Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Familieselskap - lunsjbuffet, hva ville du gjerne blitt servert?

#1

Minerva sa for siden:

Vi har lagt en bursdagsfeiring til lunsj på søndag ( på grunn av fotballseriekamp klokka 17 :gal: ).

Vi blir 15 stk. Tenkte å lage en lunsjbuffet. Eggerøre bacon og minipølser til barna.
Og en reke/feta-pai i hvertfall. Men vil gjerne ha tips om hva du hadde likt å få til lunsj i selskap?


#2

veobra sa for siden:

Jeg er glad i noe varmt/lunt. Vi hadde familielunsj til påske og serverte kyllinglår. Prior har noen pakker som bare skal rett i ovnen i 30 min, klipp opp posen og server. Vi hadde godt brød, salat, sushi og kjøttboller.


#3

Filifjonka sa for siden:

En god og litt overraskende salat! :) Og paien hørtes god ut.


#4

Minerva sa for siden:

Kyllinglår var smart, det elsker bursdagsbarnet også.

Vil gjerne lage en god og overraskende salat. Men mangler oppskrift? :blafre:


#5

Esme sa for siden:

Pai og kyllinglår er bra.

I tillegg hadde jeg laget Focaccia, Insalata Caprese (veldig enkelt å lage og bruker å gå unna) og en lunsjdessert (jeg blir vilt begeistret over lunsjdesserter).


#6

Esme sa for siden:

Broccoli Madness Salad er veldig godt. :jupp:


#7

Filifjonka sa for siden:

Lunsjdessert! Yess! :) Kyllinglår er ingen højdare for min del, men det er jo mange som liker det. Og hva bursdagsbarnet liker er viktig å ta med seg.


#8

Minerva sa for siden:

Lunsjdessert? :inn med T-skje: :bokstavlig talt:

Vi skal ha kaffe og bursdagmarsipankake med lys og sang en time eller to etter lunsj, da.


#9

Matilda sa for siden:

Lunsjdessert - jordbær og et par typer melon i passe spisebiter, men vaniljekesam til å ha oppå om man vil. :nam:

Jeg hadde spist kyllinglår og salat, eggerøre og bacon, og gjerne noe annet kjøtt som ikke var pipp. Kjøttboller, kanskje. Pai høres godt ut, men jeg spiser ikke reker. Ellers er jeg erklært høykarbospiser og veldig glad i godt brød.

I minstens dåp i februar hadde vi eggerøre, spekeskinke, kokt skinke, salami, roastbiff, remulade, majones, ferdigkjøpte kjøttboller, kylling, salat, ost, rundstykker og horn med ost og skinke. Pluss masse garnityr, tomat og paprika, melon og jordbær og så videre. Vanlig skinke og salami lå igjen, resten blei mer eller mindre borte.



#11

Cumulus sa for siden:

Jeg elsker skalldyr, og ville blitt kjempeglad om det var det der. Blåskjell, reker, eller kongekrabberklør som er klippet opp i biter. Jeg pleier også å klippe dem langs siden, så det er vedlig enkelt å bare dra ut kjøttet for hånd. Veldig kjekt å slippe redskap når det er buffet.

Også blir jeg også veldig glad for avocado fyllt med enten rekesalat eller tunfisksalat. :jupp:


#12

Matilda sa for siden:

Ja. Det er det aller beste til lunsjbuffet, ingen uten! :nemlig:




#15

Nenne sa for siden:

Saftige, hjemmelagede karbonader er skikkelig godt og ville passe bra.


#16

Fibi sa for siden:

Pastasalat med kjøttdeig og pesto! Overraskende, og overraskende god!

1 pk kjøttdeig
1 pk pastasløyfer
1 boks pinjekjerner
1 pk ruccula
1 rødløk
1 glass Barilla pesto genovese (fordi den er best. :nemlig: )

Kok pasta, riv salat, finhakk løk, rist kjerner, og bland sammen med pesto. Enkelt, raskt, og veldig godt.


#17

Nextlife sa for siden:

Jeg lager en del koldtbord og tapasbord til venner og familie, og noe av det som alltis slår skikkelig godt an er en stor bolle med marinerte rå grønnsaker.
Jeg lager en marinade av god olje og eddik, salt, pepper, litt chili, og evt annet godt krydder som jeg blander i en stor bolle med rå grønnsaker og lar stå natta over og trekke.
Grønnsaker jeg bruker er tomater (miniplomme, dulcita e.l.) små blomkålbuketter, små brokkolibuketter eller broccolini, paprikastrimler, vårløk, rødløk, sukkererter, minigulrot og egentlig hva man liker best).


#18

Filifjonka sa for siden:

Det hørtes veldig godt ut!


#19

Serena sa for siden:

Dette hørtes knallgodt ut - kan jeg spørre; lik deler olje og eddik? Og hvor mye lager du?



#21

Filifjonka sa for siden:

Og hva slags eddik er godt? :)


#22

Nextlife sa for siden:

Nei, mest olje og smak til med eddik.

Ang. mengde, veldig dårlig bilde her, men grønnsakene er i den høye skålen med stett, og det var til 25. Så en passe stor salatbolle ca?


#23

Nextlife sa for siden:

Jeg har faktisk en hjemmelaget bringebæreddik, basert på hvitvinseddik jeg liker å bruke.


#24

Minerva sa for siden:

Takk for tipset! Må prøves!


#25

Serena sa for siden:

takk, Nextlife, prøves nå i helgen!


#26

Filifjonka sa for siden:

Nextlife, hvor lenge før kan jeg marinere grønnsakene? Er de like gode i morgen ettermiddag hvis jeg lager det nå, eller bør jeg vente til i kveld? :)


#27

Hyacinth sa for siden:

Så veldig fristende ut!

Nextlife, kan du komme med flere eksempler på grønskaker som egner seg godt, og hva som ikke gjør det? Visste for eksempel ikke at man kan spise pastinakk rå. Og asparges må da være godt, men bør den kokes opp først, eller er den ok fullstendig uten varmebehandling?

Er balsamico godt, eller blir det bare brunt og udelikat? Bør eddiken være lys?

Hvor mye dressing bruker du til den bollen der, er det snakk om desiliter?


#28

Nextlife sa for siden:

Jeg tror nesten ikke jeg kommer på noen grønnsaker som ikke egner seg bortsett fra salatblader som blir vassne og udelikate og mais som jeg personlig ikke liker å blande i noe som helst på grunn av den smaken den setter på alt. Kanskje minimais kunne funket.
Kassava må ikke brukes rå, da den inneholder blåsyre (men den brytes ned under varmebehandling).
Aparges er knall, og jeg ville ikke kokt den først.
Syren i eddiken vil jo sette i gang en prosess som bryter enzymer og gjør grønnsakene litt myekere enn i fersk tilstand.
Rødbeter vil jo sette rosafarge på alt, så det ville jeg også styrt unna, men andre beter (polkabete eller gulbete) i tynne skiver hadde sikkert vært godt i, og det samme med andre rotgrønnsaker.
Andre grønnsaker jeg har brukt er reddik, fennikel i strimler, sopp av noe slag, spirer, den nederste delen av paksoi.
For stilig farge kan man bruke lilla, røde eller gule gulrøtter som skjæres i skiver.
Jeg bruker kun rå grønnsaker og forveller ikke noe, nettopp for å få en litt annerledes og knasende grønnsakrett, og noe annet enn en blandet salat.

Litt usikker på den mengden med marinade, men 1-1 1/2 dl vil jeg tro er sånn noenlunde korrekt.

Jeg tror du tenker rett ang. balsamico, det vil bli veldig karakteristisk på smak og muligens gi en udelikat farge.
Eddik,- der liker jeg å bruke en lys, god eddik med noe smak i. Nå har jeg brngebæreddik, men har også brukt epleedikk og en fransk eddik med noen krydderurter i.


#29

Nextlife sa for siden:

Ja, også den der krysningen mellom blomkål og brokkoli som jeg ikke husker navnet på, den er jo så pen :hjerter: og hadde også tatt seg ut i retten.


#30

Hyacinth sa for siden:

Romanesco. :)


#31

Nextlife sa for siden:

Just. Det var det. :nemlig:


#32

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk, Nextie! :klemme:

Har du en god oppskrift på bringebæreddik?

Husker en eller annen kokk (Gordon?) sa en gang at det var crazy å spise rå blomkål, men mange gjør jo likevel det. Ser poenget med syren. Det er jo det samme som skjer med ceviche, for eksempel.


#33

Hyacinth sa for siden:

Enig i at den er pen. Den ser ut som et lite eventyrtre. :elsker:


#34

Nextlife sa for siden:

Ja, har hjemme, så skal finne den frem i ettermiddag.


#35

Hyacinth sa for siden:

Nå spør jeg dumt, men er epleeddikk og eplecidereddik det samme? Er veldig glad i eplecidereddik.


#36

Nextlife sa for siden:

Det er to forskjellige ting, eplecidereddik lages ved at man bruker eplene til fermenteringen, mens epleeddik er en lys eddik av noe slag med smakstilsettning.
Bruk den eddiken du liker best, da er det lettest å finne den perfekte smaken. :)


#37

Harriet Vane sa for siden:

Langstekt bbq-svinenakke. Schläger. Passer med coleslaw og potetsalat eller stekte poeteter eller bare små nypoteter.


#38

Hyacinth sa for siden:

Ah! :åpplyst: Da tror jeg ikke jeg har smakt epleeddikk.


#39

Harriet Vane sa for siden:

Jeg synes brokkolisalat med bacon og rosiner er knallgodt! Dessuten er karamellisert løk det beste som finnes, sammen med gode hjemmelagde karbonader. Jeg ble så lykkelig da jeg lagde hjemmelagde pølser, de var jo rett og slett knallgode, så grove hjemmelagde pølser med salvie og timian kan anbefales på det varmeste.

Lun potetsalat med smilende egg, rødløk, kapers, olje og eddik, salt og pepper og finhakket flatbladpersille smaker godt med både røkt makrell og spekemat.


#40

Hyacinth sa for siden:

Hvordan får du de smilende eggene til ikke å bli graps i potetsalaten? For du må vel dele dem opp?


#41

Filifjonka sa for siden:

Jeg har prøvesmakt de marinerte grønnsakene nå, veldig gode. Jeg brukte bringebæreddik, og bl.a. sånne fine små tomater i mange farger og med mønster. Lurer på om jeg skal putte oppi litt krydder av noe slag.


#42

Nextlife sa for siden:

Jeg vil gjerne slå et slag for estragonmajones.
Den der hersen aiolien som står på et hvert smårettbord er det ikke alle som spiser, og å bruke estragon i mayoen i stedet for hvitløk er kjempegodt.

Mvh Hvitløkshater. :knegg:


#43

Nextlife sa for siden:

Minipaier er også en schlager på mine bord. Lager små bunner i amerikanske muffinsformer, sandkakeformer e.l. forsteker litt (kan gjerne fryse bunner, eller oppbevare i dagesvis i tett boks) og fylle med noe snaskens og eggestand.


#44

Hyacinth sa for siden:

Hvilken bringebæreddik? Laget du selv?
Hvor små biter skar du grønnsakene i? Ser for meg mer effekt av mainaden hvis de er i ganske små biter? :undrer:


#45

Filifjonka sa for siden:

Nei, jeg brukte ferdigkjøpt bringebæreddik. Ikke så veldig små biter - de små tomatene er hele, og de andre tingene skåret omtrent på den størrelsen. Men det er første gang jeg lager dette, så jeg har ikke så mye erfaring med hva som funker best. :)



#47

Hyacinth sa for siden:

Da har jeg prøvd. For det første må jeg snart lære meg at selv litt av hver grønnsak blir enorme mengder bare man har mange nok. Jeg brukte to gulrøtter i litt større enn juliennebiter, et par neve gule tomater, to røde plommetomater, en bunt vårløk, en halv bunt asparges, en halv pakke aspargestopper, en halv blomkål i bittesmå buketter, en liten rød paprika, en gul paprika, en halv squash i tynne halvmåneskiver, en rødløk i ditto skiver, ja, jeg tror det var alt. Helt til slutt hadde jeg i noen nydelige soltørkede tomater jeg hadde glemt at jeg hadde i en boks. Dette ble mer enn det var plass til i min største glassbolle, så jeg måtte tømme det over i en diger tupperwaresak.

Dressingen slumpet jeg med. Et par dl god olivenolje, en god skvett eplecidereddik. Jeg var på Rimi, men de hadde ikke bringebæreddik, og jeg gadd bare ikke gå på Meny, selv om det ligger vegg i vegg. Da jeg smakte, var eddiken særdeles framtredende, så jeg har nok vært vel raus. Jeg hadde i en god dæsj av et godt, men veldig sterkt bruschettakrydder jeg kjøpte i Italia i sommer. Da trengtes verken salt eller pepper i tillegg. Men det river godt.

Tenkte på (da jeg ikke fant bringebæreddik) at lime og sitron vel må gjøre samme nytten? Hva tror vi om det?


#48

Filifjonka sa for siden:

Sikkert mye mye bedre med den hjemmelagde eddiken, men den rakk jeg ikke nå. :) Jeg hadde i litt akasiehonning for å få litt sødme og runde av smaken. Jeg puttet alt i en plastpose for å få fordelt marinaden uten å lage så masse at det dekket i en bolle.



#50

Filifjonka sa for siden:

Ellers så liker jeg godt valnøtteddik, og skal prøve det neste gang.


#51

Hyacinth sa for siden:

Det var sikkert mye lurere, for jeg stod med to sånne store redskapsskjeer og vendte og snudde. Tenkte at det måtte være nok syre overalt for at det skulle "virke".


#52

Hyacinth sa for siden:

Tipper dette har ganske god holdbarhet, det blir antakelig bare bedre. Så den digre bollrn jeg har nå kan jo vare utover neste uke. :haha: Gjett hva alle får til middag i lang tid framover?


#53

Nextlife sa for siden:

Det tror vi funker helt fint. :nemlig:
Jeg er i gjenopplæringsfasen med å bruke sitrus, etter mange år med sitrusforbud i heimen pga allergi, men jeg både glemmer at det nå er en mulighet,- og kjenner at jeg må lære meg på nytt hvordan man bruker citrus i mat. :knegg:

Ser under her at Filifjonka har rundet av med honning, og det tror jeg er en god idè, å ha noe slags søtt i marinaden.


#54

Hyacinth sa for siden:

Jeg stod med akasiehonningen i hånden og lurte da jeg laget dressingen. Er vant til å bruke honning i alle slags marinader. Men av en eller grunn droppet jeg det, sikkert fordi jeg tenkte jeg skulle gjøre akkurat som deg i dag. :knegg:


#55

Filifjonka sa for siden:

Er jo bare å putte i nye ting underveis! :)


#56

Nextlife sa for siden:

Haha, jeg liker ikke honning, og har vel tenkt at bringebær tilfører litt sødme. Trur eg. :sparke:
Jeg skal lage denne 23. mai, og da skal jeg

  1. Lage en ordentlig oppskrift
  2. Ha litt sødme i (tipper jeg bruker granskuddsirup, den bruker jeg der andre bruker honning).

#57

Hyacinth sa for siden:

Jepp, og jeg ble så glad da jeg fant de soltørkede tomatene, store og myke, og jeg synes det passer så godt i sånn mat, så jeg gleder meg. :)


#58

Filifjonka sa for siden:

Jeg liker ikke heller honning i seg selv, men syns det passer i noe mat likevel. :)


#59

Hyacinth sa for siden:

:)

Men akasiehonning smaker jo ikke honning. Jeg kjøper ofte honning i Hellas eller Spania, det varierer hvordan de smaker, men de er ofte veldig lyse. Norsk lynghonning fikser jeg ikke. Smaker utrolig markant honning.



#61

Hyacinth sa for siden:

Har smakt! Godt, og rimelig sterkt. Det krydderet jeg kjøptei Italia inneholder aglio, peperoncino og prezzemolo, noe jeg fant ut var hhv hvitløk, chili og persille. Det lukter hvitløk over hele kjøkkenet.

Ringlet litt moltesirup over. Var lite honning igjen. Jeg tenkte at jeg håpet det ikke ville smake for mye molte, bare søtt, men på flaska stod det at det blant annet kan brukes til marinering av kjøtt, fisk og grønnsaker. :)

Er spent på morgendagen. Innholdet hadde sunket en hel del sammen i kjøleskapet. Jeg håper jeg greier å la være å spise opp alt selv. Det virker så sunt, men jeg får likevel i meg et par dl olje hvis jeg dytter inn alt alene...


#62

Kahlan sa for siden:

Takk for tips, den kommer til å bli brukt mye i sommer. Så god


#63

Hyacinth sa for siden:

Siden sist har jeg laget marinerte grønnsaker tre ganger. :knegg: Veldig godt. Og så har jeg jo funnet ut hva jeg foretrekker. Jeg synes det blir best med nokså lite olje, og bringebæreddik var defintivt å foretrekke. Jeg bruker en hel del av det.

Av grønnsaker synes jeg det gjør seg med en del rødløk. Jeg er veldig glad i løk. Fennikel var også veldig godt. Ellers var asparges en vinner, både slike tynne topper og hele asparges. Sukkererter. Paprika i ulike farger gjorde seg visuelt. Tomater også, men de ble nokså vasne, egentlig. Blomkål var det jeg likte minst, jeg vet ikke hvorfor, men det ble rart på smak. Squash var helt ok, litt vassent.

Jeg synes det er godt med noe mykt sammen med de sprø grønnsakene. Både myke, store soltørkede tomater og tørket aprikos klippet i strikker var utrolig godt i, søtsmaken gjorde seg også. Og så er jeg nesten helt sikker på at feta blir veldig godt, men det har jeg ikke hatt i det siste, så jeg har ikke forsøkt. Men det er klart, når man begynner å stappe i alt mulig annet, så er det plutselig ikke marinerte grønnsaker lenger...


#64

Nextlife sa for siden:

Så morsomt å høre at den retten falt så godt i smak. Det er jo bare fantasien som setter grenser, og etter noen runder finner man fort ut hva som er den beste sammensetningen man liker.
Jeg er forresten enig i at rødløk er x-faktoren her, uten den tror jeg det ville smakt kjedelig.
Nå liker jo ikke jeg hvitløk, men kanskje det hadde vært noe, å f. eks gni bollen inn med litt hvitløk for de som liker denslags?


#65

Nextlife sa for siden:

Jeg vil forresten tipse om disse rugkjeksene, de er fantastisk gode, og passer godt på et slikt bord. jeg bruker de mye til ost og spekemat også.
Noen ganger har jeg de naturell, noen ganger strør jeg timian før jeg tar siste runden med kjevlen, og/eller strør med flaksalt.

matmisjonen.wordpress.com/2011/10/29/knasende-gode-kjeks-en-hyllest-til-kraftkar/

Bilde av noen jeg har lagd (som man ser blåser de seg litt opp under steking, så det er lurt å prikke deigen litt).


#66

Hyacinth sa for siden:

Det blir nok godt. Jeg har krydret med et krydder jeg kjøpte i Italia. Det består av hvitløk, chili og persille, fortalte google translator meg.

Men tørka aprikoser altså! Det var digg, det!


#67

Hyacinth sa for siden:

Kjøpte bringebæreddik på Oliviers & Co i dag, men synes den billige fra Prestige var mye bedre. :skuffet:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.