Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Barn og bøker

#1

Stikka sa for siden:

Et par spørsmål.

Når begynte dere å lese lengre bøker for barna? Altså at fortellingen fortsatte over flere kvelder.

Bokklubber for barn. Hvilken bokklubb vil du anbefale? Storesøster er 3,5år og glad i bøker.


#2

Bokormen sa for siden:

Det er først det siste halvåret eller så at vi har holdt på med bøker som er litt tykkere og uten bilder. Jenta vår blir fem i september. Akkurat nå leser pappaen hennes "Charlottes tryllevev" for henne, men noen kvelder vil hun heller lese en mindre bok med bilder. Hun er ikke av de mest tålmodige, det skal sies. :knegg:


#3

Teofelia sa for siden:

Vi leste alle Knerten-bøkene i en jafs for omlag et år siden, mener jeg å huske, rundt Frøknas fireårsdag. Det var første gang vi leste en historie over flere uker. Jeg tror hun var 3–3,5 da vi begynte å lese lange billedbøker som vi strakk over et par kvelder (Serafin og hans makeløse mesterverk tror jeg var den første).


#4

Florence sa for siden:

Trenger også inspirasjon, er sinnsykt dårlig til å lese bøker for jenta mi. :sparke:


#5

Teofelia sa for siden:

Litt søk i gamle tråder på NM viser at vi leste Kardemomme by og Hakkebakkeskogen da hun var rundt 3,5 år gammel. Jeg tror Kardemomme by var den første "ordentlige" boka jeg leste for henne.


#6

Skilpadda sa for siden:

Kardemomme By og Knerten-bøkene var de første ett-kapittel-hver-kveld-suksessene hos oss også. :nikker:


#7

Teofelia sa for siden:

For ikke si bare-ett-kapittel-til-suksessene. :knegg:

#8

Honda sa for siden:

Turbo har bestandig likt bøker, begynnte å lese bøker som gikk over flere dager da han var rundt 2 1\2.
Det leses hver kveld, og det er pappaen som har den kosestunden:)

Nå for tiden driver de på med en donald bok turbo lånte selv på bibloteket, den er bare på 400 siderler Men er jo en del bilder da hehe

*Ellers har det blitt lest Alfprøysen sine bøker om Tsjekjærringa , turbo elsker de bøkerne, og svigermor har et par som blir lest igjen og igjen når han ligegr der.
*Kardemommeby. Leste et kapittel hver dag og så hørte han på kardemommeby cd i tillegg etterpå..
*Emil.
*Begynnte på Pippi men det intreserte han ikke.
Og div andre bøker som jeg og mann hadde i vår barndom.
Og bøker som turbo har fått i bokklubbene.
Mamma mø, gubben og katta osv

Han er medlem i Bokklubbens barn og Barnas bokverden


#9

Røverdatter sa for siden:

Vi begynte med Knerten-bøkene vi også. Det var da Vesla var 3,5-4 år tror jeg. Billedbøker begynte vi med tidligere, og for eksempel Kardemomme by leste vi over flere dager da hun var rundt 3 år. Vi prøvde "Mormor og de åtte ungene" også i 3-årsalderen, men det var for tidlig syns jeg. Hun satt og hørte etter, men jeg tror ikke hun fikk med seg alt helt.

Bokklubbens barn har jeg vært medlem av i årevis og nå har Vesla overtatt mitt medlemsskap. Jeg er veldig fornøyd med medlemsskapet. I tillegg raider jeg av og til bokhandlere for tilbudsbøker og handler masse i nettantikvariatene.


#10

Adrienne sa for siden:

Vi har såvidt begynt nå for et par måneder siden. Første boken var utrolig nok en bok som heter "Tor fire år" som vi fant i bokhyllene til svigers. Nå går det veldig mye i Hakkebakkeskogen, Karius og Baktus og Pippi. Jeg har prøvd meg på andre Astrid Lindgrenbøker også, og det var stas, spesielt Lottabøkene.



#12

Siri sa for siden:

Storesøster blir 4 i januar, men vi har ikke begynt med det enda, men etter å ha lest denne tråden har jeg bestemt meg for å låne bøkene om knerten på biblioteket. Vi har fast lesestund hver kveld.



#14

Maz sa for siden:

Karius og Baktus, Kardemomme by og Dyrene i Hakkebakkeskogen var vel de første her tror jeg. 3,5 eller så. Eller mulig det var Lotta. For det kom jo før jul i fjor.

Nå har vi lest alle Knerten bøkene og alle Emil bøkene. Hun ønkser ofte kortere historier nå også. Det varierer litt.

Jeg tror det er veldig greit å bruke biblioteket i starten og la barna få velge litt selv. Dessuten kan en spørre om hjelp.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.