Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Festkake som skal leveres til 17. mai-arrangement

#1

Sokk sa for siden:

På morgenen 17. mai, før fuglene har stått opp, forventes det at man leverer en FESTKAKE til skolens 17. mai-arrangement. :gal: Denne kaken skal altså være festlig pyntet, og skal være ferdig delt i passelige stykker så den kan selges i kiosken. Helst skal den smake godt også. :knegg:

I tillegg må den være helt eggefri og nøttefri, og bør helst kunne gjøres (nesten) ferdig på forhånd, så jeg kan konsentrere meg om å få korpsmusikanter og andre ut av døra, i stedet for å stå i bunadskjorta og legge på glasur mens jeg banner stille.

Så - hvilken kake kan dette være? Lettvint, supergod, eggefri, vakkert pyntet kake i en fei! Oppskrifter og/eller gode ideer mottas med stor takk! :neie:


#2

millact sa for siden:

Jeg bakte to kaker til korpset i fjor, 17. mai. Da fikk vi liste over hva de ville vi skulle bake. Det får vi nok i år også.

I år må jeg også bake en kake til skolen sitt arrangement, valgfritt hva. Jeg tenker å lage vaniljekake i langform og pynte med masse flagg, evt muffins. Festkake utgår, det som er viktig er at kaken ser god ut (= salg). Den skal leveres dagen før. De krever (samme gjør korpset) at kaken kan stå i romtemp et døgn). Jeg bruker oppskrift på vaniljekaken her inne, får den alltid til.


#3

Lyppa sa for siden:

Jeg pleier ofte å levere ostekake siden den ikke krever steking og kan lages ferdig dagen før.Du kan f.eks lage lokk av blåbærgelé eller bringebærgelé, og putte oppi bær av samme sort fra frysedisken. Frosne bær gjør forøvrig at lokket stivner raskere.

www.detsoteliv.no/oppskrift/ostekake-med-sitron


#4

millact sa for siden:

Korpset hos oss har følgende liste om jeg husker rett fra i fjor:

  • Langpanne sjokoladekake
  • Gulerotkake
  • Ostekake
  • Suksessterte
  • Muffins (mener bestemt det var det)
  • Gjærbakst (boller og kanelboller)

Tipper de har erfaring med at det er dette som selger. Jeg laget suksessterte og gulerotkake (korpset bestemte). Håper på noe enklere i år.....


#5

Mjau sa for siden:

En langpanne sjokoladekake med et jordbær på hvert kakestykke er ganske så festkake i mine 17 mai-feiringsøyne i alle fall.


#6

millact sa for siden:

Se om du får tak i Non Stop i rødt, hvitt og blått (Nille og Rema 1000) hadde i fjor. Flott pynt på kake!


#7

millact sa for siden:

Dropp å tenke festkake, for hva er det egentlig? 17. mai på skolen skal barn/voksne spise en kake som smaker godt og som er lett å håndtere. Bare pynt den fint med diverse så blir det bra.

Jeg var på kjøkkenet i fjor med korpset og kuttet opp kaker (vi ville ha de levert hele, vi ville dele stykkene selv for at de skulle bli ca. like store). Mange fine kaker men lettvint pynt. Det selger!




#10

Karamell sa for siden:

jeg hadde laget langpannekake av noe slag og blåst en lang marsj i festlig pynt.



#12

Høst sa for siden:

Beklager, ser nå at det må være nøttefritt, denne er det mandler i. :(


#13

Señora sa for siden:

Jeg leverte gele i plastglass, med skje stukket nedi før det stivnet. Deretter leverte jeg vaniljesaus på kartong som de som ville kunne ta på selv.

Enkelt, lettvint og veldig praktisk.

Det MÅ ikke være kake.


#14

Anita72 sa for siden:

Hva med Dixie Diner sin sjokoladekake i langpanne? Den er fri for egg, melk og nøtter. Kjempegode er den også. Hiv på fin pynt så er det festkake.


#15

polarjenta sa for siden:

I mitt hode betyr festkake til et sånt arrangement at det skal være en kake som er spisende, ikke at det skal være feiende flott.




#18

Malama sa for siden:

Jeg lager glatt kakemonsens sjokoladekake basert på kefir dersom det bare skal være eggefritt, eller crazy chocolate cake dersom jeg må lage melkefritt også. FEST kake blir det ikke, det blir sjokoladeglaur og noe strø, rød/hvit/blå nonstop eller noe sånn.

Evt dropper jeg kakaoen i kakemonsen sin og har i vaniljesukker som en variasjon. Det blir veldige gode muffins, definitivt med kokeksjokoaldebiter i

Alle disse kan fint bakes dagen før, jeg baker slett ikke 17. mai, det gjør jeg 16. selv om jeg altså ikke har korpsbarn, bare mannen som skal heise flagget.


#19

Gerbera sa for siden:

Hos oss er det inndelt klassevis, hvem som skal levere hva. En klasse skal levere langpannekake (sjokoladekake, vaniljekake, alt som kan lages i langpanne). En annen klasse skal levere festkake (bløtkake, ostekake osv), en tredje klasse må smøre baguetter/smørbrød. En klasse må levere to brukte leker som skal være premier. Alt til inntekt for årets 5.klassinger som står for 17.mai arrangementet på skolen.



#21

Hondacrv sa for siden:

Pling :knegg:


#22

Sokk sa for siden:

Det var det jeg visste - at jeg kom til å få masse gode tips her!

Og jeg gjør nok sikkert som dere sier - satse på enkel og god kake og strø nonstop over. :jupp:

Takk for alle svar! :blomster:


#23

Elisabet sa for siden:

Vi får ikke lov til å levere kremkaker eller andre "klissete" kaker annet enn at de kan enkelt spises bare i serviett. Festlig pynt kan de bare glemme fra meg. Alt må kunne gjøres klart dagen før og pyntes ferdig. Strø av noe slag blir da festlig nok for min del.


#24

Nessie sa for siden:

Den var supergod. :nam:
Men jeg droppa sjokolademoussen på toppen. Tok jordbær, litt kjeks og sjokoladesaus. Ble mer enn nok med det.


#25

Lykken sa for siden:

Det er jo bare å kjøpe sånne små norske flagg som er kakepynt som settes all over langpannekaka, det ser vel nok 17 mai pyntet.



#27

Fløyel sa for siden:

[url]www.viklaperlesukker.no[/url] har en del 17. mai pyntede kaker. Denne kan du trygt pynte dagen før.


#28

Dixie Diner sa for siden:

Vi må også levere kake (faktisk 2 stk) til 17. mai på skolen. Både i fjor og i år (foreldre i 5. og 6. klasse).

Ingenting må være melk- og eggefritt, men siden folk flest sjelden tenker på allergikere og siden vi aldri baker med egg og melk her i huset, er det jo en perfekt anledning til at også allergikere kan få seg noe å spise. Synes det er helt rart at allergikere så sjelden blir tatt hensyn til, faktisk! Hadde jeg ikke bakt disse to kakene, hadde 0 kaker på bordet vært uten egg og/eller melk. Vurderer å lage en av kakene glutenfrie også, så de også har et tilbud.

Anyway, i fjor laget jeg krydderkake med sjokoladeglasur, og sjokoladekake. I år blir det vaniljesauskake tror jeg (kan jo lage den med appelsin over her) og sjokoladekaken min, men med glutenfritt mel.

Ulempen med å merke kakene "uten egg, melk og gluten", er at de nesten ikke blir spist. I fjor ble de først merket, så ble de knapt rørt, og når lappen forsvant på den ene, føyk den ut. Men går jo an å gjøre det sånn igjen, altså merke kakene med allergimerking i noen timer, og så fjerne merkingen så kakene slipper å kastes.


#29

Bergensis sa for siden:

Me skal levere tre festkaker og ei platekake. Nevnte eg at eg har 12-timars natthelg?


#30

Cumulus sa for siden:

Jeg pynter vanlig bløtekake med smågodt. DET vil barn kjøpe, skal jeg love deg. :jupp: Jeg legger smågodtet i en liten haug på bidten av kaken. Det ser veldig spennende ut. :riktig:


#31

Pøblis sa for siden:

Hos oss ber de spesifikt om allergivennlige kaker til slike sammenkomster. Grunnen til at jeg ikke spiser kaker som er merket med at de er uten det ene eller det andre, er at jeg ikke vil ta kakene fra allergikerne som ikke kan spise annet enn de merkede kakene - jeg kan jo spise hva som helst.
Så det kan jo hende at folk ikke tar av de kakene for å være hyggelige, ikke fordi de tror at de ikke er gode. :ja:


#32

Dixie Diner sa for siden:

Ja, det vet jeg (og det er jo hyggelig), men vet også at mange gjør det fordi de ikke tror det er "ekte kaker".
Sånn som min venninne opplevde da hun solgte melk- og eggefrie cupcakes (hun driver Norges største vegetariske matblogg og catering og cupcakesene hennes er lokalkjente og ser helt magiske ut!) på et arrangement; to gutter på rundt 7-8 år kom gående og ville kjøpe, de siklet omtrent. Så kom faren bak dem og ropte "nei æsj, det er jo sånne uten egg og melk, det LIKER dere ikke" så gikk de bort til kafeen og kjøpte noe annet. Jadda.


#33

Pøblis sa for siden:

Så utrolig teit. :gal:

Jeg var i vegansk bakebutikk da jeg var i NY-state for to år siden, og der fikk jeg verdens mest himmelske bringebær-cupcake. :elsker:


#34

Nessie sa for siden:

Snuppa var på sonekveld igår, fotball. Og da brukes det jo selges kaker, frukt etc. Denne gang var det ei kake, og den var ikke glutenfri. De hadde 3 typer sjokolade, men alle var med kjeks (ikke glutenfri), og det var ikke noe frukt som tilbud heller. :niks: Så hun fikk ikke kjøpt seg noen ting iløpet av de 2,5 timene hun var der. Da vår klubb hadde sonekveld, så var det både frukt og ei glutenfri/allergifri (melk, egg og nøtter) kake, og vi så jo at det var lurt. For med et såpass stort arrangement, så er det fort noen som er allergiske mot noe.

Ang 17.mai så er jeg usikker enda, for jeg har ikke fått noe informasjon om kaker. Men skal sjekke opp, og evt tilby meg å lage ei "allergifri" kake. :nikker:


#35

Charlie sa for siden:

Hvis man vil være helt sikker, og har andre ting å gjøre, er det flere allergivennlig kaker i frysedisken også. :rødme:
Hos oss er 17. maiarrangementet basert på "walk and talk", så hvis man vil de skal kjøpe lodd også, må kakene være lette å spise. Da utgår overdådig pynting. Kaker i farta, er stikkordet.

det er SÅ fort gjort å "ødelegge" en allergivennlig kake med kakepynt. NON-STOP INNEHOLDER NØTTER! Her er en godisliste fra allergiforeningen:

www.naaf.no/so/allergi/Jul_og_allergi_-_nyttige_rad/Allergivennlig-julegodt/

Toro Langpanne er jo veldig safe, da. Jeg skal også lage allergivennlig til skolen, oppdrag glutenfritt. Det jeg lurer på, er om langpanne er kjedelig for allergikere, fordi "alle" lager det? Eller er den en klassiker som er innenfor?

Ellers er det muligheter på

www.Allergikokken.no

Har hatt mye glede av den siden.


#36

Polyanna sa for siden:

Man burde kanskje heller merke alle kaker om de viktigste allergenene?

Kanskje burde alle krysse av på en liste på en liten lapp når de leverer kakene, som man fester på en pinne eller nål på hver kake:

Denne kaken inneholder:

  • Egg
  • Melk (smør, rømme, fløte, ost, etc.)
  • Gluten
  • Hvetestivelse
  • Nøtter

:vetikke:

Da blir det ikke bare "allergikaker" og "vanlige kaker".

Jeg liker jo ikke å bake, og er lat, så jeg baker som oftest posekaker. De går unna som varmt hvetebrød de også, så jeg har ikke dårlig samvittighet for det. Og så er mye av det glutenfritt og av og til melkegritt også! Bonus!


#37

Nessie sa for siden:

:jupp:


#38

GinaK sa for siden:

Så gøy. Har du bilde for tips? :)
Og blir det ikke gris når det legges i fuktig krem.


#39

Input sa for siden:

Sånn gjør vi det i bhg til poden, merker også for ulike ting som kan være problematisk mtp. religion. Det er veldig praktisk faktisk.


#40

Angelique sa for siden:

Det var lurt!


#41

millact sa for siden:

Korpset merker godt hos oss og glutenfrie kaker kuttes med separat kniv. Men tror de kun har glutenfri, ikke egge-eller melkefrie.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.