsj hos besteforeldre i 13-tiden og en og annen pølse hist og her.
De siste åra har vi grilla, men rundstykker med pålegg har forekommet. Salat og garnityr og kanskje eggerøre og laks og litt sånt, så blir det så godt og mettende, atte. Kake til kaffen etterpå og is til barn i alle aldre.
Kjente jeg faktisk gruer meg litt etter å ha googlet meg frem til programmet for byen i går. I fjor var det travelt nok og da slapp hun borgertoget siden hun bare var aspirant. I år må hun stille opp på alt.
Ja, men drit i maten den dagen da. Her er det full rulle fra 07-18, med pause mellom 12.30 og 15.30. Da lunsjer vi hos besteforeldre. Ellers hadde vi sikkert spist enda mer pølser. Når vi kommer hjem rundt 18, så tar vi på oss joggis og ser på tv. Lite fest over den dagen da. :knegg:
Veldig usikker i år. Park Inn i Stavanger har vegansk 17. mai-buffet i år, frister veeeldig å dra dit, men det koster 415 kr per person og vi har ikke råd til at alle drar. Ungene vil nok uansett være på skolen og delta i arrangementene der, og vi har foreldreansvar så mannen tar seg av det, det varer jo en stund.
Frister litt å ta med minstemor og dra på buffeten, hun spiser gratis siden hun er under 3 år. Hvis ikke så inviterer jeg sikkert min mor og bror hit på lasagne eller noe.
Vi ender med bare pølser og is og ræl i løpet av dagen, og jeg har ingen ambisjoner når vi kommer hjem. Pleier steke Grandiosa som vi spiser i sofaen i pysj. Det er perfekt.
Jeg hadde ikke giddet å styre med noe spesielt når det er så hektisk i utgangspunktet. Vi har ingen fast tradisjon på mat, men vi pleier å være hos en venninne eller hos foreldrene mine og spise. Det har vært alt fra karbonader til koldtbord til lapskaus.
Her er det full rulle 17. mai, så vi er heldig om vi rekker å spise i det hele tatt. Som regel spiser vi frokost sammen (litt ekstra god mat og festdekket bord), og så er det evt en pølse eller suppe på skolen.
Vel hjemme (rundt kl 18) har vi rømmegrøt om svigers kommer, ellers har vi typisk lørdagsmat som taco, pizza e.l
Jeg sprekker av stolthet og griner en haug. :sparke: Huske solbriller... Jeg har nedtelling til 1. mai. Første året med full uniform! Juniorkorpset har bare korpsgensere. De er juniorer til de er 11.
Jeg har alltid brukt hele 17. mai til spilling med korps og orkester, fått servert diverse mat mellom slagene. Dette har gjort at jeg ikke har med meg noen mattradisjoner denne dagen. Enn så lenge har vi det rolig med arrangement bare noen timer midt på dagen. Vurderer å hive noe i sous vide før vi drar på feiring, evt grille når vi kommer hjem.
Jeg er vokst opp med et digert barnetog som startet 8.00. Ungene mine går i tog som starter 9. Jeg har notert meg at de andre steder i Norge starter mye senere. Jeg begriper ikke hvorfor det ikke gjøres i Stavanger. Jeg fatter det virkelig ikke.
Tog som starter kl 8-9 er kun idioti. Det må da kunne gå an å forskyve dagen litt?
Her starter toget kl 11, der vi bodde før startet det kl 13. Perfekt tid med feiring fra 12-18.
Kan tenke meg det blir stas! Her har det vært uniform siden i fjor 17. mai (kun pga 100-års jubileet). De spilte i full uniform i går før fotballkampen mellom Start-Vålerenga. Jeg er like stolt hver gang.
Enig! I år skal vi i det minste gå i vår bydel, ikke i sentrum, så det gjør det litt bedre (det blir et mindre tog, men mer enn stort nok). Men borgertoget (eller folketoget som dere kaller det) er jo i sentrum, så da må vi dit uansett.
Perfekt tidspunkt! Revelje i full uniform med oppmøte 0645 er ikke bare bare! Og da går det slag i slag for musikantene frem til borgertoget er slutt utpå ettermiddagen.
Høres ut som en god plan, det! Jeg tror vi adopterer den. Kaker og is tenker jeg vi støtter korpset og 4. trinn med i år (altså ikke baker noe til å spise hjemme).
Vi griller alltid på 17. mai, så menyen varierer litt. Jeg orker ikke noen stor fancy middag etter en hel dag ute, og da er grillmat (gjerne med tilbehøret laget på forhånd) perfekt.
Her starter toget 12.15 (oppmøte en halvtime før) og det er helt perfekt.
Vi har ikke rukket å tenke på nasjonaldagen en gang enda. Vi tar det nok stille og rolig, med tanke på minsten og faren for overstimulering og smitte, men det blir nok nedom byen for å se barnetoget. Mellomste er førsteklassing, men jeg er usikker på om han har lyst til å gå i toget. (Liker ikke folkemengder og mye bråk.) Blir vi hjemme lager vi nok til litt tapaslignende i totiden, hvis ikke aner jeg ikke.
Pølser med brød. Fra jeg var liten brukte foreldrene mine alltid rømmegrøt og spekemat men siden jeg ikke liker rømmegrøt ble det pølser i brød på meg. Det har jeg faktisk tatt med meg videre, at på 17.mai så hører det liksom med en pølse eller to men da ikke wiener som resten av året men grillpølse med mye deilig nystekt(ikke tørka altså) løk til. Går ikke av veien for å finne nye tradisjoner heller, kanskje vi går for grillmat i år, tror kanskje det var det vi hadde i fjor også. Og kake, vi hadde verdens beste(men uten nøttene).
Vi har ikke korpsbarn men er ansvarlig for kaker og leker på skolen i 5. og 6.klasse.
Det året eldste gikk i 6. var det jubilèum så skolen gikk i toget i sentrum så da måtte vi haste hjem igjen til arrangementet begynte på skolen.
Det året lå lista svært lavt for servering hjemme.
Her er det møte på skolen 10.15. Taler før toget går 10.45. Toget går forbi her i gata sånn ca 11.20 så vi blir med oppover og henter han på endestasjonen.
Det er leker på skolen rett etterpå.
Vi pleier å gå hjem ved 14 tiden og så kommer resten av slekta rundt 15-16-tiden.
Vi har hatt det enkelt med pølser i mange år så det er vi ferdige med.
I fjor ble det koldtbord med karbonader, kyllingvinger, eggerøre og laks, pastasalat, pai, kabaret og oppskåret grønt ved siden av. Pluss foccacia og loff. 2 kaker is og gelè.
Vi er dårlige på grilling. Det betyr at det er jeg som flyr ut og inn som en huggern høne så det utgår.
Her er det oppmøte senest 8.45...
Så det blir god frokost hjemme, og litt lunsj etter barnetoget og før vi drar på skolen der det er pølser og is.
Vi pleier å grille eller ha noe koldtbordlignende på ettermiddagen, så er det av med bunaden og joggedressen på.
Vi har noen ganger laget lapskaus hjemme, noen ganger grillet og noen ganger har vi vært ute og spist med en vennegjeng. Vi gjør det som faller oss inn, egentlig. :knegg: Dagen er så tradisjonsbundet likevel at maten kan vi sjonglere litt på.
Her er det bare et tog, så 17.mai er egentlig lite stress. Sikkert litt mer stress for de med korpsbarn for de spiller vel fra morgenen av, jeg vet at de pleier å spise frokost sammen på det ene hotellet. Sånn ca kl 14-15 er den offisielle delen av programmet over.
De siste årene har vi pleid å møte de av naboene det passer for, på fellesområdet. Vi lager pizza og noen har med kake. Veldig koselig og uformelt, satser på samme opplegg i år.
Her har vi jo ikke korpsbarn, så etter barnetoget er det brunch enten her eller hos min mor.
Den består av rundstykker og div pålegg som roastbiff, røkelaks, reker osv.
Etterpå er det kake (den tradisjonelle 17.mai marsipankaken).
Etter folketoget, ca i 18-tiden, så griller vi med noen venner her hjemme.
De siste årene har vi hatt spiraloff med varme karbonader,eggerøre og laks. ( må ha kjapp mat når vi kommer inn dørene).
Siden jeg har bursdag den dagen har vi alltid gjester og serverer kake, iskake, lapper el. Lignende. Og alltid jordbær..
Vi skal grille sammen med mammaen til stenuppa (og hele familien der). Det blir koselig, men det blir en innmari lang dag, og jeg pleier å være veldig ferdig med pentøy og styr når vi er ferdig med å se på toget, så jeg gruer meg litt. :sparke:
Jeg kan love deg at her er det pentøyfritt når vennene våre kommer til oss på grilling. :knegg:
Jeg er superklar til å hoppe i mer bedagelige klær etter folketoget.
Vi har fast bord på et hotell i nærheten med en fantastisk buffet - dette bordet rommer minst 20 personer (jeg booker det når jeg betaler regningen hvert år), så her blir venner og familie invitert med. Med korpsbarn i 7 år har det vært deilig å komme til dekket bord. I år er det første gang vi ikke har korps på mange år så da blir det smørbrødkake til frokost, bløtkake til lunsj og buffeten på ettermiddag.
Jeg har lurt på om vi skulle spist buffet på hotell i byen mellom slagene, men vi har rett og slett ikke mulighet til å rekke det siden vi også må på skolen på arrangement der siden trinnet er arrangør.
Med små barn og skoleprogram som varer til 1800 tenker jeg egentlig at det er helt urealistisk å dra med barna noe sted også - det er jo vanlig dag neste dag. Vi ble bedt bort i fjor, men jeg takket nei med den helt ærlige begrunnelsen at ingen i familien kom til å orke å og noe sted.
Korpsbarn, uten at det medfører særlig ekstra. :filer:
Det betyr egentlig bare at det blirr litt rigging kvelden før, og at en av oss må snurre lykkehjul en times tid.
De spiller i toget på skolen, som er i 15-16-tiden. Ulempen er at barnehagen og skolen starter hvert sitt sted, så vi må dele oss. Mannen pleier å bære fanen til korpset.
Mat, ja ... Vi pleier å ha brunch hjemme hos oss, inviterer noen flere til det, så er det muligens pølse/rømmegrøt hos mine foreldre, og så griller vis hos venner til middag/etter skolearr.
Verden er helt i vater på søttende mai, ettersom ingen noen gang har introdusert den tåpelige ideen å dra til sentrum og se på hovedprosesjonen. :moahaha:
Tror borgertoget begynner 16 her. Antar det er ferdig i 17-tiden. Vårt korps er nr 16 ut, heldigvis. Etter det drar nok mange på tivoli, men jeg regner med vi drar hjem.
Vi har holdt på den både jeg og min bror så vidt jeg vet.
Vi spiser hos dem i år, så jeg vet ikke enda, sist vi var der fikk vi helgrillet biff, men mulig noe helt annet i år, time will tell.
Vi har ikke korpsbarn da, så vi har mye tid. Det meste vi har av forpliktelser er mannen er i 17. mai kommiteen, men det er jo ikke sånn veldig krevende.
Må i rettferdighetens navn nevne at det ikke er mye arbeid å være korpsforelder på 17. mai, vi (en av oss) må bare tidlig opp. De spiller til flaggheising klokka åtte (eller er det sju? :undrer: ), så spiser de frokost (vi sksl ikke smøre rundstykker i år), så marsjerer de i barnetoget mellom 9-10. Etter det er det slutt. Annethvert år går de i folketoget klokka 16, men ikke i år.
Vi foreldre skal ikke gjøre noenting bortsett fra å levere barn om morgenen. Og barnet selv er opptatt med spilling fra 7/8 til 10-11.
Her er det revelje kl 0700, så de skal leveres før det, kan tenke meg det er 0645 (men det er 5 minutter herfra, så det skal gå greit). Da går det slag i slag for korpset til etter skoletoget. Etter det har korpset arrangement i samfunnshuset, så da blir det litt spilling igjen, så spiller de i småbarnstoget som går rundt Amfi senteret og så skal de ha konsert utenfor et gamlehjem (det synes jeg er fint at de gjør). Tenker de har fri fra rundt 12 til 15.30. Antar de nok vil på skolen da på arrangementet der. Så borgertog kl 16.
Vi (jeg) må bake kake(r) til både korps og skole, men det er nå det minste problemet. Er jo fri dagen før, så massevis av tid til å ordne det på. Så får vi tildelt en vakt, hva vet vi ikke. Det kan vel være å gå med korpset i toget (plukke opp det de evt mister, ,være vakt), selge lodd, ha fiskedam, stå i kafe osv.
Det høres vidunderlig ut! Jeg synes vi slipper greit unna alle andre dager enn 17. mai. Det hadde på en måte vært litt hyggelig å fått med seg noe annet enn korpsdugnad den dagen.......Men, vi har stor inntektskilde den dagen, så er det verdt det.
Korpset vårt har en inntekt på rundt 700000 i året. Lite kommer fra 17. mai, og det er ikke mye dugnader resten av året heller. Men vi får inn ca 70000 på loppemarked, 50000 på tilsynsvakt for kommunen (da sitter foreldre vakt på skolen to kvelder i året) og rundt 50-70000 på lotteri før jul (tre timer dugnad pr familie). Det er alt som er av dugnad, og resten av inntrktene lommer fra kontingent (1200 i halvåret), og diverse andre greier. De har få medlemmer for tiden (41 stk pluss 18 aspiranter). De jobber med rekruttering. De ønsker rundt 40 i hovedkorpset, men er kun rundt 20. Dermed lite kontingentinntekter.
Høres ut som deres korps har vesentlig høyere inntekter enn vårt, Hyacinth. Husker ikke hva vi fikk inn på 17. mai i fjor, men de var svært fornøyde. Det var mer enn vanlig all den korpset gikk i byen pga grunnlovsjubileet og leide Christiansholm Festning og holdt arrangementet der. Det var en suksess! Husker vi syntes vi hadde så høye priser i kafeen, men virket ikke som folk brydde seg. Pengene satt løst hos de fleste.
Vi har økt kontigenten fra i fjor. Nå er den på rundt 1900 kr i året. Tipper vi er rundt 75 medlemmer inkl drill. Vi har ikke noe loppemarked. Jeg har tipset om det, men de hadde visst forsøkt det før uten særlig hell. Tipper dere i Rogaland får finere lopper rett og slett!
Hos oss tror jeg loppemarkedet som er 2 helger i året gir korpset hoveddelen av inntektene. Nå har jeg ikke barn der, men jeg hører de sier det. Det er full jobbing for foreldrene de to helgene da, men ikke så mye ellers tror jeg.
I fjor solgte hovedkorpset vaskemidler. Det gikk heller dårlig.
Det siste året har vi tatt inngangspenger på konserter som familien likevel vil stille opp på og hatt loddsalg der. I høst solgte de også gamle instrumenter på auksjon, instrumenter som kanskje ville blitt kastet ellers.
Synes jeg også! Skal tipse dem om det, så har de et år på seg til å arrangere det. Det er snakk om Italia tur til neste sommer, så de trenger nok penger.
Vi har loppemarked en gang i året. Da jobber foreldre ca 4 timer en dag, men ikke alle foreldre deltar, noen baker en kake i stedet. Styret i korpset vårt gjør helt utrolig mye. For å gjøre det lettere for foreldre, men også fordi de brenner for det.
Det er kanskje en del penger i omløp i kopset, men de har også høye utgifter på instruktører. De er veldig nøye med gode instruktører i alle årene ungene går i korpset. Det betaler seg, de oppnår gode resultater (1. plass i NM i fjor), uten at det går på bekostning av trivsel, det prioriteres også høyt.
Høres ut som likt opplegg som hos oss, det. Bra instruktører som lønnes. Trivsel er viktig, alle skal med og alle er like viktige. Men, vi mangler dirigent! Nå "låner" vi en fra et annet korps. Han er superflink, så fint for oss. Streng er han også. Så for tiden har vi endel ting sammen med det andre korpset han er dirigent for. Det fungerer bra, dermed blir det et kjempestort korps på over hundre medlemmer på endel arrangement. Vi skal til Oslo med dem i juni på Gardens Dag. Tror det blir kjempegøy og en flott opplevelse å marsjere ned Karl Johan med politihester foran.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.