Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Liker du oliven?

Liker du oliven?

  • Jeg elsker oliven! Har alltid syns det er godt.
    25 stemmer
  • Jeg elsker oliven! Måtte venne meg til smaken.
    65 stemmer
  • Jeg syns oliven er helt greit. Har alltid syns det smaker helt greit.
    5 stemmer
  • Jeg syns oliven er helt greit. Måtte venne meg smaken.
    37 stemmer
  • Jeg liker ikke oliven.
    75 stemmer
  • Jeg spiser bare brokkoli.
    2 stemmer
#1

Robyn sa for siden:

Jeg er litt nysgjerrig. Etter en langhelg i Spania forrige helg hvor jeg virkelig forsøkte å lære meg å like oliven må jeg bare innse at det ikke kommer til å skje.

Er det sånn at man enten elsker eller "hater" oliven? Eller går det an å synes at det smaker helt greit?
For min egen del tror jeg det er noe med beskheten eller noe sånt som gjør at jeg ikke klarer smaken. Konsistensen er ok.

Og dere som liker den, har dere alltid likt eller måtte det læres?


#2

Anne C sa for siden:

Nei.


#3

Albertine sa for siden:

Jeg har lært meg å like det. Foretrekker grønne oliven med stein. Plukker fortsatt av svarte oliven fra pizza, og skyr de grønne som er fylt med paprika. :grøss: Gleder meg som en unge til å spise store, deilige oliven i Hellas i sommer!


#4

Trois sa for siden:

Elsker oliven i alle varianter.


#5

Turban Smukk sa for siden:

Foreldrene mine på ca 70 har lært seg å like det. De har trent siden 70-tallet. Den voksne datteren min har også delvis lært seg det.

Jeg har alltid likt oliven. Jeg strever mer med søte ting i mat.


#6

Pappalille sa for siden:

Ja, gode så. :knegg:


#7

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har lært meg å like det. Kan ikke spise dem rett fra glasset enda men nå elsker jeg oliven på pizza, brød, i pastaretter osv. Jeg UTSTO ikke oliven før, var vel 32-33 år da jeg begynte å like det. Husk at det er stor forskjell på oliven. De sorte fra vanlig butikk er stort sett fargebehandlede, ikke ekte sorte. Jeg liker best marinerte oliven fra ferskvaredisken i internasjonale butikker, kanongode. Fra vanlig butikk må det være kalamataoliven, uten stein. Lilla.

11-åringen har alltid elsket oliven, fra hun var året gammel. Samme med 1-åringen, hun får det sjelden pga. saltinnholdet (skyller dem først) men får hun et par oliven koser hun seg ihjel. 7-åringen kan spise det men helst ikke.


#8

Tallulah sa for siden:

Nei, liker ikke oliven. Innbilte meg selv at jeg gjorde det i rødvinstida tidlig i tyveårene, men det var bare jug. :knegg:


#9

Fluke sa for siden:

Jeg elsker grønne oliven og kan spise dem som godteri. Men svarte oliven er bare ekkelt med mindre de er på pizza eller i pastaretter. Kan altså ikke svare.


#10

Filifjonka sa for siden:

Jeg har lært meg å like det, men er ikke så glad i de grønne. Store, svarte i Italia er best.


#11

Joika sa for siden:

Syntes grønne er ok etter lang tilvenning, men det er det.

Begynte tilvenningen på Zoo lounge (kul kafe i Oslo) for å virke litt kultivert en gang tidlig i 20 årene.


#12

Pøblis sa for siden:

:vilha: Jeg elsker oliven. Grønne, svarte, store små, jeg spiser dem alle som en. :vilha:


#13

Molo sa for siden:

Det tok sin tid men jeg kan nå spise store, grønne oliven med sten.


#14

Inagh sa for siden:

Den var ikke spesifik nok, pollen din - jeg spiser svarte oliven, om de er skivet opp og ligger i/på mat.

Grønne oliven klarer jeg ikke lære meg å like.


#15

nolo sa for siden:

Oliven er snadder! Jeg likte det ikke da jeg var barn.


#16

Myria sa for siden:

Nei, jeg liker ikke oliven. Storebror elsker oliven og har gjort det siden han var baby.


#17

polarjenta sa for siden:

Nei,og jeg har ingen planer om å lære meg å like det heller.


#18

mina sa for siden:

Jeg spiser små biter av oliven på pizza, brød o.l hvis det kje er veldige mengder, men jeg kan ikke si at jeg liker det.
Har prøvd å venne meg til smaken, men greier det ikke.


#19

Candy Darling sa for siden:

Jeg elsker oliven, men lærte ikke å like det før jeg var rundt 30. Det beste synes jeg er brune kalamati-oliven med sten. Jeg spiser ikke sånne sorte Eldorado-olivener uten sten som jo bare er fargede grønne (men jeg plukker det ikke bort, heller).

Begge mine barn har virkelig elsket oliven fra de var ca. 1,5 til de var 3-4, så er det helt stopp. Nå kan ingen av dem fordra det. :skeptisk:


#20

Skilpadda sa for siden:

Jeg synes oliven er kjempegodt, men brukte lang tid på å lære meg det. Moren min og jeg hadde som et slags prosjekt å spise minst én oliven hver gang det ble servert, men det tok sikkert over et år før jeg faktisk likte det.


#21

Syrinx sa for siden:

Kan bare si meg enig i hele første avsnittet til Candy Darling. Ja, utenom det med 30 da. Husker ikke når jeg lærte meg det, men var vel rundt 20.


#22

Toffskij sa for siden:

Jeg elsker oliven, men måtte lære meg det.


#23

shute sa for siden:

Njæ.

Jeg liker svarte oliven i små biter på sandwicher eller pizza, men ellers ikke.


#24

Blåbær sa for siden:

Svarte at jeg syns det er helt greit. Elsker oliven jeg får servert på restauranter sammen med rødvin ol, men kjøper ikke ett glass på Rema og mauler liksom. Kun de siste årene at jeg har likt det. Får alltid lyst på rødvin når jeg spiser oliven (ikke helt heldig på jobb i dag :knegg: ).


#25

Matilda sa for siden:

Jeg synes oliven er godt, men jeg måtte lære meg det, ja. Det var ikke noe vi spiste mye av da jeg var barn, men jeg har spist det siden jeg var omtrent 15.

Varmt olivenbrød! :vilha:


#26

GydaG sa for siden:

Tok lang tid før jeg klarte å venne meg til dem, og er fremdeles ikke veldig glade fylte. Men kan fint sitte og gnafse i meg sorte fra glass også, og på pizza ol er det veldig godt.


#27

millact sa for siden:

Nei, overhodet ikke.


#28

Dansma sa for siden:

Elsker oliven i alle varianter. Har alltid gjort det.


#29

veobra sa for siden:

Jeg elsker oliven. Jeg måtte lære meg å like det, i alle fall de mer smaksrike variantene.


#30

Lavender sa for siden:

Elsker oliven med sten, sorte økologiske kalamata hvis jeg må kjøpe i butikk.

6 åringen elsker oliven, jeg ble litt flau da hun kom over smaksprøver på Oliviers & Co, det holdt ikke med bare en. 8 åringen prøver å like oliven, men nei.


#31

Robyn sa for siden:

Kanskje en langhelg ikke er nok? :gruble:
Bør jeg fortsette å prøve?

De grønne var i og for seg relativt milde i smaken, men vi fikk noen som var mer brune og de syns jeg var kraftige (og vonde :knegg: ) på smak.
Men jeg syns ikke noe av det var godt.


#32

Beckett sa for siden:

Oliven er ikke godt. Jeg har prøvd, men klarer bare ikke like det.


#33

Stellebord sa for siden:

Samme her. Jeg elsker gode oliven, men sånne billiggreier som bare smaker salt! Pføy!


#34

Syrinx sa for siden:

De som er farga svarte smaker ikke sakt engang, bare emment og fett.


#35

Karamell sa for siden:

Jeg liker oliven, men måtte venne meg på det. Nå liker jeg svarte i mat og grønne om det er snacks. Men jeg kan ikke si jeg elsker det, det spises dersom det blir servert.


#36

Neket sa for siden:

Jeg elsker oliven, men tror ikke jeg likte det når jeg var liten. Mulig jeg bare ikke hadde smakt. Jeg vil ikke si jeg måtte venne meg til det, plutselig en dag likte jeg det bare.


#37

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg liker de med sten, ellers ikke. Og så må de spises sammen med andre ting, enten rødvin, pizza, oster eller noe sånt.


#38

Teofelia sa for siden:

Jeg liker gode oliven, men avstår fra sånne Eldorado-oliven på glass og dess like.

Minsta har alltid elsket oliven. Hun spiser det som godteri. Frøkna spiste det masse da hun var et par år gammel, men har sluttet å spise det siden.


#39

Misteri sa for siden:

Jeg liker ikke oliven, men har alltid hatt lyst til å like det. Det ser så delikat ut. :) Men nei, jar prøvd mange ganger.


#40

Fibi sa for siden:

Jeg har prøvd flere ganger, men jeg blir bare ikke fortroelig med smaken. I London klarte jeg å spise noen, grønne tror jeg de var. Marinerte også, sikkert. Det var liksom sånn snacks vi fikk servert mens vi ventet på maten på en restaurant. Oliven, brød og olje. De gikk ned, og smakte ikke helt jævlig, men jeg skal ikke påstå at det var GODT. :knegg:


#41

Kula sa for siden:

Ja, det gjør jeg, bortsett fra de som er fylt med paprika. De er bare ekkle.

Men jeg husker ikke omdet var tilvenning eller om jeg plutselig våknet opp en dag og likte oliven.


#42

Kirsebær sa for siden:

Jeg har med tiden blitt svært glad i oliven i salater og slikt. Men spiser de ikke rett fra glasset.
Noe av det beste i verden er tunfisksalat, perletomater, agurk, fetaost og oliven. Og det må ligge hver for seg i fine hauger på fatet. :hjerter: :nam:


#43

Dixie Diner sa for siden:

Det der focacciabrødet med oliven fra Jacobs (Meny) er så godt at jeg nesten griner. Det er vel fullt av "sorte" billigoliven, men akkurat det smaker dødsgodt.


#44

Fløyel sa for siden:

Jeg også - men jeg tror ikke jeg likte det som barn. Nå kan jeg svinse innom eksotiske butikker og kjøpe oliven bare som snack, mange av de har fetaost og oliven-"ferskdisk". Oliven med hvitløk, fetaost, paprika. Oliven på glass egner seg best I mat, hvilket også er godt.


#45

Røverdatter sa for siden:

Jeg liker alle typer oliven, både dyre og billige og spiser rett fra glasset.

Måtte lære meg å like det på et tidspunkt.


#46

Addison sa for siden:

Jeg liker godt oliven, ikke elsker akkurat, og ikke alle typer er like gode. Jeg vendte meg til å like det i løpet av studietiden med fransk valgfag, studietur og semester i Frankrike, ville jo være kul, men det hadde sin effekt, har likt det siden. Favoritten er sånne på hermetikkboks som er fylt med ansjos. :what: Jeg liker for øvrig vanligvis ikke ansjos, men disse er supergode! :nam:


#47

Strutsen sa for siden:

Jeg har prøvd å lære meg til å like det, men uten hell. Det samme gjelder faktisk med tomater. Tomater ser så godt ut, men jeg klarer ikke venne meg til det! :hylgrine:


#48

Bluen sa for siden:

Nei. Kan jo spise det, og helst i småbiter på pizza o.l., men alt er best uten. Jeg er også litt barnslig anlagt og skjønner ikke hvorfor man skal måtte venne seg til ting som smaker vondt - så som oliven og kaffe. :knegg:

Jeg har også mareritt etter en bilferie gjennom Spania for 25 år siden der absolutt alt av mat var dynket i olivenolje. Det er nok også en medvirkende årsak til at jeg ikke er særlig glad i tapas. (Olivenolje er jo ikke like vondt som selve olivenene, men sannelig ikke spesielt godt heller.)


#49

Bluen sa for siden:

Kapers er for øvrig litt i samme leia, bare enda vondere og ytterligere meningsløst. :nemlig: (Helt i klasse med sukat er dog ingen av delene.)


#50

Dixie Diner sa for siden:

Åh, olivenolje er jo såå godt! Jeg kan sitte og dyppe godt brød nedi olivenolje og spise og spise. :nam:


#51

Svanen sa for siden:

Fire ting jeg ikke liker (som jeg har smakt da).
Rosenkål
Valnøtter
Oliven
Kaffe

Plukker ut hele oliven i mat. Oppdelte svelger jeg uten å tygge hvis jeg føler det er uhøflig å plukke ut.


#52

Madicken sa for siden:

Nei. Oliven smaker like vondt som de lukter (minnes ennå lukten fra en olivenfarm i Tunisia :skremt:).


#53

isola sa for siden:

Jeg liker sorte billigoliven, og egentlig bare det. :motstrøms:


#54

Strutsen sa for siden:

Olivenolje er for øvrig greit. Det samme med Ketchup eller tomatsaus. :rar:


#55

Einhyrningur sa for siden:

Jeg liker alle slags oliven, også de billige. Jeg spiser gjerne oliven ut av glasset mens jeg lager middag. Jeg likte ikke oliven når jeg var barn og ung voksen, men smaken har nok endret seg for oliven blir bare bedre og bedre.


#56

Susse sa for siden:

Her i huset elsker alle oliven, ungene eter det som druer. Må gjemme glassene!


#57

Éowyn sa for siden:

Jeg har lært meg å like det. Det gjorde jeg vet å spise det om og om igjen.


#58

Martis sa for siden:

Jeg elsker oliven! Jeg var vel 13/14 første gangen jeg smakte det på pizza (sammen med pepperoni og kapers) og har elsket det siden.


#59

Hyacinth sa for siden:

Jeg likte ikke tomater før jeg ble 30. Da spiste jeg søte små tomater i Provence og skjønte hvorfor folk kaller det godteri. Det er ekstremt viktig å kjøpe gode tomater, helst med stikken på. Vi som er vokst opp på 80-tallet måtte spise tomater som var lyseoransje og slimete og smakløse, og jeg tror nok man oppbevarte dem i kjøleskapet. Nå er det heldigvis en annen verden. Har du prøvd å dele små, søte tomater i to, hakke litt rødløk og evt hvitløk, blande, og helle over virkelig god balsamico? Gjerne litt nykvernet pepper og maldonsalt også.


#60

Hyacinth sa for siden:

Eller prøv å dele dem i to, strø på godt salt og pepper, stek på lav varme i ovnen til de blir skikkelig skrukkete. Deilig!


#61

Dixie Diner sa for siden:

Signerer dette med et :hyper:-uttrykk! Er helt hekta på tomater etter at jeg var i Italia og skjønte at tomater ikke er tomater. Skikkelig gode tomater ER godteri! Og noe av det beste som finnes er det siste Hya her sier, å ovnsbake cherrytomater (hele eller halve) med maldonsalt, god olivenolje og pepper til de er skrukkete, bland dem feks. inn i nykokt pasta. Himmel! Gjerne med oliven og kapes og. :knegg:

Jeg hiver ofte en boks cherrytomater oppi formen når jeg skal bake potetbåter og andre grønnsaker. Gjør ofte det, legger masse gode grønnsaker (poteter, søtpoteter, rødløk, hele skrelte hvitløksfedd, sopp, gulrøtter, paprika og cherrytomater) i en form, heller over olivenolje, maldonsalt og pepper, og gjerne litt urter, og steker leeenge på middels varme i ovnen. Hettegu så godt det er! :nam:


#62

Pasta sa for siden:

Jeg syns det er godt, men ikke nydelig!
Kommer veldig an på hvilken oliven det er snakk om.
Brukte mange år på å venne meg til smaken, først via olivenbrød og i salater.


#63

Angelique sa for siden:

Elsker oliven og har alltid oliven i hus. Både knaske det som snacks, og ha i maten, salater feks.


#64

Einhyrningur sa for siden:

Varme tomater er skrekkelig! :redd: Kalde derimot!


#65

~TM~ sa for siden:

Jeg savner svaralternativet "Jeg elsker store, grønne oliven, men er ikke noe glad i de svarte."


#66

Elisabet sa for siden:

Jeg elsker oliven nå, men har blitt mer og mer glad i det med årene, men har bestandig likt det. Vi har stadig oliven hjemme, og ungene likte det ikke i starten, men de vil bestandig smake. Nå elsker største tulla både grønne og svarte, og de to minste ungene liker bare svarte.


#67

Myria sa for siden:

:nemlig:


#68

Magica sa for siden:

Oliven er veldig godt. :)


#69

Frost sa for siden:

Ingen alternativer passer. Jeg liker nemlig kun noen typer oliven. De vanligste i glass i butikken liker jeg ikke. Kalamata oliven fra coop sitt merke liker jeg. Jeg liker gode oliven! Lærte først å like oliven i Portugal for 26 år siden. Ellers er jeg godt vant med nydelige greske oliven.


#70

mamaria sa for siden:

Jeg liker ikke foreløpig. Synes de smaker omtrent som silo lukter. Kan hende jeg kan lære meg til å like det, da.


#71

Che sa for siden:

Jeg er veldig glad i oliven, men må ha av god kvalitet - aller helst skal de ha ligget i olje med ymse i for at jeg virkelig skal kose meg.


#72

løve70 sa for siden:

Jeg liker ikke oliven. Det er en av de (få) tingene jeg heller ikke har klart å venne meg til å like - sålangt ihvertfall.


#73

Ru sa for siden:

Sukat, oliven og kapers klarer jeg meg helt fint uten i livet.
Jeg liker brokkoli, da. Men selv det krevde tilvenning.


#74

Guava sa for siden:

Hjemme hos oss liker 4 av 5 oliven. Mannen smakte det ikke før han var voksen og han likte det umiddelbart. Jeg har alltid likt gode olivener, men ikke sånne med parfymesmak fra Eldorado. De to eldste ungene har likt det fra de var små. Minsten liker det ikke. Jeg liker både svarte og grønne oliven og det er det absolutt beste å maule sammen med kaldt øl.


#75

Bloppy sa for siden:

Bittesmå biter i brød eller annen mat klarer jeg å få ned.
Blir ikke mye olivenspising utover det gitt. Syns det bare smaker salt, fett og ekkelt.

Samme gata som kapers og sukat ja. :humre:


#76

Guava sa for siden:

Kapers er veldig godt på roastbiff! Sukat er ikke mat.


#77

Storm sa for siden:

Oliven er supergodt! Har alltid likt det, tror jeg, men fikk det vel sjelden servert i barndommen.


#78

rine sa for siden:

Jeg liker olivenolje (og godt brød :nam: ) bedre enn oliven, men spiser gjerne en oliven eller tre på pizza eller foccaciabrød. Bare oliven (som en slags snacks i seg selv) synes jeg ikke noe særlig om.


#79

Candy Darling sa for siden:

Marokko har nydelige oliven, som alltid blir servert som hors d'oeuvre. Ofte marinerte, men også a naturelle.


#80

DM sa for siden:

Jeg liker olivenolje, men oliven har en overraskende ubehagelig smak. Det er mye jeg "ikke liker", og ting som byr meg i mot, men oliven smaker bare skikkelig vondt. Ingen ting annet jeg har opplevd det med. Kanskje jeg bare har smakt feil oliven? :vetikke:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.