Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Laaaaaangtidssteke kalvemørbrad?

#1

Lille meg sa for siden:

Jeg har fått tak i en kalvemørbrad som jeg ikke aner hvordan jeg skal tilberede. Mannen min er ikke glad i "rått" kjøtt mens jeg gjerne vil ha det saftig og mørt. Er det i det hele tatt mulig å få til begge deler?

Å steke dette som enkeltbiffer tar jeg ikke sjansen på. Til det har jeg ødelagt for mange biffer. (Og, ja, jeg vet prinsippene. :() Jeg tenker at helsteking må være greiere for meg, med steketermometer og greier.

Jeg har hørt om kjøtt som man lar steke ved svært lav temperatur (70-80 grader?) i svært mange timer. Noen som har erfaringer? Og hva vil jeg krydre med? Eller foreta en rødvinsmarinering med hvitløk (:nam:) kanskje? Eller har dere andre geniale forslag som jeg burde gå for? Jeg tenker at dette kan bli utgangspunktet for en helt utmerket søndagsmiddag, men jeg trenger altså hjelp.

:blafre:


#2

Lille meg sa for siden:

Ingen som kan komme med gode tips her? Jeg er ikke flink med denne typen kjøtt og er redd for å ødelegge hele stasen. :redd:



#4

Floksa sa for siden:

Jeg har aldri tilbredt kalv selv, men vil bare nevne at om det er Gilde Gourmetkalv kan det godt være oppvokst hos meg!



#6

Lille meg sa for siden:

Jeg forsøkte meg på oppskriften fra løve70, og det ble virkelig nydelig mat. :nam: Tusen takk for oppskriften, løve70.

Floksa - det var kjøtt fra [url="smaksprodukter.no"]Smaksprodukter[/url]. Jeg liker å tro at det er litt mer småskala og litt mer OK enn fra Gilde, men det er mulig jeg er på bærtur? Hadde jeg kunnet kjøpe direkte fra din gård hadde jeg gjort det, Floksa!


#7

Floksa sa for siden:

For et fantastisk konsept!! Og ja, bedre enn Gilde!
Kjør på!!!


#8

løve70 sa for siden:

Så kjekt å høre at det ble bra :)


#9

Lille meg sa for siden:

Aha! Godkjent av Floksa der, altså. Jeg forstår at jeg må bite i det sure eplet (eventuelt den dyre grisen) og handle mer kjøtt til stive priser derifra? :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.